subota, 23.12.2017.

PRIPREME ZA BOZIC—Bijeli vuiru selo moje malooooo.blog.hr

-Čujete liiiiiiiiiiiii,,,,,,,?????????BAKALAR DOBRO POSNO JELO

-Tko nije pokišao bakalar,sutra na dan nije ni pojeo!!!


-NAPOMENA ZA BAKALAR.....................





-Tko je neka pogleda kako smo mi to napravili,

Sastojci za obitelj…5-6-osoba,ako ispadne dobro pojest ce ga 3 osobe.
0,50 kg bakalara
5 dag luka
5 dag češnjaka
zelenog peršuna
1jusna kasika pire od rajcice(konserve)
1 kg krumpira
1.5 dcl maslinova ulja
soli,po potrebi.
mljevenog papra
2 lovorova lista

Bakalar se dobro natuče i preko noći namoči u (bronzinu)ili teći sa dosta hladne (bijelovirske)vode.Dobro je močiti bakalar i 3 do 4 dana a vodu mijenjati i dva puta dnevno).
-Nakon namakanja se izvadi iz vode pa se u drugoj vodi skuha s lovorovim listom ubranim na Gospu Lursku u B.Viru.
-Izvadi se iz vode, ohladi potom meso odvojiti od kostiju i kožice, izrezati na listiće.
-Kapula iz Sankovica se sitno iskoše i na vrelom ulju preprži na svijetložutu boju, još jedan lovorov list prekinuti popola,(po mogućnosti ovaj iz Lovrana grada).doda se jusna kasika konserve od rajčice sa Bijelisevine.
Na to se pristavi bakalar, posoli, pospe paprom,malo ljute bilovirske paprike radi obicaja, dolije se malo bakalarove juhe i pirja 10 do 15 minuta.Potom se u bakalar stavi krumpir koji smo prethodno obarili,na pola skuhali, poklopi i kuha još 10-15 minuta .
-Ćešće tresti tećon il bronzinom,već u čemu kuhate, kao kada kuhate bijelovirski brujet(ne miješati).


Malo grožđa sa odrne i to je toooo,,,,,



-Uslast,nemoj te se prejesti na Veliki Petak kada budete pripremali bakalar…...
-Tko nije uspio uhvatit bakalar,mogao je bijelovirske butrgane plotice pa to izgleda ovako;



Lijepi stari recept,,,,,
Lijepi pozdrav od urednika Majcice,uslast bijelovirci,slivanjci i svi ostali koji ste skuhali………


- 14:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.