Blog Sadašnjeg trenutka

nedjelja, 18.02.2007.

Kontekst ovog bloga

Iako sam u prvom postu napisao da za sada nemam namjeru raditi planove, niti definirati svrhu ovog bloga, ta namjera mi se je sama, nepozvana, nametnula. Namjera ovog bloga je da to bude eksperiment mogućeg pozitivnog utjecaja.

Naime, uglavnom ću pisati o nekoj od sljedećih tema:
- argumentirani prikaz mojeg putovanja od verzije 0.5.1 do 1.0 (vidi post Evolucija)
- dobrotvorne aktivnosti
- razne ideje, eksperimenti i razmišljanja vezano za poboljšanje nekog aspekta nas kao osobe i općenito kvalitete življenja
- prijedlozi knjiga, tečajeva i ostalog vezanog za mogući pozitivan utjecaj
- razne druge pozitivne teme

Pišući o tome, kroz ovaj blog eksperiment, želim vidjeti da li će to nekome pomoći da napravi nešto pozitivno - to može biti oko poboljšanja svojeg softvera, ili pomaganja nekome i sl.
Npr. vezano na prijašnji post Moje curice - ako se netko odluči nakon tog posta da je ispravno da i ta osoba svojim sponzorstvom napravi snažni utjecaj na nečiji život tada se je dogodio efekt pozitivnog utjecaja.
I upravo to i je svrha ovog bloga: mogućnost pozitivnog utjecaja. U kolikoj mjeri će se ta mogućnost realizirati, oko toga stvarno nemam nikakve ideje, ovisi o raznim faktorima. Neovisno o mjeri realizacije ovaj eksperiment ne može ne uspjeti jer ako ništa drugo ima pozitivan utjecaj na mene samog. A onako usput ću još i malo provježbati html/css.

Naravno, puno je veća šansa da će ovaj eksperiment imati veći utjecaj ako bude što veća čitateljska publika. Kako će se od trenutnog jednoznamenkost broja to proširiti na barem troznamenkasti, ne znam ni sam... rolleyes
Odlaziti na tuđe blogove i pisati "super ti je blog, molim te dođi i komentiraj moj" mi je blago rečeno glupo dead
S druge strane, ako se nekome svidi moj blog ili barem bude mislio da je koristan, tada će mi biti drago da ga preporuči.
To me dovodi do toga da je najbolji način za proširenje čitateljske publike imati stvarno zanimljive postove - a to, iako je pod mojim utjecajem stvarno ne znam procijeniti. Meni su to strašno zanimljivi postovi - no budimo realni, ja sam možda ipak malo previše subjektivan :) Ali oko zanimljivosti postova se ne opterećujem, pisati ću ono što mi dođe da pišem, pa ako je to nekome zanimljivo, super, ako ne, isto dobro.

prijavi hr.digg - 12:21 - Komentari (1) - Isprintaj - #

My web office's WebRing
Ring Owner: Toni Anicic Site: My web office
Free Site Ring from Bravenet Free Site Ring from Bravenet Free Site Ring from Bravenet Free Site Ring from Bravenet Free Site Ring from Bravenet
Get Your Free Web Ring
by Bravenet.com