utorak, 31.05.2016.

Skitam za vas pitam-bijeli-vir.blog.hr

hrvatskapartythumbupnjami
Korektno i istinito,lutam skitam za Vas pitam.
-Juka skitnica,,,,,,,,,,

----------------------------------------------------------
Evo gaaaaaaa,tu sam ponovo sa Vama moji Bijelovirci,a posebno bijelovirke i svi ostali koji volite selo moje maloooo.Šta sve unjeg nebi stalo.
Bijeli Vir je posebno selo,naravno i žiteli su posebni,naročito koji su ostali živjeti u našem selu oni su ;PREKALJENI BIJELOVIRCI,eto kao željezo kad se otkuje i okali,oštro,ubojito,a ne hrđa,eeeeeeeeeeee!!!!!!!!!.
Toliko za sada.
Ovaj put na svom putu doživio sam baš čudne stvari pa mi i računar sve pobrkao. Ipak sam ja i bijelovirac ,nedam se i evo polako pa sam uspio otkloniti prepreke.Bar se nadam.
Počet ćemo polako zajedno sa Vama.
-----------------------------------------------------------------------
Na putu u unutrašnjosti Zadra grada u Ravnim Kotarima ima Bajama,Oraha i svakog voća pa smo tako na jednom raskrižju susreli jednog žitela,predstavili se i upitali ga dal ima sadnica Bajama?.Milenko nam je lijepo odgovorio.Bajami se sade kada ne rade ,a ne valja sada već u Zimu kada otpadne lišće i on miruje.Hvala mu.Dogovorili smo se da ću po povratku još navratiti da se dogovorimo za Zimu.
Stižemo sutradan u ISTRU.U Istri ponajprije se poklonimo Blaženom,nedavno proglašenim svecem sv.Miroslav iz okolice Svetvinćenta ,a u Svetvinćentu mu podigoše spomenik ,a u crkvi pohraniše kosti.


I gle prvo čudo danas,možda mi nećete vijerovati ali sve su slike u obradi bile u ležećem stavu (vodoravno),a ovog sveca normalno,nije je trebalo popravljat,vjerujte ako hoćete.

Došli smo u sumrak na Ranč,malo selo SLAPANI,Trešnja puna sazorila nigdje još nije samo kod mene.Vjerujte ako hoćete.Pomolimo se ispred Kapelice Gospe od Zdravlja koju smo sami napravili da se zahvalimo da smo zdravi stigli...
Grana krcata Trešanja,savila seeeee.

----------------------------------------------
Sutradan to jest drugi dan na tržnici u Žminju sretnemo našeg Neretvanina,prodaje voće i povrće (EKO IZ DOMAĆEG UZGOJA).Kako nisam vidio trešnje upitao sam ga; Gdje su Trešnje?.
E moj Jure nema trešanja ni za lijeka, otkupio bi 10 kg po 50,00kn. Pružim ruku i kažem ;DOGOVORENO SUTRA DONOSIM 20 kg,može, može veli.
Ilija trgovac u Žminju stanuje na Velom Vrhu va Puli,možda ga poznate.Sutradan donesem dvi gajbe trešanja po 10kg=20 kgx50,00kn =1 000,00 kn, protrljašmo ruke obadvoje i svak svojim poslom ,heeee, he, heeee,Ile odmah na gajbu stavi cijenu 75,00kn i iza se stvori red.
-----------
Tako se počastimo ja i prijatelj Emil iz Neretvanske Doline sa picom,a sutra na put u potragu za Jurom Grande .Općina Tinjan mjesto KARINGA.

-nastavljamo.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Tek nas čeka , pravo al istinito susret Jure Grande VAMPIR i Jure Mali iz Bijeloga Vira,a,e!!!!!!!!!!

Još smo nekog sreli,poznate li možda?Samo polako,strpite se, malo je komentara


POZDRAVI I PORUKE BIJELOVIRCIMA OD BJELOVIRCA.Izjava mještana o "GRANDE JURI"


Evo ova slika ne postoji na zidu ali se prikazala kada sam slikao sa foto aparatom.

- 10:19 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se