bdsm_blog

petak, 08.09.2006.

31 da bi svaki dan bio siguran

Tako je, nekako, isla jedna pesmica negde iz devedesetih... „31 da bi svaki dan bio siguran, a veruj baby ja sam covek, nisam som, treba mi kondom...“ (ostalo je islo nesto kao „moj te ganja oko panja, moj te bode ispod vode...“ i tome slicno).

Negde pre nekoliko meseci (ima tome...), razgovarali smo, bloger i ja, na temu sigurnosti i zastite u bdsm-u, i kako se o tome jako malo prica a jos manje pise, jer: „kvari trenutak“ u pricama.

Ja sam se, kao, zanosila idejom da sastavim pricicu sa svim tim tehnikalijama do najsitnijih detalja, ali... Sto jeste, jeste, vise mi je licila na nekakav dosadni prirucnik nego na pricicu, pa sam odustala.

Elem, sinoc, nemajuci sta pametnije da radim (desava se cak i meni), pritiskam tako one dugmice na daljinskom i naletim na nekakav dokumentarac. Francuski. O kondomima... Pocelo je od starog Egipta (najcesce jagnjeca crevca), preko drevne Kine (svileni papir), renesansne Evrope (ovcija crevca) gde je Don Huan bio prvo protiv njega, pa kad je fasovo triper, onda nije mogao da zamisli zivot bez njega, pa do mr. Goodyeara, i kaucuka u koji je slucajno prosuo sumpor, te dobio latex...

Za vreme II Svetskog rata, Amerima pustahu obrazovne filmove u svrhu koriscenja kondoma medju vojnicima, koji su, vracajuci se kuci sa sobom donosili i sifilis i gonoreju. Taj filmic dakle, pokazuje pravilnu upotrebu kondoma. Kako se testira, kao prvo. Dakle, naduvate ga. Ako drzi vazduh, ispravan je. Zatim ga napunite vodom. Ako ne curi, ispravan je. Dobro, to mi je sve bilo logicno do tog trenutka. Zatim je pokazano kako se kondom pravilno stavlja. Znaci, uhvati se za vrh, povuce se vrh prema gore, stavi se na doticno mesto i lagano se svlaci sve do korena istog doticnog mesta. E, sad, sve je to normalno, i to se i danas tako radi, ali, ono sto me je zadivilo je to, sto se na kraju balade, isti (kondom) ISPERE, te naulji i spremi natrag u vrecicu iz koje je izvadjen. Do sledeceg puta. Do tog trena nisam ni razmisljala o tome da sva ona zivotinjska crevca od kojih su se pravili kondomi u drevna vremena nisu bili za jednokratnu upotrebu. Covek se uci do je ziv...

Kondom je bio car. Stitio je covecanstvo od raznih polno prenosivih bolesti kroz vekove, i sprecavao nezeljenu trudnocu. Sifilis je bio smrtonosan, a vladao je Evropom skoro petsto godina. Onda dodje Sir Alexandar Fleming (tada jos nije bio Sir), i dok se bavio svojim naucnim radom, zaboravi na neko jelo sto je trebao da pojede, pa se u njemu razmnozise nekakve gljivice, i on otkri penicilin. Tako i sifilis postade izleciv te manje smrtonosan. Kondom je jos uvek bio u sirokoj upotrebi kao sredstvo protiv nezeljenje trudnoce. Onda dodjose vesele sesdesete i seksualna revolucija... Neko izmisli anti bebi pilulu, i nj.v. kondom poce da pada u zaborav... Svi se bacise na one price kako kondom kvari uzitak (doduse, to sto su oni pokazivali da se koristi kao kondom, to je garantovano kvarilo uzitak). Onda je dosla teta Anushka, koja je u tim nekim sesdesetim i sedamdesetim bila kao neka glavna faca svetskog Jet-set-a, poznata manekenka ( i danas lici na aufinger) i sta ti ja znam sta sve jos ne, i pricala kako je kondom njoj bio bljak, jer je predstavljao barijeru izmedju nje i tog dase sa kojim se trenutno kresala bez obaveza i emocija bilo kakve vrste, a sve u cilju sprovodjenja tekovina seksualne revolucije, pa joj je bilo lepse bez gumice, al’ je klopala anti bebi pilule u ogromnim kolicinama. Mislim, tada se, naravno, jos nije znalo za sve nuz pojave iste (abp), pa su je curice gutale kao bonbonice, i jos se svima hvalile kako su na piluli, dakle, odmah se videlo da su moderne i da padaju kao zrtve sekusalne revolucije. Kondom ispade najgrdje i najcrnje zlo na svetu.

E, onda su dosle osamdesete... Pojavila se jedna nova boljka koja se prenosila polnim putem, ali, posto je covecanstvo vec istrosilo A. Fleminga da mu pronadje penicilin, niko nije znao kako da izleci ovu novu bolestinu. Covecanstvo se nije previse brinulo, jer je bolest, dokazano, napadala samo homoseksualce, i prozvase je Haicanska bolest, sve dok se nije zarazio i prvi heteroseksualac, koji je pri tom bio hemofilicar... Svet se zabrinuo... Pocese da istrazuju... Otkrise bodljikavi virus koji prozvase HIV virus, i bolestinu nazvase AIDS ili SIDA. Stagod da su mu radili, viruscic je sretno prezivljavao, tako da naucnici najzad shvatise da mu nema leka, i da je jedini nacin da se covek zastiti od istog taj da spreci virus da stigne do njega. Kondom ponovo stupi na scenu, kao heroj modernog doba. Jedini problem bese sto su ga, u medjuvremenu, toliko ocrnili i popljuvali, da je sad trebalo smisliti novi nacin da se on priblizi ljudima. Kondom predase marketinskim strucnjacima na obradu, i izdejstvovase da se dozvoli reklamiranje istog na TV-u i drugim medijima (sto je dotle bilo zabranjeno). Crtali su mu okice i smesak, dodavali mu rukice, zarobljavali u njega bodljikavi virus... Smisljali duhovite reklame... I pocese sa njegovom promocijom na mestima gde je morao da se afirmise pre svega. U skolama i na slicnim mestima. Tako videh i filmic o tome kako ucenici vezbaju kako pravilno da upotrebe kondom, kako da provere je li ispravan (na primer, kesica u koju je upakovan kondom ne sme da bude savijena, inace se stvori mala rupica na kesici, i gubi se sterilnost istog), kako da ga pravilno stave, i kako to rade momci a kako devojke... Jedan od saveta je bio i taj, da se kondom moze staviti iskljucivo na penis u potpunoj erekciji :o) Svi su pred sobom imali modele penisa, i vezbali stavljanje kondoma na te modele, a onda su to radili u nekakvim kutijama, na slepo, dakle, simulirajuci vodjenje ljubavi u mraku, i kako se kondom stavlja kad ne vidis na sta ga stavljas. Posle su ocenjivali ucinak, i ko nije uspeo da ga stavi pravilno, i na pravu stranu, taj je morao iz pocetka.

Posle su otkrili kako u Africi svakih 11 sekundi umre jedan covek od SIDE, pa su pokazali i zenu predsednika Obale Slonovace, koja je javno promovisala kondome u svojoj zemlji, dajuci svom muzu, pred TV kamerama, pakovanje kondoma, i drzeci govore na raznim mestima o znacaju upotrebe istih. Pokazali su je kako pokazuje deci u skolama kako se pravilno koriste kondomi (isti princip sa modelima kao i u Francuskoj). Onda su pokazivali jednu debatu u jednoj skoli, i tamo neka cura lepo ustade i pred svima odrza svom decku govor. Taj isti decko je minut ranije odrzao govor kako kondomi nisu potrebni medju dvoje koje se poznaju i u vezi su, te veruju jedno drugom da su verni... E, ta cura je njemu rekla sledece: „Jel’ znas zasta ti ne treba kondom? Ne treba ti kondom kad si kod kuce i kad koristis ruku. Prema tome, ako neces da koristis kondom, mozes slobodno da nastavis da koristis svoju ruku. Mene neces ni pipnuti!“ i prolomi se buran aplauz... Cak je i zena predsednika Obale Slonovace pljeskala sve sa suzama u ocima.

Posle je opet pricala Anushka kako ona i dalje ne koristi kondom, ali se ni ne seksa vise (ne cudi me, svi oni sa kojima se seksala na bazi slobode seksualne revolucije su odavno u seksualnoj penziji, a ona sama rece kako je ne privlace mladji muskarci), ali da preporucuje onima koji jos uvek uzivaju u carima seksa da ga svakako koriste.

Onda su dali nekoliko stavova katolicke crkve po pitanju kondoma. Papa je rekao kako je kondom zlo i da je protiv hriscanske porodice, te da oni koji su u braku treba da deluju na one koji nisu u braku da udju u brak i imaju decu, a onda im kondom i ne treba. Nadbiskup (koji je tada bio jos uvek biskup) Desmond Tutu je rekao kako crkva ne priznaje seks pre braka, i da bas zato treba da koriste kondome oni koji ga praktikuju, kako bi sprecili gresna zaceca, i tu se negde provukose i bolestine koje se prenose polnim putem. Tu pustise i sledecu reklamu: Dvoje mladih se ljube i maze i vataju na nekoj livadi. Tuda prolazi jedan svestenik/pop i uhvati ih u "nemoralnom cinu", zapravo pre istog. Oni se nadju u nebranom grozdju, crveni kao dve bulke, a svestenik ih pita: "Imate li, bar, kondom?" Oni, naravno, nemaju. Tada svestenik izvadi iz mantije kondom, i dade ga klincima. Nastavljajuci svoju setnju, svestenik pogleda prema nebu i kaze: "Oprosti mi Boze, ne znaju sta rade!"

Onda su malo pokazivali obolele od SIDE i aktiviste u raznim organizacijama za borbu protiv SIDE. Prodjose slike bolesnih i slike ativista koji dele kondome i propagandni materijal na ulicama. Pokazivali su i africke reklame za kondome. E, ta reklama je super! Kao, neki crni dasa, hladi noge u bazenu, i posmatra nekakav album sa devojkama, koji mu pokazuje njegov batler. Ovaj dasa sve mrzovoljno gleda devojke, i, kao, nijedna mu se ne svidja. Onda, kao, ugleda neku strava ribu, i pokaze prstom na nju: „Tu ili nijednu drugu!“ Batler se odusevi sto se ovaj dasa konacno zainteresovao za neku iz tog kataloga, i odmah sedne na telefon da je dobije. Scena sledeca. Ta ista cura sedi pored neke vatre i mesa nesto u zemljanom loncu na vatri, sedi na zemlji i ima onu africku nosnju sve sa turbanom, a nekim stapom okrece nekakvu kasu po onom loncu, i sad, kao njoj zvoni mobilni telefon!!!!!!!!!!!!! I ona ostavi onaj stap sa kojim mesa kasu, i uzme mobilni, dok u pozadini stoji ona tipicna africka koliba (al’ sto jeste, jeste, model mobilnog je po poslednjoj modi), te prihvati sastanak. Pojavi se kod dase, sve vrckajuci dupetom, utegnuta u nekakvu crnu mini haljinicu sa nekakvim resicama preko pola grudi koje samo sto ne iskoce iz iste, i dasi ispadne jezik do patosa kad je vidi. Sedne pored njega, on pruzi ruku prema njoj, ona izvadi kondom, i kaze „ja nikad bez kondoma.“ On slozi neku neveselu facu kao „ko te jebe kad neces bez kondoma, ja necu“, i cura slegne ramenima i ustane da ode. On gleda za njom, kamera prati svaku njenu oblinu, zaustavi se na grudima koje polako ispadaju iz haljinice, dasa kapitulira. „Ajde, dobro, daj kondom!“ Cura se smesi i likuje u kameru, i nastaje fade out... Inace, u Africi su najpopularniji oni tamne boje.

Onda su pokazali fabriku u kojoj se proizvode kondomi. Inace, u Evropi postoje dve fabrike koje prave kondome, sve ostale su u Aziji i Africi. Dakle, neki ridjokosi Nemac sa sve brkovima, djozlucima i velikim nosem, provodi vas kroz fabriku i prozvodni proces. Prvo se nekakve staklene pipete koje imaju oblik kondoma provlace kroz slojeve i slojeve lateksa, dok na kraju ne nastane kondom, koji onda veste ruke muljaju kroz lubrikant i stavljaju na pokretne trake gde isti odlaze na sterilizaciju i na kraju zavrsavaju u pakovanjima. Posle su jos pokazivali kako se testiraju kondomi u fabrici, kako ih naduvavaju kao balone dok ne puknu, i tako proveravaju koliko su elsaticni.

Onda su pokazivali Japance... Naime, u Japanu, abp nikad nije usla u masovnu upotrebu, i Dzapanezi ostadose verni kondomu svo vreme. Zato u zemlji izlazeceg sunca ima jako mali broj ljudi obolelih od side. U japanu je najnormalnije da se koristi kondom, i ne samo to, nego postoje specijalizovane prodavnice samo za kondome. Cega tu sve nema... Najnovija fora su kondomi upakovani kao lilihip isto tako sareni i sve, i pakovanje istih kosta 6 EUR. Onda ima kondoma u raznim bojama, antialergijskih (za one koji su alergicni na lateks), sa raznim dodatcima, rebrastih, sa raznim ukusima, onih koji svetle u mraku... Zanimljiva radnjica, nema sta. Onda su malo intervjuisali Japance ispred te radnje, pa sam saznala da tamo svi, od 18 do 118 godina (ipak je to Japan, duze ljudi zive nego po Evropi) koriste kondome. Inace, najnormalnije je nekom odneti kondom na poklon, pod uslovom da je kupljen u takvim radnjicama. Pokazase i neki kondom koji kosta oko 50 EUR. Jedan ali vredan :o)

Posle su pokazivali i kondom u umetnosti. Na primer, neki slikar (zgodan dasa) smislio da lepi ofarbane kondome po platnima i njima islikava mrtvu prirodu. Drugi su ga stavljali crtanim likovima na nos (jer crtani lik nema k**** a zaljubio se) i svasta jos nesto.

Onda su pokazivali nekakvu umetnicku koloniju u Marseilles-u, gde neke zenske pevaju u slavu zenskog kondoma, jer omogucava da penis ostane unutra i nakon ejakulacije, cime se vraca pomalo zaboravljeno osecanje koje to izaziva. Inace, jedna od tih zenskih je vec 20 godina sero pozitivna i vodila je najnormalniji seksualni zivot upotrebljavajuci kondome, i nikog nije zarazila.

Na kraju, dadose i reklamu u kojoj neka rasna plavusa, ozbiljno obucena govori kako je kondom svima usao u glavu, a da sad treba da izadje iz glave i da se stavi na ono mesto na kojem je i predvidjen da se koristi. U istom, ta ozbiljna plavusa raspusta svoju dugu kosu, kida dugmad sa svoje kosulje, skida naocari, dize suknju... i govori kako ce nam ona pokazati kako da koristimo kondom. I pokazuje na zivom modelu od krvi i mesa, samo malo zamagljenom, da se, kao, ne vide bas svi detalji.

I na kraju, poenta svega je – kondom glavu cuva, ili, poruka jos jedne reklame: „Svuci se da te obucem“.

c.

- 12:20 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

  • Domu se možete javiti na :
    bdsm_bloger@yahoo.com
    a suurednici na:
    colobina2006@yahoo.com











  • OBAVEZNO ŠTIVO
    Branko Čopić
    Ježeva kućica

    Po šumi širom bez staze puta,
    Ježurka Ježić svaki dan luta.
    Lovom se bavi, često ga vide
    S trista kopalja na juriš ide.

    Vuk i Medo pa čak i Ovca,
    Poznaju Ježa slavnoga lovca…

    …Jež se veseli, na gozbu veli,
    Tu šale nema hajd da se sprema….

    …Kućica glupost, veli vuk zao,
    Pa ja bi svoju za janje dao.
    Idem sa vama, baš sam za šalu,
    Hoću da vidim Ježa budalu…

    I kad ste zadnji put imali u rukama Ježevu kućicu? To je obvezna literatura. Kakav Marquise, kakva Story of O :)))
    Prvo apsolvirati Ježurku Ježića a tek onda možemo dalje :))