male price o velikom svijetu

ponedjeljak, 30.07.2007.

Dan IX: Vlaški grad - Paklenica

povratak u civilizaciju party

Nakon odlično prospavane noći, počinjemo s pripremama za spuštanje na 0m n/v. Treći kat ležaja u skloništu je super za spavanje jer je tamo i mali prozor pa se nismo gušili od vrućine po noći. Doručkovali smo na terasi, uz pogled na Paklenicu. Prije odlaska, odlazimo po vodu, koja se nalazi odmah ispod skloništa. . Put nas vodi prema Ivinim vodicama, pa na Borisov dom i u kanjon Paklenice. Cijelim pute do Ivinih vodica mogli smo uživati u pogledu na impresivni Anića kuk. . Ja sam bila uvjerena da se cijelo vrijeme ide nizbrdo, no do tamo staza krivuda uzbrdo pa nizbrdo, dijelom kroz gustu lijepu šumu. Nakon jednog sata, stižemo i do Ivinih vodica. Sklonište smo našli u dosta lošem stanju i puno smeća, tako da mi je bilo drago čuti da se ovih dana napokon počelo obnavljati i uređivati. Odmah do kućice je šterna s vodom. Odavde do Borisovog doma treba 2,5 sati i to sve nizbrdo cool. Ne znam kako, ali umjesto da izađemo ravno na dom, nas je put doveo u Pariće, seoce iznad doma. Do doma treba još jako malo ali su markacije u dosta lošem stanju a put je poprilično zakrčen.


U Borisovom domu ispijamo pivu i colu, kakav luksuz partypartyparty. Nakon nekih sat i po dolazimo u kanjon velike Paklenice, gdje susrećemo našu ekipu. Neki od njih su ovdje ispenjali svoj prvi smjer i svaka im čast na tome thumbup. Nas dvoje, ma koliko god voljeli i Paklenicu i penjanje, nemamo snage ni pomisliti na tako nešto u ovom trenutku sa našim bolnim koljenima.

U Paklenici smo imali smještaj u jednom od privatnih kampova. Ukoliko imate šator, preporučam svakome. U 35kn po osobi uračunat je šator, auto, kupaona i upotreba kuhinje (u kampu od NP svaka se stavka dodatno naplaćuje).

U danu X vraćamo se u Rijeku i pripremamo se za drugi dio našeg godišnjeg odmora (rehabilitaciju na moru smokin), no više o tome kroz koji dan.

mali osvrt nut
Ostaje mi još da kažem da je ovakvo iskustvo stvarno nezaboravno, te ako imate priliku odvažite se na tako nešto. Svi komarci, poskoci, bikovi i medvjedi samo su obogatili cijelu ovo priču. Ne mora to biti 9 dana, ne mora biti ni Velebit, ali vrijedit će truda. mahmahmah


- 11:08 - Komentari (7) - Isprintaj - #