bigg

< kolovoz, 2012 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Oglas 



Broj posjeta
Hit Counters

 Zanimljivo iz arhive
Beč-Bjelovar-Brčko
Ne sagriješi rječju
Sudionici u prometu
Svoga tela gospodar
Psihologija i odgoj
Moda
Lisabon
Lisabon 2
Nogomet
Vječiti bundžije
Malo dijete mala briga
Boris & Bata Reunion
Val reformi...
Dioničarstvo u Hrvata
Opstipacija
Bolna priča o vrelim dodirima
Felga ti sama beži



 03.08.2012., petak

Curiosity: Severina i Milan istražuju swinganje



Ima li što zanimljivije od Seve i Milana u seksualnom klinču s drugim parom? Možda ekstatična ljubavna veza između Blanke Vlašić i Vesne Pusić, koja će kulminirati procesom umjetne oplodnje, tako da Vesna Pusić rodi dijete u toj vanbračnoj zajednici? Za koju (vanbračnu zajednicu) će se ona (Vesna) zareći da će uskoro postati bračna, jer će zakon o registriranom parterstvu to omogućiti. A onda će ih ekipa iz HDSSB gađati ciglom Giter 1. Na Red Carpet-u. Odmah nakon reprize turske serije.

Jesmo li se stvarno toliko pokretenili? Zanima li nas išta osim ringtoneova, kukanja nad kletom sudbom loše ekonomije (iako nisam vidio da je netko prodao auto i kupio manji), Hajduka i Dinama te svega ostalog što nam mediji serviraju kao svinjama, da prožvačemo... E da... i osim fejzbuk hejtanja i lajkanja i upucavanja i booliinga naših mladih zombi generacija...

Gdje nam je radoznalost? Hajdemo ovako: tko zna objasniti kako radi LCD televizor, ali onako na gruboj razini, bez elektronike? Ili, koliko nas zna nabrojati Newtonove zakone (da da, davno je to bilo) te objasniti što je to Einstein rekao - za razliku od prethodno spomenutog gospodina? Nemojte se ljutiti, ali nije rekao da je sve relativno, a pogotovo nije time mislio da je to što ste požderali cijelu pizzu i 20 deka čokolade dok ste gledali TV relativno puno, ali i relativno malo, kako se već uzme... Ma, hajd'mo bezveze, tko zna objasniti zašto težak kamen ne možemo podići rukama, ali ako uzemo čeličnu cijev od 3 metra i gurnemo ispod kao polugu - onda možemo?

Zanimljivo je kako živimo u ovom svijetu gluhi i slijepi, ne razumijemo ga uopće (bar većina) niti nas zanima kako funkcionira. Niti nas ne zanima ljudska patnja, ako nije oživotvorena u blockbusteru. Niti nas ne zanima ljepota prirode, ako nije u pitanju turistička meka - da se pohvalimo fotkama da smo tamo bili.

Radoznalost nam fali.

A znate li što je Radoznalost? Curiosity? To je, primjerice, bespilotno vozilo koje će se u ponedjeljak ujutro, taman prije nego krenete na posao, spustiti na Mars. I za što će postojati živi prijenos na Internetu, kroz Nasa TV. To je projekt u koji su ulupane milijarde dolara, letjelica koja putuje od 2011 i sada stiže. Sa ciljem da nama, vama, našoj djeci, kaže malo više o svijetu u kojem živimo. Da napravimo korak prema civiliziranoj populaciji, hajde za sada ne prema onima koji žive u Zvjezdanim Stazama, već za početak bar da budemo malo sličniji onima koji žive u Finskoj.

Pogledajte malo. Potražite. Budite radoznali... Evo recimo, možete početi ovdje:

Curiosity Rover on Mars

Ili ne morate... možete se smijati gluposti Ave Karabatić. Ili ogledalu... kako god vam volja...

- 15:17 - Komentari (5) - Isprintaj - #