Ateizam

nedjelja, 25.12.2011.

Papina Božićna poruka za sljepce



Poštovani čitatelju,
Već dugo se u svojim postovima nisam dotakao Crkve, iako sam ovaj blog i počeo pisati izrevoltiran licemjernošću te iste Crkve. Zapravo, većina se postova na ovom blogu i odnosi na tu temu, no djelomično se pomirivši sa činjenicom da se i inteligencija rasipa po Gaussovoj krivulji baš kao i ostale pojave, ne vidim preveliku svrhu od sviranja violine na baušteli.
Ipak, ovo što danas primjećujem toliko je očito da samo oni sa krajnje lijeve strane gore spomenute krivulje, koja opisuje rasipanje IQ-a oko dogovorenog "broja 100", mogu tvrditi suprotno.
Papina poruka ovog Božića glasi
"Iza površnog blještavila pronađite malog Isusa u štalici", kako prenosi Večernji list.
"Želimo li pronaći Boga koji je došao kao dijete, moramo se spustiti na zemlju s visine našeg 'liberalnog' uma, odložiti svoju lažnu sigurnost i oholost razuma. Moramo se sagnuti kako bismo našli Boga koji se razlikuje od naših predrasuda i našeg mišljenja, kazao je papa i dodao: Božić je postao komercijalni blagdan čije zasljepljujuće svjetlucanje skriva otajstvo Božje poniznosti.

Papa Benedikt XVI. još je pozvao vjernike da mole kako bi zraka Božje dobrote zasjala nad svima koji moraju dočekati Božić u siromaštvu, patnji i daleko od svoga doma."

Eko, kako kažu da jedna slika govori više od tisuću riječi, nadam se da sam dočarao ono što sam htio naglasiti.
I sada će mi netko reći nekome koji govori da ne ide u crkvu zbog Crkve, već zbog Boga? Što reći nekome tko veli da u građevini zvanoj crkva pronalazi duševni mir? Osobno smatram da se može raditi samo o dva razloga za takvu nebulozu.
Prvi mogući razlog bi bio da je osoba glupa do bola... i tu mi se više ne da argumetirati, jer takve osobe ne razumiju argumente, već prihvaćaju dogme.
Drugi mogući razlog (a po mom mišljenju takvih je vjernika znatno više) je alibi za vlastito licemjerje. Naime, nisu to osobe koje se žele "provući kroz ušicu igle u Kraljevstvo nebesko", već one osobe koje žele vjerovati da Crkva ima vrata kroz koja prolazi i deva (a to bi svakako bila sama Crkva), pa valjda može progurati i čovječuljka.


Zato svima želim čestit Božić!

- 10:03 - Komentari (4) - Isprintaj - #