bartimej croata

07.04.2017., petak


soros, domagoj hajduković i todorić
Naslov sam napisao malim slovima jer ove tri kreature nisu došle do osobne povijesne razine da se mogu nazvati osobama. Biti osoba znači biti svjestan sebe u jednom individualnom smislu tako da i misli, riječi i djela koja misliš, govoriš i radiš mogu potpasti pod pojam individualne odgovornosti. O tome se već u 6. stoljeću prije Krista raspravljalo u Izraelu kad je Bog preko proroka Ezekijela (18) svakog čovjeka stavio u individualan odnos prema odgovornosti u smislu da svak odgovara za svoje vlastite grijehe. Dakle, napuštao se 'čoporativni' plemenski način razmišljanja. Moram kratko napomenuti da postoji u životu svakog čovjeka i perioda i okolnosti kad potpada pod kolektivni duh tako da se ne može reći da Ezekijel 18 dokida 2. Božju zapovijed gdje se govori o naslijeđivanju kazni za grijehe do 3. i 4. koljena.
Karl Jaspers tvrdi da se i na istoku u 6. stoljeću prije Krista oblikovala misao o individualnosti u sklopu istočnjačkih filozofsko religijskih sustava.
Zašto imam potrebu o ovome pisati. Zato što sam mulca saborskog zastupnika sdpeovog hajdukovića čuo da poziva Plenkovića da pozove sorosovu CEU -sveučilište (ničega) da se preseli u Zagreb, jer se Mađari spremaju zatvoriti 'veleučilište'.
A soros je kriv poprilično za terorizam u svijetu. Pa sam zaključio da su sdpeovci ili teroristi ili su glupi. Taj osjećaj me naročito prati otkad sam čuo za vijest da se danas u Švedskoj jedan 'sveučilišni profesor' zaletio kamionom na pješake. Podsjetit ću kakve su sorosevske i merkeličine i sdpeovske parole bile u ovom prošlom periodu kad se nisu ni provjeravali 'putnici' iz 'prijateljskih' islamskih zemalja.

Kulturno obogaćenje različitošću.

Različitost je naša snaga.

Izbjeglice dobrodošli.

Nitko nije ilegalan.

Bez granica, bez nacija, bez deportacija.

Antifašizam bez kompromisa.

Usput, profesor engleskog i povijesti ajduković predaje i na nekom evanđeoskom teološkom fakultetu. Nadam se da će ga stjerati sa tamošnje katedre te da neće svojim debilnim čoporativnim glupim i zlim stavovima zagađivati prostore naše Lijeve domovine.
Todorić isto nije osoba jer pokušava izbjeći vlastitu odgovornost za situaciju u kojoj je cijela nacija talac njegove sluganske pameti u kojoj je posuđivao novce za visoke kamate koje su u ovih tridesetak godina otplaćivali hrvati koji su toliko osiromašili da je nastao egzodus. Jeste li nekad čuli da je Todorić kritizirao HNB i politiku visokih kamata? Svaki Japanac bi se u njegovoj situaciji ubio a on dipli kako je puno dao naciji u 40 god svoje karijere. Pa i svaki radnik koji ima mirovinu ispod 2 000,00 kn dao je sve od sebe u svojih 40 godina radnog staža. Nepravedan čovjek koji nije osoba ne može shvatiti relaciju koju ću opisati na sljedeći način: Neće se na Sudu Božjem gledati tko je tko nego će se gledati tko je pošteno radio posao. Ako kralj nije pošteno vladao ili ako tajkun nije pošteno dijelio novce neće biti spašen, a ako je čistačica pošteno radila svoj posao i nije zabušavala bit će spašena. Ima kraljeva (rijetko) koji su služili narodu, ima tajkuna koji su zaslužni za razvoj svojih društava, a ima ih koji nisu, kao soros i svi zločinci koji ga podržavaju i koji su u službi divljeg kapitalizma koji je usput i porodio najdebilniju i najgluplju ideologiju svih vremena- gender ideologiju. Zato je domagoj hajduković, koji usput predaje našoj djeci povijest, gorljivi zagovaratelj te bijedne ideologije koja hoće dekonstruirati seksualni identitet muškarca i žene. On je peder (ovo kao karakterna osobina) bolje reći pederčić koji je htio čak postati predsjednik sdpa. Što bi bilo korisno radi istine o toj stranci. Što ne znači da u hdzeu nema pederčina.
Kažu da u srbiji otkad je pobijedio onaj četnik opet spominju tita po preporuci merkelice koja isto nije osoba. Ne prihvaća vlastitu odgovornost za priglupu politiku različitosti kao naše 'snage'. Kaže da imigranti trebaju u ruralna područja, valjda radi toga što ih je većina nuklearnih fizičara i inženjera. Srbija dobila 6 milijardi odvratnih američke valute radi ispomoći siromašnim četnikima. Bravisimo Merkel.
- 20:00 - Komentari (25) - Isprintaj - #

14.02.2017., utorak


Katolici i lgbt napredna skupina
Joj kak je zanimljivo ovih dana. Nekakvu dimeću spravu ubacilo oko 4 ujutro u nekakvu ružnu zgradu pa se prisutni ranoranioci prepali i umah zvali sve medije da im se požale da njih svi mrze a naročito Ilčić i Presjednica. Inače ti junaci iz lgbt i ž zajednice su isto tako reagisali kad su četnici bacali ne samo dimeće bombe nego i rasprskavajuće. I govorili su da su četnici homofobni i šta ti ja znam još neke blesave izraze. Što uopće nije istina, jer su četnici isto ljudi, a vidi se i po Milokradu Pupavcu, koji troši tri milijuna kuna na svoje Novosti u kojima kaže da su Hrvati shupci i još neki strani izrazi. A istina je da su novinari iz Novosti samo napredni i da je normalno napredno spominjati većinske Hrvateke. Bez veze mi je bilo da se tu nešto miješa Markićka ali šta je tu je. Napalo je iz Novosti da je ona kriva radi homofobne sintuacije u Hrvatskoj što nije istina, a jedina je istina da su pupavičasti srbi krivi za širenje side u Hrvatskoj jer oni podržavaju homosexsualce koji opet imaju neku vezu sa shupcima, mislim onim pupavičastim.
Imalo i protest kod Džamije. Nosile se zastave duginih boja i partizanski transparent- U tunelu usred mraka nestalo nam zraka-.

Shalu na stranu, ministar Stier je izjavio ispred one ružne zgrade, koja je usput ljepša od njega, da mi katolici poštujemo sve osobe. To je rekao i otišao, na žalost one Benčićke, koja pokazuje veliku neurozu radi besparice pa kaže -a gdje su djela. Pa draga Benčićka Stier je muško, ak nisi znala, ali u onoj gužvi valjda nisi skužila, al sad znaš zašto su djela izostala.

PS. Pavao iz Tarza je rekao da sloboda ne smije biti izlika tijelu. Kao što je i rekao da je homoseksualizam obeščaćivanje vlastitog tijela a što je rezultat zamjene istine sa lažju i klanjanja stvorenju umjesto Stvoritelju.
Dakle Stier jest trebao reći da poštujemo svaku osobu ali je trebao i reći da Bog nikad nikome nije naredio da griješi, što je rekao Sirah u Starom zavjetu i što je čitano u nedjelju ali je Stier sjedio na ušima.
Dakle, dragi uvaženi homoseksualci možete u slobodi birati pakao za sebe, ako želite, ali ne smijete širiti sidu i raditi pakao drugima.
Doduše i Papislav Franjo zagovara slobodu izbora, a ne upozorava da izbor ne smije biti izlika tijelu. A Pavao kaže ako izabereš Božji zakon imat ćeš mir, radost i ljubav.
2PS. Imala majka bosanka dva sina. Jedan je bio član SDPa, a drugi je isto bio peder.
3PS. Eno i bivšeg ministra Freda, zvanog Punjena Ptica, počelo istraživat.

- 00:35 - Komentari (43) - Isprintaj - #

22.01.2017., nedjelja


oproštaj sa liberalizmom-više ga neće biti do Kristova dolaska.
Liberalizam je devalvirao jer nikad nije uspio slobodu koja mu je u temelju afirmirati tako da sloboda iznjedri ljudska prava koja su u skladu sa Božanskim pravima tj sa Deset Božjih zapovijedi. Jedna od tih zapovijedi glasi - Ne ubij. A liberalizam se hvali sa 'postignućem' ubijanja nerođene djece.
Dakle sloboda je postala izlikom tijelu i tjelesnim i materijalnim porivima. Na duhovno i vječno se zaboravilo. Sloboda malim slovom je slika Slobode koja je Duh Božji, dakle ako si slobodan onda si jedino slobodan ako imaš Duha Božjega, a imaš ga ako slijediš Zakon Božji po snazi čiji je izvor u Milosti koja potječe sa Isusova Križa. Bosanci bi rekli- slobodan sam kao divlja guska. Kad ne znaju za ništa više od toga. Ali i to je golemo u odnosu na liberale koji su slobodni kao žabe i krokodili, kako koji. I pupavičasti Srbi su slobodni koliko je slobodan Pupovac, što je logično zar ne, zar da?
Slijedi nam epoha nacionalizma koji će se po starom običaju postaviti iznad religije i koji će religiju uništavati u svojoj kasnijoj fazi, jer sad zasad treba podršku religioznih ljudi dok ne ojača. Osim sukoba civilizacija čeka nas i teška borba za ljudska prava koja bi trebala biti na sliku Božanskih prava.
Neće se slaviti Bog nego će se slaviti tuđi bogovi- bogovi tvrđava.
Bog se objavio u jednom narodu. Isus se rodio kao Židov po majci. To je znak da se narod tj nacija mora uvažavati kao datost a krepost domoljublja bi trebala biti Bogom dana vrlina. Ali istovremeno je taj Bog Isus dao navjestiti da će njegova Riječ doći i do najudaljenijih otoka čime je njegovo poslanje dobilo globalni karakter.
Naravno da je crkva katolička slijedila jedan fini balans između domoljublja i ljubavi prema 'globalizaciji' kako se to da isčitati iz evanđelja što proizlazi iz same strukture crkve koja je jedna po vjeri, Gospodinu, krštenju, a prije svega po Duhu koji svakog pojedinca povezuje u crkvu kao Tijelo Kristovo. Pomaže i to što je papa na čelu Crkve i što je znak jedinstva. Crkve nisu nacionalne, ali nisu ni globalne. Zapravo su i nacionalne ali su i globalne. Crkva u Hrvata nije Hrvatska katolička crkva nego je RKC u Hrvata. Dok su pravoslavne crkve potpuno nacionalne osim nekih kojima se nacionalizam nameće kao nadomjestak za Boga pa se može reći da su naciju stavili iznad Boga. Dakle nacija im je postala idol. A iza svakog idola stoji đavao (nađite gdje to piše u Novom zavjetu).

Vremenom će Crkva katolička postati metom jer će smetati nacionalističkoj eri koja je započela sa brexitom.
Katolička crkva je ipak internacionalna i kao takva neće se uklopiti u nove trendove. Unatoč tome što je internacionalna ona narodima osigurava nacionalno dostojanstvo i zagovara osnovno pravo narodu da ima pravo na državu.
I lijevim i desnim ekstremistima, a osobito desnim će smetati taj jedan fini suživot nacionalnog i internacionalnog koji promovira katolička crkva. Zato su masoni odlučili da je unište iznutra pomoću ovog pape FrančeskiYua koji kadrovira tako da će sljedeći papa promovirati homoseksualizam otvoreno i koji će ukinuti Euharistiju jer će se otvoreno suprotstaviti kardinalima koji zagovaraju dubia. Mnogi će biti protiv dubia tj za 'dubai' iz čistog idolopoklonstva. Naime papu su stavili iznad Riječi tj Krista. Sad zasad je to i Müller koji je drugi čovjek crkve koji je inače izvrstan svećenik ali ima problem što se uklopio u kulturu neopominjanja autoriteta što je povijesni 'običaj' crkvenih prelata, ali ne svih. Hvala Bogu ipak će dvije trećine biskupa i kardinala biti za dubia, a ona jedna trećina koji su za dubai za njih je Ivan u Otkrivenju rekao da su pale zvijezde. Dakle crkva neće propasti u što nitko ni ne smije posumnjati jer joj je Gospodin tako obećao. Crkva su biskupi, pa ako Rim (papa) i propadne imamo i dalje Crkvu. Kad kažem- propali papa onda mislim na onoga koji će biti protiv Kristove nauke. Ovaj je sad zasad samo dobro zamaglio Nauku Isusa Krista, ali to je kao da se otvoreno stavio protiv Nauke.
1 Petr 1, 10-12
Zbog toga se radujte, makar se sada možda trebalo malo i žalostiti zbog različitih kušnja: 7da prokušanost vaše vjere – dragocjenija od propadljivog zlata, koje se ipak u vatri kuša – stekne hvalu, slavu i čast o Objavljenju Isusa Krista. 8Njega vi ljűbite iako ga ne vidjeste; u njega, iako ga još ne gledate, vjerujete te klikćete od radosti neizrecive i proslavljene 9što postigoste svrhu svoje vjere: spasenje duša.
10To su spasenje istraživali i pronicali proroci koji prorokovahu o milosti vama namijenjenoj. 11Pronicali su na koje ili kakvo je vrijeme smjerao Duh Kristov u njima, koji je unaprijed svjedočio o Kristovim patnjama te slavama što su nakon njih imale doći: 12bî im objavljeno da ne sebi, nego vama poslužuju ono što vam sada u Duhu Svetom s neba poslanom navijestiše vaši blagovjesnici, a nadŕ što se i anđeli žude nadviti.


- 01:33 - Komentari (54) - Isprintaj - #

04.01.2017., srijeda


četnici, partizani i Hrvatska pravoslavna crkva
Nastavljam sa razmatranjima o četnicima i njihovim ratnim običajima. Zadnji post u seriji od četiri, o tome. Četnički pobratimi partizani nisu, koliko je meni poznato, stavljali ljude na ražanj, sakatili prije nego bi ubili, nego su ih zazidavali po rudnicima, bacali u tenkovske rovove, razne jame (1900 masovnih stratišta u HR iza rata od 45 do 51), a kad bi ih strijeljali onda im se za grob ne bi znalo. Tako se ne zna za grobove mnogih svećenika strijeljanih nakon rata. Strijeljali su patrijarha Hrvatske pravoslavne crkve arhiepiskopa Germogena i još 26 svećenika (od sedamdesetak) i mnoge strpali u zatvor na višegodišnje kazne. Najveći banditi ljudskog roda partizani imali su običaj nakon strijeljanja negdje pobacati tijela pa se tako ne zna ni za grobove ove 27-orice hrvatskih svećenika pravoslavaca. O detaljima možete saznati sa Wikipedije (HPC) i Bujice koju imate na web stranici HPCe.
Nažalost, nitko nije primjetio da je Mario Mažić, čelnik Inicijative mladih za ljudska prava, koji je prekrio spomenik Hosovcima samo iz jednog razloga- (a to mu je prošlo, nitko nije reagirao)- pišući pismo Vulinu i napadajući i njega da je nacionalista, spomenuo da je Jasenovac najveće stratište na ovim prostorima. Što je notorna laž. Samo u Sloveniji već je izbrojeno 140 000 pobijenih Hrvata. U Zagrebu su partizani ubili 30 000 ljudi, da ne spominjem ostalih 1900 masovnih grobnica. Nevjerojatno kako su udbaši uporni i kako manipuliraju. I dalje se hoće agresija na Hrvatsku na osnovi u Jasenovcu pobijenih 700 000 (a što je strašna laž) što je spomenuo i carigradski patrijarh kad je ovdje bio. I mladi mulac Mažić služi velikosrpskim lažima.

Naravno da HDZ i Most ni ove godine neće čestitati Božić posebno Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi, Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (koja je nakon HPCe najviše ugrožena), Makedonskoj pravoslavnoj crkvi itd nego će čestitati agresorskoj srpskoj pravoslavnoj crkvi i OSTALIMA koji slave po Julijanskom kalendaru. Ali nije kriv toliko HDZ koliko servilna katolička crkva u Hrvata koja, zamislite, čestita Božić jednoj crkvi koja koristi vjeru za agresiju na susjedne narode. I još se svi skupe na domjenku ili kako se već zove u ulozi Pupovca koji je ateist. Bozanić (preskočit ću ovaj put -uzoriti) nama Hrvatima čestita Božić i moli politiku da povede računa da se mladi ne iseljavaju. A ne spominje da je hrvatski narod sagradio skoro sve porušene crkve, porušene u režiji srpske pravoslavne crkve. Ima hrpa dokaza da su pravoslavni svećenici pa i sam vrh sudjelovali i poticali agresiju na okolne narode. Nedavno sam saznao u jednoj emisiji (zaboravio sam naziv) HRTa da je srušeno 500 crkava, a ja sam pisao o 200, pa se ispričavam, stvarno nisam znao. Ako jedna crkva košta recimo u prosjeku 10 milijuna kuna (znam jednu koja je koštala 10 milijuna eura) onda je jasno da se tu radi o milijardama i da je katolička crkva u Hrvata trebala tražiti odštetu od srpske pravoslavne crkve. I onda Bozanić se čudi zašto mladi odlaze. Pa čovječe (Božji) odlaze jer ih je HDZ zajedno sa SDPeom opljačkao, a i vi posebno jer ste trošili novac koji je trebala isplatiti SPC koja samo u Zagrebu uprihodi od nekretnina 2 milijuna eura, pa se fino njihovi svećenici voze u mercedesima i kupuju zlato, a hrvatska mladost odlazi vani, a oni koji ostaju jedva preživljavaju kao i mi odrasli. Ako već neće platiti onda se SPC mogla tužiti u Hag. Pa da Srbija plati porušene crkve. Pa bi novac ostao za uložiti u privredu i strojeve koji stostruko vraćaju uloženo a ne jednostruko kao kad se pravi crkva. Ovdje sam se ograničio samo na ekonomiju pa nek nikom ne padne napamet glupa pomisao da ja ne volim crkvu i da ne želim da se prave crkve. Kad ugledam Bozanića na tvu da nam čestita Božić ili Uskrs dođe mi da ugasim televiziju. Samo floskuletine bez evanđeoskih sadržaja, barem što se tiče primjera i angažmana na osnovi pravednosti. Ali najzabavnije će sada biti kad se bude čestitao pravoslavni Božić agresorima, ako već nije (čast rijetkim Srbima pravoslavcima koji vole svoju domovinu). Inače SPC je okupirao (pokrao) Crkvu na Cvjetnom Trgu koja je vlasništvo Hrvatske pravoslavne crkve. Ali pravna država je na razini šumskih razbojnika partizana koji još uvijek kroje zakone u HR. Još se uvijek čeka odluka Upravnog suda u Splitu o priznanju HPCe, koliko je meni poznato. Ali dok 'mafija' iz vatikana (čast kardinalima koji su za dubia- oni su jedina crkva) ne odobri, ništa od Upravnog suda, jer papa upravlja procesima u političkom životu ovih prostora pa neće dopustiti osnivanje HPCea. Nadam se da će HDZ makar u ovom slučaju prestati sa servilnom politikom. Naime u crkvi trenutno vlada idolopoklonstvo prema papi kojeg stavljaju iznad Krista i njegovih zakona. Mislim da je i Bozanić papolatrista. Jao narodu radi ovoga grijeha.
Oprostite na grubim izričajima. Ja sam obični šljaker, laik, pa ne znam fino pričati. Molio bih svećenike koji ovo budu čitali da se mole za mene, ne bih li završio teologiju i naučio se finom prijetvornom govoru.

A sad malo o Bori Rkmanu dožupanu Sisačko-Moslavačke županije. Nedavno su u Bujici od 23.12 gostovali branitelji Željko Soldo i Ivica Pandža Orkan i to svakako trebate pogledati pa će te shvatiti u kojoj mjeri stranci diktiraju politiku da mjere da je to na ivici ludila. Orkan je pokazao obiteljski album od Bore Rkmana jer je Boro žurno napuštao Hrvatsku pa nije stigao pokupiti stvari. Inače bio je komandir jedne četničke postrojbe u kojoj su bila 3 snajperista.
Na jednoj fotografiji vidi se Boro gdje sa tri godine u ruci drži krvavi nož. I tu je sva suština priče. To je stari poganski, ali i islamski turski običaj sablažnjavati djecu i od njih stvarati ratnike. Turci su po Bosni krali djecu, prethodno ubivši roditelje (često ih nabijajući na kolac), i onda su ih izlagali gledanju ubijanja političkih protivnika, odsijecanju glava i šta sve zadrti islamisti rade i tako su djecu pripremali da kad odrastu bez empatije ubijaju i da ubijaju sa uživanjem. Srbi su očito pod utjecajem Turaka postali agresori. Hrvati su muslimanima oprostili i sad imamo u državi stvarno divne građane muslimane, za koje sam siguran da neće nasjesti na radikalni islam. Treba zbilja pogledati Bujicu pa vidjeti sa kakvim se Hrvati problemima susreću jer nije napravljena lustracija.
To da se djecu uči klanju protivnika tako što im se daje krvavi nož, e to spada skoro u pedofiliju. Nije tako grozno kao pedofilija ali isto spada u sablažnjavanje djece, a to je Isus okvalificirao kao najteži zločin i rekao je da će oni koji sablazne malenu djecu biti bačeni na dno pakla. Rekao je da bi takvima bilo bolje da si zavežu mlinski kamen oko vrata i da se bace na dno mora. Čujete li vi pravoslavni svećenici Srbi šta vam Isus govori. A u Apokalipsi sv. Ivan (Jovan) kaže Otkr 3
I anđelu Crkve u Laodiceji napiši: »Ovo govori Amen, Svjedok vjerni i istiniti, Početak Božjeg stvorenja: 15Znam tvoja djela: nisi ni studen ni vruć. O da si studen ili vruć! 16Ali jer si mlak, ni vruć ni studen, povratit ću te iz usta. 17Govoriš: ‘Bogat sam, obogatih se, ništa mi ne treba!’ A ne znaš da si nevolja i bijeda, i ubog, i slijep, i gol. 18Savjetujem ti: kúpi od mene zlata u vatri žežena da se obogatiš i bijele haljine da se odjeneš da se ne vidi tvoja sramotna golotinja; i pomasti da oči pomažeš i vidiš. 19Ja korim i odgajam one koje ljubim. Revan budi i obrati se! 20Evo, na vratima stojim i kucam; posluša li tko glas moj i otvori mi vrata, unići ću k njemu i večerati s njim i on sa mnom.«

Kakva je to mlaka -Srpska pravoslavna Crkva koja je naciju stavila iznad Božje riječi.
Evanđelje kaže -Ne možeš služiti dvojici gospodara- Bogu i bogatstvu. Hoćete tuđu zemlju (BOGATSTVO), je li tako, e, da znate oduzeće vam se i ono što imate. Bog će vam oduzeti. Krotkima Bog daje zemlju, znate Govor na gori, blaženstva. Ili se pravite da ne znate. Vi niste krotki nego divlji svećenici. I to ćete ostati dok se ne ispričate i ne platite odštetu za agresiju i srušene katoličke crkve.
Odgovarat ćete vi srpski pravoslavni svećenici i za svaku izgubljenu srpsku dušu, jer je svaka duša prvenstveno Božja.

Svim pravoslavcima, osobito članovima HPCe kojih u HR ima 16647 (od 13 milijuna na svijetu u svim nacijama- mislim da se zovu istiniti pravoslavci -u Rusiji 7 milijuna) koji poštuju i vole svoju domovinu Hrvatsku- Sretan i blagoslovljen Božić. Mi katolici vas volimo i želimo vam svako dobro i da se dobro osjećate u Lijepoj našoj.

PS- Predlažem da HRT dobije službeni naziv Hrkmanovizija. A da Bujica postane nacionalna televizija jer jedino na Bujici mogu gostovati oni ljudi koji su zanimljivi i koji imaju što reći kao npr Njegovo preosveštenstvo Bonifacije Andrija Škulić.
Dakle, ne više radmanovizija nego hrkmanovizija.

- 15:23 - Komentari (91) - Isprintaj - #

21.12.2016., srijeda


Šarafciger, zvijezda petokraka i američki elitisti
Ovih dana je osnovana nova stranka levičarska -Nova ljevica- u Hrvatskoj pa evo mali osvrt o čemu se tu radi.
Na čelu stranke je lukavi momak kome nije ni do jugoslavije ni do lgbt zajednice nego mu je do love i slave, a pošto je već shvatio da je nepoželjan u HR onda je osnovo stranku da je opljačka i da se usput zaštiti. Lovu će davati hr poreznici, ali i soroš, pa pozdravljam osnivanje nove stranke jer će soroševa lova bre da se troši u hr. Trošit će je braco pusić koji je, meni se čini podpredsjednik. Seka pusić će isto trošit sorosa, jer se oglasila ovih dana o ploči HOSa u Jasenovcu što je moralna podrška braci. Kaže seka (nema više mlijeka) da treba šarafcigerom riješiti ploču, što je u najboljoj tradiciji liberalnog industrijskog poduzetništva. Zna seka da su četnici probušili oči šarafcingerom jednom od HOSovaca prije nego su ga ubili i kojem je sa kolegama, podignut spomenik na kojem je pisalo -Za dom spremni. Hosovac se zvao Slavko Jager i bio je Slovenac. Ne postoji nigdje toliko zmijske četničke mržnje kao kod Hrvata antifašista koji su zapravo jugonacisti, čija je mržnja usmjerena prema strancima koji su branili Hrvatsku. Pusićka više mrzi jednog Michela Nicoliera ili Slavka Jagera nego ijednog branitelja Hrvata. Pitate se zašto. Ja ću vam reći, ta ona ne bi znala objasniti to paklensko stanje svoga srca. Ona u potsvijesti ima sotonsku predrasudu da su svi domoljubi rasisti, šovinisti i nacionalisti i njene sinapse ne mogu obuhvati misao da jedan stranac druge nacije brani hrvatski dom i viče - Za dom spremni-. Jer su samo jugonacisti, pardon antifašisti, internacionalno usmjereni, ta kakav je to bezobrazluk da jedan Francuz ili Slovenac može braniti Hrvatsku. Pa to je neprirodno i nenormalno rekao bi marks, Staljin tito i pol pot i svi članovi Saveza antifašističkih boraca koji su primili mesića u prostorije što mi je drago jer će ih taj financijski upropastiti i maznut im čekove ko ustašama u Australiji.
Ništa se nije promjenilo na svijetu u zmijski orjentiranoj ljevičarskoj taktici da upropaštavaju čovječanstvo. Sve su to započeli progresivisti, jedna njihova struja je bila vulgarni stupido lijevi liberalizam, a druga struja je bila komunizam i crvenom bojom oličena petokraka zvijezda stavljena na čelo ljudima na istoku Europe. Usput napomena da je Bog stvorio peti dan životinje. Te su se progresivističke struje danas ujedinile i na svjetskom nivou je predstavljaju obama, soroš, hillari i njene prijateljice i merkelica i ostala bulumenta zagovaratelja i provoditelja genderizma, pogubne najstupidnije ideologije u povijesti kojoj su na čelu svjetski populacijski redukcionisti, masoni i slični prosvjetitelji koji su umislili da su bogovi, a nisu, nego su bijeda ljudska koju će sutra jesti crvi, kako im kaže prorok iz Starog zavjeta.
Što se naših progresivista tiče, seka bi predstavljala lijeve liberale (u americi ih zovu leftardi) a braco predstavlja rigidne antifašiste (čitaj jugonaciste). Ujedinjeni oni predstavljaju opasnu družinu za trošenje proračunskog novca. Stranku su podržali Yusipović, Goran Beus Neki, Pilsel Drago i Ostalo, Branimir Pofuk zvani Fotije i sva druga yugoslavenska siročad koja su izgubili svoju majčicu Yugu, zvanu Šuga (što nema veze sa Bugom i Tugom).
Dakle, da bi se shvatilo tko su ti partizani, koji se furaju pod antifašiste evo jednog istaknutog partizana inače lijevog židova i kako su radile njegove sinapse, da se vidi da to nepromjenjeno funkcionira:

Citat Moše Pijade s prvog zasjedanja AVNOJ-a u studenome 1942. u Bihaću:

"Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo paliti. Pripucat ćemo pa ćemo se povući. Nijemci nas neće naći, ali će iz osvete paliti sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uz sebe, pa ćemo na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti s onima koji imaju neki posjed. Njih ćemo povezati uz sebe predavanjima, kazališnim predstavama i drugom promidžbom. Tako ćemo postupno proći kroz sve pokrajine.

Seljak koji posjeduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima plaću i ima kruha, za nas ništa ne vrijedi. Mi od njih moramo napraviti beskućnike, proletere. Samo nesretnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira.“

[Dokument se nalazi u Arhivu vojno povijesnog instituta u Beogradu u „fajlu“ Štaba vrhovne komande (JVUO) – Četnički arhiv, pod oznakom K-12, 30/12.]

Podnoseći ostavku na mjesto potpredsjednika u prvoj poslijeratnoj jugoslavenskoj vladi, sastavljenoj pod pritiskom Britanaca od Tita i Šubašića, Milan Grol je izjavio: "Ovo nije država nego klaonica"
Pokolj kakav se provodio nad Hrvatima nije poznat u europskoj civilizaciji. Milovan Đilas (Wartime, 1947.)
Kroz naše zatvore je prošlo između 1945. i 1951. 3,777,776 zatvorenika, dok smo likvidirali 586,000 narodnih neprijatelja. Aleksandar Ranković, iz izvještaja u beogradskoj skupštini.A da bi se shvatilo zašto mlađahni lopov Markovina, nasljednik Steve Vazdušina, prvo, u svom obraćanju priglupom ljevičarskom hrvatskom puku, kaže da trebaju popuniti prazan prostor nezaštićenih manjina lgbt i manjine pupavičastih srba treba pročitati ovo od izvjesnog Koprivnjaka što sam ulovio na internetu:
Kruno Koprivnjak
"Antifašistička fronta", skraćeno "Antifa" je organizacija iza koje stoje CIA i Soros..
"Antifa", koja ima podružnice u skoro svim europskim državama, a vrlo je jaka u Njemačkoj i Austriji. Antifa igra faktički ulogu režimskih batinaša za globalnu vladajuću koporativnu elitu, Brisel i Washington. Batinaši Antife pod ,masklom lažnog ljevičarstva i antifašizma imaju zadatak nasiljem, i zastrašivanjem sprječavati svaki kritički prosvjed protiv vladjućeg sistema, svaku kritičnu oporbu protiv korporativne elite. Zna se da su Soros i Merkeličin režim u Njemačkoj plaćali pripadnike Antife da idu na skupove Pegide i SFD-a, da ometaju i razbijaju te skupove. Ne samo na skupove Pegide i AFD-a, već i na dsvaki drugi prosvjed i demonstraciju, koju su protiv politike sistema. Tako su ratoborni antifaši u Njemačkoj napadali i roditelje i djecu, koji su prosvjedovali protiv sve radikalmijeg spolnog odgoja u nekim njemačkim školama. A lani su antifaši u njemačkom gradu Erfurtu pokazali pravo livce, kada su došli ometati jedan prosvjedni skup. Naime ko 1000 demonstranata u Erfurtu, među njima i ljevičara, prosvjedovali su protiv američkog utjecaja u Europi. Onda su došli antifaši (kao i uvijek maskirani u crni, kapuljačama), ometali su i napadali su prosvjednike. Antifaši su nosili američke zastvae i skandirali: USA! USA!

Većina pripadnika Antife su praznoglavni ideološki debili, ispranog,mozga. koje su uvjerili da se bore protiv ekstremista. šovinista, fašista itd... Ali šefovi Antife, i oni koji u pozadimi vuku konce su stvarni fašisti--CIA. Soros i ostala korporativna elita. Antifa je danas ista kao što su ranih 30-ih godina u Njemačkoj bile paravojne batinaške trupe Hitlerove strake, NSDAP. Te su se trupe zvale "Sturmabteilung" (kratica SA). Inače puni naziv naci str+ranke NSDAP bio je "Nacional-Socijalistička-njemačka-radmička-partija (NSDAP). Dakel i Hitlerovci su kao i Antifa bili socijalisti.


Dakle razvidan je progresivistički duh ujedinjenih leftarda i euroantifašista. Pušu i istu tikvu etnomazohizma suvremene regresivne ljevice koja hoće napraviti kolektivno samoubojstvo zapada u čijim su korjenima kršćanske vrednote.
I u Isusovo vrijeme vladala je genderistička struja rimskog carstva. Ali nisu toliko bili glupi da genderizam naturaju narodima kojima su vladali. Bili su toliko, makar minimalno inteligentni, da shvate da pokvarenost i seksualna izopačenost vrlo brzo može upropastiti njihovu civilizaciju. Zato su i potrajali tolike stotine godina. Od seksualne revolucije prošlo je šezdesetak godina, a naša civilizacija je već pri kraju.
Svima koji nastoje biti protivni svijetu, sotoni i tijelu neka je Sretan Božić.
A neka je sretan Božić i onima koji zagovaraju više optimističnih i radosnih životnih sadržaja.

- 23:52 - Komentari (84) - Isprintaj - #

27.11.2016., nedjelja


Srbi, Židovi i Hrvati
Ovih dana je, na granici sa Slovenijom, pronađena još jedna masovna grobnica 'nastala' antifašističkom slobodarskom aktivnošću. Roman Leljak kaže da su većinom bili pobijeni civili. To je bilo između 10. i 12. 05. 1945. Također jedan svjedok svjedoči da je bilo kolona isključivo sa civilima, ženama i djecom. Ukupno je žrtava između 4 000 i 6 000. Radi se o Krakovskoj šumi.
Druga masovna grobnica je u Ključu brdovečkom pokraj Zaprešića. Tu je bilo 4,5 tisuće žrtava. Pobacani su u tenkovski rov. Pored te masovne grobnice ima još 8 masovnih grobnica od kojih su obilježene dvije. Dakle ukupno tri obilježene.
Imate sve podatke na you tubeu - Vlč Ivan Gretić- zločini u Brdovcu.

Mislite li da je itko bio sa htvea u Brdovcu ili Krakovskoj šumi. Ma kakvi. Priča se da će sdp ovih dana organizirati turističke šetnje po šumi, uz pevaljke iz srbije. A hdz-e će donirati autobusni prijevoz. Mladež mosta će izvjesiti po Krakovskoj šumi transparente na kojima će pisati -Dosta nam je priča o ustašama i partizanima-.
Premijer Plenković će održati govor o tome kako se trebamo okrenuti budućnosti i misliti na to kako što prije uvesti srbima struju u lici.
Kažu da će dosta biti turista sa Kube i iz Sjeverne Koreje. HDZeovci trljaju ruke, jer ništa drugo i ne rade.
Za jedno cca 100 god. će se otkopavati i jasenovačke žrtve da se vidi koliko ih ima, jer su se srbi sami hvalili kako lažu i kako vole lagati. Ako bude hdze stalno na vlasti onda će se iskopavanja zbiti za 200 godina. Što se smatra optimističnim jer su Hrvati poznati kao ljubitelji istine u kombinaciji sa šutnjom.

Vjerovali ili ne ima jedan normalan psihijatar u državi. Zove se Dr Mijo Milas. Evo dijela njegovog članka:
Započeo je Drugi svjetski rat s ubijanjem i odvođenjima ljudi u logore, prisilnim raseljavanjima, prevjeravanjima i sa svim drugim strahotama koje prate rat. Puno je stradalo nevinih ljudi, civila, samo zato što su druge vjere, nacije i sl. Na prostom raspale Jugoslavije i njezine vojske, počele su grupe vojnika Srba napadati i ubijati nedužne hrvatske građane. Dana 8. travanja 1941. poubijali su u Sriemskoj Mitrovici više Hrvata. U Bjelovaru 8. travnja 1941. ubili su 11 seljaka Hrvata, a u Čapljini i njezinoj okolici 13., 14. i 15. travnja 1941. ubijeno je 25 Hrvata. U Cimu blizu Ilića kod Mostara srpska vojska je 15. travnja 1941. usmrtila 90 njihovih žitelja i popalili mnoge kuće. Srbi su poubijali mnoge vojnike Hrvate koji su se vraćali kroz Srbiju iz Makedonije i iz Srbije kući, nakon raspada Jugoslavije. Stvorena je NDH, ali je Srbi nisu prihvatili kao svoju državu pa su digli četnički ustanak 27. 07. 1941. Četnici i partizani u početku rata skupa, a kasnije odvojeno ubijali su Hrvate i bacali ih u jame, a neke žive bacali u kotlove za celulozu, kao u Drvaru 27. 07. 1941. Ubijanje Hrvata nastavilo se sve do kraja rata. Nakon rata nove komunističke vlasti brane povratak preživjelih Hrvata u svoje opljačkane i spaljene domove u mjestima: Boričevac, Vrtoče, Krnjeuše (u tim naseljima četnici su pobili Hrvate), Zrin i Španovicu (partizani pobili i protjerali Hrvate, naselili Srbe). Iz ovoga se može zaključiti da je cilj četnika i partizana bio je isti, istrijebiti Hrvate. Gdje su danas Hrvati iz tih mjesta!? Najviše trunu pod zemljom, a oni što su preživjeli rasuti su po Hrvatskoj i svijetu.

Beograd i muslimani, Židovi, Makedonci, Vlasi…

Odnosi među nekim narodima na Balkanu su od prije rata bili loši, posebno Srba i muslimana, koje su Srbi praktički istrijebili kao “Turke” iz Srbije do Berlinskog kongresa 1878. Bilo je prevjeravanja muslimana na pravoslavlje. U Balkanskim ratovima 1912/1913. su ih doslovno uništili. Tada su Srbi napravili genocid nad muslimanima i Albancima, prvi u Europi u 20. stoljeću.

Uspostavom NDH ustaše su zatvarali Srbe, uglavnom protivnike režima, odvodili ih u logore i na prisilni rad s kojega se neki nisu živi vratili. Zatvarani su u logore i ubijani Romi. Nakon početka Drugog svjetskog rata odvođeni su u logore Židovi, što je u prvom redu zasluga Hitlera i njegovih zakona, koje je primjenjivao ne samo u Njemačkoj, nego i u svim zemljama gdje je sezala nacistička vlast, uključivši i Hrvatsku.

Kod Srba postojala je stoljetna mržnja spram Židova (Ph. J. Cohen), i danas je, ali samo prigušena. Tome je puno doprinijela Srpska pravoslavna crkva. U studenom 1941. prota SPC-a Dušan Popović s beogradske propovjedaonice osudio je javno Židove. Metropolit Josif obećao je Nediću punu potporu SPC-a u njihovu proganjanju, a dana 30. siječnja 1942. isti metropolit i službeno je zabranio prijelaz Židova na pravoslavlje (da se ne bi koji tako spasio, op. aut.). U Nedićevoj Srbiji stradalo je oko 15.000 Židova, zapravo 94% ih nije preživjelo holokaust (Ph. J. Choen). Nakon istrjebljenja Židova Nedićeva vlada proglašava njihovu imovinu vlasništvom srpske države, konfiscirana je milijarda srpskih dinara. Beogradska Politika 1. studenoga 1944. objavila je: “Od 12.000 beogradskih Jevreja 11.000 je pod zemljom.” Zatim ističu da nikada nije prekinuta ljubav Srbije prema Židovima!?

O tome se malo piše, ne slučajno. Da su u pitanju Hrvati, a ne Srbi, pisalo bi se puno više. Čak i Židovi o tome malo govore i pišu. Zašto!? Srbija je pokušala i dijelom uspjela za Kraljevine Jugoslavije posrbiti dio Makedonaca, a ranije su skoro potpuno posrbili Vlahe (Cincare, Aromune), koji ništa zajedničkog nisu imali s njima, osim vjere (D. J. Popović, Z. Mirinda). Danas na onaj mali broj Rumunja u Srbiji što ih je ostalo, vrše pritiske, priječe im dolazak svećenika iz Rumunjske (S. Biserko) i sl. Pokušali su oni posrbiti i Crnogorce – i tu su dijelom i uspjeli. Kralj Aleksandar sagradio je crkve u Ljubljani i Mariboru kao jezgru budućeg pravoslavlja, time i srpstva, ali je ukupno na pravoslavlje prevjereno niti 50 Slovenaca, a između tih jedan postade protom.

Posrbljavanje prevjeravanjem na pravoslavlje

Navest ću nekoliko primjera prevjeravanja na pravoslavlje, naravno time i posrbljavanja. U Beogradu sam upoznao plavokosog čovjeka starosti oko 30 godina. Nakon dužeg razgovora ispričao mi je da je on potomak onih Slovenaca koje je potjerao Hitler 1941. iz Slovenije, a koje su prihvatili Srbi. Veći dio Slovenaca se nakon rata vratio u Sloveniju, a drugi su platili Srbima gostoprimstvo, dajući danak u krvi, prevjereni su na pravoslavlje. Neki od ovih Slovenaca poslali su sinove u školu za pravoslavne svećenike, na nagovor Srba, a jedan od tih bio je moj sugovornik.

U TV reportaži iz Turnja kod Karlovca za vrijeme Domovinskog rata vidi se razrušen Turanj, pravoslavni svećenik nešto govori, a prezime mu je viško. Nakon Prvog svjetskog rata na otoku Visu u mjestu Visu prešlo je na pravoslavlje 292 Hrvata. Bila im je obećana besplatna zemlja, neplaćanje poreza, djeci besplatno školovanje i dr. Srbi su napravili pravoslavnu crkvu na Visu i svečano je otvorili 1933., a jedan mladi prevjereni Višanin postao je pravoslavni svećenik. Višani su se povratili na katoličanstvo, njih 58, ali su tri dječaka postali pravoslavni svećenici, a drugi prevjereni ostali su pravoslavci i “fetivi” Srbi.

U Zagrebu sam poznavao pravnika, koji je bio visokopozicioniran u SUP-u. Kad sam došao u Split raditi, zanimao sam se za to prezime, jer mi je taj rekao da je od Makarske, a ime i prezime mu je bilo zagorsko. Saznao sam da mu je majka bila Srpkinja, učiteljica u nekom mjestu u blizini Makarske, i kada ju je njegov otac oženio prešao je po njezinu nagovoru na pravoslavlje. Naravno da je od toga imao koristi, kao i njegov sin u Titovoj Jugoslaviji, jer je i on postao Srbin.

Smatra se da je ranije u 19. st. i za vrijeme Kraljevine Jugoslavije posrbljeno na našim prostorima više raznih naroda i etničkih skupina (Cmogorci, Makedonci, Hrvati, Bugari, Rumunji, Vlasi, Muslimani, Rusini i dr.), prema gruboj procjeni oko 600.000 osoba. Neki podaci govore da je za vrijeme Kraljevine Jugoslavije prevjereno na pravoslavlje između pedeset i sto tisuća samo Hrvata katolika (neki tvrde više). Ukupno prevjerenih pravoslavnih za vrijeme NDH bilo je 35.602 (prema nekima više). Prevjereni s pravoslavlja na grčko-katoličku vjeru nakon rata povratili su se svi na pravoslavlje, dok su katolici koji su ranije prešli na pravoslavlje ostali u toj vjeri i postali Srbi jer su time bili privilegirani ne samo u staroj, nego i Titovoj Jugoslaviji. U kojem su broju Hrvati prevjeravani i srbizirani, ranije (vidi Srpski list iz 1887.) i za vrijeme Kraljevine Jugoslavije (i anacionalizirani! u Titovoj Jugoslaviji), a Srbi prelazili na grčko-katoličku vjeru tijekom rata, nemam egzaktnih podataka.

Srpski etnonacionalizam, svjetske sile i zločini

Srbi svoje zločine dobro prikrivaju i umanjuju, a idu im na ruku neke svjetske sile. Jedan od važnih čimbenika u njihovu životu je upravo laž, čime se oni hvale (D. Ćosić) i nju objašnjavaju vrlinom i umijećem, u čemu su zaista vrlo spretni i nemaju konkurencije. Kao mitska laž o Kosovskom boju 1389., za koji nije sigurno da se uopće zbio, kod Srba je prisutna stoljećima, kao i o velikom srpskom junaku “vlaškom vazalu” Marku Kraljeviću. Zatim o junaštvu srpske vojske u Balkanskim ratovima 1912/1913., o bitci na Bregalnici, o genocidnosti Hrvata itd. Laž ponavljaju godinama i proširuju. Dakle stotine i više godina prije J. Goebelsa Srbi su shvatili da ponavljana višekratna laž postaje istina.

Gledao sam na TV Beograd emisiju o borbama u Balkanskim ratovima 1912/1913. Neki srpski ratni strateg na ratnoj karti objašnjava kako je neka njihova armija pod zapovjedništvom nekog “đenerala”, u žestokoj borbi, u silnom junačkom naletu hrabre srpske vojske porazila Turke. Istina je drukčija. Napadači su brzo napredovali na bojišnici jer nije bilo pravog otpora turske vojske, osim mjestimice. Recimo, grčka vojska je osvojila Solun samo 2 (dva) sata prije bugarske u toj “junačkoj trci” za osvajanjem turskog teritorija.

Kod Srba nije u pitaju samo obična laž, nego nešto ozbiljnije što se ne može objasniti tim pojmom iako se međusobno preklapaju i usko su povezani, to je etnonacionalizam. S psihijatrijskog gledišta etnonacionalizam (veličanje i precjenjivanje svoje nacije, podcjenjivanje i omalovažavanje drugih nacija, odnosno članova tih grupa – nacija) je duševni poremećaj, tj. ludilo.

Ovaj duševni poremećaj “veoma je rezistentan na terapiju” i za nj nema pravog lijeka, jer on ujedno služi homogenizaciji Srba. On je iracionalan i gotovo u pravilu emocionalan, i to naglašeno emocionalan, što ga učvršćuje. Srbi pojedinci, pošto pripadaju “velikom superiornom” narodu, vide sebe boljima u odnosu na članove drugih “manje vrijednih” nacija – i to stalno nekritički ističu i ponavljaju, a u skladu s tim se i ponašaju. Prema ovome Srbi će sutra, za desetke i više godina, biti isti. Nema kod njih kajanja, niti katarze za genocide nad Hrvatima, Muslimanima, Albancima i dr. jer oni to racionaliziraju i doživljavaju kao pobjedu svog junačkog naroda. Varaju se svi koji misle drukčije.


Kažu da će agencija titoturs sklapati aranžmane sa britancima o šetnji po kostima žrtava u Krakovskoj šumi.
Njima će se masovno pridružiti svi hrvatski ljevičari i tako će se evocirati junačka borba naših partizana koji su poubijali poslije rata 540 000 (po stranim procjenama u HR i BIH) većinom civila. Bernardić je ionako izjavio da se neće dirati trg maršala tita, pa se može nastaviti suživot sa monstrumom maršalom koji je umro kad je umro kao što će i ljubitelji monstruma umrijeti kad umru. Za 'smrt' vječnu.

- 00:00 - Komentari (43) - Isprintaj - #

12.11.2016., subota


Povijesni prikaz srpskih narodnih 'običaja'
Ne čitaj ako nemaš makar 38 godina.
Opet 'diplomatska' ofenziva iz Republjike Srpske. Hoće nam još 16 generala 'hapsit'.
Od izvjesnog povjesničara Fijačka sam pročitao tekst o nekim srpskim četničkim navikama pa mi je palo napamet da ona pjesma -Druže Slobo šalji nam salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate- nije slučajna nego je iskonska varijanta pjesničkog genija srpskog naroda, inspirisana revolucionarnim antifašističkim duhom. Šešelj je malo izvrnuo stih da ne ispadne komunjara pa on počinje ne sa- Druže Slobo nego sa -Aooj Slobo šalji nam itd. Pretpostavljam da se radi o salati rikuli jer to dobro ide kad neki Hrvat rikne.
Valentin Fijačko
Europski povijesni zapisi o Srbima
Francuski pisac C. Robert u jednom svom dijelu piše:"Srpski četnici kad su se digli na ustanak... imali su samo jedan cilj, obogatiti se na bilo koji način. Nedostojno je civiliziranog naroda ono što su počinili četnici kada su ušli u Beograd. Najprije se dadoše na pljačku i otimačinu, a iza toga silovaše žene koje su sreli, a mnoge su iza toga zaklali.One koje nisu htjele priječi na srpsko-pravoslavnu vjeru mučili su nevjerojatnim mukama, dok su im djecu sasjekli na komade".
Poznati ruski pisac i povijesničar Solovjev o Srbima i srpskim vladarima zapisao je" da su od cara Dušana do današnjih dana kažnjavali svoje pripadnike režući im jezik, nos, i uši, a često su ih i žive spaljivali".
Francuski konzulat u Travniku za vrijeme turske okupacije, poslan od Ministarstva vanjskih poslova iz Pariza, zapisao je:"Srbi su divljaci, nedostojni da žive među civiliziranim narodima. Odrezali su glave tisučama svojih sunarodnjaka jer nisu prihvatili njihovu strategiju koja se sastojala u uništenju svih onih koji nisu bili Srbi.Četnici kad su ušli u Beograd masakrirali su sve građane ne Srbe i sve one koji nisu srpsko-pravoslavne vjere, uključivši i židove. Ovo je od toga datuma prvo ubijanje Židova na Balkanskom poluotoku".
Srpski vođa R. Perović slavi četničko koljaštvo i kaže"Povijesna je istina da je po starocrnogorskom shvačanju koljaštvo bila viteška crta".
Srpski pisac Živko Pavlović u svojoj knjizi navodi:"Četnik prije svega mora biti ljut i krvoločan, dok se na njegove moralne osobine ne mora osvrtati.
Partizani su poslije završetka drugog svjetskog rata napravili genocid nad Hrvatima, ali su znali navoditi svoje spoznaje o četničkom koljaštvu. Partizanski general Kosta Nađ zapisao je:"Ne sjećam se da sam ikada u životu vidio nešto jezovitije od onoga što smo zatekli u Foći.Razularena četnička rulja sve je poubijala. Grad je formalno plivao u ljudskoj krvi. Most na Drini pružao je groznu sliku. Na njemu nije bilo ni jednog pednja koji nije bio natopljen krvlju poklanih. To je bilo stratište nedužnog svijeta, prava klaonica.
.Nikome više na Balkanu i Europi nije potrebno dokazivati o srpskoj agresiji na svoje susjede, podlosti, podmuklosti i zločinstvo
Europski povijesni zapisi o Srbima
U mnogim povijesnim knjigama Europe zapisano je:
Grčki pisac Nikita Akonimat koji je dugo vremena posvetio proučavanju Srba, zapisao je u svom djelu"Srbi su uvijek spremni počiniti svake zločine, sa svrhom da zadrže vlast, a kao šovinistima nema im para u svijetu"
Jedan bizantski pisac je zapisao,"Srbi su narod željan rata, svađe i pljačke".
Britanska spisateljica Darhem, nakon svoji putovanja i studija naroda na Balkanu, zapisala je:"Srbi su narod najzaostaliji i u isto vrijeme najmegalomanskijii najšovinističkiji. Često puta njihov ekstremizam graniči sa paranojom"
Britanski premijer Winston Churchil na viječanju u Jalti rekao je:"D a se postigne mir i mirnoča u Europi neophodno je razoriti ne samo imperijalizam Njemačke, nego također imperijalistički šovinizam male Srbije"
Rumunjski povijesničar Konrad Bercovici zapisao je:"Srbi su nacionalisti, beskrajni megalomani bez vjere, to je najšovinističkiji narod Europe, ako ne i cijeloga svijeta, sa Srbima je nemoguće raspravljati, jer su bez razuma. Njih treba mlatiti jer respektiraju samo silu. .
Britanski dnevni list "Manchester Guardian" od od 03. kolovoza 1914. donosi: " Kad bi se Srbiju moglo odvući na sredinu oceana i potopiti, tada bi se Europski zrak pročistio"
Povijesničar Gathorn Hardy naveo je : D se je sukob sa Srbijom mogao lokalizirati,možemo biti sigurni da bi se pretežne simpatije u Velikoj Britaniji bile za to da se kazne horde nacionalističkih bandi.
Sigmund Neumann zapisao je :"Povjest Srbije je beskrajna borba opterečena nasiljem bez granica, nepoznata među civiliziranim zemljama. U toj borbi u kojoj laž, prijevara, izdaja i osveta, ubojstvo i zločin, bijaše priznato kao normalno pravilo, rasla je srpska generacija i četništvo, istomišljenici generala Mihajlovića, pa se tome bez muke može razjasniti politički banditizam koji karakterizira srpske upravljače, političke i vojničke vođe. Grčki znanstvenik George A. Megas posvetio je više godina u proučavanje etike i morala
srpskog naroda i zaključio je:" Srpski borac ne pozna teren junaštva. Njemu se dopada brutalne, divljanje, akcije: iskopati očii osakatiti neprijatelja jesu kada nije naoružan i radi bilokakvih motiva "
Pisac Friedriendrich Kraus ispitivajuči karakter i nacionalne običaje Srba konstatira:" taj narod nosi u sebi neko ljudožderstvo, jer srpski četnik je spreman opljačkati političkog neprijatelja ili bilo koga drugoga, i prije nego ga ubije izvadi mu oči, odreže mu nos i jezik a kada to ne učini jede ga živa kao da je janje."Đavao bijaše ubojica ljudi od početka i nije stajao čvrsto u istini, jer u njemu nema istine. Kad god govori laž, govori svoje vlastito, jer je lažac i otac laži." Ivan 8:44

Dokaz da su Srbi vražji narod, ali doslovno, je zapis Dobrice Ćosića:

"Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“
Dobrica Ćosić, „otac srpske nacije“

Kažu da je nakon Tuđmanove smrti ispjevan sljedeći pjesmuljak u Srbu u režiji nekog Stipe Mesića:
„Večeras je naša fešta, večeras se Tuđman peče, nek' se peče i okreće, jer ko ga jebe nije im’o sreće.“
Od tada je počela detuđmanizacija.
Ali nemojte mislit da i ostale 'ruskosrpske' pokrajine nemaju inspirativne trenutke narodnog stvaralaštva, npr evo jednog aiku stiha:
„Ja kad voljem onda voljem, a kad ne voljem, odma’ koljem.“
U Sarajevu je trenutno najpopularniji haiku stih nastao na jednom kahvenisanju muđahedina:
„Srbe na vrbe, Hrvate o kravate“.
Ovo nije pošteno jer je trebalo i srbe 'o', a ne 'na' vrbe, ta nisu majmuni, majke ti.

PS. Na Pantovčinjaku i Banskijm dvorima intenzivno se razmišlja kako naše prijatelje iz Srbije i BIH što prije ugurati u EU jer to želi SADe u kojoj je trenutno pobuna na ulicama gdje bosanci predvode američke muhamedance s nekom svojom pjesmom „Leti patka, leti guska, ova zemlja biće turska“. Pjesmica je spjevana u čast Thanksgivinga koji se slavi svakog četvrtog četvrtka u studenom kad se naveliko i naširoko kolju guske i patke, ali se malo uranilo jer nemreš podnijet ovog rasistu novopečenog.

- 00:56 - Komentari (50) - Isprintaj - #

05.11.2016., subota


Pismo sinodalnim ocima- o idolopoklonstvu
Neću objaviti peto i šesto poglavlje pisma sinodalnim ocima, što znači da pismo na blogu završavam sa ovim četvrtim poglavljem. Na žalost 'papa' Franjo je pokazao da pomalo ruši nauku Isusovu o braku kao i nauku o disciplini sakramenata (ako se tako zove). Nedavno su neki svećenici u Vatikanu nagovorili finske luterane da se pričeste na Misi. Papa nije bio na Misi, ali nije ni opomenuo svećenike što spada u grijeh propusta. Kardinal Burke je u Zagrebu govorio o tome, ne spominjući papu. Inače kardinala Burkea u Zagrebu nisu dobro dočekali, o tome ima na katoličkim portalima. Ova situacija gdje papa u Švedskoj zahvaljuje luteranima za doprinos u čitanju Biblije katoličkih vjernika je dobrodošla, jer je istinita. Samoinicijativno sam išao kod nekih protestantskih denominacija na njihova bogoslužja iz istih razloga. Problem je ako se ova hvalevrijedna ekumenska zajednička molitva polako pretvori u razvodnjavanje sakramenta Euharistije što bi bio najteži grijeh. Prorok Danijel je napisao da će jednog dana biti dokinuta svagdašnja žrtva (Dn 12,11). Sam ovaj izraz -svagdašnja žrtva- je dokaz da je Bog puno prije Krista nadahnuo Danijela da govori o sv. Misi. To je dokaz o ispravnosti katoličke nauke o sakramentima. I to se ne smije dirati. Tko to bude razvodnjavao i na kraju ukinuo taj će počiniti takav grijeh da će doći kraj ovome svijetu. Kako Danijel i završava svoje proroštvo.
Na kraju Pisma spominjem relativizaciju pojma idolopoklonstva. Da sam znao kako će se 'papa' postaviti u odnosu na Sinodu o obitelji dodao bih da je i papolatrija, kako protestanti u slobodnom govoru nazivaju katoličke dogmatske konstitucije o papi, pomalo prisutna u najvišem kleru katoličke crkve. Naime papinstvo jest volja Božja, ali nije volja Božja da ne možeš reći papi da u nečemu griješi a da te taj ne smijeni sa dužnosti koje obnašaš u Crkvi. Ako se Pavao čak svađao sa Petrom i uspio uvjeriti Petra, npr. da se pogani koji prihvate kršćanstvo ne trebaju obrezivati, tko je papa da mu se ne smije izreći neka opomena da promjeni mišljenje u vezi neke teme. Pozivam se na razum. Novi zavjet kaže opominjite jedni druge.
Idolopoklonstva nema u katoličkoj nauci, ali eto ima ga ponekad u praksi, ovisno od toga tko je na čelu crkve. Još smo mi u dobroj situaciji, jer kod nas postoji blaga sakrivenost pojma idolopoklonstva što sam opisao u Pismu, ali u nekim drugim religijama, i to koje se smatraju objavljenim, kao npr islam, postoji idolopoklonstvo u samoj strukturi vjere ako sam dobro isčitao u 2 poglavlju Kura'na (ima na internetu) da Alah naređuje anđelima da se poklone Adamu. A pošto je Adam poslanik to onda valjda važi za sve ostale poslanike. Nisam dalje mogao čitati (možda se natjeram) jer mi nije jasno kako se stvorenje može klanjati stvorenju. Pa to je idolopoklonstvo. Kažu da ima zapisano u Kura'nu i kako treba čitati Tevrat (Petoknjižje Mojsijevo) i Indžil (evanđelja) u kojima je strogo zabranjeno klanjanje bilo anđelima bilo ljudima, pa otkud onda ovakva suprotnost između Biblije i Kur'ana. Dosad sam mislio, obzirom da je Isusu oduzeto božanstvo iz Indžila, da je Kur'an neka vrsta plagijata, ali prevelike su razlike da bi se to tako moglo smatrati. Kako je moguće da se katolička teologija nije referirala na ove činjenice, ili možda jest, ali to meni nije poznato. Ma zapravo sam siguran da nije, možda radi mirotvorstva, ali koliko se ja razumijem u vjeru, mirotvorstvu predhodi istina, a istina je da je čovjek i žena i dijete (to trojstvo) na Božju sliku, na sliku Boga koji je Trojstven. Jedan američki imam je nedavno kršćane nazvao svinjama jer vjeruju u više bogova. To se smatralo slobodom govora. Iz ovakvog muhamedanskog stava o Bogu, koji je Jedan po ljudski i tjelesno gledano, proizlazi negativan stav o nama kršćanima kao idolopoklonicima. A mi kršćani znamo da je BOG jedan, trojstven (ja tvrdim i sedmerojstven) i da je Bog Duh i da ga donekle možemo razumjeti po analogiji: muž, žena, djeca kao slikaTrojstvenog Boga - Bog Otac, Bog Duh Sveti i Bog Isus.
Sam Gospodin Isus je odbio da se pokloni sotoni u pustinji kad je to ovaj od njega zatražio obećavši mu dati sva kraljevstva svijeta. Isus mu je rekao "Odstupi, sotono, jer je pisano: 'Gospodaru, Bogu svojemu, klanjaj se i njemu jedinom služi' ".
Moja je poruka da se uvedu nove Božje katoličke zapovijedi, njih sedam. Prva od njih je -Ne ubij-. To bi bilo dobro da posvjesti ljudima da je Bog gospodar života i smrti i da je On sudac. Manje bi se radili abortusi koje su najgori oblik ubojstva, a to bi i preventivno djelovalo na ljude da se posvete mirotvorstvu, jer sve se više zvecka oružjem, a najviše radi profita što je 'papa' dobro detektirao. Amerika je uništila siromašnije islamske zemlje, a i nas uništava, sve radi profita. I onda se još netko nađe pa radi saveze sa Amerikom. Savez treba sklapati jedino sa Bogom, sve drugo je idolatrija nakon koje uvijek dođe Božja kazna, u raznim oblicima.


4. SEDAM BOŽJIH ZAPOVJEDI NOVOG ZAVJETA.

Da bi se istakla 2. Božja zapovijed Starog zavjeta koja govori o idolopoklonstvu od kojeg nastaje homoseksualizam, potrebno je premjestiti težište sa 10 Božjih zapovjedi s katoličkog gledišta na Sedam zapovjedi Novog zavjeta. Po uzoru na Mt 19,18-22.
1-Ne ubij!
2-Ne čini preljuba!
3-Ne ukradi!
4-Ne svjedoči lažno!
5-Poštuj oca i majku!
6-Ljubi bližnjega kao sebe samoga!
7-Osiromaši svoj vlastiti duh da dadneš mjesta Božjem duhu!
Ova sedma zapovijed (koju sam dodao) je ista kao i Prvo blaženstvo- Blago siromasima duhom: njihovo je kraljevstvo nebesko! Također se odnosi i na Isusov odgovor mladiću koji kaže da je držao 6 zapovjedi.
Mt 19,21-22:
Isus mu odgovori:
»Hoćeš li biti savršen, idi, prodaj što imaš i podaj siromasima pa ćeš
imati blago na nebu. A onda dođi i idi za mnom.« 22Na tu riječ ode
mladić žalostan jer imaše velik imetak.
Moći se odreći materijalnoga bogatstva uvijek je znak i siromaštva svoga vlastitog duha.
Zapravo se ova sedma zapovijed može smatrati i Božjom konstatacijom da je onaj koji ljubi već postigao siromaštvo duha. Ali forma ostaje i kao zapovijed jer je to siromaštvo potrebno i sačuvati. To pokazuje i struktura 8 Blaženstava gdje se u Prvom i Osmom spominje – njihovo je kraljevstvo nebesko-. U rastu i umnožavanju vjere potrebno je proći kušnje i izdržati ih. I ponovo i stalno umanjivati ‘bogatstvo svoga duha’ koje se umanjuje kroz umanjivanje svoga jastva. Broj 8 simbolizira ne samo savršenost, nego i novi početak. Novi ciklus u kojem čovjek koji dopusti da ga Bog opravda (očisti od grijeha) u onim područjima života u kojima je spoznao nove nesavršenosti u svom življenju. Otud mislim da je potrebna ovakva struktura Katoličkih zapovjedi. Povezati ih s Blaženstvima. To bi, siguran sam i smanjilo broj abortusa jer prva zapovijed izravno glasi -Ne ubij-.Mislim da je radi skrivanja (Augustin) Druge Božje zapovjedi iza Prve (....nemoj imati drugih bogova uz mene) dovelo do toga da je došlo do zastoja mnogih spoznaja jer je pojam idolopoklonstva relativiziran, odnosno manje izražajno prikazan nego što je prikazan u 2. Božjoj zapovjedi Starog zavjeta. Posljedica toga je nedovoljno teološko osvjetljavanje postojanja 'razvitka' idolopoklonstva pa se zato nije mogla spoznati geneza homoseksualizma. Skrivanje idola započelo je već s Rahelom koja je skrila idole od svoga oca Labana i muža Jakova (usp. Post 31,30-37).- 23:33 - Komentari (35) - Isprintaj - #

29.10.2016., subota


Pismo sinodalnim ocima- o homoseksualizmu
Nastavljam sa trećim dijelom pisma. Pošto je dugačko neću ga 'lijepit' jer sam ga već objavio pa samo kliknite s desne strane prve stranice bloga na datum 19.12.2015., subota
Nadbiskup Cupich i njemački kardinali
Pismo nije naišlo skoro na nikakav odjek jer nije u skladu sa trenutnim meinstreimom u vezi ove teme a koji diktiraju 'papa' Frančeskiyu (s naglaskom na yu) i njemački kardinali. Strpljiv sam pa ću čekat sljedećeg papu, valjda taj neće bit onaj za kojeg je prorečeno znate več šta, kaj ne!

Od aktualnosti zapelo mi je za oko (i uho) vijest o možebitnom nasrtaju na onog novinara Lekovića. Ja mu ništa ne vjerujem pa bih ga poslao na detektor laži. Da vidimo je li mu stvarno netko prepilio šarafe na autu ili udba igra igrokaz da skrene pažnju javnosti sa pokopa žrtava Hude jame. Ali možda nisam u pravu, tko će ga znati.

Priča se da je Hanka Paldum otpjevala negdje u Beogradu onu svoju pjesmu o Djevi bajnoj, na što je Nikolić na jednoj večeri ponovio pjesmu u srpskoj varijanti pa je otpjevao -Devu bajnu-. Dočuo to netko iz Saudi arabije pa su Beogradu poslali diplomatsku notu- Ne dirajte nam naše deve- :)

PS. Sjetih se da je 'papa' odlučio naše gore (razvratnog) sina Cupicha proglasiti za kardinala. Kadrovira li ga kadrovira - ne bi li sljedeći papa bio kardinal Marx. Isuse smiluj se nama katolibanima.


- 00:22 - Komentari (55) - Isprintaj - #

14.10.2016., petak


Teologija privlačnosti muška i ženska
Nastavljam sa objavom Pisma sinodalnim ocima 2 dio. Obzirom da je tekst kratak referirat ću se na današnje konstituiranje Sabora. Obzirom da su iz HDZea i Mosta najavili da neće dirati stari zakon o abortusu predlažem da se Hrvatski sabor nazove Zločinački hrvatski sabor.
Ovih dana smo svjedoci da je u zadnjih 5 dana poginulo 10 ljudi najviše u saobraćajkama. Vidim da se svi čude a nitko to ne povezuje da su dva uzroka tome. Nastavak ozakonjenja okrutnih ubojstava nerođenih i neuvažavanje žrtava koji su okrutno pobijeni iza 2 svjetskog rata. Nitko iz države nije bio na Misi za žrtve Hude jame. Na konstituirajućoj sjednici Zločinačkog hrvatskog sabora bio je pozvan i Joža Manolić. Krv nevinih iz zemlje viče i glas te vike dopire do Boga kako svjedoče prve stranice Biblije. Bog nas je počeo kažnjavati radi nerođenih i radi toga što ova najfukarskija i najodvratnija nacija (zvana Hrvati) na zemlji i dalje ne želi dostojno pokopati žrtve poraća, a samo u Sloveniji već je izbrojano 140 000 hrvatskih žrtava.

Od inozemnih događanja zanimljiv je slučaj iz Švedske gdje su u imigrantskom centru šestorica silovala invalidnu ženu. Iz taxia se navratila u WC u imigracijski centar na prijedlog suputnika imigranta. Švedski zakon kaže da ako nema dokaza otpora onda nema ni silovanja, pa su svu šestoricu pustili. Žena ih nije mogla grebati i udarati, jer je invalidna i jer se prepala. Samo je govorila ne, ne. Ali to zločinačkim ljevičarskim mozgovima nije dovoljno (imam jednog na blogu) pa su pustili silovatelje. S druge strane šerijatski zakon kaže da kao dokaz može poslužiti ako četvorica muškaraca svjedoče. Da ima 100 žena koje su vidjele silovanje to za zločinačke muhamedance nije dokaz pa puštaju napadača. Čudno je da se nitko od šveđana nije našao pa uletio u imigracijski centar i pobio govna. Samo su bacali kamenje, taman da im se muhamedanci smiju.
Prelazim sa ovog muško-ženskog crnila na ozbiljne teme.


2. TAJNA PRIVLAČNOSTI MUŠKA I ŽENSKA

1. Bog je savršeno biće čiji je prvi atribut Nestvorenost. On je vječan. Dok je čovjek kao njegova slika stvoren, ima početak, a duša mu je besmrtna. Bog uvijek ostaje Nestvoren, a čovjek uvijek ostaje stvorenje, pa i onda kad bude posinjen u Kraljevstvu nebeskom (ili prije kroz rođenje u Duhu). Bog je u dušu ugradio privlačnost prema Sebi. Svaki napor čovjeka da vlastitoj duši omogući put prema Bogu ima za posljedicu zdravlje onog dijela mozga koji je zadužen za privlačnost suprotnih spolova, kao uostalom i za cjelovito zdravlje. Muškarac je slika Boga koji je Nestvoren, a žena je slika i Nestvorenog Boga, ali i slika stvorenog muškarca, jer joj je tijelo stvoreno od rebra Adamova. Znači privlačnost Boga i stvorene duše otjelovljuje se kroz zdravu privlačnost između muška i ženska.
2. Da bi došlo do održanja zdravlja prirodne privlačnosti muška i ženska potrebno je da i muškarac i žena teže za duhovnim, da nadvladaju težnju tijela koje teži prema smrti, a da se kroz duhovni život u Duhu, stalno opredjeljuju za vječnost, jer duša teži prema životu i miru, ako je u Duhu (usp. Rim 8,5-11). Tako će obadvoje biti sposobni živjeti onu sliku Ljubavi koja postoji između Boga Oca i Boga Duha Svetoga. I tu muško i žensko participiraju u Božjoj ljubavi. I ta Ljubav posebno obasjava specijalnu ljubav koja se realizira kroz privlačnost između muška i ženska. I posebno je prisutna u njoj. Bit ću hrabar pa ću predložit viđenje analogije između Iv 15,26 i Post 2,21-22
Analogija između izlaženja Duha Istine od Oca i 'izlaženja' rebra iz Adama i stvaranja Eve. Također bi u svjetlu današnjih rasprava o teologiji seksualnosti trebalo povezati i ova dva citata iz Novog zavjeta: Ef 6,10-20 i 1 Pt 1,13. Obratiti pažnju na 14. redak iz Ef 6 koji kaže: -Opašite bedra istinom-.
Kao i 13. redak iz:
1 Pt 1,13-16:
Zato opašite bokove pameti svoje, trijezni budite i savršeno se pouzdajte u milost koju vam donosi Objavljenje Isusa Krista. 14Kao poslušna djeca ne supriličujte se prijašnjim požudama iz doba neznanja. 15Naprotiv, kao što je svet Onaj koji vas pozva, i vi budite sveti u svemu življenju. 16Ta pisano je: Budite sveti jer sam ja svet.

Petar, prvi papa, ovim izrazom – bokove pameti - hoće reći da je jako važno u pamet upisati nauku o čistoći kojom se dolazi do svetosti.


PRIVLAČNOST NA TRI RAZINE

Da bih donekle osvijetlio tajnu privlačnosti muška i ženska, morat ću to promatrati na tri razine: duhovnoj, duševnoj (psihičkoj) i tjelesnoj.

1 Sol 5,23:
A sam Bog mira neka vas posvema posveti i cijelo vaše biće – duh vaš i
duša i tijelo – neka se besprijekornim, savršenim sačuva za dolazak Gospodina našega Isusa Krista.

Očito je iz gornjeg citata da će pred Gospodinov dolazak biti potrebno raščlanjivati ova tri područja čovjekova (duh, duša i tijelo) da bi se neke naizgled neshvatljive stvari shvatile. Evo još jednog citata iz
Heb 4,12-13:
Živa je, uistinu, Riječ Božja i djelotvorna; oštrija je od svakoga dvosjekla mača; prodire dotle da dijeli dušu i duh, zglobove i moždinu te prosuđuje nakane i misli srca. 13Nema stvorenja njoj skrivena. Sve je, naprotiv, golo i razgoljeno očima Onoga komu nam je dati račun.

Privlačnost na duhovnoj razini
Ovu privlačnost koja ima uzrok u komplementarnosti naravi opisao sam u poglavlju 6. - O obitelji kao slici Presvetog Trojstva-

Privlačnost na duševnoj odnosno psihičkoj razini
Na duševnoj, tj. psihičkoj razini privlačnost se manifestira najviše kroz razne psihičke mehanizme, kao na primjer: mehanizam vraćanja u djetinjstvo. Recimo, žena se zaljubi u muškarca jer on ima neke izrazito slične osobine njenom ocu. Itd...
Duševna se privlačnost očituje u tvrdnji koja je izrečena Evi u
Post 3,16:
„Žudnja će te mužu tjerati, a on će gospodariti nad tobom.“

Prije izgona iz Zemaljskog raja privlačnost između muška i ženska bila je potpuno produhovljena, a najviše se očitovala na srednjoj duševnoj razini. Odnosno takvom bi se očitovala u tajni tjelesnog sjedinjenja dvije osobe, koje bi se sjedinjavale samo po Božjoj volji. Sjedinjenje tijela bi bilo nevidljivo, jer bi područje gledanja bilo na duševnoj razini.

Privlačnost na tjelesnoj razini
Na tjelesnoj razini privlačnost između muška i ženska je na sliku privlačnosti duha i duše stvorenog čovjeka i Nestvorenog Boga jer je muškarac slika Boga koji je Nestvoren, a žena je slika i Nestvorenog Boga (po duhu), ali i slika stvorenog muškarca (po tijelu), jer joj je tijelo stvoreno od rebra Adamova. Znači privlačnost Boga i stvorene duše otjelovljuje se kroz zdravu privlačnost različitih spolova. Ova privlačnost na tjelesnoj razini se uobičajeno naziva erosom i ona je nažalost dominantna nakon izgona prvog para iz Zemaljskog raja. Također, privlačnost između muška i ženska je slika privlačnosti između Boga Oca i Boga Duha Svetoga. Ova se privlačnost s duhovne razine u potpunosti prenosi na tjelesnu. Odnosno, ona je već prenešena samom tajnom stvaranja tijela. Ova se privlačnost zadržava i na duhovnoj razini. Odnosno djelatna je na duhovnoj razini. Ali je u duhu čovjekovom 'umanjena' jer je u duhu čovjekovom djelatan jedan od Sedam Duhova Božjih. Da bih ovo gore potvrdio ponovit ću analogiju između Iv 15,26 i Post 2,21-22. Analogija između izlaženja Duha Istine od Oca i slike toga, tj. 'izlaženja' rebra iz Adama i stvaranja Eve. Velika je istina i velika stvarnost da je Eva stvorena od Adamova rebra. Sve ovo što sam rekao o Adamovu rebru, o privlačnosti muška i ženska i njihovoj komplementarnosti vezano je također i za broj rebara u čovjekovom tijelu, ali neka to ostane tajna. Što se tiče Drveta spoznanja dobra i zla ono je metaforičko i simboličko. Unatoč tome što je takvo i ono ima tri razine, ali o tome drugom prilikom.
Postoji još jedna privlačnost muška i ženska koja je samo na razini tijela. Ona je rezultat dvojnosti u materijalnom tj. tjelesnom smislu; lijevo-desno ili svjetlo-tama itd. S tom se jednom od dvojnosti čovjek rađa.

- 18:21 - Komentari (87) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se