Beauty Addict

subota, 21.11.2009.

Najčešće pogreške prilikom šminkanja

Koliko god da se o šminkanju pisalo ili pričalo, ove pogreške uvijek nekako ostanu aktualne i uvijek se može naći primjera za takve pogreške. Pa, da krenemo.

Kriva nijansa pudera
U parfumeriji je lako pogriješiti prilikom kupnje pudera jer je u svim parfumerijama osvjetljenje za biranje odgovarajuće nijanse pudera jednostavno loše, što znači da nema druge nego puder isprobavati doma.

I okej, razumijem da se lako može kupiti kriva nijansa (i samoj mi se to desilo) ali nikako ne mogu shvatiti da netko može kupiti nijansu koja je 3 puta tamnija od kože lica i to ne primijetiti? Svaki dan viđam cure po gradu koje ne samo da imaju pretaman puder na licu (i to znatno tamniji) nego je još uz to puder i narančast?! I zaista ne mogu dokučiti da li one to ne primijećuju (u što mi je teško povjerovati) ili naprosto misle kako im tako nešto na licu odlično stoji.

Kako biste to izbjegli jednostavno se pogledajte u ogledalo, ali bliže prozoru ili na terasi (dnevno svjetlo) kako biste vidjeli da li je nijansa odgovarajuća.


Pretjerivanje sa rumenilom
Nemojte rumenilo nanositi tako da izgledate kao da ste ga sa lopatom nanijeli. To stvarno nije potrebno. Lijepo je istaknuti jagodice, ali u tome ne treba pretjerivati što znači da ne morate mahnito prolaziti kistom preko jagodica kako bi rumenilo na licu izgledalo kao što izgleda u pakiranju.

Prilikom nanošenja jednostavno usne lagano napućite kako biste istaknuli jagodice, zagrabite malo rumenila kistom, višak otresite ili otpuhnite s kista te tek onda ponovite nanošenje ukoliko mislite da nije dovoljno. Rumenilo lagano nanesite duž jagodica i lijepo izblendajte sa kistom kako se ne bi vidjeli oštri prijelazi.


Pretjerano počupane obrve/iscrtane obrve
Znam da nemaju svi obrve takve da se mogu lijepo počupati i oblikovati, ali već ako i jesu prirodno tanke, onda ih zaista ne treba još više stanjivati jer tanke obrve zaista nikome ne stoje. Djeluju oštro i s njima lice djeluje nekako strogo.
U osnovnoj školi imala sam jednu nastavnicu koja je imala nacrtane obrve crnom olovkom, a tada je imala plavu kosu. UŽAS!

Danas inače postoji opcija tetoviranja obrva što puno bolje izgleda od nacrtanih obrva. Vidi se da to nisu prirodne obrve, ali izgleda sasvim pristojno i ljepše nego nacrtane obrve. Što se čupanja tiče, obrve najprije ispunite nekom olovkom ili sjenilom i ono što 'strši' van vašeg prirodnog luka jednostavno počupajte.


Pretamna olovka za usne u odnosu na ruž
Ovo se isto poprilično često može vidjeti. Olovka tamnija za jednu nijansu je u redu, ali pet nijansi tamnija? Nikako. Uz to, osim što se često koristi pretamna olovka još se usne ocrtavaju van svog ruba što izgleda zaista smiješno i neukusno.

Prilikom kupovine olovke za usne ponesite ruž sa sobom kako biste ih mogli usporediti i vjerujem kako ćete tako puno lakše odabrati potrebnu nijansu nego da kupujete od oka.


Kombinacija najčešćih pogreški
Ima li gore od ovoga? Mislim da nema. Vjerujem da nitko ne želi izgledati kao klaun, a kombinacija svega ovoga to zaista i je.

Ukoliko tek počinjete sa šminkanjem, preporučujem kupovinu neke knjige koja u sebi sadrži osnove šminkanja i sve ono što bi bilo dobro znati prije nego se počnete šminkati ili jednostavno potražite malo po netu, ima zaista jako zgodnih tutoriala za šminkanje - od osnovnih stvari do sve kompliciranijih tako da se zaista ne može reći kako se nema gdje naučiti, jedino treba vježbati i biti uporan u tome.

Nadam se da se niste prepoznali u nijednoj navedenoj pogrešci, a ako i jeste - to svakako ispravite. :)

Vesna

21.11.2009. u 13:30 • 3 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

< studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

| O BLOGU |

Beauty addict je blog koji je nastao iz moje želje da sa drugima podijelim svoj hobi (neki bi možda prije rekli kako je to opsesija) - kozmetiku, šminkanje te sve što ima veze sa time.

Osim tutoriala i uputa za nanošenje make up-a, ovdje ćete pronaći i informacije o nadolazećim kozmetičkim kolekcijama raznih brandova, recenzije raznih dekorativnih, ali i preparativnih proizvoda te još mnogo toga.

Zaista se nadam kako ćete ovdje pronaći korisne savjete, a ukoliko imate nekakvih pitanja, prijedloge ili želja - ne ustručavajte se kontaktirati me!

e-mail:
beauty.addict.blog@gmail.com



Follow paklenocrvena on Twitter

Copyright©2009.Beauty addict

| SALE! SALE! SALE! |


| LINKOVI |


* recenzije proizvoda *

MakeupAlley



* hrvatski beauty blogovi *

Eye wanna be
Hrvatski nokat
Lead a Lush Life

*strani beauty blogovi *

Karen
KarlaSugar
MissChievous
Temptalia

* za kupovinu preporučam *

CheapSmells
Coastal Scents
e.l.f. cosmetics
Fyrinnae
LaurEss
Lumiere Cosmetics
Meow Cosmetics
Nonpareil Boutique
Shop Craze

| ARHIVA |




* VAŽNI POSTOVI *

Kistovi za šminkanje
Mineralna kozmetika
Oblik lica - određivanje
Podton kože - određivanje
Šminkanje - najčešće pogreške
Tuševi za oči

* KOLEKCIJE PROLJEĆE/LJETO 2010. *

Bobbi Brown
Chanel
Clarins
Dior
Givenchy I., Givenchy II.
Guerlain
Lancome
Yves Saint Laurent


Prosinac 2009 (12)
Studeni 2009 (29)
Listopad 2009 (35)



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner