Blog Sadašnjeg trenutka

petak, 27.04.2007.

Knjige

Od svih dostupnih medija vezanih za tematiku ovog bloga meni su knjige i dalje najdraže. Imam tu neku ljubav prema njima, i zato i imam određni broj knjiga doma - neke nisam nikad ni pročitao, ali eto možda i one jednom dođu na red. A možda i ne. wink

Napomena:
Ovaj post se odnosi na knjige tematike samorazvoja, sadašnjeg trenutka i sl. a ne o romanima, stručnim knjigama itd. Volim ja i te knjige, ali ovaj post jednostavno nije o njima. smijeh

U zadnje vrijeme mi brže dolaze knjige sa Amazona nego što ih stignem obraditi - i drago mi je da je tako jer su sve vezane za sadašnji trenutak.

Međutim, tu treba biti oprezan - i to kažem iz svog iskustva. Ako idemo previše u širinu, bez da imamo određenu dubinu na kraju nećemo imati neku konkretnu vrijednost.

Mislim da je bolje uhvatiti se neke praktične knjige i nju obraditi kroz mjesec dana, nego li pročitati 4 knjige u tih mjesec dana. Osobno sam pročitao jako puno knjiga - neke samo djelomično (djelovi koji su mi trebali), a neke cijele. I sada vidim da mi više nije toliko bitna kvantiteta koliko kvaliteta - da do kraja godine pročitam i kvalitetno obradim 7 - 10 knjiga koje su mi povezane za sadašnji trenutak, to mi vrijedi puno više nego li da pročitam 100 knjiga starim načinom čitanja.

Da bi se ostvario neki značajan rezultat ponekad se treba dosta dugo vremena biti u istom filmu i ići istim putem naprijed. Jednostavno uporno nastavljati prema naprijed i s vremenom dolazimo do razine gdje imamo konkretni rezultat. Knjige mogu biti prepreka na tom putu!!! Svaka knjiga ima taj potencijal da nas može uvesti u jedan određeni film. Sada, ako je taj film u skladu sa našim trenutnim putem, tada je to dobro, ali ako nije može nas skrenuti sa puta. Barem je to slučaj sa mnom. Zato sam ja trenutno zainteresiran prvenstveno za knjige povezane sa sadašnjim trenutkom - kada ih obradim i izvučem iz njih ono što mi treba otvoriti ću se i prema nekim drugim knjigama. Do tada - knjige o novcu, vodstvu, zdravlju, inteligenciji, poboljšanju mentalnih sposobnosti i sl. me ne zanimaju toliko. Zanimaju me, ali mi ipak nisu prioritet.

Pišem sve vrijeme o knjigama, ali zapravo to vrijedi i za ostale materijale - audio, video, tečajevi i sl.
Ako se bavimo sa nekim učenjem kojeg smatramo bitnim, a još uvijek nismo na razini da smo ga stvarno usvojili i da je postao dio nas, IMO nije pametno ići baviti se prerano sa drugim učenjima, ma u kojem god obliku oni bili.

Ukratko, u 2007. ću glavni naglasak imati na materijalu vezan za sadašnji trenutak i onome što mi može pomoći u tome (kao npr. metoda The Work). Moguće da ću tu i tamo ću malo skrenuti sa puta i pročitati nešto drugo iz ove tematike, ali to će ipak biti privremeno. Iz osobnog iskustva smatram da ću tako najbrže doći do rezultata.

I na kraju dajem kiss samom sebi. Zašto? A zašto ne?

prijavi hr.digg - 08:00 - Komentari (4) - Isprintaj - #

My web office's WebRing
Ring Owner: Toni Anicic Site: My web office
Free Site Ring from Bravenet Free Site Ring from Bravenet Free Site Ring from Bravenet Free Site Ring from Bravenet Free Site Ring from Bravenet
Get Your Free Web Ring
by Bravenet.com