ponedjeljak, 10.12.2012.

ljekovita literatura


SNAGA SLOVA

Večeras idem na jednu, nadam se, zanimljivu promociju. Riječ je o romanu objavljenom prije nekoliko godina. Uobičajeno da se knjigama priredi promociju prvog izdanja, ali ova je objavljena u neuglednom džepnom formatu i nije bilo nikakve fešte kad se pojavila. Međutim, u međuvremenu se otkrila i potvrdila njena terapeutska moć u liječenju i ublažavanju boli ljubavnog rastanka, pa je roman ponovo objavljen u reprezentativnijem obličju. Po prirodi stvari promocija će biti u Muzeju prekinutih veza (u 19 sati). E, to da vidim!

Uz živog autora i urednicu izdanja na promociji će govoriti i doktorica psihologije Aleksandra Mindoljević Drakulić, specijalist za terapiju psihodramom. Psihodrama ima mnogo poveznica s kazalištem, a sada se ispostavilo da i literatura može terapeutski djelovati. E, to da čujem!

Riječ je o kratkom romanu „Stjecaj okolnosti“. Je li to netko od ovdje prisutnih čitao? Ima li svjedočanstava o čudesnim ozdravljenjima od ljubavnih patnji ili barem svjedočanstava o tome da je taj tekst vrijedilo pročitati?

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker