petak, 21.09.2012.

KUPUJMO DRVA U BIJELOVIRKE-bijeli viru moje selo malo.blog.hr

-Kako bi se lijepo i ugodno osjećali ovu nadolazeću zimu,kupujmo drva u naše bijelovirke.



-Sad Vi kako hoćete ja sam odluku donio uplatio i zapisao se i evo ;
DRVA SU STIGLA,POGLEDAJMO UŽIVO ZAJEDNO.


Zahvaljujem isporučiteljima,,,,,,,,,,,,
---------------------------------------------------------------------------------------------------
P/s,dragi moji velka sramota između ostaloga u SOLIN GRAĐI ugledao sam i brojila za električnu struju;
-MOLIM VAS:
- JEDNO MONOFAZNO BROJILO NOVO KOŠTA 110,00kn:
- TROFAZNO BROJLO KOŠTA 350,00 kn.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
ČUDO VELIKO MOJ NARODE.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Elektro Neretva pogon Metković na svakom računu za struju naplaćuje stavku ODRŽAVANJE BROJILA - kao da njoj nije u interesu da joj je broilo ispravno,između ostaloga ovisi kako u kojoj općini negdje oko 80,00 kn plus doda PDV od 25% a industriji to jest na poslovni prostor 110,00 kn, mjesečno.(da ne provjeravam račune a imam ih pišem odprilike,za domaćinstvo je nešto manje)
-PA MOLIM VAS JEL TO NORMALNO I KAKAV JE TO ZAKON I TKO GA JE IZGLASOVAO U NAŠEM SABORU DA MJESEČNO OSRŽAVANJE SATA TO JEST NEMA NIKVOG ODRŽAVANJA OČITANJE VALJDA KOŠTA KAO JEDAN NOVI SAT,(Sramota da ih bude to je pljačka vlastitog naroda).......
-I NA KRAJU DOBRU MEČKU U BIJELOVIRCA -KUPITE i UŽIVAJTE;


-------------------------------------------------------------------------------------------
Muškarac izvodi djevojku na sastanak. Sjeli su u BMW.
U jednom momentu on joj rece:
- Nešto krijem od tebe.
- Šta?
- Oženjen sam i imam djete.
- U jebt. uplasi me!... A, ja pomislila da BMW nije tvoj.


-------------------------------------------------------------------------------------------
DOBRA KUĆA:


telefoni;vl.Šime Obradović.
0038520684 611
mobil;00385 95 90 24 358

--------------------------------------------------------------------------------------
-Eto tolko od mene a Vi izvolite provjeriti.ČUDO VELKO.
-Lijepi pozdrav svima Vama a posebno bijelovircima i slivanjcima ,ma gdje god bili.
- 15:23 - Komentari (11) - Isprintaj - #

subota, 15.09.2012.

CUVAJTE SE BIJELOVIRCI MOJI PREVARA-bijeli viru selo moje malo.hr

Jutros sam dobio jedan mejl iz Canade od jednog prijatelja a poslije i procitao na net.hr.
-Evo sta mi je napisao dopisnik bijelog vira sela našega iz daleke Canade,samo sam kopirao i zalijepio kako je on napisao,mislim da će se razumit.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Kolesterol:

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/cl terol/anak/article/koles

Laži o kolesterolu

Već dugi niz godina, sa svih strana bombardirani smo informacijama da kolesterol našem organizmu nanosi teško popravljivu štetu.
U skladu s tim, želimo li ostati zdravi, moramo drastično smanjiti unos masnoća životinjskog podrijetla poput mlijeka, maslaca, sira, vrhnja i ostalih mliječnih proizvoda.
No, je li to, uistinu tako? Čini se da nije, jer sve više liječnika i znanstvenika tvrdi da je riječ o zabludi mitoloških razmjera.
Krenimo redom, pa za početak spomenimo nesumnjivo najveće istraživanje ikad provedeno od strane Svjetske zdravstvene organizacije, odnosno, njihov MONICA projekt (Multinacional MONItoring of trends and determinants in CArdiovascular disease - multinacionalno praćenje ključnih faktora za razvoj kardiovaskularnih bolesti).
Tom istraživanju, između ostaloga, bio je cilj istražiti vezu između kardiovaskularnih oboljenja i kolesterola.
Ta veza nikada nije ustanovljena, iako je navedeno istraživanje, tijekom više od 10 godina provedeno u 21 zemlji diljem svijeta, na najvećem mogućem uzorku ikada, odnosno na 10 milijuna žena i muškarca.
Iako su rezultati tog dugoročnog i basnoslovno skupog istraživanja bili savršeno jasni, brzinom munje pometeni su pod tepih, jer - pogađate - nisu bili u skladu s onim što je Svjetska zdravstvena organizacija očekivala dobiti kao rezultat.
Dakle, preostaje nam zaključiti da je istina već odavno poznata, ali se zatajuje u korist nekih drugih, po svemu sudeći, znatno isplativijih 'istina'.
Poput istine da su u to vrijeme, prije više od 20 godina, lijekovi za snižavanje kolesterola već bili u uporabi, a tako je trebalo i ostati.
Budući da je kolesterol nepravedno proglašen glavnim uzročnikom bolesti srca i krvnih žila, medicinska struka počela je preporučivati da masnoće životinjskog porijekla izbace iz prehrane.
Umjesto njih, naveliko se počela preporučivati uporaba industrijski prerađenih biljnih ulja.
Maslac je zamijenjen popularnim margarinom, a i dan danas se naveliko savjetuje da se konzumacija namirnica poput sira i vrhnja, smanji na najmanju moguću mjeru.
Pravi uzrok bolesti srca nije kolesterol
Već spomenute rezultate WHO-ove MONICA studije o nemogućnosti povezivanja kardiovaskularnih oboljenja s kolesterolom, potvrđuje i dr. Dwight Lundell, ugledni kardiokirurg koji je tijekom 25 godina izvršio više od 5000 operacija.
Pozivajući se na znanstvena istraživanja provedena zadnjih nekoliko godina, kao i na bogato osobno iskustvo, dr. Lundell tvrdi da je glavni uzročnik bolesti srca i krvnih žila upalni proces koji nastaje u arterijama, kao posljedica prehrane s premalo zasićene masnoće.
Drugim riječima, ono što doista nanosi veliku štetu našim krvnim žilama, su biljna ulja s velikim udjelom omega-6 masnih kiselina, poput suncokretovog, sojinog i kukuruznog, te prekomjerno konzumiranje proizvoda s velikim udjelom brašna i šećera.
Jer, kako tvrdi dr. Lundell, službena medicina je napravila užasnu pogrešku kad je ljudima savjetovala da izbjegavaju zasićene masti i da umjesto njih koriste višestruko nezasićena ulja.

Ove, davno uspostavljene prehrambene preporuke dovele su do epidemije pretilosti i dijabetesa, koji su po smrtnosti, ljudskoj patnji i materijalnom trošku, nadmašili svaku drugu pošast u povijesti čovječanstva.
Iako aterosklerotski plak (masno-vezivna naslaga u stijenci arterije), sadrži vrlo malu količinu kolesterola, i unatoč činjenici da se te naslage pretežno sastoje od višestruko nezasićenih masnoća, propagandna mašinerija uspješno je odradila svoj zadatak.
Većina ljudi u današnje vrijeme slijepo slijedi službeno preporučenu prehranu, koja je siromašna zasićenim mastima i bogata višestruko nezasićenim mastima i ugljikohidratima, ne znajući da upravo takva prehrana nanosi veliku štetu našim krvnim žilama.
Tom neznanju ne treba se čuditi, uzmemo li u obzir da je društvo u kojem živimo, prioritetno vođeno željom za unosnom zaradom. Žalosno ali istinito, industriji lijekova zdrav čovjek je najneunosniji, a statini, lijekovi za snižavanje kolesterola, pripadaju skupini najprodavanijih na svijetu.
U skladu s tim, nije teško uvidjeti vezu između industrije hrane i industrije lijekova. Proizvodnja "zdrave hrane" koja u konačnici ljude čini bolesnima, savršeno je isplativa jednima i drugima.
Prava uloga kolesterola
Waltre Hartenbach, autor knjige ''Laž o kolesterolu", objavljene i kod nas, osvješćuje nas o pravoj prirodi kolesterola i njegovoj ulozi u organizmu.
On tumaci da je kolesterol - kojega se svi toliko bojimo, držeći ga nekom strašnom tvari koja našem organizmu nanosi goleme štete - zapravo osnovna građevna tvar staničnih membrana svih tkiva, neophodna za normalan rad organizma.
Budući da kolesterol sudjeluje pri stvaranju hormona, vitamina A, D i E, te žučnih kiselina, njegovo snižavanje izravno dovodi do slabljenja vitalnosti i plodnosti, poremećaja u izgradnji kostiju i muskulature, te ozbiljnih poremećaja u razini elektrolita koji u konačnici vode do ozbiljnih srčanih i neuroloških komplikacija.
Sudeći po rezultatima brojnih istraživanja, dijeta koja savjetuje reduciranje masnoća i kolesterola, nema nikakav učinak na bolesti srca i krvnih žila.
Stoga bi uistinu bilo krajnje vrijeme da mit o kolesterolu proglasimo time što jest - jednom od najvećih zabluda našega vremena, te svoje prehrambene navike najzad uskladimo sa zdravim razumom.
Želimo li biti uistinu biti zdravi, moramo se vratiti tradicionalnoj prehrani, temeljenoj na unosu zasićenih masti.
Zasićene masti jačaju imunološki sustav i sprečavaju pojavu mnogih bolesti.
Njihove masne kiseline po prirodi su antigljivične, antivirusne i antimikrobne.
One sprječavaju osteoporozu, hrane mozak, te osiguravaju pravilan rad živčanog i hormonalnog sustava. Uz sve navedeno, pouzdano snižavaju rizik od bolesti srca i krvnih žila.
Prehrana bogata prirodnim masnoćama nipošto nije štetna po zdravlje. Baš nasuprot, takva prehrana je izuzetno zdrava i višestruko korisna.
U svakom slučaju, smanjenje unosa ugljikohidrata i povećanje unosa prirodnih masnoća poput onih iz domaćeg mlijeka, sira, maslaca te kokosovog ulja dugoročno će vas zaštititi od brojnih bolesti i posjeta liječnicama.
-urednik Majčica.


- 11:08 - Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 09.09.2012.

MALA GOSPA U DOBRANJIMA VELKA FESTA-www.bijeli-vir.hr

-Uživajmo danas na čistom zraku,lijepotama i tradiciji nasih i Vasih Dobranja.
NEKAD BILO




DANAS 09.09.2012.g.NA MALU GOSPU U DOBRANJIMA:
-Danas smo na obljetnicu imali čast udomiti i našeg nadbiskupa.
Kliknite mišem na sliku da se poveća-hvala/to već i znate,zar ne!/.


-Mnoštvo naroda došlo je na zavjet Maloj Gospi.
Kliknite mišem na sliku da se poveća-hvala/to već i znate,zar ne!/.

-Kao i svake godine išlo se do sv. Josipa i natrag.
Kliknite mišem na sliku da se poveća-hvala/to već i znate,zar ne!/.


UZIVAJTE U DOBRO PJESMI A KLOPE I PIĆA JE BILO ; zna se.


Dobranjci ,pa čak i oni koji su otisli trbuhom za kruhom uvijek su bili dobri domaćini i drzali do tradicije,proslave MALE GOSPE koja je ujedno i njihova zastitnica.
-Naravno i poglavari crkveni i naš župnik su predvodili procesiju,,,,,,,
Kliknite mišem na sliku da se poveća-hvala/to već i znate,zar ne!/.


-Eto toliko od mene a rođaku Ivi Popoviću zahvaljujem na dobro obavljenom poslu za blagdan Male Gospe 2012.g.i naravno HVALA na slikama koje sam preuzeo.
-Naši smo zar ne!!!,rođo.

SADA NAVALI NARODE-Zvonko časti,tako je bar obećao


P/s. Ja se ispricavam sto nisam dosao ali ako kliknete na link DUBOKE vidjet će te da sam morao i tu biti.
-Pozdravljam sve Dobranjce a svim njihovim gostima po naj vise mojim i nasim Bijelovircima ,narocito onima koji nisu mogli doci uvelicati ovo slavlje ma gdje bili od urednika ,bijeli viru selo moje malo.
-Mladen Jure Majcica.

- 11:28 - Komentari (3) - Isprintaj - #

petak, 07.09.2012.

BAJKA IZ FINASIJA –OPĆENITO-bijeli viru selo moje malo pa i dalje.hr

Danas sam dobio interesantan mejl sa likom evo želim sa Vama podjeliti to pa pročitajmo i na kraju pogledajmo,malo za opuštanje ali???,,,,,,,,,,,,,,
Trči hrvatski puž kroz hrvatsku šumu i sretne hrvatsku lisicu. Pita ga ona gdje
toliko žuri. Puž joj kaže da ga juri hrvatska financijska policija.
Pita ga lija što bi tebe jurili. A puž kaže: Imam ja kuću, žena kuću, sin kuću.....
Kad je to čula lija počela je i ona bježat. Trči ona i sretne rodu.
Pita je roda zašto trči. A lija kaže da je juri financijska policija.
Pita je roda zašto je juri. A ona kaže: ja imam krzno, muž krzno, djeca krzno.....
Kad je to čula roda počne i ona trčat. Naleti na majmuna, a on je pita od koga bježi.
Roda mu kaže od financijske policije, jer ona živi na visokoj nozi, muž na visokoj nozi, djeca na visokoj nozi......
Počne i majmun trčat pa ga pitaju šta on trči.
A on im kaže:
UVIJEK MI GOLOGUZI PRVI NAJEBEMO!
-Pozdrav svima ma gdje god bili.
-urednik Majčica za vas.

--------------------------------------------------------------------------------------------
hrvatska
----------------------------------------------------------------------------------------------------
- 12:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.09.2012.

Postovani "Zorane"- bijeli-vir.hr

-Ovoj vladi najvazniji su njezini zaposlenici, znaci oni u javnim sluzbama i poduzecima, te umirovljenici (svi).



Za radnike u privatnom sektoru, kao ni za privatne firme uopce ih nije briga. Tvoj poslodavac po zakonu prvo MORA platiti drzavi, pa ako nesto ostane onda tebi.
-ŠIPAK-


Poslovanje firme kosta, jako puno kosta jer firme placaju sk
uplju struju i plin. Placaju stotine drugih nameta koji im isisavaju novac za place i daljnje poslovanje. Kada na to dodamo da MORAJU platiti PDV neovisno o tome sto im racun nije placen onda su u jos goroj poziciji.
-SKOČI TEMPERATURA-


Vani se to vrlo jednostavno rjesava - otkaz. Pogotovo u Americi.
A sto se tice tvojih dugovanja, za to nikoga nije briga, ni kod nas ni vani. HRT je uredno poskupio iako se pretplata odredjuje s obzirom na prosjecnu placu. Evo, u Hrvatskoj vecina ljudi zivi na racun drzave i ima duplo vise place nego u privatnom sektoru. Jos zalosnije je sto ju MORAMO placati iako iz dana u dan dolazi na vidjelo kako se nas novac pljacka i stavlja u tudje dzepove! U slucaju da dignes glas, drzava ce te prva smirit pendrekom.



Sjeti se da kada je Jadranka dizala PDV, pa kada ga je Linic dizao da su molili firme da ne podizu cijene. Znas tko je prvi dignuo cijene? Drzavne firme!
Ne znam kako vi narode, ali meni je potpuno jasno tko smo i sto smo, te cemu narod sluzi u ovoj zemlji.
-Danas pristigao mejl a
- doradio i objavio. Majčica.

-Objavljeno, uslast,dobar tek, 2012.g.

- 16:12 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.