Kladjenje kao biznis

25.08.2007., subota

Kladitelji: pitate me - pitam se u ime Vas?

"Klađenje kao biznis" - mišljenje je subjektivno i u praksi potvrđeno - pretpostavlja (u kontinuitetu kroz vrijeme):
A - povrat uloženoga i zaradu u postotku na uloženo
B - dobitak, ako ne danas a ono sutra, ako ne sutra a ono slijedeći put...
U bezbrojnim kontaktiranjima sa kladiteljima, najčešća pitanja su:
pitanje no. 1: Koliko kapitala je potrebno posjedovati za početak "Klađenja kao biznis"?
Ovisi to o nekoliko činjenica:
1) koliko različitih vrsta klađenja će biti obuhvaćeno (npr. samo "konačni rezultat" ili npr. "poluvrijeme/kraj" i "1. trećina/kraj" u hokeju)
2) koliko parova pratimo u pojedinoj vrsti klađenja
3) kolika je prva uplata po paru (npr. 0,01 ili 0.10 ili 1.00 ili ... USD, EUR i sl.)
4) koju matematiku koristimo
5) koje kombinacije unutar r.b. 1-4 gornjih upotrebljavamo

pitanje no. 2: Kada se odlučimo za vrstu/vrste klađenja i odredimo broj parova za klađenje i veličinu početne (prve) uplate - da li je moguće izračunati potrebnu startnu količinu kapitala; te kada mogu očekivati prve rezultate (povrat uloga i "suficit" na ulog)?
Moguće je. U svaku lipu/cent ne , ali je u globalu moguće. Izračun je poseban i drugačiji za svaku izraženu želju posebno. Svako daljnje detaljiziranje po ovome pitanju preuranjeno je.

pitanje no. 3: Koje vrste klađenja su prihvatljive u "Klađenju kao biznis"?
Dobar dio njih ću nabrojati no prethodno da navedem one na koje se je NEMOGUĆE (skoro nemoguće) kladiti, a to su koeficjenti manji od 1,50 i one koji su NEPOŽELJNI za klađenje a to su koeficjenti manji od 2,00 (ne odnosi se na parove u kojima se traži isključivo pogodak ili na "lijevoj" ili na "desnoj" strani, npr. over/under, itd.) Neka od klađenja koja su obuhvaćena ovim odgovorom su:
- osnovna ponuda u nogometu, hokeju (1 - X - 2)
- 1. i 2. poluvrijeme u nogometu (1 - X - 2)
- 1., 2. i 3. trećina u hokeju (1 - X - 2)
- poluvrijeme/kraj u nogometu i košarci
- 1. trećina/kraj u hokeju
- konačni rezultat u nogometu i hokeju
- konačni rezultat 1. poluvremena u nogometu
- neodlučno (produžeci) u nogometu, hokeju i košarci
- neodlučan 1. "ining" u bejzbolu (MLB)
- minuta 1. gola u nogometu
- zbroj golova/koševa (više/manje) u nogometu, hokeju, rukometu, košarci
- hendicap košarka, hokej, NFL, MLB, itd.
- ... i mnogo drugih vrsta klađenja ...

pitanje no. 4: Kako se u "Klađenju kao biznis" uklapaju oni parovi/koeficjenti (favorit parovi/koeficjenti) na koje smo se do sada najčešće kladili?
Uklapaju se ali samo "tu i tamo" kao pomoćni/dodatni koeficjenti, svaki takav par samo jednom u jednom danu i to koeficjenti veličine max 1.05 do 1.15. Teško će vam biti osloboditi se sindroma svakodnevnog koketiranja uglavnom sa Barcelonom, Juventusom, Lyonom, Bayernom, Celticom ... Vremenom se to nauči. Nekoliko je razloga korištenja dodatnih/niskih koeficjenata:
a) Možemo se naći u situaciji da nam par za uplaćivanje odgovara, ali koeficjent od npr. 4.60 nam je nedostatan s obzirom na zahtjeve matematike (npr. ta opcija zahtijeva koeficjent min. veličine 5.00). U toj situaciji dodati ćemo "sigurni" koeficjent od 1.10 (SAMO TOLIKI - NE VEĆI).
b) Pretpostavimo (moje subjektivno mišljenje) da se "ovakovo" klađenje "prati" i "analizira", normalno bez zle namjere. Nasumice dodani dodatni par/koeficjent zbuniti će analitičare i odgoditi zaključke analiza na neko vrijeme. Vjerojatno moja paranoja, no ...
c) Tu i tamo u svima nama javi se crv nostalgije za pogađanjem onih "sigurnih da ne mogu sigurniji biti", pa neka je to tada bezbolno i sa koliko-toliko opravdanim razlogom.

pitanje no. 5: Da li u "Klađenju kao biznis" postoje problemi i, ako ih ima, koji su?
Postoje kao i u svakom drugom biznisu. Ovo klađenje nije bez problema, ali ujedno ne postoji 3 i više problema, tj. ISKLJUČIVO SU 2 PROBLEMA:
1) Kladitelj sam sebi. Objašnjenje ovog problema toliko je bitno za daljnji tok "Klađenja kao biznis", da će za njega trebati prostora u postu ili dva.
2) Ono što je u "Klađenju kao iluzija" dobitak, tj sreća - vrlo je rijedak i ne možemo na njega utjecati - u "Klađenju kao biznis" to je dugotrajno i uzastopno odigravanje samo jednoga rezultata, onoga jedinoga koji nam ne odgovara, to je nesreća.
Rijetka je ali na nju (za razliku od dobitka) možemo utjecati/djelovati (spriječiti, odgoditi, smanjiti, anulirati, itd.).

pitanje no. 6: U kojoj kladionici startati u "Klađenju kao biznis"?
U onoj koja optimalno (maksimalno) zadovoljava većinu vaših zahtjeva koji proizilaze iz izbora vrste klađenja. U "živo" ili preko interneta? Manje bitno. Važno je da kladionica zadovoljava postavljene zahtjeve, a među ostalim:
- ponuđen izbor klađenja na tu opciju
- maksimalno visoki koeficjenti
- dovoljna i redovita ponuda tih opcija
- dovoljno (za vašu potrebu) niska prva uplata po svakom listiću
- ... itd ...

Možda postoji i niz drugih pitanja koja bi mi postavili da ste ih se u ovom momentu prisjetili ili vas možda ponos kladitelja "Klađenja na iluzije" sprečava u tome? U vezi toga, neka sadržaj slijedećeg posta bude: Kladitelji, pitam se u ime Vas ?

Iskustvo me uči da među vama (recimo vas 100) nema niti jednoga koji ne zna o gore izloženom baš ništa, kao što također nema niti jednoga koji o tome zna baš sve. Isto tako (od vas 100) ne postoje među vama dvojica istih koji sve isto znaju ili sve isto ne znaju. U vezi toga predlažem da pojedinačne probleme riješavamo "jedan na jedan" e-mail poštom: betting_as_business@yahoo.com


- 03:40 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Kolovoz 2011 (1)
Travanj 2008 (1)
Rujan 2007 (2)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

O autoru

Mail

Image Hosted by ImageShack.us