četvrtak, 27.06.2013.

Slučajno u prolazu posjetio bijelovirca-bijeli viru selo moje malo.blog.hr

I tako jutros prvi gost u bijelovirca ;
Zamislite tko !!!,sam ga je Bog možda i poslao bijelovircu Juki Majčici u restoran villu "Malo Misto".
Pogledajmo kako je putnika namjernika koji prelazi puste kilometre pješačeći ugostio naš i Vaš bijelovirac.
-Pismo namjere putnika kojega je sam na odlasku dao.
DA BI VIDJELI TEKST PROČITATI MIŠEM KLIKNITE NA SLIKU-HVALA.


-kako je dalje išlo pogledajte sami,ugostio ga bijelovirac ugostitelji ništa mu nije naplatio.
Putnik namjernik na doručku poslije prepješačenih 20 km.

Uz dobar doručak i čaša bijelovirskog crnog vina,heeeee.

Na kraju lijepi pozdrav ispratili smo ga na bijelovirski način.

Sretan put putniku a Vama koji nas redovno pratite,lijepi pozdrav od urednika Majčice.
- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.06.2013.

PALAĆINKE NA BIJELOVIRSKI NAČIN-bijeli viru selo moje malo.blog.hr

Svaki dan dobijem upite ,zamolbe od strane naših posjetitelja;
Juka,kada će recept kako se prave bijelovirske palaćinke?Nećete vjerovat da sam danas na nadzornim kamerama primjetio kako se netko šulja iza kuhinje,preskače zidić pošto su vrata od personalnog ulaza zakljućana.Ja tamooooo,zamislite nađem jednog stalnog posjetitelja kako bilježi potrošnju struje.
Kroz šalu i razgovor upita me ;Kada će bijeli viru selo moje malo objaviti recept-PALAĆINKE NA BIJELOVIRSKI NAČIN.
Odlučio sam dragi moji bijelovirci da otkrijem recept pa evoooooo,,,,,,,
Za dvije osobe u zdjelicu razmutiti jedno jaje ispod bijelovirske kokoši(prpalice),pola litre vode sa Kupinjaka u jutrnjim satima ispod gospe Lurdske noga vrela.
Zatim lijevom rukom dodavati jušnom žlicom brašno glatko iz zadruge kupljeno u vodu sa razmućenim jajema desnom rukom miješati žicom za kolače.Vodu malo predhodno ne zaboraviti posoliti.
Dodavati brašna dok ne dobijete jednu lijepu masu za palaćinke,ni gustu ni rijetku.
Na drugoj strani pripremiti tavu i u nju usuti 1 dcl.biljnog ulja.Zagrijati dobro ulje u tavi ali paziti da ne izgori.Potom ulje izliti u jednu pogodnu zdjelu,paziti da se ne opržite.Na vruću tavu bez ulja kaciolom lagano na jedno mjesto sa strane tave ulijevati masu a tavom okretati da što tanje prekrije dno tave.
Tako pričekati da palaćinka sa gornje strane dobije zlatno žutu boju,pazite!,sa gornje strane ne sa donje strane palaćinke.Kada palaćinka požuti 2 put tri tresnete sa tavom po špakeru da se palaćinka odvoji od tave,još koju sekundu sačekate i okrenite palaćinku.
-Napomena;Prilikom okretanja pazite da palaćinka ne padne na pod pošto tada nisu više bijelovirske već dobranjske palaćinke.
Nakon još 2 minute prženja izvadite palaćinku na pijat a u tavu vratite ono vruće ulje malo pričekate da se ugrije,vratite ulje u posudu i ponovite postupak onoliko puta koliko želite palaćinka.

-Na drugoj strani za dvije osobe odvojite ponovo dva bijelovirska jaja od prpalice kokoši,naravno bitno je da sa kokošima živi i obitava,pijetao inače neće reće biti originalane.

Na jedan duboki pijat odvojite bijelance a u šalicu pogodnu stavite žumance.U žumance stavite dvije jušne kašike šećera,naravno iz Zajkine ili Reljine zadruge.Bijelance sa pinjurom ili (viljuškom)stučete u snijeg kao da pravite kružnicu a žutanjce kašikom mutite iz lijeva u desno u krug dok se šećer ne rastopi.Veoma je bitno da bijelanjak bude tako stučen da se pjat može okrenuti naopako a da bijelance ne ispadne inače nisu bijelovirske.

Potom sljubite bijelance i žumanjce zajedno izmješate dobro a same palaćinke premažite sa đemom od bijelovirskih višanja ,vidija san u moga rođe lani dobro rodile.
EVO ROĐO POSLAO I VIŠNJE ,SAD IMAMO SVE,E pa sad mogu i kupovne ako rođo neda ili nema,,,eeeeeeeeeee,,,,,ko zna??????.
Zamotajte premazane palaćinke po vašoj želji na dva pijata po dva komada i prelite popola točno sa žbaćenim bijelovirskim žumanjcem,zatim na miru pojedite i uživajte u ;BIJELOVIRSKIM PALAĆINKAMA.P/s.Ove palaćinke se mogu pripremati i van dometa sela mojeg malog,još su slađe i bude želju i sjećanja na rodno seloooo. Ako nešto nije jasno prilikom prigotovljavanja obratite se uredniku Majčici.

Prvom prilikom izvest ću uživo postupak a do tada ,,,,,,,,,,,
--eeeeeee paaaaaaaaaa,,,,,,,,,,uslast,,,,,,,,,,,
Mladen (Jure) Majčica.


Lijepi pozdrav svima Vama koji uživate sa nama ipak su to; BIJELOVIRSKE a ne bilo kakve!,rekao bi Fokol naša i Vaša "legenda".
-urednik Mladen (Jure) Majčica.

- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.06.2013.

SVETI ANTE ČUVAJ NAS-bijeli viru selo moje malo.hr

Sv.Ante prosvijetli pamet nama a posebno njima....................koji nas vode.

Neznam hoće li ovo čudo moć do dobranja doć,haaaaaaaaaaaa,šta vi mislite???.SVIMA ONIMA KOJI NOSE OVO SVETO IME;SRETAN IMENDAN A ONI KOJI SE NA DANAŠNJI DAN ČASTE I SLAVE SV.ANTU NEKA IM JE SA BLAGOSLOVOM I USLAST.Presnimio i postavio;
-urednik,Majčica.
- 14:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se