Blog Sadašnjeg trenutka

subota, 13.06.2009.

Ipak je ovo blog Sadašnjeg trenutka

Iako sam u zadnjim mjesecima "blago" skrenuo sa glavne tematike ovog bloga (iako za mene osobno sve što sam ovdje pisao je jako povezano) i dalje je primarna tematika ovog bloga Sadašnji trenutak. Tako da danas (u nedostatku inspiracije da više pišem o hrani rofl ) sa vama ću podijeli mali ulomak iz meni drage knjige "Stilness speaks" od Eckhart Tollea.

"Surrender is surrender to this moment , not to the story through which you interpret this moment and then try to resign yourself to it.

For instance, you may have a disability and can't walk anymore. The condition is as it is.

Perhaps your mind is now creating a story that says, "This is what my life has come to. I have ended in a wheelchair. Life has treated me harshly and unfairly. I don't deserve this."

Can you accept the isness of this moment and not confuse it with a story the mind has created around it?"


(moj dodatak: Ako je vaš odgovor na zadnje pitanje da ne možete, tada vam preporučam da sa nekim napravite The Work - možda vam to uspije pomoći da lakše prihvatite Sadašnji trenutak)

prijavi hr.digg - 21:59 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 10.06.2009.

Ovaj put malo o prehrani :)

Odlučio sam malo modificirati moju sirovu prehranu - i umjesto nastojanja da budem 100% na sirovoj hrani, sada je to negdje na 80-90% svaki dan. Postotak određujem na temelju mase pojedene sirove hrane i mase pojedene ne-sirove hrane. Znači, ako pojedem 2 kg sirove hrane (a pojedem dnevno i više), tada bi 20% bilo 0.5 kg ne-sirove hrane što je prilična količina hrane. Za sada do 17 sati jedem isključivo sirovo, a nakon toga mi dolazi ne-sirovi dio dana. Tih 20% su veganskih.
Ne znam gdje će me ova modifikacija u eksperimentu dovesti. Za sada mi se čini realnije da ću dugoročno biti 80-90% sirovojelac, nego 100% ali ne mogu znati.
Stari način prehrane me ne privlači. S obzirom da se želim sam brinuti za svoju hranu (ne računam to što ću povremeno nešto pojesti kod mame ili u nekom restoranu) meni je najjednostavnije biti na 80-90% sirove hrane - ići ispod tog postotka bi značilo da bi si morao češće kuhati što mi se stvarno ne da ili da jedem veliku količinu junk fooda što mi se isto stvarno ne da.

prijavi hr.digg - 18:18 - Komentari (9) - Isprintaj - #

subota, 06.06.2009.

Priroda

Priroda je kompleksan sistem kojeg uopće nije briga za naša uvjerenja - ona jednostavno je.

(Ovaj post je potaknut stranicom Idealizam vs. Realizam)

prijavi hr.digg - 18:48 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 03.06.2009.

Ukratko

Živ sam. sretan
Otkrio sam kako da počnem dobivati na kilaži - dovoljno je da na dan pojedem više od 2700 kalorija. Za sada jedem 3500 kalorija. Još kada se i naučim na toliku količinu hrane, gdje će mi biti kraj... Idem po nekoliko puta dnevno na WC i povremeno imam mučnine. Očekujem da će se i to ubrzo riješiti.
Danas sam uspio u 2 sata pojesti 20 banana (3 kg brutto, bez kore je cca. 1.8 kg). Radim vježbe za snagu i sviđa mi se što vidim u ogledalu. Danas po prvi put nakon Los Angelesa nisam napravio Work na nekoj stresnoj misli - jednostavno nisam imao na čemu raditi. Nisam imao neku stresnu misao za koju bih osjetio želju da napravim Work - time se prekida niz od cca. 75 dana za redom. Sutra je divan dan za početak novog niza.
Sve u svemu, život je lijep. party
A sada idem spavati... wave

prijavi hr.digg - 23:12 - Komentari (1) - Isprintaj - #

My web office's WebRing
Ring Owner: Toni Anicic Site: My web office
Free Site Ring from Bravenet Free Site Ring from Bravenet Free Site Ring from Bravenet Free Site Ring from Bravenet Free Site Ring from Bravenet
Get Your Free Web Ring
by Bravenet.com