Blog Sadašnjeg trenutka

utorak, 10.07.2007.

Faze

Sve ima svoj početak i kraj. Lijepe stvari, ali i ružne. Ako smo toga svjesni i to prihvatimo kao činjenicu i prestanemo se opirati toj činjenici tada je rezultat takvog prihvaćanja to da lakše osjetimo unutarnji mir. Jer ako nam je nešto jako lijepo tada se zna istovremeno pojavljivati i osjećaj tuge/straha da će to lijepo završiti. I onda na neki način smanjujemo ljepotu tog trenutka sa strahom od budućnosti. Istina je da će završiti prije ili kasnije. Pa čak i u idelanim odnosima odnos završi prije ili kasnije, ako nikako drukčije onda smrću nekog partnera. I ovdje postoje dvije mogućnosti: biti neraspoložen jer će prije ili kasnije nešto ugodno završiti ili upravo zbog toga što će završiti uživati maksimalno u tome dok traje. Ali isto tako, koliko god stvari bile gadne ponekad i to je isto samo privremeno. Istina, nekima ta gadna faza traje toliko dugo da im se čini da nikad neće završiti no to je već tema za neki drugi post. Meni, kome je put Sadašnjeg trenutka na neki način i smisao mog života, ja zapravo u svakom trenutku imam ono što mi treba. Sadašanji trenutak i potencijal da uđem u kontakt sa unutarnjim bićem pa koliko god neugodna bila trenutna situacija.
To što postoji taj potencijal ne znači da ga i koristim. No dok sam god živ, svaki trenutak imam taj potencijal pa koliko god situacija bila ugodna ili ne. Imaju ga i drugi, no rijetko tko ga i koristi.
Ali i to je u redu jer ionako za sve postoji pravo vrijeme i kada dođe pravo vrijeme neke stvari ne možemo izbjeći. yes

prijavi hr.digg - 09:17 - Komentari (11) - Isprintaj - #

My web office's WebRing
Ring Owner: Toni Anicic Site: My web office
Free Site Ring from Bravenet Free Site Ring from Bravenet Free Site Ring from Bravenet Free Site Ring from Bravenet Free Site Ring from Bravenet
Get Your Free Web Ring
by Bravenet.com