bartimej croata

16.11.2009., ponedjeljak


ABRAHAM DANAS 5
U ovom petom postu Serije Abraham danas malo ću se dotaknuti simbolike broja 5.
Prvo treba reći da je svaki broj dobar i od Boga dat. Problem nastaje kad Sotona hoće imitirati Boga, pa je i on 'dao' svoje brojeve. Tri puta broj šest označava zatvorenost čovjeka u autoidolatriju, a broj pet religozni pogled čovjeka prema prirodi, koju promatra kao božanstvo. Novopoganstvo koje se već promoviralo najviše u djelima Dana Browna, ima svoj izvor u poganstvu Egipta, babilonije, indije, rimskog carstva itd. Dekadencija Amerike i Europe dostiže onu iz rimskog carstva. Interesantno je da se iz ovih procesa da isčitati da je čovjek univerzalno religiozno biće. Naime u njegovu duhu ima jedno područje, jedna planina, koja je odgovorna za religiozni život čovjeka. Napuštajući kršćanstvo, čovjek je od one 'planine' napravio pustaru koja ga svojom hladnoćom uznemiruje, i da bi to nadoknadio 'planinu' ispunja poganskim religioznim sadržajima, nevideći od silne religiozne 'aktivnosti' da mu je ta mjesto postalo utočištem svih mogućih kloniranih gmizavaca koji puzu po zemlji.
Simbol kojim se najviše služilo poganstvo je pentagram ili petokraka. Njime su se u obredima služili, pitagorejci, gnostici, kabalisti, masoni, čarobnjaci, sotonisti, političari itd.
I Američka zgrada za obranu, pentagon napravljena je u obliku pentagrama. A komunisti svi odreda su imali zvijezdu petokraku na zastavama država, na zgradama, ma zapravo svugdje. Imao sam na kapi petokraku, kad sam u Srbiji služio vojsku, pa sam vrh stalno okretao prema dolje. To je kapetan primjetio i poslao me u zatvor (dva dana) Uz veliku galamu, da dabogda mi zmija oči izjela zašto stalno okrećem petokraku, i sve u tom stilu.
Sa ovim divnim mislima iz vlastite povijesti vraćam se u daleka vremena kad su Izraelci ulazili u Kanaan gdje su ih dočekala plemena koja su štovala boga i boginju plodnosti Baala i Aštartu.
Zapravo je povijest Izabranog naroda povijest borbe između poganske religije i vjere koju je Bog objavio. I evo šta nam je sloboda donijela, da nakon više od 3500 god gledamo kako se slave poganski bogovi, koji su u sebi jedno ništa. I što je najgore, New Age nastoji putem sinkretizma spojiti to 'ništa' sa onim Koji Jest, sa Bogom. A to je nespojivo. Uostalom kršćanstvo nikad nije u sebi imalo petokraku kao simbol.
Kršćanstvo sa razine broja 5 ide na razinu 7.
Također sa razine broja 6 ide na razinu 7.
A poznato je iz matematike da se sedmokraka ne može nacrtati.
Križ je simbol kršćanstva. Vertikala označuje ljubav prema Bogu, a horizontala ljubav prema čovjeku. Križ podrazumjeva Kristovo tijelo na njemu, inače bi štovanje križa bilo idolopoklonstvo.
I na kraju htio bih dati ispravnu simboliku broja 5
Zrak
Voda
Vatra i biljke
Zemlja
Ribe i ptice
U najstarija vremena još kod Kineza ovaj se redoslijed 'poremetio' pa je bilo ; vatra, voda, zrak, zemlja, metal. Zatim su 'padajući' zemljani mozgovno evoluirali, pa su u pentagram ubacili jarčevu ili ovnovu glavu, koja predstavlja Baphometa, poganskog boga, simbola seksualnosti i anagrama mudrosti (Sofija). Puno podataka o njemu dobiveno je sa suđenja Templarima.
Najistaknutiji pobornici novopoganstva ističu kako je žena u kršćanstvu ponižena i uvode Izidu, boginju čarolije i magije kao onu koja će ženama vratiti dostojanstvo. I donijeti joj svetu ženstvenost. Mnoštvo filmova snimljenih u Holliwoodu govori koliko se to sve zahuktalo. Najpoznatiji film sa tom tematikom je „Vještice iz Blaira“ i „Opasne čini“. Itd.
Velika pobornica Izide, Velike Majke je savjetnica i prijateljica bivše prve dame Amerike Hillari Clinton. Gđa Jean Houston promiče Izidu kao onu koja može preporoditi Ameriku.
Zamislite, boginja Izida, boginja magije i podzemnog svijeta socijalno i duhovno preporađa Ameriku.
Da se vratim kršćanstvu Pavlovom porukom Korinćanima:
Ne znate li da ste hram Božji i da Duh Božji prebiva u vama?
Ako tko razara hram Božji, njega će Bog razoriti, jer je svet hram Božji, a taj ste vi.

Post 21, 27
Abraham uzme ovaca i goveda pa ih dade Abimeleku, te njih dvojica sklope savez. Potom Abraham razluči napose sedam janjaca od stada. Nato Abimelek zapita Abrahama: „Što znači ovih sedam janjaca koje si na stranu stavio“. A on odgovori: „Primi ovih sedam janjaca iz moje ruke da mi bude dokazom da sam ja iskopao ovaj zdenac.“ Zato se ono mjesto nazvalo Beer Šeba; jer se njih dvojica ondje zakleše....... Abraham zasadi kod Beer Šebe tamarisku i ondje zazove ime Jahve- Boga Vječnoga.


- 01:45 - Komentari (122) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.