All types of music

< travanj, 2006  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
U ovom blogu ću pisati muzici.
Koja ti je od ovih rock grupi najbolja?
Guns n roses
Queen
Bon Jovi
Europe
Kiss
Free polls from Pollhost.com



Evo postovi bloga
Aerosmith
Pink Floyd
Povijest metala
Bee Gees
The beach boys
The beatles
The rolling stones
Bob Marley
HIM
U2
ACDC
Red Hot Chilly pepers
Nirvana
Helloween
Dimmu Borgir
Guns n roses
Bon Jovi
Europe
Queen
Kiss
Misfits



Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us


Pogledajte ove blogove
Dude
Dude2
Zela
Drlje
Nino the batman
Ljuky
Moj drugi blog
Evo broj posjetitelja
Free Web Counter

hit Counter


Kakav vam je blog?
Loš
Dobar
Odličan
Free polls from Pollhost.com


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

01.04.2006., subota

BEE GEES

Ni jedan pop sastav, koji je djelovao tokom 60-tih, 70-tih, 80-tih i 90-tih, nije iskusio više uspona i padova u svojoj karijeri od benda Bee Gees. Ovu grupu osnovali su braća Gibb – Barry, Maurice i Robin. Počeli su nastupati 1955., mijenjajući ime sastava od Rattlesnakes, preko Wee Johny Hays do Bluecats. Porodica Gibbs se 1958. preselila u Brisbane, a oni mijenjaju ime sastava u Bee Gees.
Bee Gees se nalze među najuspješnijim vokalnim grupama u R’n’R historiji, a zauzimaju 6. mjesto na listi najprodavanijih izvođača svih vremena. Prije njih su samo Elvis Presley, Beatlesi, Michael Jackosn, Garth Brooks i Paul McCartney. Njihovo učešće na soundtracku “Saturday Night Fever” iz 1977., donijelo je ovom albumu prodaju od 40 miliona kopija. Bio je to najprodavaniji album svih vremena, sve do pojave Jacksonovog “Thrillera”, za koji je kralj popa, kako je sam rekao, inspiraciju našao upravo u “Saturday Night Fever”.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Bee Gees su svoj prvi ugovor potpisali 1962. sa Australia’s Festival Records-om. Sedmično su bili domaćini show-a na australijskoj TV, ali njihove pjesme bile su nezapažene sve do 1967., kada su se preselili u Englesku i sa “Spicks and Specks” dospjeli na prvo mjesto britanske liste. Po preseljenju u Englesku, Bee Gees postaju kvintet – pridružili su im se bubnjar Cohn Peterson i basista Vince Melouney, obojica Australijanci. Njihov debi album pod nazivom “Bee Gees 1st” izašao je u augustu 1967., a iste godine, njihova pjesma “New York Mining Disaster 1941” postala je prvi planetarni hit. Uslijedio je niz jednako popularnih balada: “To Love Somebody”, “Holiday”, “Massachusetts”, “Words”, “I’ve Got To Get A Message To You” i “I Started To Joke”, sa dva sljedeća albuma “Horizontal” i “Idea”. Kritičari su pjesme sa ovih albuma ocijenili kao divne i neobične, sa bujnim aranžmanima, sve pažljivo snimljene i sa izvrsnim mixom električnih instrumenata i orkestra.

1969. dolazi do svađe u bendu i to oko nezamislive stvari. Pred izlazak albuma “Odessa”, braća Gibb se nisu mogli dogovoriti koja pjesma će biti prvi singl. Svađa je rezultirala Robinovim odlsakom iz Bee Gees-a. Robin Gibb je izdao solo album “Robin’s Reign”, za koji je sam napisao sve pjesme, uradio aranžmane i produkciju. Barry i Maurice Gibb su i dalje nastupali kao Bee Gees, a bez Robina su snimili album “Cucumber Castle”. Nakon toga Bee Gees napuštaju i Melouney i Peterson, a bubnjar ih je tužio tvrdeći da je vlasnik imena “Bee Gees”. Sudski spor je punih 18 mjeseci zaustavio rad braće Gibb i u tom periodu su gotovo pali u zaborav. Uprkos promociji na britanskoj TV, album “Cucumebr Castle” prošao je nezapaženo.

Konačno, 1970. Bee Gees su odlučili pokušati ponovo. Rezultat je bila pjesma “Lonely Days”, njihov prvi broj jedan hit u Americi, i također njihov prvi zlatni tiraž u SAD. I sljedeća pjesma, “How Can You Mend A Broken Heart” iz 1971.g., bila je veliki hit. Međutim, narednom albumu, “Trafalgar”, nedostajala je raznolikost koja je prethodne albuma činila tako interesenatnim, i ovaj album nije uspio dostići tiraž prethodnih.
1972. izdali su još jedan veliki hit, pjesmu “Come To Me”, ali album “To Whom It May Concern”, izdat iste godine, brzo je pao u zaborav. Ove probleme je dobrim dijelom uzrokovala i promjena izdavačke kuće. Naime, istekli su im ugovori sa Atlantic-om i Polydor-om, a Bee Gees su odmah prešli u RSO Records, izdavačku kuću njihovog managera. Činilo se da gube tlo pod nogama. Pop i rock su se oko njih kretali u novim i snažnijim pravcima. 1973. izdali su album “Life In A Thin Can”, koji je uključivao singl “Saw A New Morning”. Uprkos velikoj promotivnoj turneji, album i singl nisu uspjeli ponoviti uspjeh svojih prethodnika.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Spas grupi Bee Gees donio je Eric Clapton, koji im je predložio da pokušaju snimati u studiju Criteria, u Miamiji, gdje je on snimio svoj “461 Ocean Boulevard”. Prihvativši Claptonov prijedlog, Bee Gees se vraćaju 1974. sa novim, amerikaniziranim i R&B obojenim zvukom u pjesmi “Mr. Natural”.
1975.g. izdali su album “Main Course”, koji je označio početak treće ere sastava Bee Gees. Nestao je naglasak na romantičnim baladama, a njihovu muziku su sada karakterisali dance i funk ritmovi, te visoke harmonije.”Jive Talkin” iz 1975. bio je nihov drugi #1 hit u Americi. Uslijedili su potom hit “Nights On Broadway” i album “Children Of The World”, koji je sdržavao hitove “You Should Be Dancing” i “Love So Right”. Usred ove plejade velikih i usjpešnih hitova izašao je njihov prvi koncertni album pod nazivom “Bee Gees Live”, koji je povukao liniju između njihovih starih i novih hitova.
1977. radili su na soundtracku za film “Saturday Night Fever”, a sve njihove pjesme sa ovog albuma bile su hitovi broj jedan. Album je 24 sedmice bio na prvom mjestu top liste.

1979. izdali su album “Spirits Have Flown” koji je dospio na prvo mjesto američke liste, a uslijedila su još tri broj jedan hita: “Tragedy”, “Too Much Heaven” i “Love You Inside Out”. Međutim, njihovi dani na vrhu američkih listi bili su odbrojani. Album “Living Eyes” iz 1981. nije čak dopsio ni na Top 40. Veći dio sredine 80-tih godina Bee Gees su radili ‘nevidljivo’. Pisali su i producirali hitove za Dolly Parton, Barbru Streisand, Dianu Ross i Kennya Rogersa.
1987. napravili su prvi pokušaj povratka sa albumom “ESP”. Album je dobio dobre kritike i odlično se prodavao u svim dijelovima svijeta, osim u SAD. Singl “You Win Again” bio je na prvom mjestu velikog broja svjetskih top listi, ali ne i u Americi.. Njihov novi album, pod nazivom “One”, iz 1989. dobro je primljen širom svijeta, a naslovna pjesma sa ovog albuma dospjela je na američku listo 10 najboljih singlova. Proslavljajući 30 godina od izlaska njihvog prvog hita, u aprilu 1997. izdali su album “Still Waters” i krenuli na svjetsku turneju. Mjesec dana nakon izlska ovog albuma primljeni su u R’n’R Hall Of Fame. 1998. g. izdali su njihov drugi live album “Live – One Night Only”. U aprilu 2001. izdali su album pod nazivom “This is Where I Came In”.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
- 07:51 - Komentari (2) - Isprintaj - #