Karike (Links):
Blog.hr
Forum.hr
RKP.hr
IPazin

Thanks to:
-----------
HTML i CSS tutoriali
PazinskaKajgana
Disklamerica
- - - - - - - - - - - - - - -
Iako BiH svojim izgledom podsjeća na inicijale istočno situirane zemlje Mercedesa, uvjeravamo vas da isti nema veze sa dotičnom.

Dedicated to "BiH Press"

08.08.2005., ponedjeljak

EKSKLUZIVNO: Nedjeljna provala u GSŠJD Pazin (21.09.2001.)

Iz povjerljivih izvora saznali smo nekoliko šokantnih detalja vezanih uz nedjeljnu provalu u prostorije Gimnazije i Strukovne Škole Juraj Dobrila Pazin.

Bila je to u nedjelju, 16. dana mjeseca rujna, ljeta gospodnjeg 2001., negdje sredinom bijelog dana, kada se dogodio ovaj stravičan čin ljudskog uma.

Taj dan biti će dugo pamćen u analima pazinske povijesti (nakon pada WTC-a), a pogotovo u dušama dužnih i nedužnih aktera ovog čina.

Sve se to dogodilo nakon što je pripadnik HV-a, rodom iz Pazina, posjedujući veliku količinu (koga? čega?) ključeva (naravno), neovlašteno ušao u nečuvanu zgradu moderne pazinske srednje škole Jurja Dobrile ...



Motivi upada u srednju školu još uvijek su nepoznati, mada se pretpostavlja da je to bio pokušaj skidanja Obitelji X s vlasti i uvođenje straha u prostorije škole, kao i među nedužne (i dužne) djelatnike i učenike.

Pripremajući se za sjednicu (pitaj Boga čega), gdin. X te njegova gospa od X, bez kontese xy, našli su se u školi tog nadasve nevinog dana, kako bi došli do nama nepoznatih (i nedostupnih) dokumenata vezanih za gore spomenutu sjednicu.

Prilikom ulaska u školu sve se činilo mirno, bez znakova straha, terora i fizičkih aktivnosti. Tek poneki kišobrančić za kojega su X-i pomislili da je vlasništvo, za sada sa zločinom nepovezanog, profesora Z.

Uvaleći se tako, ne znajući kakve će strahote pretrpjeti, u zbornicu, prihvatili su se posla. Zbog neutvrđenih razloga, gdin. i gđa. X, uputili su se laganim korakom prema inf. kabinetu.

Tek što su došli na 2. kat, sve je počelo biti čudnije i čudnije. Prvo su se začula škripa kotačića, a nakon toga i bat koraka i par psovki. Hrabri gdin. X uletio je u inf. kabinet, kako bi se golim rukama suprotstavio s tamo zatečenim provalnikom. Uletivši u kabinet, zatekao je dotičnog provalnika kako rabi (čak) 4 računala. Kako bi spasio duše nevinih računala i pokazao svojoj ljubljenoj iznimnu hrabrost i neizmjernu požrtvovnost, skočio je u sukob sa opakom sudbinom koja ih je snašla. Uzevši veliki zalet, pograbio je stolicu i nasrnuo na provalnika, ali...

s najvećom nakanom da se spasi, provalnik je dohvatio prvu stolicu, i dok su bračni par X-i pokušavali svojim mobitelom nazvati policiju, te im izbio mobitel iz ruku.

U velikom luku, rotirajući se oko svoje osi, mobilni telefon marke Siemens (pretpostavljamo, jer ga svi imaju) odletio je na drugu stranu prostorije (ma gdje da su stajali), te se odbivši od zida, našao onesposobljen i ošamućen na podu istog kabineta.

U strahu za vrijedan mobitel, obitelj X našla se zaključana u tom jezivom kabinetu, kao ispalom iz zone sumraka, gdje se radnja odvija.

Nekim se čudom, provalnik odjednom oglupio i dao priliku X-ima. Oni su to taktički i znalački vrlo dobro odigrali te su u trenu došli do pročelja škole. Stojeći ispred škole u šoku, ne razmišljajući o životu svoje kćerke, koja je i ne sluteći u kakvoj su opasnosti njezini roditelji ....

bila doma (kakva hrabrost).

Riskirajući život svoje kćeri, bračni par X ipak se odlučio na očajnički korak i pozvao policajce, koji su se u neviđenom roku pojavili na mjestu događaja.

Prvo što su pomislili prilikom dolaska policije, bilo je to da (ga) je provalnik već odavno umakao.

No, zle strane u ovoj priči nisu tako glupe. Provalnik je zapravo u to vrijeme skrivao tragove fizičkih aktivnosti, te se počeo spremati za bijeg. Kako bi dobro uvijek (pa i u ovoj priči) pobijedilo, zločinački um nije predvidio nepredvidivo.

Gdin. X pametan i odlučan, prepoznao je teroristički um, kakav se nije vidio ni u aktualnim događanjima u svijetu te je dotični priveden PU Istarskoj.

Policijska obrada i stegovne mjere protiv počinitelja ovog gnjusnog čina su još u tijeku. Obitelj X još je jednom dokazala spretnost u obrani svoje institucije (nakon krađe videa prošle godine), i prava djece prema UNESCO-voj povelji o pravima djece.

Sva gore navedena slova nisu doslovno povezana s istim stravičnim činom u GSSJD Pazin, no sve je bilo otprilike ovako. Hvala svim izvorima i do čitanja.

- 01:56 - Za ocjenu rada, te prigovore i pohvale kliknite ovdje (3) - Da bi pokazali prijateljima kliknite ovdje - #

Pazinski ranger spasio mačkicu sa drveta (17.05.2003.)

U velikoj akciji spašavanja što se održala prošlog vikenda u gornjem parku, pazinski ranger pokazao je veliku neustrašivost kada se popeo na bor na koji se iz nama nepoznatog razloga mala nevina mačkica popela.


Mačkica crnobijele boje popela se na bor, a neustrašivi ranger vidjevši da se ne može spustiti niz nj nije pokazao strah i u maniri spidermana popeo se na bor kako bi joj pružio bolji pogled u budućnost.
Bez užadi, klinova i ostalih planinarskih pomagala, upotrijebivši golu snagu svojih ruku, u tren oka svladao je sve prepreke kojim ga je stari bor zasuo. Mačkica se nalazila na samom vrhu starog bora i tužno je mijaukala za svojom mamicom.
Spustivši se dolje građani grada Pazina čestitali su hrabrom pazinskom rangeru na njegovom poduhvatu, a isti je mačkicu prepustio svojim vjernim pratiteljima, spasilačkim psima koji su se pobrinuli da mačkica sretno, zdravo i veselo nađe put kući.
Kada smo ga pitali što je osjećao u trenutku kada je spazio mačkicu kako tužno mijauče na vrhu starog bora, pazinski ranger je odgovorio:

- "Moja dužnost je pomagati svima u nevolji, a pogotovo malim nevinim mačkicama. Ponosan sam što je mačkica sretno došla kući u pratnji mojih najboljih prijatelja, spasilačkih pasa. Šteta je što nitko prije mene nije htjeo spasiti jadnu malu mačkicu, te je ta dužnost zapala mene. Ali ponosan sam što mogu biti na korist."

Evo vidite, pazinski ranger nije još jedan od onih željnih slave, on je tu da vam pomogne, stoga kada ste u nevolji nemojte se bojati, nego samo viknite u pomoć i pazinski ranger dotrčat će vam u spas.

- 01:55 - Za ocjenu rada, te prigovore i pohvale kliknite ovdje (0) - Da bi pokazali prijateljima kliknite ovdje - #

<< Arhiva >>

  kolovoz, 2005  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Kad smo bili mali...
smo napisali par članaka, i postigli slavu.

Sad smo veliki, a slava nam blijedi.

Novi članci stižu.

Svaki novinar mora znati koliko je sati:



I koliko su njegovi članci važni ljudima:

Free Web Counter