peace of mind

29.12.2009., utorak

KKN - Polako

Sa svetle strane oluje pali smo na sve ulice
I svaki sekund stvarnosti nas okuje
Sistem je ono najgore i protiv njega sam zauvek
A ti ne zaboravi ko si i na kojoj si strani
Ti pokazi mi zaboravi opasnosti
Kad me svetlo pogodi polako polako prilazim

Dok oblecemo grad kazem da se ne bojis
Jer Andjeli skupljaju vojsku
I pusti da senke prodju i da nas greju krila do ujutru
Jer kad dodje novi dan postajem nemiran
I radim sta znam i nikoga ne pitam
Ti pokazi mi i zamisli i ne brini
Vreme nase svetlosti polako polako dolazi

Jer ja te volim i ja ti pricam da mozes sve
U svakom gradu u svakom zivotu ti sapucem
I ja svuda polako prolazim i samo duhovi me cuju
I ja te nosim tamo gde strahovi umiru
Ti pokazi mi pokazi mi pokazi mi
Kad se nebo otvori polako polako iznad svih


- 19:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rad sa faxa: Zabiljeshka osjecanja raznih song-ova

First:
Zima planina ognjishte snijeg hladnoca sjedim u kolibi gledam pahulje kako se rasprshuju po nebu. U mislima prevrcem proshlost. Toplo mi je osjecam se udobno.
Second:
Podmornica rat je, Sjedim u njoj strah me al osjecam neki adrenalin. Stizhu zvuci sa svih strana.
3th:
Stanje raja, oblaci, kapija, andjeli, hvatam razne dobre vibracije a u jednom i mistichnost. Mislim da je sve tu novo za mene. Ne znam gdje da idem.
4th:
Zeznuta situacija u zajebu sam totalnom osjecam proshlost koja me gura u buducnost punom snagom moram neshto da uradim al josh ne znam shto, zbunjen sam. Trenutno nishta ne postizhem. Da evo ga hvatam zhicu sushtine krecem ka tome ali i dalje nisam siguran u sebe. Tuzhno veoma tuzhno da ja ko lichnost nemam snage da se izborim
5th:
Selo, jako me privlachi. Zhelim tamo da u nekom dijelu zhivota zhivim. Irska sela za mene predstavljaju zhivotnu inspiraciju. Livade, brda, klifovi, more, svjetionici, dvorishta, kamene ograde, kamini. Moram jednog dana osjetiti dushu tih stvari to je osnov svega ako se rugamo tako prostim stvarima onda ne bi smjeli zhivjeti komplikovano.
6th:
Dvoboj ja protiv samog sebe, svoje pozadine, svog libida. Duga ce to borba biti ni sam ne znam ko ce pobijediti.
7th:
Igram tu igru zashto da ne plesat cu za sebe, za svoju ljubav, za nezavistan zhivot. Kolko god to bilo bolno ja cu plesati. I onako je to sushtina zivota barem moga, a ako na svijetu postoji josh neko kao ja i ako je to zhena to je onda sigurno moja ljubav zhivota.
8th:
Letim osjecam se dobro ne zhelim da prestane. Neki bi rekli da sam na heroinu. Ali ne ovo je ipak neka pozitivna melodija koja me jako dizhe vishe nego bilo koji narkotik. Nezhelim da prestane ponavljam i prestajem da pishem....
9th:
Napetost i opushtenost u istom vremenu ne mogu da definishem koje preovladjuje. Velika brzina ispreplijetanosti razlichitih osjecanja. Ne znam kako da objasnim. Mozhda imam problem sa izjashnjavanjem uh ne znam odustajem.
10th:
Vozhnja mozga chas je na kraj chas na pochetak. Chekaj evo ga uhvatio sam ga. Mnogo je neobichno nije ni na kraj ni na pochetak. Tuzhno i srecno je. O ne naginje na tuzhnom i smrtonosnom. Al opet ima neki pozitivan vibe sushtinu je veoma teshko uhvatiti. Ali ipak imam osjecaj da je shvatam.
11th:
Neshto se priprema. O ne mislim da je neshto loshe. Ili ipak ne ovo je ipak veselo. Chudim se al me ipak tjera da igram sad bih skako mlatio rukama i izbaci svu jadnu energiju iz sebe.
12th:
Ne osjecam se dobro u ovome. Ali postizhe na meni neki utisak ozbiljnosti i moci.
13th:
Nishta ne razumijem ali mi se svidja. Lijepo je osjecati se spokojno kao da sam u svijetu gdje ne postoji zlo niti ishta loshe. Volio bih da to stvarno postoji zhao mi je shto je ovo sad sve imaginacija. Svijet bi mnogo bolje izgledao.

- 19:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

back from out of space

E ovako zhivot mi se naglo popravio zbog dvije stvari koje su tako bezvezne za neke ljude a za mene mnogo znache... Ne znam dal ce se neko smijati ovome al i ako bude to raido nece mi smetati jer sam ja srecan.
Prva stvar je da sam polozhio engleski oko kojeg sam se mnogo cimao jer nishta nisam uchio chak nisam ni knjigu imao al kolko tolko moje znanje iz srednje me izvuklo i sad sam na konja a mislio sam da cu biti pod zemlju tako da sam se spasio i obradovao majku sa tim da do sada nisam pao ni na jedan kolokvijum i jako mi je drago zbog toga.
Druga stvar je radio sam ozvuchenje na predstavi prve godine glume. I osjecao sam se kao na sedmom nebu bio sam glavni odgovorni snimach. I sve je to super bilo do kraja predstave kada je jedan kreten iz JDP-a (jugoslovenskog dramskog pozorishta) ischupao kabal od struje pri obradi cijelog zvuka i samim tim snimach mi je progutao jednu traku od 20 minuta shto me ispizdjelo al dobro ostala je josh jedna pa mozhe da se sve sredi to u montazhi. Uglavnom pare nisam dobio ali samopouzdanje i nova iskustva jesam sve u svemu to me jako chini srecnim
dalje shto sam htio reci jeste da radujem se jako ovoj novoj godini em shto cu da popijem boga oca i da ne znam dje udaram em shto mi dolazi najbolji drugar shto ce biti ludnica.
Uglanom ako ikom treba mikroman ili snimach ili dizajner zvuka neka mi se javi rado cu odraditi sav taj posao za sitnu kintu shalim se ups u stvari se ne shalim zashto da ne radit cu i pornice ako treba.
Nego tako sad slusham neki reggae i chekam da mi se bojler ugrije da pochnem spremanje i chishcenje stana za koje ce mi trebat jedno 4 sata sa obzirom da mjesec dana nisam nishta sredjivao ne daj bozhe da mi gazda vidi stan odma bi me istjerao sa svim stvarima nego dobro ne dolazi chest shto mi je do jaja.
I tako zhivot ide dalje nadam se da ce svima bolje ici u ovoj novoj godini meni sigurno oce mora jer sve vishe i vishe napredujem shto dani prolaze i sve imam vishe iskustva tako da bi uskoro trebao da zaradjujem neku finu kintu.
Tolko ljudi za sad pisat cu ovam opet prije nove ili posle uglavnom bit cu chestho na blogu i nishta ne brinite svi problemi i nevolje se daju rijeshiti nemojte da vam to pokvari novu godinu.
Cheers!
- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.12.2009., utorak

Ja

Evo me tu sam sedim za kompom instaliram sp3 tj downloadujem neuspjeshno jer mesari iz microsoft-a ne pushtaju brzinu da valja al shto je tu je trebalo bi da se to skine vremenski faktor i nije u pitanju. Pushim pljugu pijem nectar breskvu nishta narochito noc relaxacije koju dugo nisam imao.
Htio sam mnogo toga da ispishem al da sam otvorio blog prije 5 sat al sad vec nemam snage sa dugometrazhno tipkanje jer umor me uveliko stigao i uskoro ce me prestici samim tim cu ja zavrshiti u krevet. Uglavnom naporan dan na noge sam od 8 sati predavanja vjezhbe sviranje trchkaranje do gazde da platim kiriju i rachune za proshli mjesec kompletna restauracija comp-a sad vishe nije svashtara koja je do sad bila nego iskljuchivo osposobljen i namijenjen za muzichku produkciju. Eto otkrio sam jednu stvarchicu o sebi to jest chime se bavim i shto studiram mislim da je i to mnogo za nocashnji pusti post koji cu za par minuta da objavim. Al dobro ni meni ni vama chitaocima ako vas i u suhtini bude nece nanijeti nikakvo zlo.
Toliko za pochetak sutra ce ovo sve biti mnogo opshirnije mnogo zanimljivije i dobit ce neku viziju koja bi trebala u buducnosti da se shiri na sve strane i da obuhvati gotovo cijelog mene i josh pola svijeta.
- 23:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dobro doshli tj dobro ja doshao

Odluchio sam da napravim blog po drugi put jer mi se desila rasknica u zhivotu koja zasluzhuje da bude zabiljezhena a pored toga da put od te granice prani ovaj blog. I sad chim kad sklepam windows da radi da valja cu da pishem
- 22:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Listopad 2010 (1)
Ožujak 2010 (1)
Prosinac 2009 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ono shto ce biti napisano ne mozhe se opisati

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

Filmovi

Odradjeni filmovi:

Tisina (snimatelj i dizajner zvuka)
Medj' javom i medj' snom (snimatelj zvuka)
Dokumentarni film o Akademiji Umetnosti Beograd (snimatelj zvuka)

U planu:
Koje je boje ljubav (snimatelj zvuka)