Bilja

ponedjeljak, 17.10.2005.

Jedan apsurdno dosadan film

Bewitched

Mozda i nije sasvim fer sto pisem bilo sta o ovom filmu s obzirom da sam ga gledala samo jednom i to sa preskakanjem dosadnih scena (kojih je bilo napretek), ali s obzirom na male sanse da cu isti gledati jos koji put, neka i ove kritike na spisku.
Ja zaista ne znam koji su kvalitet autori filma nasli u Will Farrell-u, s obzirom da je lose odglumio i da je iznimno antipatican i kao pojava i kao lik u filmu, ali mogu da pretpostavim da se niko bolji od glumaca nije javio posto je procitao preglupi scenatio. Za Nikol se zna da po pitanju rizika sa losim filmovima zaista ima hrabrosti na pretek, jer je i ranije glumila u katastrofalno losim ostvarenjima iako nije morala. ZAto njena pojava ovde ne cudi previse, a verujem da su se i autori nadali da ce njen "sarm" izvuci film. Sarma, Nikol, nazalost, ovde bas i nema, cak ni koliko u "Practical Magic" gde je bar imala neku pikantnost kao "nevaljala" vestica. Ovde je njen lik zaboravljiv, nedoradjen, nevazan i neiteresantan, bez karaktera i nekih primarnih ljudskih osobina (iako je vestica, ona je i covek) koje bi gledaocima pomogle u identifikaciji s njom. Film toliko igra na sigurno, bez imalo rizika, da mi je cisto pripala muka od gledanja. Ovo je romansa na nivou tinejdzera, a mozda i zavrsnih razreda osnovne.
Pored Nikolinog neinteresantnog i Farrell-ovog totalno antipaticnog (i nama bi taj lik trebalo da se svidja?!) lika, imamo jos drazesne, ali vrlo kratke nastupe Michael Caine-a i Shirley MacLaine, ali cak ni oni nisu uspeli da izvuku neverovatno dosadan i razvicen i bezvezan scenario ovog (ne)dela.
Moram da priznam da sam se izuzetno dosadjivala gledajuci ovaj film i nekoliko puta pauzirala da se odmorim od njega. Nesto sto sebi necu ponovo priustiti.
Da stvar bude gora, ako se i posmatra kao romaticna komedija i ako se od nje ne ocekuje nista posebno, opet ostaje problem da Will i Nicole ne funkcionisu kao par. Niti medju njima ima hemije, niti ima iole sarma i oba lika. Niko nikada realno ne bi pozeleo da spoji ovo dvoje, niti je ovaj film trebao to da pokusa. Da je unesto bar malo sarkazma, malo crnjaka, malo oporog cinizma i bizarnosti, da su likovi malo produbljeni i visedimenzionalni, k'o sto nisu, mozda bi bilo nesto od ovog cuda cak i uz slabu pricu i nikakvu ideju.
Ovako, "Bewitched" ostaje dobar samo za izbegavanje.

Moja Ocena: 3

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< listopad, 2005 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Romani, Stripovi, Filmovi...
Pogled iz mog ugla.