četvrtak, 27.02.2014.

MAŠKARE 2014.g.Bijeli Viru selo moje malo.blog.hr

Evo ga naaaaaaa,prošetao malo "PRINC" i do nas.


Tekst stigao i evo ga,meni izgleda poseban,a Vi komentirajte.

PISMO GLAVNOG HRVATSKOG PRINCA-PROSLIJEDITI SVIM LOKALNIM PRINČEVIMA

"Dragi naši županiski,gradski I općinski Prinčevi”

Uz životni standard kakav konzumiraju Vaši građani, a vi mi ga pripremiste, ja stvarno ne znam koliko ću dugo živjeti,a posebice Vi pa evo odlučih da vam napišem pismo zahvale, kako ne bi bilo da vam nikad ništa konkretno ne napisah i ne rekoh.

Bez obzira kojoj političkoj stranci pripadate, oporbi ili vladajućim, želim vam se zahvaliti što ste od jedne jake, industrijske, poljoprivredne, turističke zemlje...naše domovine Hrvatske...u samo 20 i kusur godina uspjeli napraviti, što bi narod reko - "Go .urac".

Od žitne Slavonije ste uspjeli napraviti ledinu..."nogometno
igralište".. na kom "utakmica" nije odigrana već 20 godina pa je
korov preuzeo i naš i protivnički šesnajsterac zajedno sa centrom.Mora da ste ponosni na to? - čestitam vam!!!.

Čestitam vam i na tom što ste uspjeli uništiti drvnu industriju kraj
živih šuma Gorskog Kotara i Like pa sad drvene stolice koje su
napravljene od našeg drva kupujemo od Talijana...jer eto...oni to mogu, a mi ne.

Čestitam vam i na tom što ste od svjetski poznate hrvatske
brodogradnje napravili to da nas čisto veseli kad brodogradilište "3. Maj" sklopi ugovor u vrijednosti 800 dolara pa radimo kanue za somalijske naručitelje. Ponosim se s vama. Čestitam, uspjeli ste!

Uspjeli ste i u tome da 90tih isisate sve novce iz naših domaćih
banaka koje ste kasnije sanirali sa našim novcem a onda ih prodali strancima uz ogromne provizije za vas i vaše obitelji pa vam sada sinčići i kćerkice uživaju dok mi jedemo ????? koja ste vi izasrali. Ponosim se sa vama...čestitam vam od srca.

Uspjeli ste upropastiti i poznate građevinske firme koje su radile po
čitavom svijetu i zapošljavale po 15aestak tisuća radnika. Naši
građevinari su prije bili cijenjeni u cijelom svijetu...a
danas???...danas ste od njih oformili građevinsko mafijaške organizacije koja jedna drugu koči i međusobno se kolju poput vukova nad plijenom, i to direktno za vašu korist...za vašu i vaših sinčića i kćeri. Ponosim se sa vama. Čestitam.

Čestitam vam i na tome, što ste u ono malo državnih firmi što je
ostalo, uspjeli ugurati svoje rođake pa sad, običnim "malim" ljudima javljanje na javne natječaje u vezi dobivanja posla izgledaju kao sajens jebeni fikšn. Bravo Čestitam. Ponosim se sa vama.

Uspjeli ste uništit kompletnu industriju...ne jednu...ne dvije
tvornice...vi ste uspjeli sjebat do temelja kompletnu industriju...sve sve sve...i više od SVE. Zadnjeg kojeg sjebavate je kamenolom koji se bavi eksploatacijom Bračkog kamena...kamena za kojim ludi cijeli svijet, baš vi ste uspjeli sjebat. Da ono što cijelom svijetu treba, nama ne treba - za to ste se pobrinuli vi. Čestitam. Ponosim se sa vama, al baš ono, što bi se reklo; pravo pravo!.

Čestitam vam. Ponosim se sa vama. Ponosim se sa vama, kada mi prijatelj...visoko obrazovan i stručnjak u svom poslu govori: - Stari, možda sam si uspio riješiti Kanadu,Ameriku,Njemačku ili Australiju. Mogu samo reći da ukoliko moj prijatelj i ode,nabrojane zemlje će biti jedne sretnije zemlje. A vi? Ne brinite se, tu sam ja da se ponosim vama.

Ponosim se sa vama, kada me moj prijatelj Mrki...inače zidar...nazove pa kaže:- prijatelju... kud sve ovo ide u ?ičku materinu... suze mi na oči od muke idu! Mogu samo reći da su navedene zemlje gdje se smijestismo, tužne što nema mog Mrkog. A vi? Ne brinite se...tu sam ja da se ponosim vama.

Čestitam vam i na tome što ste nakon rata uspjeli isprintati papir sa 500 000 branitelja kao da smo ratovali protiv Kine i Indije zajedno, te u tu brojku ugurati sebe...svoje rođake...rođakove rođake...i od rođakovih rođaka rođake. Znam da je to za vas bilo ?ebeno,
vrlo ?ebeno...mislim...ne rat...nego to sve papirnato sprovesti i napraviti...ne morate mi objašnjavati, pobogu, pa bar vam ja vjerujem.
Znam da vam je bilo ?ebeno srediti si papire za vojne mirovine i
činove...oh....pobogu...pa kao da je bilo lako tamo negdje
1991...1992...sa BMW-om sletiti u jarak sa činom
brigadira...pukovnika... jedno 80 km od prve linije. Mislim da sam ja jedini koji vas razumije i stoga se ponosim sa vama.

Ponosim se ja sa vama i kad je u pitanju mladi hrvatski čovjek koji je tek izašao iz srednje škole jer osim što ništa ne zna raditi nigdje nema priliku i naučiti. To ste mu sredili vi. Bože kako vas volim i ponosim se sa vama.

Najmanje 100 afera ste proizveli čija se materijalna šteta mjeri u
MILIJARDAMA EURA koje ste sebi slili na razno razne bankovne račune Kajmanskog otočja i Ekvatorijalne ?ebene Gvineje čiji direktor banke ni ne zna da postoji Hrvatska, ali zna da postojite vi. Čestitam...i naravno...ponosim se vama.

Ne mogu vam opisati koliko sam sretan što ste svojevremeno uzimali radnicima 2 i 4% od plaća i tako godinu i nešto...a sad ste digli i PDV na 25%. Nakon 20 godina sustavne pljačke i uništavačine uspjeli ste ?jebat sve što hoda...puzi...gmiže...a rupe u državnoj kasi da čepimo mi? Opisati vam ne mogu koliko se ponosim vama.

Čestitam vam i na ulasku u Europsku Uniju čije sam i sam standarde prigrlio odmah, pa sad dok cijela Europa spava, ja u 10 navečer palim veš mašinu kako bi oprao veš po jeftinijoj tarifi struje čiju ste cijenu formirali ka da je ista 3 puta opasala Zemlju pa tek onda došla u moju veš mašinu. U ponoć kad Europljani sanjaju, ja se ?ebem sa centrifugom od veš mašine zajahavši istu kako mi ne bi otišla u hodnik. Ponosim se sa vama...kako ja tako i moja veš mašina.

U samo 20 godina ?jebali ste sve. Sve što se na hrvatskom jeziku
izreći iz usta dade, vi ste sjebali. Niste vi uništili, vi ste
SJEBALI. Kužite? SJE - BA - LI. Tim ?jebanlukom, ?jebali ste i malog poštenog čovjeka, koji sam sebi nameće da je nesposoban, a zapravo...PREŽIVJETI u ovoj hrpi ?ovana koju ste vi ?zasrali, može samo nadčovjek...superčovjek...?ebeni SUPERMAN.

Moj prijatelj je jednom na baušteli rekao: - Ništa im sveto nije, majku li im ?ebem lopovsku! - te nastavio raditi svoj 250satni radni mjesec.
Oprostite mom MARKU na psovanju...a i sam nisam siguran na koga je mislio. Nije na vas...jer vi ste iskreni i pošteni...zato se ja i ponosim vama. Čestitam vam!

Vaš PRINC sa vrha Piramide"
------------------------------------------------------------
p.s.OVO ISTO VREDI I ZA SRBIJU !!!!!!!!!!!!!!!!
OVO ISTO VRIJEDI I ZA BiH,CG I BJRM!!!!!!!!!!!!!!!!
------------------------------------------------------------------------------
IN TO VELJA ZA SLOVENIJO ! PA NAJ KDO REČE , DA BRATJE NE DELIMO ISTE USODE ! Upam , da prevod ni potreben !
---------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------
Krivi ste gore navedeni “PRINČEVI”I zato molim Javne Tužitelje da Vas okrive I predlože Sudu kaznu SPALJIVANJEM.
Kako se to nebi ponovilo,a ako je moguće da se popravi,neka TAKO BUDE.

Tekst doslovno prepisan sa majla od jednog našeg I Vašeg domoljuba,mislim da ga je I trebalo objaviti.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
P R E S U D A je P A L A-----!?!?!?.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

PORED TOGA ŠTO NIJE KRIV ZA ONO ŠTO GA JE OPTUŽNICA TERETILA-OSUDIŠE GA KAO KRIVA i UPALIŠE GA .....
--------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
P/s. Iako je optuženik sve navedeno radio ali naravno;SVE PO ZAKONU,STATUTU I UZ POTVRDE SVOJIH SURADNIKA,SVE PO ZAKONU REČE OBRANA,,,,,,,pa sad,eto,tako nam je,kakao nam jeeee,a kako će nam dalje biti vidjet ćemo.
Ušli smo u KORIZMU.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lijepi pozdrav svim “MAŠKARSKIM ODBORIMA “diljem lijepe naše od urednika ,.
Mladena Majčice.
bijeli.vir01@gmail.com

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 23.02.2014.

NEDJELJA U MOM SELU MALOM-bijeli viru selo moje malo.blog.hr

Danas smo odlučili lijepi sunčan dan provest na izletu u lijepom našem selu.
Gdje će mo parkirat našu pokretnu kuću,,,,lijepo bi bilo na GRĐU,seoski sportski tereni u našem selu malom.

Dok smo se mi parkirali za kamping pred sami ručak,omladina je počela sa šetnjama,lijepih cura i momaka ,sve sami rođeni bijelovirci.
Kako nam je lijepo prošao dan.Čak se i nogometna utakica odigrala,dvije ekipe,miješano muškarci i ženske .Prvi put sam ovako nešto vidio ali veoma interesantno je,pogledajte i sami.
Pogledajmo zajedno naše mlade buduće reprezentativke i reprezantivce.
.slika 01.

-skupna slika,ekipa sa trenerom.


-slika 02.

-slika 04.

-slika 05.

-slika 06.

-slika 08.

-slika 09.

-slika 10.

-reporter se odmara na poluvremenu.slika 03.

-nakraju utakmice izmorena ekipa,a naravno i reporter našeg malega mista"bijeli viru selo moje malo".......


Čak smo i uživo snimali jedan dio utakmice između dva tima ;
Igralisu ,bijelovirci Gorni protiv bijeloviraca Donjih,Rezultat na kraju je bio ;3:2 za bijelovirce Gornje ,skoro pa izjednačenje.




Na kraju Vas mlade,srednje i stare pozdravlja sa guštom u Nedjeljno poslijepodne sa samo jednom zamijerkom,a to je da ovi budući reprezentativci nemaju poštenog BALUNA(nogometne lopte),zato moj prijedlog da donatori,dobrotvori pošalju osobno na našu adresu a ja ću predat uz zahvalu.
-Pošto su danas i male Maškare,nismo odolili a da se ne slikamo sa ;"MARKOM KRNJEVALOM"u Metkoviću.........kada već u Biječlom Viru nije ga bilo ili ga nisam vidio.Svejedno,nije ni bitno,nemoj te se ljutit.
Pa ,evooooo...

-urednik,Mladen Majčica.

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 21.02.2014.

ETO TI GA NA!!!,SAD I DJED POSTADOH-bijeli viru selo moje malo.blog.hr

Na krštenju male Gabriele;
Pogledajmo zajedno...
01.slika.

01.slika.

Dida ,Gabriela i baka...............eeee nego šta,dočekali i mi Bogu hvala.

Lijepi pozdrav svima od urednika djeda,Majčice..........
- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.02.2014.

BIJELOVIRSKE PLOTICE-gere-Bijeli Viru selo moje malo.hr

Ljudi moji evo kako sam se dočepao bijelovirskih plotica u Opuzenu.
Kupujući u Tomija ,Opuzen spizu za kući netko me kucnuo po leđima,pogledah kad mlada ljubazna prodavačica mene upita;
Ima li bijelovirskih plotica kupit,poželila se. Zakolutah ja očima i pomisli,,,,,, nije valjda!?,,,,,Nego kako da ima reče ja ,izvadim mobitel i dam broj od ribolovca Sprčića. Ona zapisa ,a ja iđoh vani i nešto i mene želja minu i nazovem Sprčića(to mu je prezime).
Javi se Neđo odmah i reče; Evo mene iz trupine izlazim bit će 2 kg,Jel problem da mi keteringom dostaviš do Opuzena oba dva kg.Reče ja.
Nije ,za moje selo malo nema problema !. Sačekaj eto mene u Opuzenu za 20 minuta.Tako je i bilo ,a Vi dragi moji koji nas pratite pogledajte kako se odigralo dalje.
-Kako reče tako i bi stiže za 30 min.
-1.slika u marketu Tomi.

-2.slika.Zagrljeni i sretni obadvoje.

-3. slika.

-4.slika ,čišćenje priprema iiiiiiii,,,,,,,,

-5.slika. Ritual kuhanje uživancija iiiiiiiiiii,,zna see.

-6.slika.Uživancija u bijelovirskom brodetu sa purom od Cikvantina,mmmmmmmmmmmmmm,,,,,,,tko voli nek izvoli,,,

To bi bilo to, veoma jednostavno.Da nije bilo lovca,nebi bilo ni ovoga lonca,eto ga i on je uživao u brodetu.Naravno sa svojom majkom Zdravkom.
-7.slika.

Tko želi neka ponovi nekoliko puta da nebi zaboravio,a da se i nauživa bijelovirskog brodeta od Gera.
-kao i uvijek,pozdravlja Vas urednik Mladen Majčica,nedao Bog da bi se netko uvrijedio,malo šale ,malo zbilje.
Takvi smo vam mi bijelovirciiiiiiiiiiiiiiii,,,,,,

- 11:32 - Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 11.02.2014.

GOSPA LURDSKA U BIJELOM VIRU 2014.g.-bijeli viru selo moje malo.blog.hr

Evo kako je bilo,čak se i vrijeme popravilo kada je procesija počela.
Na Kupinjaku me je čekao baš kako je i obećao prijatel Ante,naš Ante bijelovirac pravi.
-
Jel Pero narasto ili je križ se smanjio,upitah ga,a on mi odgovori da su manji križ napravili.

-Juka i pogodite,,,,tko je sanjim generacija njegova.

-Promatrač ili već oni koji dočekuju svoje goste.Kako li se nazivaju po naški?.(bijelovirski).


-Naš Ante je tu.Kišobran nije ovaj put trebao.Bijelovirac!,poštovan u gradu Metkoviću,eto ti vidiš nas bijeloviraca ,nema gdje nas nema,neka tako i treba.............

PROCESIJA;








I na kraju,to je toooooooo,do slijedeće godine sevidjamo nadam se u još većem broju.



Na povratku kući svojoj odmah iza Ljanjštine na Viru ugledam,VINKA OBRADOVIĆA sa svojom vijernom suprugom ANKICOM, tužno gledaju ,zaustavim i malo ih razveselim.
Pogledajmo uživo,valja se prisjetiti.



Na kraju ,pozdravlja Vas ma gdje bili,
-urednik Mladen Majčica.

Oznake: ljetovanje -apartmani


- 13:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 08.02.2014.

Povratak kući svojoj-bijeli viru selo naše maloooo.hr

Nebiste povjerovali ali tako je bilo.
-slika 01.



Prvoga kojega sam sreo na povratku u Metković bio je bijelovirac,jest da je malo ispod Bijelog Vira ali naš Ante Crnčević pa evo uvjerite se i sami,legednda ISELJENE HRVATSKE.
-SLIKA 2.



Zamislite ,počeo se okretati naokolo ,bili smo ispred nekadašnjeg rodilišta u Metkoviću i ugledao je ;HRVATSKI BARIJAK pa reče; Daj Juka jednu ovdje ispod da se uslikamo kao pravi Hrvati Domoljubi pa eto tako je i bilo.
Zamolili smo gospođu Stanu da nas slika,hvala Stani...
Lijepi pozdrav svima Vama a po najviše Hrvatima iseljenim u AUSTRALIJI gdje je Ante i osnovao i svoju obitelj.
-urednik,Mladen /Jure / Majčica.
- 11:17 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.02.2014.

BIJELI VIRU DAL SI SELO MOJE MALO??????????????????????

POZDRAV SVIMA ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
KAKO STE MI????????????????
JESTEL DOBRO?????????????
JESTE NARAVNOOOOOOO.................



Izvješće po povratku sa godišnjeg odmora,,,,,,,,,,,,,,,,,,selo i seljani "MOJI"

Pozdravlja Vas i do skorog viđenja Vaš urednik;BIJELI VIRU SELO MOJE MALO
.




Mladen /Jure/ Majčica.
- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.