azhdaja

petak, 28.07.2006.

Kara Forever!!!

Zadnjih dana, prisiljen sam skrivati se od svojih brojnih neprijatelja. Kako bih im bolje napakostio odlucio sam (sa jednodnevnim zakasnjenjem) pokurcit se uspjesnim prezivljavanjem punih 24 godine i samim time metaforicki im natrljati nos u govno kako bih ih isprovocirao, naljutio i razjario, a sve u cilju kako bi imali jos vise problema sa spavanjem, jer svi znamo da neprijatelj nikad ne spava, pogotovo kad je iziritiran. Pozdrav svima uz napomenu zivio JA.

Kara24, undercover

P.S. Fala svima koji su me se sjetili povodom ovog blagoslovljenog jubileja, smrc, divne ste osobe, svi odreda, svaka vam dala, dao vam bog divowskih rotkvica koliko vam srce isce(ili iska, kako vam drago) a svojim neprijateljima bih porucio da im mamama noge smrde i da im tate nose zensku robu i mastaju o nevenu ciganovicu. Dabogda ih grizle grinje i komarci cilo lito.

- 19:20 - Komentari (16) - Isprintaj - #

nedjelja, 23.07.2006.

Tata je bio ponosan...

Ja sam se danas ubola vilicom u oko.slucajno.

--chinchi

- 23:16 - Komentari (17) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.07.2006.

bili

bili mi tamo, nas je bilo više. oni se derali, mi isto. oni stajali mi skakali. imali su plahtu i svjetla. i ošo monkey po oranginu. dobri pixiesi.

-- silly moi

- 01:44 - Komentari (11) - Isprintaj - #

subota, 15.07.2006.

To bi bilo to

Evo, spremam se zadnji put otić spavat u studentskom domu. To bi bila završena jedna faza mog života.
Bez pretjerivanja mogu reć kako je to bila najbolja od dosadašnjih životnih faza i da će mi svi likovi iz te faze nedostajat.
Trajalo je šest godina, sa onima s prve godine se skoro niti ne viđam, ali se nikad nije dogodila kompletna promjena društva nego je sve išlo postupno.

Isto tako, vjerujem da mi je ova, zadnja godina studentskog života bila najbolja i da sam se tek sad kompletno udomaćio. Iako se može reć da je to zbog toga što mi je sestra (Lydia) doselila u dom, mislim da je glavni razlog moj cimer, pod nickom Chima, koji je ljudina bio cijelu godinu, a na bis mi je pomogao kod seljenja u stan u kojem ću živjet od sada. Tu su ostali likovi s Azhdaje:

Silly Moi, moj docimer koji sa Chimom konkurira za nagradu najdobrodušnije osobe koju sam ikad upznao,
Kara Iz Bunara, moj prijatelj zadnji niz godina i samim time jedna od temeljnih osoba zbog koje sam vezan uz društvo u domu,
Chinchi, koja je početkom godine bila samo Chimina sestra, ali je tokom vremena dobila ulogu prave prijateljice bez koje je dosadašnje društvo definitivno bilo nepotpuno (a uz to je i Brđanka).

Naravno, tu su i drugi van Azhdaje, neću ih nabrajat da ne bi nekog preskočio, a na kraju krajeva, ovo je Azhdaja.

Nedostajat ćete mi svi...

Ovo gore napisano najiskreinije mislim, ali je patetično, ljigavo i bez ijedne vulgarne note pa ću vas, da popravim dojam, sve zdušno poslat u kurac!

--hiroaki

- 01:52 - Komentari (8) - Isprintaj - #

petak, 14.07.2006.

Hiroaki Ramone, dipl. ing

eto jos jedan manje iz mojeg skupa, a jedan vise "njihov"...
uglavnom,
Hiroaki !
Svaka cast i cestitke od mene, a vjerujem i ostatka divnog nam bloga!

-- chima --

- 14:46 - Komentari (7) - Isprintaj - #

srijeda, 12.07.2006.

the return of the dawn of the dead to the raiders of the lost ark

evo.
nije me bilo neko vrijeme... pa sta...ucio sam. ko bajagi. s obzirom da sam ranije kritiziran od brojno nadmocnijeg neprijatelja da su mi postovi predugi, da premalo pisem, sto je, svima valjda, ocito neosnovano, a samim time i vrlo ogranicavajuce na moje buduce (citaj: na ovaj) post(ove), odlucio sam s vama podijeliti dogadjanja koje ce mi (nam) uvelike ostati u dijelovima pamcenja...

eto jedna mala verzija "who-is-who" na ovom divnom blogu...

varijacija na temu definirajte krastavac

silly moi:
krastavac ?
hmmm. pa da, ali isto tako mos ti i narancu koristit, niko te ne sili da koristis krastavac, no, uglavnom, slazem se sa tvojim misljenjem.

hiroaki:

varijanta a - sugovornik brani koristenje krastavca)
ne valja ti to, brate mili... nemo's ti to samo tako koristit, osim toga, ja nikad nisam koristio krastavac, ali znam da to nije dobro.

varijanta b - sugovnornik mrzi koristenje krastavaca)
gledaj, krastavac ti je super. to mroas pocet koristit, ja, recimo, prije, a i sad, stalno to koristim, mislim da je krastavac dobar. osim toga, najbolje ti je koristit krastavac, jer svo povrce koje ima GC (op.a. ovo je cenzurirano, da ne bi ispao geekovski opet, oni koji znaju znat ce, a ostali, isto vam) je kurac od ovce (iliti penis, da ne grjesim dusu), pa bolje da ga nema jer bi brze radilo.

karaMudri a.k.a. karaIzBunara a.k.a. glas, diplIng:
bas me briga, ako krastavac moze izvest dribling biciklom, onda je to super dribling i svi, ama bas skoro svi mogu izvodit taj najbolji dribling biciklom. ne, ne kazem ja da je to bijo dribling, to je bilo dodavanje. i da, mislim da ti nisi u pravu, a ja jesam, samim time sto sam to zakljucio.

chima:
ne bi stel mesati. meni to ionak za salatu sluzi.

chinchi:
ja mislim da je to dobro. ja studiram na brdu, a samim time se razlikujem od donjana i njihovih opskurnih izmisljotinja glede&unatoc povrca. ja jedem meso i ne branim ljudima jest povrce. volim se druzit sa japicom, jer i on ne brani nikom jest meso, ali jos vise jer smo iste struke. kad narastem htela bi biti ko emil bok.

lydia:
bas me briga cemu krastavac sluzi, ja sam ionak ljepa i pametna i nemoram misliti o tome.

eto, iako, mogli bismo i sire od azhdaje ici, npr:

bonagracija:
ako ja imam krastavac, znaci da sam ja u centru paznje, i to je jedino bitno. nije bitno sto je krastavac i cemu sluzi.

tovar:
recite ne zenama sa krastavcima.

veliki brat:
iscrpno sam iznenadjen kolicinom sveobuhvatne kratkovidnosti autora ovog posta.

yoghurt:
samo vi meni dajte kulena, sta, kak'i krastavac, eto sto mi naprave, krastavac mi stave. ako ocu jest salate, onda cu narucit salate, dajte mi kulena, i tocka.


-- chima --

******* edited 21:04h ******

p.s. ljudovi imao sam ideju jos prije, ali zaboravih...

durica:
kad sam bila mala, krastavci su bili veliki,
sad sam velika, krastavci su mali.
to uopce nije bitno, bitno je da si ti Lydia ljepa,
i da se svi osjecamo ko djeca.

i da se nitko ne duri, of course ;)
(barem ne previse :P)

- 20:42 - Komentari (27) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.07.2006.

Kako znaš da je bio dobar tulum

- Kad pola dana ne znaš oće li uopće bit šta od toga :)
- Kad Grkinja iz Siska dobije Sinjane u cuganju :)
- Kad ti portir dođe puštat muziku (sa svojih CD-a) :)
- Kad se još jednom potvrdi zašto policajci dolaze u paru :)
- Kad ti ekipa sjebe koncepciju pričom nalik na onu ispod pa komad ode ća, al ko ga j... :)
- Kad se Kara ujutro ispričava jer je malo upilo !!
- Jesam spomenuo lisice?

Ako šta fali, nadopunite :)

-- silly moi

- 11:26 - Komentari (16) - Isprintaj - #

Ruža kćeri nafte (La Rosa de la Hija de l' Aceite) - nova epizoda, HRNOTV, 16h

Nakon jučerašnje šokantne epizode u kojoj mlada protagonistica Qin-Shi otkriva da je njen retardirani brat blizanac iznered u stvari đakovački biskup, a osoba koju je smatrala majkom niz tibetanskih svećenika pod zavjetom šutnje, priča dobiva neočekivani zaplet. Qin tugu utapa kratkotrajnom aferom s Laborom s kojim ima dijete - Rocca Zemonea Shi-Shimia Eusebia Montelvirea da Perfina, no prisiljena ga je napustiti nakon što je njezin vlastiti otac ucijeni nasljedstvom. Shrvana novonastalom situacijom, Qin se povjeri najboljem prijatelju Lorberu koji joj otkrije da (ona) ima dijete s lovcem na leoparde Pantanalom no postojanje dječaka brižljivo je skrivana obiteljska tajna kako se ne bi ugrozio uspjeh Qininog oca Seamona na predstojećim predsjedničkim izborima. U cjelonoćnom razgovoru s Lorberom u Qin se budi ljubav prema mladom vrtlaru usporedo sa sumnjom - je li moguće da je mladi Lorber možda plod ljubavi njezine pomajke i putujućeg stihoklepca i minstrela Grdobela i time njezin polubrat?!? Svoje sumnje povjeri seoskom pustinjaku i vlasniku fast-food restorana Zealőju koji je utješi i ponudi da usvoji njeno dijete skupa s svojim životnim suputnikom Ferderberéom s kojim ne može imati dijete usprkos modernoj znanosti umjetne oplodnje. Qin pristaje i Zealőj i Ferdereberé nestaju s mladim Eusebiom pod krinkom noći predstavljajući ga kao svoje vlastito dijete i davši djetetu svoje obiteljsko prezime lo Zefalo. Kako se bliže izbori, otkriva se sve više mračnih tajni obitelji Shi, Qinina majka joj preko sobarice priznaje da je u stvari polusestra njenog oca te da je nafta koja je nađena na njihovom imanju i izvor njihovog bogatstva i vječne mladosti u stvari velika prijevara i sok od borovnica podmetnut kako bi se prikrila smrt djeda Hilberta i sumnjive okolnosti koje su joj prethodile. Iznervirana nastupom svoje majke Qin odlučuje zauvijek napustiti prevratnu kuču Shi i skrasiti se sa svojom tajnom ljubavi Lorberom koji joj prve bračne noći otkriva da je on zapravo tajni protukandidat njenog oca i pravi nasljednik predsjedničkog trona! Klupko intrige se razmata - nakon kraha na izborima stari Shi priznaje da je njegova žena i Qinina pomajka u stvari obični bankovni službenik a ne malezijska princeza i počini samoubojstvo. Qin ostaje jedina nasljednica i vraća se na farmu te ostaje sretno živjeti na obiteljskom imanju oslobođenom kletve koja je godinama visjela nad obitelji Shi.

-- silly moi

- 10:00 - Komentari (8) - Isprintaj - #

nedjelja, 09.07.2006.

Hrvatski jezik

Učim za diplomski i ne znam kojim tokom svijesti sam se sjetio nečeg iz srednje škole šta je, valjda, smiješno samo meni, ali ću svejedno stavit na blog.

Naime, profesorica iz hrvatskog jezika u srednjoj je bila isfrustrirana krava koja me je uzela na zub. Je, bio sam tada bahat i da, žao mi je šta sam sve radio nekim profesorima, ali njoj stvarno nisam ništa skrivio.

E, i onda jednog dana, nešto sam pizdio na njenom satu. Ne sjećam se, ali me vjerojatno ispitivala pa mi je srala da "ne piše tim riječima u knjizi" i da "nemam ja šta pričat svojim riječima". Uglavnom, tada sam mislio da se iživljava, ali iz ove perspektive shvaćam da je vjerojatno bila glupa ko kurac pa nije mogla provjerit je li istina ono što govorim ako se ne poklapa doslovno sa onim iz knjige.

Nebitno, ja sam pizdio, a ona me je upozorila točno ovim riječima:

"Potjerat ću te vani, dobit ćeš neopravdani i neću te pustit na sat bez roditeljice."

Jebote, "roditeljica"! Pored svih izraza tipa "mama", "majka", "stara", "mater", ona koristi "roditeljica". I predaje hrvatski.

Odgovorio sam joj da se to "u mom selu kaže 'mater' ".

Aha, i sad sam se sjetio koji me tok misli potsjetio na ovo. Nije mi išlo nešto sa derivacijom kompleksnih funkcija pa sam rekao "ajde u pičku materinu", ali sam onda shvatio da sam nepristojan i da bi prikladnije bilo reći "ajde u vaginu roditeljičinu".

--hiroaki

- 13:34 - Komentari (18) - Isprintaj - #

subota, 08.07.2006.

Nisam ja dobra frendica, al nisam, brate, ni zločinac...

LISTOPAD
Lydia: Ej, zovem te bez razloga, zapravo samo da ti kažem da mi fališ.
Charlotte: A srićo... I ti meni... Ajde, Svisveti će brzo pa ćemo sve nadoknadit... Šta ima tu?
L: Pa ono... Ništa naročito, samo mi jako falite svi. Ti najviše.
C: A znam...
L: I još ovo s njim... Mislim, ne volim ja svoj rođendan, al mora li ga on izignorirat...? Sorry jel` te pilam?
C: Ne, ne, samo ti pričaj...
L: Da, i uglavnom, sto poruka dobijem, al onu koju najviše želim... To je tako grozno, a kao, zaljubljeni smo jako, mislim, užas, zašto ne možemo bit prijatelji ako već ne želi više bit sa mnom, nisam ja sebe našla na cesti pa da me tako ignorira. Znaš kako sam ukurcu...
(Ostatak razgovora je moje jadikovanje i njeno slušanje, pa njeno jadikovanje i moje slušanje. Traje satima)

STUDENI
C: Ej, zovem te samo da ti kažem da mi fališ...
L: Da, i ti meni, baš sam te mislila nazvat.
C: Šta ima? Jel se čuješ s kim osim sa mnom?
L: Pa ne baš... Samantha tu i tamo, al ono... Ako misliš na Zvjerku, njega ko da nema.
C: Pizdun. E znaš kako sam poludila, ovaj moj sad po novom ševi neku konobaricu iz Knina. Navodno ima pirsing na... Kužiš?
L: O Bože..., odvratno...
C: Da, znam, kužiš sad mi uopće nije krivo šta više nismo skupa. E, da, zadnji put kad sam ga vidila ima je tako neki tup pogled, ko da mu se nešto strašno dogodilo, u biti znam da mu je krivo šta ja više uopće ne razmišljam i ne pričam o njemu,...
(Ostatak razgovor je njeno pričanje o njemu i moje upijanje svake riječi uz povremeno „aha“)

PROSINAC
C:Ej, kad ćeš amo?
L: Nemam pojma, za Božić valjda.
C: Šta, nisi nešto od volje?
L: Ne, ok sam, zašto?
C: Pa ono... Ko da si nešto tužna, štajaznam...
L: Ne, samo učim stsl, sutra imam kolokvij.
C: Aha... Ok, onda... Šta ima?
L: Ništa.
C: Stvarno? Ma tužna si nešto...
L: Nisam, majke mi, pa jučer smo pričale, nema ništa novo od tada... Kod tebe?
C: A ono... Vidila sam ga jučer, ima tako neki tup pogled ili se smije ko budala, a mene ti više uopće nije briga...
(Ostatak razgovora je njena priča o njemu i moje povremeno „aha“)

SIJEČANJ
C: Ej, šta se ne javljaš?
L: A sorry, ja ti zaboravim...
C: Da, vidim.
L: Ako zaboravim, nisam kriva.
C: Pa znam, al ono... Baš da ja uvik moram..
L: A sorry, stvarno... Šta ima?
C: Pa ništa, evo jučer sam ga vidila, ima tako neki čudan izraz lica...
L: Aha...

VELJAČA
C: Jesi me zaboravila?
L: Naravno da nisam, šta ti je...
C: Pa isto bi se mogla koji put javit...
L: A znam... Ma znaš kako je, ispiti su, ovo, ono...
C: Pa i meni su ispiti.
L: Da, al ti si pametna, možeš si priuštit slobodno vrime.
C: Šta, samo učiš? Aj, ne seri...
L: Dobro, nije da samo učim, nego zaboravim se javit.
C: Aha, znači ipak zaboraviš!
L: Da, u pravu si... Šta ima?
C: A ono, standardno... Faks, povremeno kava, ništa novo, vidim ga tu i tamo, nekako mi čudno izgleda...
L: (Ništa novo! Koji kurac onda moramo razgovarat satima, SATIMA, samo zato šta je besplatno!) Aha...

OŽUJAK
C: Šta se ne javiš?
L: Bok i tebi!
C: Hehe... A sorry, odma napadam, al iskreno i zaslužila si...
L: I meni je drago šta te čujem!
C: Da... Znam da ja tebe moram nazvat, jer ti mene sigurno nećeš.
L: Eto jel ti sad jasnije zašto ne zovem? (She shoots... she soots... SHE SCORES!!!)
C: Uuuu... Dobar!
L: Nego šta ima...?
C: A ono, standardno...

TRAVANJ
L: Ej, evoi rekoh da se javim...
C: Oooo, pa umalo me strefilo, šta je reć da si se ti mene sitila?
L: A eto tako, da te čujem.
C: Jel se nešto dogodilo?
L: Ne, zašto misliš?
C: Pa teoretski jedino šta mi pada na pamet...
L: Ne, kažem, tila te čut...
C: O Bože, snig će...
L: Ma idi ukurac, šta, kad te ne zovem, ne valja, kad te zovem, opet ne valja...
C: „Idi“? Od kad ti pričaš književno?
L: Nego... Šta ima?
C: A standardno...

SVIBANJ
C: Šta se ne javljaš?
L: Pa znam da mi dođe na isto, uvik napadaš.
C: Jesi ljuta nešto?
L: Ne, zašto?
C: Pa taj ton nekako...
L: Nisam ljuta, šta ima...?
C: A ono...
L:...standardno...


LIPANJ
C: Ej, kad ćeš amo?
L: Ej i tebi! Ne znam, stvarno, tek krajem sedmog...
C: Šta tako kasno?
L: Počela radit, pa kad budu gotovi upisi, pošto na tome radim...
C: Izgubit ćeš godinu zbog toga.
L: Zašto misliš?
C: To je previše, čak i za tebe.
L: Ma nije, pa nemam ja nekih problema s tim.
C: Da znam, al ono...
L: A kužim.. Ma bit će ok, razmislila sam ja.
C: Dobro. Aj neću ti smetat.
L: Ne smetaš.
C: A smetam... Da ne smetam, nazvala bi i ti nekad.
L: To šta ja ne zovem je jer sam loša frendica pa zaboravim, a ne zato šta mi smetaš... Ti slobodno zovi, meni samo smeta kad mi se prigovara šta ja ne zovem...
C: A sorry... Tribala si samo reć.
L: Da, fala kurcu da smo se sporazumile nakon sto miseci!
C: :D
L: :D
C: Znaš ti da ja tebe volim...
L: I ja tebe, naravno...
C: Ajde, pa se čujemo...
L: Ajde, lijep pozdrav!
C: „Lijep“???
L: E, i joše jedna stvar: to šta ja govorim književno je kudikamo benignije od tvog cjeloživotnog truda da govoriš splitski...
C: Nikako mi na zelenu granu...
L: A bar se volimo...

--lydia

- 17:50 - Komentari (18) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.07.2006.

Habemus magistrum!

Došao i taj dan. Naš silly moi je od danas mr.sc. silly moi, evo neka cijeli svijet zna! Dobro, barem onaj dio svijeta koji čita Azhdaju, a to je skoro pa cijeli svijet! Naravno, od ostatka Azhdaje i od naših čitatelja se očekuje da u svojim originalnim i duhovitim komentarima čestitaju sillyju, kako bi se barem nešto zanimljivo događalo na ovom blogu. A od njega očekujem da se malo kurči, jer ko se ne bi! Ja znam da ja bih!

Čestitam još jednom!

--chinchi

- 18:07 - Komentari (20) - Isprintaj - #

subota, 01.07.2006.

Zora

Let ujutro oko 8, veljača, vani mrak. Prolazim checkin, metal-detektore, dosta ručne prtljage, pazim na putovnicu i boarding-pass, ali ne i na kartu (bila je u 2 dijela), negdje ispala.. javim stjuardesi, ona javi desku, tjera me u avion, let kreće, ajde brzo..

Naravno nemam kartica, nešto malo eura, kombiniram što kad sletim, gdje su informacije, ima li dosta vremena između letova, kolko bi to moglo izać uopće..

Ukrcamo se u avion, nije mi do letenja, čekamo zbog magle, pilot javlja da smo propustili prozor za polijetanje, moramo čekati 45min drugi.. vani mrak, svjetla na pisti, avioni prolaze.. pita stjuard hoću šta, thanks ne bi.. avion ko autobus, svi se meškolje stisnuti na sicevima, meni stisnuto sve po spisku.. čekamo, sipi kišica, jebemti zemlju s takvim vremenom, sumaglica, sivilo..

Donose catering opet, uzmem nešto.. negdje visoko počinje se nazirati zora..

Čekamo kolektivni prozor, zurim u svoj privatni, dolazi treći put catering do aviona, lik ulazi u avion, daje neku.. BEMTI MOJA KARTA! .. eeeeeeeeeej.. stjuard prolazi s kartom kraj mene, mašem sori skjuz mi pliz, lik se nasmije, just a minute, sir, please sit down, we'll get back to you.. but its maj tikit, pliz.. ode iza.. pilot javlja spremite se za polijetanje, žao im za kašnjenje.. DAJTE MI MOJU KARTU!!!!!!!!!!!!!!!! dolazi stjuard - are you going to zagreb by any chance?.. jes jes, zagreb, maj tiket tenk ju tenk ju.. JESSS!.... please fasten your seatbelts..

Polijećemo, dani se, pere adrenalin od sreće, dižemo se iznad piste..

I onda prasne naljepša zora ikad, dolje još mrak, sivo-plavi oblaci ispod, crveni iznad, narančasti, žuti, daleko gore sniježno-bijeli, zimsko nebo puno sitnih oblačića, penjemo se između njih, mijenjaju boje, nazire se sunce na horizontu, krilo se ljeska odbljescima, lagana maglica iznad, sunčeve zrake klize prema nama dok se dižemo, snop boja, sve je svjetlije .. sunce!.. penjemo se još više, oblaci ostaju ispod, do horizonta se guraju pahuljice različitih boja, mijenjaju svake sekunde, prelijevaju kako se penjemo skupa sa suncem, avion se smiruje u zraku..
i ja s njim.

Imam kartu i mogu doma ;)

-- silly moi

- 18:45 - Komentari (27) - Isprintaj - #