Beauty Addict

ponedjeljak, 19.10.2009.

Tuševi za oči i sve što trebate znati o njima



Ovaj proizvod svakako zahtijeva svoj post, obzirom kako je ovo jedan od onih proizvoda koji morate imati. Znam jako puno cura koje muku muče sa nanošenjem tuševa, ali priča je zapravo vrlo jednostavna. No, prije toga, navest ću vrste tuševa koje kod nas možete naći te objasniti ukratko svaki tip.

Liquid dip eye liner tj. tekući tuš koji se 'umače'
Ovaj me tuš zapravo podsjeća na osnovnu školsku i one tuševe koje smo koristili za crtanje na likovnom (ne znam ako se sjećate toga; kistić se svaki put umače u tuš :D ).
Vrh ovog tuša nalik je vrhu flomastera, čvršći je i deblji, ali ipak jako precizan za nanošenje.
Na slici se nalazi BeYu tuš kojeg nažalost kod nas nema više, ali htjela sam samo navesti kako sam ovaj tuš platila 60kn u limoniju (samo crnu nijansu) i trajao mi je godinu i pol s time da sam ga neprekidno koristila, iako je jako malo pakiranje - svega 2,5ml. Dakle, isplati ga se kupiti jer zaista dugo traje.
Preporuke: Manhattan, S-he, Sephora (cijene se kreću od 20,00kn do 60,00kn)


BeYu Dip Eye Liner


Tuš-flomaster
Sam naziv sve govori - riječ je o tušu koji u potpunosti izgleda kao flomaster te mu je i sam vrh za nanošenje identičan flomasteru. Ovi tuševi su slični 'dip tuševima' što se nanošenja tiče s time da su mrvicu suši obzirom da se vrh ne umače dodatnu o boju, već se boja nalazi u samom pakiranju.
Na slici je primjer vrha Manhattan Eyeliner Original Japanese Tusche tuša kojeg možete kupiti u svakom dm-u i Kozmu, cijena mu je do 40,00kn (skuplji od toga ne bi trebao biti). Dostupan je u četiri nijanse - smeđoj, plavoj, zelenoj i crnoj.


Manhattan Eyeliner Original Japanese Tusche u zelenoj nijansi


Liquid eye liner tj. tekući tuš
Općenito se najčešće može pronaći ovakav tip tuša - tekući sa tankim kistićem za nanošenje. Osobno ovaj tip tuša ne volim jer, ukratko, postoje bolji tuševi od ovih koje je mnogo lakše nanositi. Ipak, vjerujem da sigurno ima onih kojima je upravo ovaj tip tuša najdraži.
Na slici možete vidjeti kako izgleda vrh ovakvog tuša, riječ je o GOSH Extreme Art Eye Liner tušu u tirkizno-zelenoj nijansi. Možete vidjeti kako je kistić poprilično tanak, a vjerujte, ima onih sa još tanjim kistićima. Treba imati poprilično mirnu ruku za nanošenje obzirom da su ovi kistići poprilično mekani i savitljivi.
Preporuke: Oriflame Giordani Gold tekući tuš, Bourjois tekući tuševi (oni metallic), Collistar tekući tuševi, itd.


GOSH Extreme Art Eye Liner


Gel liners tj. tuševi u gelu
U prethodnom postu napisala sam recenziju vezanu uz ove tuševe, pa samo da onda utvrdimo gradivo: ovo su tuševi koji imaju gelastu teksturu, dolaze u teglici i nanose se sa kosim kistom (ecotools kosi kist, 26kn u Kozmu). Osobno, ovo je moj HG (holy grail, za one koji ne znaju) proizvod i imam u planu kupiti ih u svakoj mogućoj nijansi. Osim što se mogu koristiti kao tuš, ja ih povremeno znam koristiti i kao bazu za sjenilo (ovisno o tome koju nijansu sjenila nanosim). Brzo se suše i vodootporni su.
Preporuke: Morgana Minerals


Magnetism, Venomous (gore), Tanzanite (dolje)


ecotools kosi kist za nanošenje gel linera


Cream eye liner tj. kremasti tuševi
Po svojim svojstvima su u principu slični gel linerima, jedino je tekstura gel linera mekša (koliko sam mogla primijetiti). Što se ostalog tiče, jednako se nanose te se i oni mogu koristiti i kao baza za sjenilo.
Preporuke: Shiseido, Smashbox, L'Oreal HIP
Obzirom da nemam ovakav tuš, nemam ni sliku, ali možete slobodno izguglati neki od ovih koje sam navela.


NANOŠENJE TUŠA

Vjerujem kako ovo sigurno jako puno vas muči i u biti, nije to tako velik problem kao što se možda u početku čini. Pa, ajmo to lijepo u nekakvim koracima pojasniti:

1. za početak, kupite određeni tuš. Ukoliko si ne možete priuštiti gel liner ili kremasti tuš (obzirom da kod nas jeftinije verzije baš i nisu dostupne), preporučam vam ili tuš u flomasteru ili dip eyeliner;

2. kupite olovku za oči u istoj nijansi kao što je tuš, neka to bude kajal olovka koja je mekša i koja se lakše nanosi;

3. oboružajte se strpljenjem i živcima jer lako moguće nećete uspijeti iz prve, ali bitno je da pokušavate i dalje i da ne odustajete ukoliko ne vidite napredak i nakon 5. pokušaja;

4. ukoliko imate drhtavu ruku, probajte ju nekako smiriti ili se naslonite na nešto kako biste smirili drhtanje;

5. kažiprstom lagano "zategnite" oko prema van – link – tu gdje je strelica, kako biste lakše nanijeli olovku;

6. sad polagano povlačite crtu olovkom koja će vam služiti kao baza za nanošenje tuša; počnite od sredine kapka prema van, pa nakon toga obrubite unutarnji rub kapka;

7. nakon što ste završili sa olovkom, sad trebate to isto napraviti sa tušem s time da morate samo "potvrditi" crtu od olovke i lagano crtu izvući prema vanjskom dijelu oka;

8. slobodno ponovite ukoliko niste zadovoljni efektom;


Što se gel linera tiče, postoje zapravo dvije vrste kosih kistova za njihovo nanošenje. Već sam stavila sliku ecotools kosog kista, a osim njega imate i ovakav primjerak kosog kista kojem nisu samo dlačice ukoso odrezane, već je vrh samog kista ukošen radi lakšeg nanošenja. Ovaj drugi nisam isprobala, ali vjerujem da je i njegova uporaba vrlo jednostavna.

O ovoj temi bih mogla vjerojatno napisati još ovoliko teksta, ali da ne pretjerujem, mislim kako je ovo za početak sasvim dovoljno. Za dodatna pitanja slobodno pošaljite mail ili ostavite komentar.


Vesna

19.10.2009. u 20:25 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

  listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

| O BLOGU |

Beauty addict je blog koji je nastao iz moje želje da sa drugima podijelim svoj hobi (neki bi možda prije rekli kako je to opsesija) - kozmetiku, šminkanje te sve što ima veze sa time.

Osim tutoriala i uputa za nanošenje make up-a, ovdje ćete pronaći i informacije o nadolazećim kozmetičkim kolekcijama raznih brandova, recenzije raznih dekorativnih, ali i preparativnih proizvoda te još mnogo toga.

Zaista se nadam kako ćete ovdje pronaći korisne savjete, a ukoliko imate nekakvih pitanja, prijedloge ili želja - ne ustručavajte se kontaktirati me!

e-mail:
beauty.addict.blog@gmail.com



Follow paklenocrvena on Twitter

Copyright©2009.Beauty addict

| SALE! SALE! SALE! |


| LINKOVI |


* recenzije proizvoda *

MakeupAlley



* hrvatski beauty blogovi *

Eye wanna be
Hrvatski nokat
Lead a Lush Life

*strani beauty blogovi *

Karen
KarlaSugar
MissChievous
Temptalia

* za kupovinu preporučam *

CheapSmells
Coastal Scents
e.l.f. cosmetics
Fyrinnae
LaurEss
Lumiere Cosmetics
Meow Cosmetics
Nonpareil Boutique
Shop Craze

| ARHIVA |




* VAŽNI POSTOVI *

Kistovi za šminkanje
Mineralna kozmetika
Oblik lica - određivanje
Podton kože - određivanje
Šminkanje - najčešće pogreške
Tuševi za oči

* KOLEKCIJE PROLJEĆE/LJETO 2010. *

Bobbi Brown
Chanel
Clarins
Dior
Givenchy I., Givenchy II.
Guerlain
Lancome
Yves Saint Laurent


Prosinac 2009 (12)
Studeni 2009 (29)
Listopad 2009 (35)



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner