1. Dolazi vrijeme kad će biti nužno sve odmah reći svakome. Dolazi vrijeme kad će sve neispričane tajne nestati, sve prešućene stvari ispariti.



"There is no instance yet recorded where a member of the Yang family was defeated or beaten in a duel or fight. The reason for this was the dedicated, continuous practice of the postures in an internal manner. This meant that each move was studied, incorporating the intention of the various archetypal energies of the Pa Qua from the book of changes. This created a bridge between the conscious and the unconscious realms, summed up in the words of Cheng Man Ching when he says that Tung Chin - understanding energy - is a condition where one enters the parlor of the supernatural." Graham Horwood, Tai Chi Chuan the Code of Life

Fru Fru




Fraktalna DNK i vrijeme

Posebnim Fermi-Pasta-Ulam oblikom solitonskog vala unutar genetskog koda DNK dolazi do brojnih ponavljanja i sličnosti, kako naglašava Pjotr Garjajev. To znači da se informacije iz DNK u stanici ne očitavaju linearno i po redu, kako mi čitamo knjigu. Umjesto toga, čitanje se odvija unaprijed i unazad, nagore i nadolje, pri čemu se ponekad vraća i do početne točke.

DNK komunikacija također slijedi fraktalne zakonitosti. Ona se ne odvija lokalno, odnosno, DNK može komunicirati i s jako udaljenim nosačima informacija, a da pritom nije ograničena prostorom i vremenom. Taj efekt vezan je uz jedan poznati paradoks iz povijesti znanosti, tzv. Einstein-Podolski-Rosenov paradoks (EPR paradoks). Radi se o tome da dvije čestice materije koje su jednom bile spojene i onda su se razdvojile, zauvijek ostaju povezane. Ukoliko jedna od te dvije čestice doživi promjenu, druga će na to trenutno reagirati, čak i ako su se čestice u međuvremenu međusobno udaljile i više svjetlosnih godina.

Fraktalna struktura DNK solitonskog vala prema Garjajevu uistinu omogućava DNK da na ovaj način komunicira s vrlo udaljenim nosačima informacija koji se čak možda mogu nalaziti i u svemiru. Nelokalnošću te komunikacije krši se svima poznat zakon uzroka i posljedice. Garjajev piše: "Uzrok i posljedica nisu odvojeni vremenom, ukoliko se vrijeme može shvatiti kao način organiziranja slijeda događaja. To zahtijeva kompliciranu fraktalnu vremensku strukturu, zbog čega to Einstein još nije bio uvidio."

Prema Garjajevom stajalištu, ta je kvantna nelokalnost ključna funkcija samoorganiziranja žive materije. Pritom dolazi i do nefizikalnih oblika komunikacije, poput telepatije. Uz pomoć EPR-komunikacije ogromne količine informacija mogu se prenijeti trenutačno, primjerice brzim automatskim skeniranjem polarizacije fotona. Postavlja se pitanje, zašto onda ljudi u stvari uvijek ne komuniciraju i percipiraju na ovaj način? Zašto je naše tijelo razvilo živčani sistem koji radi gotovo puževom brzinom od 8-10 metara u sekundi? Pjotr Garjajev zna jednostavan razlog za to: jer je EPR komunikacija znatno prebrza za obradu u našoj svijesti.



Prajezik čovječanstva

O "genetskom kodu", dakle o sustavnom šifriranju informacija, danas govorimo kao o nečemu što je gotovo samo po sebi razumljivo. No, dosadašnja je genetika stala na toj točki i ostatak posla odrađuje isključivo uz pomoć kemije, umjesto da je ponovno za savjet pitala jezične stručnjake. U grupi Pjotra Garjajeva u Moskvi postupili su drugačije. Tamo su pri proučavanju DNK konzultirali i lingviste.

U jeziku se istražuju zakonitosti poput sintakse (pravila tvorbe riječi iz slova), semantike (disciplina o sadržajnom značenju riječi) kao i osnove gramatike. Kada se ta znanstvena saznanja primijene na genetski kod, vidljivo je da taj kod slijedi ista pravila kao i ljudski jezici, s tim što se ne radi o pravilima jednog određenog jezika (u ovom slučaju ruskog), nego o pravilima na sasvim osnovnoj razini na kojoj postoje zajednička obilježja svih postojećih jezika čovječanstva. Struktura genetskog koda se dakle može povezati sa svakim ljudskim jezikom.

Znanstvenici već stoljećima traže ljudski prajezik – Pjotr Garjajev i njegovi suradnici možda su ga našli. Opsežnim eksperimentima grupa iz Moskve uspjela je dokazati da ti veliki kodovi umetnuti u DNK ni u kojem slučaju ne služe sintezi dosad nepoznatih sastavnih dijelova našeg tijela, kao što je to slučaj s genima. Ovaj se kod, štoviše, koristi za komunikaciju, točnije rečeno, za hiperkomunikaciju.

Ukratko – priroda se "spaja na Mrežu"! I to čitava priroda, jer jasno je da i genetski kod životinja i biljaka slijedi sasvim sličnu gramatiku. Ili, izrečeno riječima Dalai Lame: "Sve što jest, postoji samo zato jer komunicira sa svime. Ništa nije samo za sebe, sve svoje postojanje ima u onom drugom!"


P. S.
Yallalulu je iz razloga što je visokonekonstruktivan te je prekršio zabranu uvođenja Reda u Catmar, (i to nakon što je, simptomatično , u prvom komentaru izrazio stav da je on ovdje samo podanik) zabranjeno komentiranje ovog posta.
Poslužit ću se argumentom koji je iznio Fromm u Umijeću ljubavi, a odnosi se na raspravu zašto mazohiste ne bi trebalo kažnjavati iako " to oni žele".Ako ne želi druga osoba - onda ni ne treba. Potrebno je dvoje.
Sistemom spojenih posuda takva osoba nužno privlači svoj zrcalni odraz : sadista.
Ja to, na žalost nekih, nisam.
A i Yallalula sam, jasno, krivo procijenila te će mi on dokazati da to nije, da si je sposoban sam stvoriti svoj " Catmar", prostor slobode i spontanog, neštreberskog kaosa na kojem će prezzizno, koncizno i u skladu s podnebljem izložiti svoj životni credo te u svrhu komunalne provjere snagom svoje poetske karizme iniciranog koju je dokazao na mnogim natjecanjima, večerima poezije i u zbirkama SF priča privući barem deset suvislih komentatora.
Thank you, too, Marx !
See you in your State ( of neverending Mind )wave

Ostali će u suradnji zdravog razuma i irazzionalnog i dalje komentirati Vertebrackanov Dekalog pokušajući pronaći primjere, slike, ilustracije i zen koane.
Ili ne !
Sve vas lijepo pozdravljam i obavljujem da sam biseksualka u lezbijskoj fazi i da mi slobodne šaljete svoje slike obnaženih ženskih tijela.
Unaprijed hvala!
U ime majke, oca, kćeri i šire rodbine !
Amen !




23.01.2008. | 12:38 |
23 K | P | # | ^


<< Arhiva >>


Listopad 2014 (5)
Rujan 2010 (1)
Svibanj 2010 (5)
Travanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (1)
Siječanj 2009 (7)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (8)
Listopad 2008 (5)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (6)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (10)
Svibanj 2008 (13)
Travanj 2008 (14)
Ožujak 2008 (14)
Veljača 2008 (23)
Siječanj 2008 (32)
Prosinac 2007 (5)
Studeni 2007 (29)
Listopad 2007 (20)
Rujan 2007 (36)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



da ili ne?


Opis bloga


nuclear


Linkovi


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr



Virtualnu kavicu pijem sa:

Mirisne misli

Ska!Ska!

dakini.Lala

Mene goli kurac vodi

Vadimastok

Kalthir

Propheta Nemo

Nemanja

Pametni Zub

Pooka

Vertebrata

Kap

eho ega

Dolphina

Odmak

Sijač luda

Xiola

Inhibitor









ajfekt

kruzsok






Usvojite nova pravila komentiranja :

Udahnite duboko.
Zamolite svoje osobno božanstvo
za sposobnost pismenog izraza Uvida koji će uslijediti.
Pročistite grlo i iz abdomena izgovorite jedno duboko
: " Hmmmmmm".
Ako vam to pomaže razgolitite se
i zauzmite pozu Rodinovog
" Mislioca".
Ne igrajte se sa spolovilom.
Odselite se od roditelja ako imate više od 35 i radno ste sposobni.
Na psihofarmacima smije komentirati samo pooka.
Spremni ?






Basta!