Beauty Addict

srijeda, 14.10.2009.

Recenzija: Bourjois Blush


33 Lilas d'or, 16 Rose coup de foundre


Ovo je definitivno jedan od popularnijih ako ne i najpopularnijih Bourjois proizvoda i sigurna sam da svatko ima ovo rumenilo u najmanje jednoj nijansi. Pakiranje je nekako slatko, iako ne i jedno od najpraktičnijih koje sam imala prilike vidjeti. Nekako mi se čini da je kutijica premalena i da je tih 2,5g rumenila zbijeno. S unutrašnje strane poklopca nalazi se ogledalce promjera 3,5 cm koje zapravo i nema nekakvu pretjeranu svrhu obzirom da je premaleno i da nije baš od nekakve pomoći pri nanošenju rumenila, a isto se može reći i za četkicu koja dolazi uz rumenilo – premalena, nepraktična iako je poprilična mekana. No, za četkicu me ni ne čudi jer sam se već navikla da četkice koja dolaze uz rumenila i nisu nešto posebno korisna i treba ih jednostavno u startu eliminirati iz uporabe. :)

Obzirom da sam nabrojala donekle negativne strane (meni osobno nedovoljno negativne da ovo rumenilo ne bih koristila), bilo bi u redu da prijeđem na one pozitivne strane.

Rumenilo dolazi u čak 19 nijansi, a ovo su samo neke od njih (ovdje ih je 12 obzirom da nisam mogla naći nazive ostalih dostupnih nijansi):
03 Brun cuivre
15 Rose eclat
16 Rose coup de foundre
33 Lilas d'or
34 Rose d'or
35 Lune d'or
48 Cendre de rose brune
54 Rose frisson
74 Rose ambre
85 Sienne
92 Santal
95 Rose de jaspe


Iako mi se osobno pakiranje ne sviđa pretjerano, moram priznati kako mi se sviđa što je svako pakiranje u skladu sa svojom nijansom tako da se nijansa rumenila nazire po vanjskoj boji kutijice. Odnos cijene i količine rumenila je odličan – za 65kn dobije se 2,5g rumenila što je i više nego zadovoljavajuće. Naravno, uz cijenu je bitna i postojanost rumenila i po tome ovo rumenilo sigurno može konkurirati mnogim skupljim rumenilima.

Rose coup de foundre #16 je prava sedefasta breskvasta nijansa. Poprilično je nježna i daje izuzetno prirodan izgled licu. Idealna je za osobe koje ne vole previše vidljiva rumenila, iako se i ovo može nanijeti tako da bude vidljivije.

Lilas d'or #33, kao što sama riječ d'or kaže, je rumenilo koje sadrži zlatni shimmer u sebi. U kutijici boja možda djeluje nekako tamnije, ali kada se nanese to uopće nije. Ovo je jako lijepa malo prljavija nijansa roze sa zlatnim česticama i licu daje prirodan, svježi izgled.
Uz sve ovo, treba spomenuti kako ova rumenila imaju poprilično intenzivan miris i u početku mi je to smetalo toliko da ga unatoč svom prvotnom oduševljenju nisam koristila jer naprosto nisam mogla nikako podnijeti taj miris. Sada sam se navikla, i čak mi nekako lijepo i zanimljivo miriši, ali ako nekome smetaju intenzivniji mirisi kozmetičkih proizvoda - bolje ga onda preskočiti.

Ukupna ocjena: 4/5


33 Lilas d'or, 16 Rose coup de foundre


33 Lilas d'or


16 Rose coup de foundre


16 Rose coup de foundre (lijevo), 33 Lilas d'or (desno)


33 Lilas d'or (gore), 16 Rose coup de foundre (dolje)


Bourjois četkica koja dolazi uz rumenilo


Vesna

14.10.2009. u 16:55 • 11 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

  listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

| O BLOGU |

Beauty addict je blog koji je nastao iz moje želje da sa drugima podijelim svoj hobi (neki bi možda prije rekli kako je to opsesija) - kozmetiku, šminkanje te sve što ima veze sa time.

Osim tutoriala i uputa za nanošenje make up-a, ovdje ćete pronaći i informacije o nadolazećim kozmetičkim kolekcijama raznih brandova, recenzije raznih dekorativnih, ali i preparativnih proizvoda te još mnogo toga.

Zaista se nadam kako ćete ovdje pronaći korisne savjete, a ukoliko imate nekakvih pitanja, prijedloge ili želja - ne ustručavajte se kontaktirati me!

e-mail:
beauty.addict.blog@gmail.com



Follow paklenocrvena on Twitter

Copyright©2009.Beauty addict

| SALE! SALE! SALE! |


| LINKOVI |


* recenzije proizvoda *

MakeupAlley



* hrvatski beauty blogovi *

Eye wanna be
Hrvatski nokat
Lead a Lush Life

*strani beauty blogovi *

Karen
KarlaSugar
MissChievous
Temptalia

* za kupovinu preporučam *

CheapSmells
Coastal Scents
e.l.f. cosmetics
Fyrinnae
LaurEss
Lumiere Cosmetics
Meow Cosmetics
Nonpareil Boutique
Shop Craze

| ARHIVA |




* VAŽNI POSTOVI *

Kistovi za šminkanje
Mineralna kozmetika
Oblik lica - određivanje
Podton kože - određivanje
Šminkanje - najčešće pogreške
Tuševi za oči

* KOLEKCIJE PROLJEĆE/LJETO 2010. *

Bobbi Brown
Chanel
Clarins
Dior
Givenchy I., Givenchy II.
Guerlain
Lancome
Yves Saint Laurent


Prosinac 2009 (12)
Studeni 2009 (29)
Listopad 2009 (35)



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner