Too much of everything and too little of something in my life

30.05.2008., petak

Ljeto nam se vratilo

Mogu reći da je sve super, sve teče glatko i uživam. Naravno iako sam zadovoljna nemogu ne primjetiti da mi ipak nešto fali. U zadnje vrijeme nekako mi sve više treba neka bliskost. Jučer sam shvatila da zapravo imam osjećaj da uzalud trošim svoju mladost. Zbog toga želim iskoristiti svaki trenutak, izaći van i zabavljati se kad god mogu. Ali ustveri me strah samoće...koliko god imam izraženu emancipiranost na kraju ipak želim klasiku – muža, djecu, obitelj i kućicu u cvijeću....Evo sad sam baš čitala članak u novinama koji govori da je sve više samaca zato jer svi imamo prevelika očekivanja i žene uglavnom čekaju princa na bijelom konju. Ja koliko god si to ne želim priznati jesam neki snob što se tiče toga. Kažem da nemam određeni tip muškarca ali zapravo znam da je vrlo malo vjerojatno da mi se svidi netko bez fakulteta...to je tužno ali to nažalost ide s takvim odgojem da budem ambiciozna i uvijek težim nečem višem. To je zapravo moj glavni problem i zato me strah da ću ostati sama jer nikad neću biti zadovoljna.... Imam prevelika očekivanja o svemu pa i o ljubavi i nekako mislim da ću se i tu zbog toga razočarati. Pitanje je kako to promijeniti?
Ista stvar je nažalost i sa moje 4 najbolje prijateljice. Isto težimo biti najbolje u onome što radimo i roditelji su nas naučili da se na zadovoljavamo s ničim manjim od onoga što zaslužujemo. To koliko taga nosi dobrog u jednom polju, ne donosi ništa u drugome....
Eto to je moj najveći strah....razumljivo jer svi su ljudi društvena bića i tražimo partnera dane budemo sami, u suštini....

Unatoč svemu razmišljam pozitivno i nadam se da će se sve naposlijetku riješiti.

Ljeto je napokon došlo, kupala sam se već i ponovno prisjetila zašto toliko obožavam ovo godišnje doba. Počinju razna ljetna događanja i već sam si isplanirala gdje ću sve ići. Jedva čekam! Ne uspjeva mi baš naći neki posao jer nitko ne želi dati posao samo na mjesec dana, ali nešto ću valjda pronaći.
Inspiracije baš nemam u zadnje vrijeme pa je ovo sve šta sam uspijela napisati.....

Uživajte u ljetu!
Pozdrav!

- 10:19 - Komentari (6) - Isprintaj - #

08.05.2008., četvrtak

Sunshine

Konačno malo sunca. Nadam se da će mi se zdravlje sad poboljšat. Čini se da imuniteta skoro više ni nemam....

Sa faksom sam zadovoljna. Ide sve polako, a jedva čekam ljeto. Tko može odoljeti suncu, moru, ljetnim večerima, pjesmi zrikavaca.... Moja se sestra već izležava na plaži i već ima zavidno preplanulu put. Ja sam odlučila ovo ljeto biti vrlo oprezna sa sunčanjem. Ipak sva ta upozorenja o UV-zrakama i opasnosti melanoma, te uostalom o ubrzavanju starenja nisu priče za malu djecu. Na lice već odavno pazim i nikad ga ne sunčam, ali uvijek imam visok faktor na njemu za one trenutke u moru, kad ne nosim šešir. Istina je da volim pocrniti i da mi je to jako lijepo, ali ću se za svoje zdravlje žrtvovati i suzdržati. Mislim da je bolje da sam malo blijeđa po ljeti i da sa 50 godina nemam flekavu kožu i puno bora. Eto to je samo moje mišljenje.

Malo sam odsutna ovih dana. Neznam da li je to od umora ili samo ne mogu uhvatiti korak sa životom. Čini mi se kao da sam izvan svega, kao da izvana gledam na sve, na svoj život i sve oko sebe. Kao da se u ništa ne uključujem, nego sam samo tihi promatrač iz obližnjeg kuta. Kao da više nemam snage dati sve od sebe, jer sam do sada davala 200 % i sve sam iscrpila. Neznam što to govori iz mene....možda samo loše zdravstveno stanje....zato jedva čekam ljeto kada znam da će sve biti bolje, jer to je moje najdraže godišnje doba....

Idem sad učiti...imam kolokvij za tjedan dana pa bi bilo vrijeme da počnem učiti za njega :-P

Uživajte za mene u proljeću, kad ja već ne mogu....

Pusa!

- 09:47 - Komentari (5) - Isprintaj - #

26.04.2008., subota

The best is yet to come!

Baš neznam o čemu da pišem......uvijek zaboravim ono što želim napisati....
Dobila sam stipendiju ali je zapravo nesmijem dirati, jer nisam sigurna da se želim ubijati od učenja i biti među 10% najboljih.....Razmišljala sam dugo o tome i došla do zaključka da mi novac nije toliko važan da zbog njega ugrozim svoj društveni život. Tako da ako slučajno uspijem ući u 10% biti će super, ali se neću ništa posebno truditi niti živcirati, a to su mi preporučili i mama i tata. Super su, sve bi za mene napravili. Uostalom rađe ću si naći neki posao preko ljeta i zaraditi to što bi dobila preko stipendije. Samo neznam gdje da tražim posao niti kakav....ali smislit ću nešto već!
Tako da sam baš o svemu tome razmišljala. Svaka čast onima koji postižu najbolje rezultate, ali ja mislim da nema smisla biti najbolji ako na kraju studija se nađeš izvan svega, bez bliskih prijatelja, vrijednih iskustava, ukratko bez dobro proživljenih studentskih dana. Moj cilj trenutačno je malo vremena provesti učiti, puno vremena sa obitelji i prijateljima te se zabavljati. Dok sam mlada, bez obaveza, slobodna i onako objektivno dobro izgledam sretan, iskoristiti ću svoje vrijeme maksimalno ustvari za sebe i dobru zabavu sa svojim prijateljima. Za sve drugo ima puno vremena!

Još sam bila razmišljala o srodnim dušama. Ja zapravo ne vjerujem u to da postoji negdje za svakoga njegova bolja polovica, jedna. Mislim da je apsurdno tako misliti, jer onako realno govoreći ako je moja srodna duša u Južnoafričkoj republici veoma su male šanse da ćemo se sresti. Ta teorija bi bila prihvatljiva ako sudbina pruži bar jednu priliku da se sretnemo. Ali svejedno ne vjerujem u tu teoriju jer je činjenica da većina bračnih parova su se upoznala u svome gradu ili bar državi. Možda je tako određeno da su srodne duše rođene u istoj državi? sretan Ja mislim da možemo voljeti više osoba, a ona prava će biti kada se sve osobine koje cijenimo nađu u jednoj osobi, ali to ne znači da jedino ta osoba na cijelom svijetu ima te osobine.

Toliko...

Pusa svima!

- 18:43 - Komentari (13) - Isprintaj - #

21.04.2008., ponedjeljak

A kiša lije....

Evo samo da nešto napišem.....umorna sam i ništa mi se ne da.....nema nikakvih novosti kod mene....sve je isto kao i prije.....

Aha, ustvari jedna sitnica....planiram put sa frendicama na ljeto i konačno smo dogovorile datum i sve rezervirale. Idemo u London! Jedva čekam!

Inače nisam bila vani od proslave rođendana, a to je bila najbolja proslava ikada i svi su to potvrdili! Bila je ludnica, a tek nakon nekoliko žestica.....malo smo se sve opustile i baš se super zabavile!

Jedva čekam ljeto....sunce....malo da pocrnim....da profuram suknjice, haljinice, štiklice....Ja sam definitivno ljetna osoba....ovo vrijeme, uf......

To je to od mene za sada. Nemogu više, umorna sam, idem leći da mogu malo poslije nešto i učiti...

Šaljem vam puno pusa!

- 15:29 - Komentari (8) - Isprintaj - #

11.04.2008., petak

20 mi je godina.....tek?

Evo ipak sam odlučila spomenuti da mi je rođendan. Ovaj tjedan mi je bio dosta dobar, moram priznati. Bila sam 3 dana za redom u šopingu, a večeras slavim. Okružena sam ljudima koji me vole kao što i ja njih i baš sam sretna!

Kad gledam 20 godina iza sebe, puno je toga bilo i brzo je prošlo. Iz jedne perspektive sam „stara“ s obzirom na sve što sam već doživjela, ali s druge strane jako mlada kad gledam što me još sve čeka. Neki dan sam negdje čula izreku: „Život nije generalna proba“. Puno je toga u toj jednoj rečenici rečeno. Svaka se prilika treba iskoristiti od početka do kraja, proživjeti svaku sekundu, jer se vratiti više nećemo. Trenutačno u sebi imam tako puno osjećaja za puno različitih osoba i nemogu ih odvojiti. Nemogu prepoznati što moje srce zapravo želi ili možda previše mislim pa iz nečega želim pretvoriti nešto što bi mi trenutačno bilo potrebno, ali ne želim ponovno pogriješiti i povrijediti nekoga. Ali ono što me muči je da ipak nikad ne možeš znati kakva je voda dok u nju ne skočiš. S druge strane očekujem više iz te perspektive da neću o tome razmišljati. Bilo mi je smiješno danas kad me mama odvela na ručak i nekako zabrinuto pitala da šta se meni nitko ne sviđa, da tako lijepa cura a nitko dobar za nju. Netko bi rekao da sam izbirljiva, možda i jesam ali samo u pogledu emocija. Ne prihvaćam ništa manje od onog što zaslužujem!

Uživajte i popijte nešto na moj račun ;-)

Pusa!

- 15:31 - Komentari (8) - Isprintaj - #

02.04.2008., srijeda

Moje proljetno buđenje

Svako toliko dolazim do istog saznanja. Uhvati me neki crni period i onda kao da se probudim i ponovno shvatim ono što već puno puta jesam. Možda sam već o tome pisala, ali ono čega se trebam svako toliko prisjetiti je da je moj život zapravo sve ono što sam ikad željela. Kad se sjetim kako sam zamišljala život prije recimo 5 godina shvatim da ga živim. Imam ono što sam oduvijek samtrala najvažnijim: super obitelj, prijatelje koje bolje nisam ni mogla naći, uspješna sam, odgovorna, ali uz sve se zabavljam i uživam u životu. Zapravo me samo jedna sitnica uvijek izbaci iz takta, ali danas sam si baš mislila kako sam jednom rekla, odnosno to stalno govorim, da ne želim dečka, nego nekog dobrog prijatelja s kojim ću se moći zezati i pričati, i tako sam se danas šetal gradom sa svojim najboljim prijateljem i tek mi je onda sinulo da mi je želj ostvarena, samo ja taj naš odnos nisam gledala na taj način. On mi je super prijatelj i znam da mu se sviđam i da želim da bi moglo biti nečeg između nas, ali to ne želim, ne želim pokvariti ovaj naš super odnos. Tako dasam danas opet shvatila da sam zadovoljna u svakom pogledu i sretna i živim život onakav kakav sam htjela!

Slijedeći mjesec ću možda opet pisati ovakav post, ali jednom će mi konačno sjesti u glavu!

Idem u šoping slijedeći tjedan i jedva čekam! Neznam kad nisam zadnji put ovoliko dugo bila u šopingu........baš ću iz gušta!

Life is good, life is beautifuuuuul..........................

Cmok!

- 23:05 - Komentari (5) - Isprintaj - #

24.03.2008., ponedjeljak

Glupost.....

Neznam što da kažem.....napravila sam jednu glupost i morala sam izbrisati blog....
Uglavnom evo ovdje na novoj adresi nastavljam.
A što se dogodilo......pa, ovaj blog sam pisala prvenstveno jer sam anonimna, inače da to mogu reći ljudima koje znam ne bi pisala blog. Tako da je došlo do opsnosti da jedna osoba za koju najmanje želim da vidi moj blog otkrije adresu.

Inače danas, odnosno ovaj vikend se dosta toga izdogađalo. Oni koji su me čitali znaju za problem sa mnom i setrom i jednom dečkom. Uglavnom to je sve donekle došlo na vidjelo i riješilo se. Shvatila sam da on jednostavno nije vrijedan da se nas dvije posvađamo oko toga. To je i ona zaključila pa smo se na kraju smijale kako smo blesave bile. Sada okrećem novu stranicu, što se njega tiče, i ostavljam ga iza sebe što sam već trebala i prije i zapravo jesam par puta, ali sam se ponovno vraćala na isto. Tako da se osjećam nekako lakše. I definitivno znam za drugi put da ću ako dođe do slične situacije od početka sve iskreno reći jer to je nešto što se dogodi i ne možeš kontrolirati. Tako da bi bilo glupo ljutiti se na sestru ili prijateljicu ako ti kaže da je zaljubljena u istog dečka. Nije da je to namjerno napravila. Svi smo mi ljudi i svi mi tako ljudski griješimo, ponekad, i učimo iz tih pogreški, ponekad i više puta, ali na kraju nam uvijek dođe do mozga. J

Eto ovo je fresh new start!

Pozdrav svima! Pusa!!!!!

- 18:52 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2008  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Svibanj 2008 (2)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Blogovi koje čitam i komentiram

Ono što mi je na i-pod-u