subota, 13.10.2012.

PONOVO U NEUMU KOD NIDZE-bijeli-vir.blog.hr

-Pogledajmo zajedno; Kako nas je put nanio u Neum u mali super market "kod NIDZE",
-Istina na filmu užvo. Tko voli neka izvoli pogledati istiniti događaj.Lijepi pozdrav svima Vama od urednika Majčice ma gdje bili ,

- 14:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 09.10.2012.

VJEŽBAJMO ZAJEDNO U ZDRAVOM OKOLIŠU-bijeli viru selo moje malo

Kliknite mišem na sliku da nase i Vase selo malo poveca........Čišćenje pluća omogućuje da očistimo ovaj važni organ od katrana i toksina, smanjimo rizik od pojave infekcije i raka, povećamo kapacitet pluća i poboljšamo opće zdravlje respiratornog sustava.Čišćenje pluća posebice se preporučuje aktivnim i pasivnim pušačima i ljudima, koji žive u područjima sa zagađenim zrakom.
Četiri osnovne metode uz pomoć kojih možete očistiti pluća:
1. vježbe disanja
Vježbe disanja su jedan od najboljih načina čišćenja pluća. Ne govorimo o običnom "dubokom" disanju - potrebno je puno više od toga da bi se pluća dobro očistila. Postoji više vrsta vježbi za detoksikaciju pluća, navest ćemo samo jednu od njih.
Ova vježba će temeljito očistiti Vaša pluća, i ako ju radite ujutro, kada je zrak čist i svjež, osigurat će odličan početak dana.
1. Zauzmite stojeći položaj. Budite opušteni. Držite ruke sa strane i noge malo razdvojene.
2. Nekoliko puta duboko udahnite i izdahnite kroz nos.
3. Sada udahnite kroz nos i polako izdahnite kroz usta, sve dok više ne možete izdahnuti.... no, ne zaustavljajte se ovdje, jer u stvarnosti u plućima je preostalo još ustajalog zraka.
Jedan dio zraka uvijek ostaje u plućima i ne izmjenjuje se, dok dišemo.
Sada, natjerajte Vašu dijafragmu da izdahne sav taj zrak iz pluća uz pomoć dahtanja. Nekoliko puta izdahnite "ha ... ha... ha..." kroz usta - sve dok ne osjetite, da u plućima više nema zraka. U tom trenutku ćete osjetiti, kako se Vaš trbuh uvukao unutra.
4. Kroz nos, polako udahnite svježi, čisti zrak u prazna pluća.
5. Napunite pluća zrakom do kraja, a zatim zadržite dah 5 sekundi, polako brojeći 1...2...3...4...5. U ovom trenutku, kisik je napunio Vaša pluća i svaku stanicu u tijelu!
6. Opet izdahnite kroz usta, sve dok više nema zraka i ponovite "ha... ha... ha.." da bi istjerali preostali zrak iz pluća.
Vratite se na korak 4.
Ponovite vježbu toliko puta, koliko Vam se sviđa. Osim toga, što pročišćava pluća, ova vježba ima i drugu dobrobit - Vaš stomak će s vremenom postati čvrst i ravan.


-sa srećom,uživajte u zdravu okolišu i zdravim plućima bijelovirci,pozdravlja Vas urednik Majčica,,,,,,,,


- 10:40 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.