Linkovi


All Rights Reserved ©by bellarte

(za pogledati neke od uradaka iz ovog ateljea,molim preskočiti donje linkove i prošetati virtualnom galerijom !)




-------------------------------

Religija vjeruje u nešto što ne može dokazati da postoji.
Znanost ne vjeruje da postoji nešto što ne može dokazati.
Oboje su stanje vjerovanja.
Misli su materija.
Materija je svijest
.
--------------------------------


Putniče blogom...Dobro došao na moj blog...
...želiš li ugodno i korisno provesti vrijeme na
ovom blogu ,saznati nešto više o svijetu u nama i oko nas ,ne libi
se kliknuti na neki od linkova ispod...

... neka Ti bude ugodan i nadasve koristan boravak na mom blogu...



---------------
Postimage


( Ne propusti virtualnu galeriju sa slikama, nalazi se prema dnu bloga sa lijeve i desne strane...)










E pošta

bellistra@gmail.com

Gmail





TV program by the way...





Blog


udruga franak


Živi zid









izleti po istri
Colorsofistria






Njih posebno preporučujem ako želite znati više...

....od drugih:


zvono istine
os uma
PortalSvijesti
znakovi s neba
Rick Simpson
igor kostelac
putokazi
jedna ljubav,jedna biljka
misterious universe
iza ogledala
drago plečko
l
planetx.com
raum&zeit
marijanapontoni.com
apsolutna istina
alternativa za vas
matrixworld
znano.st
radiestezija-th.blogspot
svjetloradnici
spirit,science & metaphysic
viewzone
ratko martinović
valetudo
..činjenice o VODI
freedomtek.org
skriveno
Objave..
sveta geometrija
objave...forum
duh-vremena
nova politika
krug prijatelja Bruna Groeninga
mandrilo
funkymen
marko pogačnik
znanost
Edward Leedskalnin
Gregg Braden
fx-files
web site..sitchin.com
Net.hr
sungazing
solarhealing
megalitik portal
MUFON
UFO-files.blog.hr
naturalnews
lječenje vodom
Drunvalo..spiritofmaat
damanhur.com
zajednica Damanhur
herboteka
cenzurirani projekti
Tomislav Budak
semirosmanagic.com
piramidasunca
victorvalinor
AtlantisRising
cryingplanet
illuminati
galaksija
svjesnost
nexus.it
UFONET lista
david icke
Ivona Živković
Nova vizija
Na rubu..nova
Preko Ruba...
Magicus.info
snimke NLO-a
val
orgonit
ce-4.forumotion.com
Skrivena istina
za one koji misle svojom glavom..
EcoGeek
OPS-OPD Polariteti
borajski.bloger
galaksija blog
bosnić
budnost.blog
dagoberhr
veza biblija-ufo
treće oko
opstanak zemlje
dragon garden


e-knige...freedownload:


4shared.com

Riječi i slike o Istri
by:




swirl
kljujuć..
Istra by panoramio...
ISTRAPEDIA


Neki od linkova koje treba pogledati

svakako:




Europska Unija
Wikieleaks







I
Van kategorije:
bioenrgija Dean Buić
ayurveda
labirinti
nebeski labirinti
sirova hrana.com
Himalajska spilja
aromatika
kuharica za djecu-recepti
rnda-drnda ...životna priča

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------ ----------------------------------------------------
Ovo su neki od mojih radova...to je moja druga ljubav...

..imate li štogod reći.

.pišite na :

bellistra@gmail.com

Za radove iz ove virtualne galerije možete se obratiti na
Istra suvenir

bellarte,život od uspomena

05.12.2014., petak

Pismo očajnika

Ako bi ikako moglo pomoći čovjeku da apel dođe do ušiju onih kojima je upućeno,ja ću se usuditi na taj korak da proslijedim njegovo pismo institucijama koje se njegovom životnom sudbinom igraju ko ping pong lopticom...a on je samo jedan od mnogih koji više nemaju drugog puta nego poslati javni apel obnašateljima dužnosti koji su u najmanju ruku plaćeni od nas koji smo ih i izabrali na te dužnosti...stoga su dužni pomoći...



"Poštovani,

Obraćam Vam se kao javnim osobama i institucijama i kao osobama i institucijama koje imaju veliku političku i društvenu težinu.

S tog stanovišta, želim Vas obavijestiti da u Republici Hrvatskoj postoji skupina građana kojima je zbog postupanja Porezne uprave Republike Hrvatske, ponekad i doslovce, ugrožen život.

Molim Vas da odvojite nešto svojeg vremena i pročitate o čemu se radi, te poduzmete sve što je u Vašoj moći i u skladu sa savješću kako biste utjecali na odgovorne institucije i osobe i promijenili samovoljnu, u ovom dopisu, opisanu praksu Ministarstva financija RH-Porezne uprave RH i Samostalnog Sektora za drugostupanjski postupak RH.

Predmet koji u ovom dopisu opisujem je paradigmatski za mnoga postupanja prema prezaduženim građanima-državljanima Republike Hrvatske koji nemaju nikakvih primanja, ne svojom krivnjom, nemaju posao i nemaju nikakvu imovinu ili imaju samo imovinu "nužnu za ostvarivanje osnovnih životnih potreba" (kako takvu imovinu definiraju neki Zakoni Republike Hrvatske), od strane Ministarstva financija RH-Porezne uprave RH..

Evo o čemu se radi;

Među brojnim dužnicima Porezne uprave Republike Hrvatske koji su Poreznoj upravi RH podnijeli zahtjev za otpisom poreznog duga po članku 137. Općeg poreznog zakona Republike Hrvatske mnogi su korisnici "zajamčene mjesečne naknade" kako Zakon o socijalnoj skrbi Republike Hrvatske naziva ono što je u javnosti poznato kao socijalna pomoć.

Uvjet za dobivanje "zajamčene mjesečne naknade", koji Republika Hrvatska propisuje je da korisnici duži vremenski period nemaju primanja, nemaju pokretnina, nemaju posao, nemaju nekoga tko bi ih uzdržavao i nemaju nikakvih nekretnina (osim, eventualno, "nekretnine nužne za ostvarivanje osnovnih životnih potreba što u praksi, pri dodjeli pomoći, znači stan vrlo male kvadrature).

Ja prema Poreznoj upravi RH, dakle Državnom proračunu RH, prema Rješenju Porezne uprave RH UP/I-410-20/2007/001/15589, Ur Broj: 513-007-01-60/2009-0004, imam dug od 24.845,50 kuna koji se do sad, zbog kamata, popeo na otprilike 40.000,00 kuna.

Porezni dug nastao je kupnjom stana od 38,25čm, a koji sam kupio novcem dobivenim prethodnom prodajom većeg stana od 60čm. Taj sam stan, pak bio prisiljen prodati kako bih podmirio tada prispjele financijske obveze i dugove nastale zbog jednostavnih egzistencijalnih životnih troškova (hrana, režije, voda, struja, plin).

Poreznu obvezu uredno sam prijavio poreznim vlastima u zakonskom roku, već drugi dan po kupoprodaji, 02.08.2007. godine.

Ne znam zašto, jer sam sve potrebne dokumente priložio još 02.08.2007. i ničime nisam ometao donošenju Rješenja o naplati poreza, no Porezna uprava RH Rješenje sa razrezom poreza donijela je tek 11.11.2009. godine, dakle više od dvije godine nakon nastale i s moje strane uredno prijavljene porezne obveze.

Do tad sam, na žalost, zbog eruptirane ekonomske krize i ne mogavši se zaposliti ostao bez financijskih sredstava, te tako nisam mogao platiti dospjele obveze nastale po Rješenju Porezne uprave RH.

Napominjem da se ne radi o bilo kakvom dugu nekoj pravnoj ili fizičkoj osobi, već se radi o poreznom dugu Republici Hrvatskoj koji je reguliran postojećim zakonom - Opći porezni zakon Republike

Opisano postupanje Porezne uprave RH, ako već nije eklatantan primjer izbjegavanja postupanja po Zakonu RH, onda je barem suprotan moralu društva i etici.

Nije mi jasno kome je od koristi takvo postupanje.

Ja sam, naime Poreznoj upravi još u siječnju 2014. podnio zahtjev za otpisom poreznog duga po članku 137. Općeg poreznog zakona RH.

Obrazlažući svoj zahtjev priložio sam i sljedeće dokumente izdane od državnih ili javnih tijela Republike Hrvatske;

- Rješenje Centra za socijalnu skrb za dodjelu "zajamčene minimalne naknade", UP/I-551-06/13-02/432, UR BROJ: 534-121-03-01-13-2 - Potvrdu MUP-a da ne posjedujem nikakvo vozilo; Broj: 511-19-22/4-52-5977/2013, od

- Potvrdu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz koje je vidljivo da sam godinama prijavljen na burzi

- Potvrdu sa Općinskog građanskog suda - Zemljišnoknjižni odjel Grad Zagreb

- Potvrdu Katastra Zagreb iz kojih je vidljivo da posjedujem samo nekretninu, stan od 38,25čm - presliku osobne iskaznice - volonterske ugovore o volontiranju u trajanju od godine dana (bez novčane naknade, jer htjedoh biti koristan društvu dok tražim posao) pri stacionaru Doma za starije i nemoćne Peščenica - i potvrdu o dohotku Porezne uprave RH, iz koje je vidljivo da nemam nikakvih primanja - Porezna uprava Republike Hrvatske, uz to, u svojoj bazi podataka jasno vidi da već više od desetljeća, na žalost, ne ostvarujem nikakve prihode.

Unatoč svim priloženim dokumentima izdanim od strane nadležnih državnih i javnih tijela Republike Hrvatske i unatoč članku 137. zapisanom u Općem poreznom zakonu Republike Hrvatske po kojem je Porezna uprava dužna postupati i unatoč Zakonu o općem upravnom postupku članak 6. i članak 8., meni je Zahtjev odbijen bez jasno napisanog obrazloženja u Rješenju Porezne uprave, a što je i porezno tijelo po Zakonu RH obavezno napisati.

Nakon toga sa svojim sam predmetom i postupkom Porezne uprave RH dopisom upoznao gospodina Peđu Grbina, Predsjednika Saborskog odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, (Hrvatski sabor KLASA: 050-01/14-24/19 Urudžbeni broj 15-14-01 org. jedinica 6521-1) koji se u svojem odgovoru meni složio da je Rješenje, što se tiče obrazloženja manjkavo, te je od ravnatelja Porezne uprave RH (u tom trenutku g Lalovca, danas ministra financija RH) zatražio očitovanje (Hrvatski sabor, KLASA: 050-01/14-24/, Urudžbeni broj: 6521-1-14-02 i KLASA: 050-01/14-24/, Urudžbeni broj 6521-1-14-03) na koje do danas, unatoč požurnici, državni službenik, ravnatelj Porezne uprave RH nije odgovorio na spomenute dopise, pokazavši time nepoštivanje institucije saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, nepoštivanje predsjednika Odbora i općenito nepoštivanje institucije Hrvatskog sabora.

Isto tako, zatražio sam postupanje i mišljenje utemeljeno na Ustavu RH i Zakonu o Pučkom pravobranitelju RH od Pučke pravobraniteljice RH (P.P.-11-02-1300/14).

Ovlasti i mogućnosti djelovanja Pučkog pravobranitelja RH koje proizlaze iz Ustava RH i Zakona o pučkom pravobranitelju RH uistinu su opsežne.

U međuvremenu je i Ministarstvo socijalne politike i mladih Poreznoj upravi RH uputilo dopis u kojem moli da mi se porezni dug otpiše ili da mi se dozvoli obročna otplata. (KLASA: 052-02/14-01/2438, UR. BROJ: 529-04-2-2/9-14-2)

Kao odgovor na sve to 11.08.2014. stiglo mi je Rješenje o ovrsi Porezne uprave RH.

Nakon toga, tek na upućenu požurnicu, iz Središnjeg ureda Porezne uprave RH s potpisom, ravnatelja gospodina Borisa Šuvaka. 17.11.2014. pristigao je u ured Pučke pravobraniteljice RH odgovor, koji mi je proslijeđen, a u kojemu se (prepričavam) samo konstatira kako sam podnio zahtjev za otpisom poreznog duga, te kako mi je isti Rješenjem nadležnog tijela odbijen i kako sam se žalio Samostalnom Sektoru za drugostupanjski upravni postupak. (KLASA: UP/I-410-01/14-01/251, URBROJ: 513-07-21-06/14-20). I u odgovoru u dopisu ne piše, sadržajno, više ništa.

Cijeli taj dopis je apsurdan po svojem sadržaju i očigledno pisan tek da zadovolji zakonsku obvezu pisanja odgovora Pučkoj pravobraniteljici RH, jer ja sam i Pučku pravobraniteljicu RH i gospodina Peđu Grbina kao predsjednika saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i oolitičli sustav obavijestio o svojem predmetu i odbijenici Porezne uprave RH, pa nije dakle bilo potrebe da ravnatelj Porezne uprave RH u svojem dopisu to nanovo konstatira, a da pritom izbjegne napisati ikakvo očitovanje o razlogu opisanog postupanja Porezne uprave RH i načinu postupanja Porezne uprave RH u kojem predmetu, a što je bio jasan razlog upućivanja upita.

Isto tako izbjegao se očitovati o mojem jasno postavljenom pitanju Pučkoj pravobraniteljici RH i o tome kako je moguće da Porezna uprava RH i njezini službenici, unatoč članku 137. Općeg poreznog zakona RH, odbijaju otpisati porezni dug državljaninu Republike Hrvatske koji godinama nema prihoda, nema zaposlenja, nema nikakve imovine osim "nekretnine nužne za ostvarivanje osnovnih životnih potreba" (kako vlasništvo nad jednom, k tome malom nekretninom nazivaju Zakoni RH).

Napominjem da Opći porezni zakon i u članku 137. i Zakon o općem upravnom postupku RH članak 6. i 8.. reguliraju upravo pitanje otpisa poreznog duga. Ne bilo kojeg, već poreznog duga.

U tom članku sadržano je rješenje za mnoge građane koji su i bukvalno gladni.

Dakle, u slučajevima krajnjeg siromaštva nekog poreznog dužnika, nije potrebno čekati iznalaženje političkog rješenja koje bi tek potom trebalo pretočiti u zakon. N, zbog nekog se razloga opstruira provođenje članka 137.Općeg poreznog zakona RH i Zakona o općem upravnom postupku RH članka 6 i članka 8.

Ukazujem na goruće političko pitanje: zašto, meni imenom nepoznati, političari iz samog vrha vlasti, dok javno daju izjave i obećanja kako traže politička rješenja koja tek treba pretočiti u Zakone RH, opstruiraju primjenu postojećih Zakona RH za jedan dio građana (i to onih najsiromašnijih, koji primaju "socijalnu pomoć") izdajući interne naloge unutar Porezne uprave RH da se ne otpisuje porezni dug ikome tko ima bilo kakvu nekretninu – bez obzira u kakvoj životnoj i materijalnoj situaciji državljanin bio i bez obzira kakav je tip, veličina ili svrha te nekretnine.

Objasniti ću svoju tvrdnju;

Na nekakav "nalog" (čiji?) pozivali su se službenici Porezne uprave RH kada sam ih pitao kako obrazlažu i na čemu temelje odluku da mi se ne otpiše porezni dug unatoč članku 137. Općeg poreznog zakona RH, s obzirom da sam nezaposlen, da ništa osim "nekretnine nužne za ostvarivanje osnovnih životnih potreba" nemam, nemam prihoda, na žalost ne radim, čak štoviše primam "zajamčenu minimalnu naknadu" iz istog onog Državnog proračuna za koji Porezna uprava RH utjeruje moj porezni dug.

O tome sam zasebnim dopisima obavijestio i zatražio očitovanje i mišljenje i Pučku pravobraniteljicu RH (dopis: Broj: P.P. -11-02-1300/14) i gospodina Peđu Grbina kao Predsjednika Saborskog odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav (dopis KLASA: 050-01/14-24/19 Urbroj: 15-14-01). Naveo sam i imena službenika i vrijeme kada sam takav razgovor vodio. To je izrečeno u više situacija kada sam postavljao upite službenicima Porezne uprave RH..

Do danas o tome nisam zaprimio nikakav odgovor, niti je itko pokrenuo političku raspravu o tom pitanju, iako je puno i previše državljana Republike Hrvatske u životnoj i materijalnoj situaciji sličnoj mojoj i prema kojima Porezna uprava Republike Hrvatske postupa na sličan način.

Pitanje je zašto se izbjegava dati jasan odgovor na jednostavno sročen upit i što se krije iza cjelokupnog postupanja Porezne uprave RH.

Dopustite mi osobnu primjedbu da se sve to događa u vremenu kada se super-bogatašima otpisuju porezni dugovi, a da im se prethodno ne ovrši niti kutija šibica.

Naglašavam da je i ravnatelj Porezne uprave državni službenik koji je Zakonom RH obvezan zaista se očitovati na upit Pučke pravobraniteljice, ako već ne poštuje instituciju Predsjednika Saborskog odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav prema kojemu nije uputio odgovor.

Umjesto suštinskog odgovora Pučkoj je pravobraniteljici RH stigao samo papir sa zaglavljem Porezne uprave RH Središnji ured, i potpisom ravnatelja u kojemu ne piše ništa drugo doli da je (prepričavam) Goran Luetić zatražio otpis duga po članku 137. Općeg poreznog zakona RH, da je isti Rješenjem nadležnog tijela odbijen i da se g. Luetić žalio na to Rješenje.

Isto tako, uputio sam, pozivajući se na pravo koje mi proizlazi iz Ustava Republike Hrvatske podnesak Pučkoj pravobraniteljici RH u kojoj tražim da koristeći svoje ovlasti zatraži očitovanje, ispita i donese svoje mišljenje, a na što i po Ustavu i po Zakonu o pučkom pravobranitelju RH ima pravo, kako o mojem predmetu, tako i o svim drugim sličnim predmetima u kojim su ljudi koji primaju "zajamčenu minimalnu naknadu" (dakle mnogi od njih i bukvalno gladuju) zatražili otpis poreznog duga po članku 137. Općeg poreznog zakona RH.

Na sve moje dopise koje sam uputio kao državljanin Republike Hrvatske kojeg obvezuju Zakoni RH, ali koji imam i neka Zakonima RH propisana prava u Republici Hrvatskoj i čiji bi me Zakoni trebali i štititi dobio sam naknadno samo:

- Rješenje o Ovrsi Porezne uprave RH KLASA:UP/I-415-02/2014-001/02036 URBRO: 513-007-01-60/2014-01 od11.08.2014

- pismo Pučke pravobraniteljice RH u kojem ona ne iskazuje nikakvo svoje mišljenje i kojim mi prosljeđuje, već spomenuti dopis, ravnatelja Porezne uprave RH u kojem nije ništa rečeno (P.P. -11-02-1300/14-09 od 27.11.2014.).

- i pismo gospodina Peđe Grbina koji me, moram priznati, kao odgovoran zastupnik Hrvatskog sabora, ugodno iznenadio kao građanina-državljana Republike Hrvatske i koji jedini iskazuje dužnu pažnju za ovaj problem, te dopisom upućenom ravnatelju Porezne uprave RH traži očitovanje ravnatelja Porezne uprave RH. Međutim, niti na njegov taj dopis do danas nisam zaprimio odgovor.

Ja sam običan građanin-državljanin Republike Hrvatske koji je i materijalno i psihofizički iscrpljen i teško mi je, kao i mnogim mojim supatnicima, voditi dugotrajne pravne, financijski i psihofizički iscrpljujuće bitke sa pravnim timovima Porezne uprave RH, koja, usudim se reći postupa tendenciozno. Stoga sve vas kojima sam uputio ovaj dopis, kako i onima koje nisam naveo, molim i tražim za postupanje u skladu sa vašim društvenim i političkim utjecajem i/ili zakonskim ovlastima.

Vjerojatno neki ljudi koji imaju društveni ili politički utjecaj, bili oni političari ili "medijski djelatnici", odnosno novinari i urednici, zbog osobnog oportunizma (po načelu "ne talasaj") zaziru potaknuti pitanje rješavanja ovog problema, a možda je "samo" stvar u tome da se radi o, premda brojnoj, vrlo siromašnoj, i neutjecajnoj društvenoj skupini koji ne pripadaju niti jednom krilu financijske, društvene ili političke elite državljana/građana Republike Hrvatske, pa se na njih zato "ne isplati" svrnuti pogled.

A to je itekako žalosno za svakog tko može pridonijeti rješenju ovog problema, a to iz nekog razloga

Ukoliko ste, kao odgovorna javna osoba zainteresirani za cjelokupan problem (ne)otpisivanja poreznog duga državljanima Republike Hrvatske koji udovoljavaju svim zakonskim uvjetima za primjenu članka 137. Općeg poreznog Zakona RH (taj članak, kao niti ikoji drugi koji govori o mogućnosti otpisa poreznog duga, nigdje ne spominje nekakav "nekretninski" cenzus koji bi, uz to, bio i rigorozniji od cenzusa koji je uvjet za dobivanje "zajamčene mjesečne naknade" iz Zakona o socijalnoj skrbi RH primjerice), već govori o mogućnosti za otpis poreznog duga "ukoliko bi naplata dovela u pitanje osnovne životne potrebe dužnika odnosno ovršenika i članova njegova kućanstva", a valjda je Rješenje o ovrsi Porezne uprave RH, osobi koja prima zajamčenu mjesečnu naknadu Rješenjem Centra za socijalnu skrb, "dovođenje u pitanje osnovnih životnih potreba") – molim Vas da kao utjecajne osobe i institucije u javnosti potaknete i utječete na razrješavanje ovog gorućeg velikog i dramatičnog kako političkog tako uopće društvenog problema.

Goran Luetić"

- 13:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< prosinac, 2014 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Siječanj 2024 (1)
Listopad 2023 (2)
Lipanj 2023 (1)
Svibanj 2023 (3)
Travanj 2023 (4)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (2)
Siječanj 2023 (3)
Prosinac 2022 (4)
Listopad 2022 (1)
Rujan 2022 (5)
Kolovoz 2022 (6)
Srpanj 2022 (7)
Lipanj 2022 (7)
Svibanj 2022 (4)
Travanj 2022 (1)
Ožujak 2022 (1)
Veljača 2022 (3)
Siječanj 2022 (1)
Prosinac 2021 (1)
Studeni 2021 (3)
Listopad 2021 (4)
Rujan 2021 (2)
Kolovoz 2021 (2)
Srpanj 2021 (3)
Lipanj 2021 (3)
Svibanj 2021 (3)
Travanj 2021 (3)
Ožujak 2021 (2)
Veljača 2021 (4)
Siječanj 2021 (5)
Prosinac 2020 (2)
Studeni 2020 (4)
Rujan 2020 (2)
Kolovoz 2020 (3)
Srpanj 2020 (3)
Lipanj 2020 (3)
Svibanj 2020 (6)
Travanj 2020 (11)
Ožujak 2020 (8)
Veljača 2020 (3)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (5)
Studeni 2019 (6)
Listopad 2019 (8)
Rujan 2019 (2)
Kolovoz 2019 (5)
Srpanj 2019 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Opis ovog bloga je i lijepota
života i rada moga,nekom se
sviđa nekog iritira a nekog
možda i u srce dira






by bellarte
------------------------------
tekstovi pjesama lyrics



Tekstovi pjesama
------------------------------l



Dim lule



PBZ LOGON

Obrada slika
Google prijevod
google prevoditelj

Eko centar
Eko art centar
Sepp Holzer
Findhorn
biovrt
zelena energija.org

Geocaching
put pod noge
Hello Istria
istragram

tai chi

WEB KAM-Geostik
geostick

Stanje na cestama

hak kamere

HAK Webcam

Stanje na nebu

avioradar

Stanje na moru
marinetraffic

IT Rječnik
megabajt

Interesantno:
kulturni turizam
starite...provjerite?

il navigatore curioso.it


Citati

citati

fraze/uzrečice

LINKOVI

internet domene


Uputstva za samoizdavaštvo

besplatne elektronicke knjige

digitalne knjige
štorije po istrijanski

anarhistička biblioteka

zinelibrary

piwigo-za svjetske putnike

CARNET-mjerenje brzine interneta..isl.
speed test t com


servis raznih linkova

free.com

Katalog obrtnika RH

Katalog obrtnika Hrvatske


Made in Istria
On line shoping


MadeinChina

Fasttech.com

minideal.net

telekineza.com

Hobby /art
likovna kultura


recyclart
deviantart
jasminkamarjanovic
art drops
ludvig-design
oslikavanje kamenčića
omnisart tapiker
lumos
nb hobby shop
art..tehnike
mural-design
dickblick.com
celebreteart
lianasofia
ilustration gallery
ioArte

Kino pazin
Kino

Art & metal by:
Hekic.hr

Telefonski imenik:
imenik.hr
telefonski imenik
T-mobile imenik
VIP imenik


Tečajna lista
.. kurs HNB..









Sizmičke karte..

europski centar za potrese

sizmika..

Šta ima na nebu pogledajte ovdje:

zvjezdarnica





maps tražilica


Internet TV...

HTV Teletext

HRT.HR
HTV1 Live







Za one koji ponekad sreću potraže
u lutrijama raznijeh vrsta:
LOTTERY
hattrick loto
Germania sport
Germanija provjera listića
supersport
loto rezultati

Hrvatska lutrija


Jednim klikom do svega,...nema čega nema..
1 klik...ovdje


Osobne financije
pametnakuna...
Uređenje doma


uredi svoj dom




Gradnja ,dom & design
montažne kuće
Gradnja...
Gradimo...
Dom...
interijer.net...
mbi..
planer za crtanje
arhitektura-linkovi
uređenje vrtova
sve za dom..
lilazila...

lavoriincasa.it
fai da te ..
arte d'arrangiarsi

Postimage

INFO PULT

cijene goriva info

On line galerija
Art Croatia

Kupnja i prodaja vlastitih uradaka na internetu




etsy.com
do it yourself
instrukcije
makezine
shapeways


Za vremensku prognozu ,virni na :


Vrijeme u Istri

aktualne munje

yr.no
meteo-info
Vremenska prognoza
Vrijeme na dlanu
vrijeme slo
san marino






Časopisi za početak dana...


lupiga.com

Le Mond diplomatique/hr




istarski.hr

24 sata

ipress
Regional


Hrvatska On-line

business.hr

World On-Line

Magazini i Žurnali



Moja banka...za sad..

& PBZ &

i ostale banke u RH

banke u RH






Tražilice :
Gogle Filmovi

YouTube

You Tube/MP3 Converter

Wikipedia


Google

Žargoni

GoogleVideo






Znanost na dlanu:
Istarsko povijesno društvo
Narodni.net
Focus.it
peswiki..
Nationalgeographic.com
Nationalgeographic.hr
GEO


Atlas on-line
atlas

Stanje na cestama
HAK

Gogle maps
google maps


Izračun distance
od-do


daljinar
konverter...

on line












Istarski rječnik

..klik ovdje !


sve o Istri


Ne oklijevaj nego saznaj
više o Mojem Malom Mistu:


Tinjan

i još o Tinjanu sa kosirićima...

Kosirići

...i središtu županije Istarske:

Pazin
...vozni red..Pazin..





Pogled sa zapadne obale

Poreč


Za međunarodni prijevoz i najbolje
usluge obratite se:


Bernobić transport
mob: 091 5094620

Radio na netu:

Radio on line 1

Radio on line 2

TV program

TV Program




Kad stvarno imate vremena,prozujite:




wxyzwebcams

Ubacivanje slika:

imagesforme

slide.com



Poneki koristan link:




Istarska razvojna agencija

Mape gradova

Poslovni.hr



Telefonija...:
Oo
T-com korisničke stranice

VIP

Tele2

Tportal

T mobil


HEP.hr
HEP Opskrba

Zakon i red:

Z kao Zakon

MUP


OIB
__---____
...nastavak galerije...






















( Batana...akril)

















(Oleum olivarum 2016,Krasica...komb.tehnika,akril,inokol..reljefna slika)


(Lovački motiv...daska od bačve)



(Vinske crtice.....)



(Komplet lula,sa lulom mira....ručni rad)


(Lula mira i drvena zmija....)


(Milokliz...razne veličine...)








(...Uspomena iz Poreča...)


(...reljef na papirnoj podlozi..)



(......Oslikana pčelinja košnica..)


(...termometar...sitotisak na lesonit pločici.)






(Bonaca...akril)



(...Kažun plaketa...)






(Boškarin....akril na lesonitu 50x70cm,sa ručno rađenim okvirom od stare hrastovine..)



( Istarski boškarin...)



(Tinjanski motiv...likovna kolonija Attinianum 2015.g)



(Grožnjan extempore 2015)



(Negdje...u Istri..)














(...Uspomene iz davnina...)



(...Sakriveni trezor....kažun)






(Ključ vješalica...)