< rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Opis bloga

ima svega, kaj god mi padne na pamet


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

a ovo sam ja:-)))) hihihi



pišite mi:
armanina.blogerica@gmail.com



tu vas je bilo:
Free Web Counter
Free Web Counter




Free Image Hosting at www.ImageShack.us
armaninin čuvar




armanina je usvojila ribicu zvonimira...



adopt your own virtual pet!

Moja lektira svagdašnja su:
almost poznata
chewbakkka
dijana
dr.luka
dupinka
gajo
grintavac
jja
koki
karmy
koivula
lafica
lanterna
lu-lu
mali svijet
nevenera
pandalavanda
pinkeye
ratnik
ribafish
rudarka
tedica
tehnožena
tulipancic
vražja
zgbaba
tutorial za neznalice


A škicnem kaj ima i kod: bombonina
ljeljin izvor
glimbo
tonkabest
trenk


koliko još brojimo do podmlatka

pogle kolko je već sati!!!!!







utorak, 26.09.2006.

KRATAK TEČAJ PSIHOLOGIJE, BOŽEMEOSLOBODI

Već neko vrijeme planiram napisat post o jednoj stvari koja me fascinira, a to je ljudska psiha.

Čitala sam prošle godine knjigu o psihologiji jerbo mi je trebala iz nekih razloga koji sad nisu bitni za ovaj post, i skužila sam kolko je zapravo zanimljivo malo čačkati po ljudskoj psihi. Zakaj smo takvi kakvi jesmo i zakaj se tak ponašamo?

Ono o čemu sam htela pisat se zove samoispunjavajuće proročanstvo. Nemorate se odma prepast jer nebum pisala o bacanju graha i cigojnerici kaj čita iz dlana, neg se tak zove ono kas mislimo da smo dobro procijenili situaciju a zapravo nismo jer ne čitamo tak dobro jedni druge kak bi mi to hteli.
A pošto nemremo čitat tuđe misli, oslanjamo se na vlastite dojmove pa to ovak izgleda na primjeru: ajmo uzet neku osobu za koju mislimo da je umišljena i snob. Al je baš dobro ne poznamo, neg onak odokativnom metodom nam nije baš simpatična jer nosom para oblake. Sretnemo je na cesti i pomislimo si joj, evo nje snobice, nebum je pozdravila nego bum samo prošla kraj nje, ko je šiša. Ona nas vidi i pomisli si: kaj je ovo, zakaj me izbjegava? E, pa baš nebum ni ja tebe pozdravila!!! I lepo me ne pozdravi a ja si mislim kak je umišljena.
Konačan rezultat je taj da smo mi svojim ponašanjem zapravo nesvjesno a i nehotično napravili da smo potvrdili svoje prethodno mišljenje o toj osobi. Ona se ponašala onak kak smo i mislili, navlekli smo to ponašanje.

To mi se zna desit tu i tam, neko mi nije baš sjel na prvu loptu i onda valda nesvjesno tražim i druge simptome da je ta osoba nesimpatična. A onda mi se desi da se posramim kad dotičnu upoznam bolje jer je super i draga i nije opće loša. Pa me sram.
Jel se i vama tak nekaj desi? Na sreću, nije to često, primjetila sam da mi se to dešava uglavnom kad su osobe jako glasne i odma zavladaju u društvu, da ne velim, nametljive.

Eto, današnja lekcija o ljudskom ponašanju je gotova, morate me shvatit da sam pod pojačanim utjecajem hormona pa mi svašta pada na pamet, možda slijedeći post bude o botanici (haha, moš' mislit, o tome zbiljam nemam pojma!)…

E, ima još jedna jaako zanimljiva stvar: sportaši kad pobjede u izjavama posle za novine uvek pripisuju pobjedu svojim sposobnostima, a kad izgube, onda je kriv ili sudac, ili je bila loša sreća/karma/dan/godina/teren/uvjeti, nikad nisu ONI krivi. Ne vjerujete mi? Otvorite novine i pogledajte sportske stranice. Aj rest maj kejs.

P.S. moram vas obavijestiti da naš pas čuvar ima obožavatelja u vidu nekog suseda koji mu je već u vrt bacil lopticu, bajadere i danas ogromnu teleću kost. Sutra očekujem plavu kovertu, haha….

utorak, 19.09.2006.

OBITELJSKO CMAKANJE

Danas je mom zakonitom rođendan. Pripremam mu večeru po receptu od Jamie Olivera (imam 3 njegove knjige i jako mi se sviđaju njegovi recepti, fakat su jednostavni a fini).
Daklem, delam domaće tortelline punjene pršutom, mozzarelom i bosiljkom. Za desert banana split sa puno šlaga.
Ak neko hoće recept (već sam delala pa je provjereno fino), evo ga:

Recept za svakodnevnu brzu tjesteninu (je, je baš svakodnevnu, bum je mesila kad dođem mrtva s posla….)
Za 4 osobe:
500 g oštrog brašna
5 velikih jaja

Ak delate mikserom (ja da) onda dodajte jaja/žumanjke u brašno i miješajte ga srednjom brzinom oko 3 minute da se stvori čvrsto tijesto. Izvadite ga i dovršite mijeseći rukama oko jednu minutu dok ne postane glatko, svilenkasto (tak piše točno!) i elastično. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.

Pravljenje tortelina:Razvaljajte nekoliko komada tijesta dabljine 1 mm. Oštrim ga nožem izrežite na kvadratiće i stavite na njih punu žličicu nadjeva. Čistim mokrim kistom umočenim u vodu podjednako namažite sve okolo i preklopite tako da nadjev ostane unutra. Obuhvatite dlanom punjenje pa polako stisnite da iziđe zrak a krajevi se slijepe.

Nadjev: komadić pršuta i mozarelle posipati sa bosiljkom. Može i bilo koji drugi svježi sir.

Tortelline najbolje odmah kuhati u vrućoj posoljenoj vodi oko 3, 4 minute.
Gotove tortelline samo poškropiti finim maslinovim uljem i posipati permezanom.
Dobar tek!

Kupila sam zakonitom donji dio trenirke u Championu, to si je zaželil, pa neka mu. Moram reć da je potpuno isti ko i ovaj kaj je imal do sada, ali muškima takvi detalji očito nisu bitni. Ja bi si kupila neki noviji model, al on je vjeran uvek istom (valda tak i meni, nadam se).
Htela sam mu kupit i Kama Sutru al sam to ostavila za slijedeći rođendan.

Eto tak, a sinoć smo bili kod brata od mojeg zakonitom na proslavi njegovog rođendana. Bila je cijela njihova familija i sad imam nekaj u vezi toga za reći. Ti ljudi se neprestano ljube u obraz. Bok, bok, cmok, cmok. Kad god se vide, a to je SVAKI dan, oni se ljube na sastanku i na rastanku. I onda tak dođeš na neki skup, prvo se cmačeš pol sata sa svima prisutnima.
A meni je to koma, recite kaj oćete, da sam otuđena, pustinjak, nepristojna ili kaj god, ali ja ne vidim poante u tom ljubljenju.
Ja se ljubim:
a) kad nekog nisam dugo videla
b) ak se s nekim opraštam
c) ak se nekaj čestita.
Ali cmakanje ko pozdrav ne priznajem. Pogotovo ne kad sam na to prisiljena, bemti, onda se baš ne dam ljubit, ostavite moje obraze na miru.
Kad sam bila u Belgiji strašno su me iznenadili domaći jer se isto tak non-stop ljube. Pa sam se stalno cmakala sa kolegama s posla od mojeg zakonitog, njihovim žena,a susedima, skoro pa sam i prodavačicu u pekarni morala poljubit jer mi je kruh prodala.
Ma daj.

P.S. hvala onima koji su mi ponudili svoje frizerke, dobro je znati za slijedeći put!

srijeda, 13.09.2006.

FRIZERI!!!!!!!

Metnula sam šnicle da se krčkaju polako za večeru (zakoniti dela po cele dane pa mi ga je žal i onda mu svaki dan pripremam juhice i večerice slasne, sve me strah da bum ga navikla na takav kraljevski tretman, znate kak se muški lako razmaze smijeh)

sjedam za komp ne bi li izbacila iz sebe gnjev i jad što ga danas u meni probudiše ……frizerke!!!!

O, pasmater, kad moram bit prosta, pa to je strašno. Uvek kad idem kod frizera se setim jedne epizode Alana Forda (do dana današnjeg nisam pročitala boljeg stripa a gutala sam ih svakakve) kad je Alan undercover agent u ženskom frizeraju i dođe mu dama da je zblajha a on joj spali svu kosu i ženska ostane totalno ćelava.

Tak ja imam paranoju da bum jednog dana nakon izlaska iz salona ostala ćelava, a to mi baš ne bu laskalo jer imam kvrgavu glavu (ja si utvaram da je to dokaz inteligencije, hahaha), valda me mama nije postavila spavat na bok kad sam bila mala jer mi je glava brdovita i kvrgovita. Al zato imam ličeko ko angelek pa me to vadi, hihi.

Nego, di sam stala? Kod beštija od frizerki….daklem, došla sam samo na pramenove u salon, imam kosu do ramena, i da, nije gusta i prpošna ko u Jennifer Lopez, al je moja i ne dam ju. A njih dvije zapele da me ošišaju i tupe me da bi mi bilo baš super da me ošišaju ko neku dotičnu Višnju koju su baš, eto, jučer tak ošišale (ja ne znam ko je Višnja niti kak izgleda, ali njima je to očito dovoljna referenca).

I unatoč mojim prosvjedima, nekak su me nagovorile da pristanem na malo šišuckanje. Na što je frizerka zamahnula škarama i odcarapila mi ogroman pramen odostraga. Ja panično vičem: pa kaj ti delaš????šišaš me na kratko??? A ona mrtva hladna veli: pa nije kratko, ali nebuš mogla rep zavezat!
Mooolim???? Ja nisam na to pristala!!! Fućka mi se za Višnju i kak ste nju oskubile, ja neću kratko!!! Sad sam već ljuta, pa koji je vrag tim frizerkama da su opsjednute sa šišanjem ljudi?

Uglavnom, rekla sam joj da se makne 3 metra sa tim škarama od mene ali šteta je napravljena pa sam sakata odostraga. Lepo mi fali pramenčina, na sreću je od ispod pa se ne vidi kad imam spuštenu kosu, al kad zavežem rep mi sve van beži jer je kratko.

Ajde, nema veze, bar mi nije otpala kosa.

E, još nekaj, moj zakoniti skuplja sličke životinjsko carstvo (ne šalim se!), stalno tamani po tim čokoladicama pa ih odma i lepi u album da bi dobil besplatni paket. Ak ima ko djecu koja skupljaju, ajmo se đorat! Dakle, nama (zakonitom) fale brojevi: 9, 35, 36, 39, 40, 43, 44, 45, 51, 56, 57, 59, 60, 63, 64, 66, 69, 72, 76, 78, 82, 87, 95, 97, 101, 108, 112, 113, 119, 120, 121, 123, 126, 131, 138, 151, 160, 167, 186, 186, 193, 194, 196, 199, 200, 206, 209, 213, 214, 220, 225, 227, 230, 243, 249, 250.Ako ima neka dobra duša koja želi usrećiti dijete od 29 godina, moj mail je sa strane pa bumo dogovorili razmjenu.
Dankešen.

utorak, 12.09.2006.

DANAS NIKAJ POSEBNO

Za početak fotka mojeg trudničkog trbuha, nije nekaj velki, al moj je! Moja svekrva je tužno izjavila da mi se baš ništ ne vidi. A da imam trbuh do zuba kaj da sam sedam dana samo bažula jela, bi rekla da sam ogromna, sirotica. Sve vi sretnice koje imate svekrve kakva je moja, znate o čemu pričam.

Mislila sam da bum po cele dane visila na blogu i na netu kad odem na bolovanje. Sad sam na bolovanju i jedva upalim komp, tak je lijepo vrijeme i stalno nekam idem da mi je žal biti doma u 4 zida.
Krenula sam na vježbe za trudnice, hopšemo po lopti i razmjenjujemo mišljenja o temama koje su zanimljive jedino trudnicama. Mislim da su mi moji bližnji zahvalni kaj imam još nekakvo društvo za takve teme jer sam se njima svima valda već popela na glavu. S time opće ne želim reći da sam ja dosadna i naporna osoba koja samo priča o sebi, što ću sad i dokazati jednim postom o svojim osjećajima i razmišljanjima o majčinstvu od 14.387.537.537,45 riječi.

Šalim seeee, naravno.

Bila sam jučer na kavi sa blogericom mali svijet. Moram priznat da sam prije nego sam otkrila svijet bloga bila jako skeptična prema poznanstvima prek tipkovnice, onak, ljudi svakaj sereju s oproštenjem, kad ih se ne vidi i nemre dokazat kaj je istina.
Onda sam slučajno prek neta upoznala mali svijet jer su njezin pesonja i moj pesonja braća. I tak se razvilo prijateljstvo u kojem zbilja uživam, kliknule smo odma jedna drugoj i drago mi je da smo se upoznale i ovim putem joj šaljem pusu.

Znate ono kad ste si bolji s nekim kojeg poznate par mjeseci a neki ljudi koje znate pol života vas razočaraju i shvatite da vas ništ uz njih ne veže?

Netom poslije sam počela i blogat i sad sam se nekak vezala i za sve one koji su u mojem popisu lektire na lijevo, čitam ih i imam osjećaj ko da se poznamo. To dođe ko neko praćenje sapunice, navlečeš se i nemreš stati.
I još par redaka i počela bum s onim ko kad se napiješ: joj, kak vas sve ja vooolim (hik, štuc!party), samo kaj se ja nisam napila (nesmem, bebaču baš ne bi pasalo) neg morti hormoni čine to da ja VOOLIM cijeli svijet!!!!

P.S. jel samo mene iznimno iritiraju penzići u tramvaju koji MLJACKAJU jezikom/zubima/gebisom? Jel to samo ja primjećujem ili kaj? Taman se sednem a iza mene bakica mjacka li ga mljacka, ko da cucla Bronhi ili Slatku tajnu. Ali ona ima prazna usta, ja to znam jer je iziritirano gledam non-stop. Na kraju se ustanem i pobegnem prema vratima jer se bojim da bum joj rekla da prestane mljackat!!!

srijeda, 06.09.2006.

KAJ SVE NIJE ZDRAVO???

hmmm...možda bi bilo jednostavnije da nabrojim ono kaj JE, jer je toga manje. i svakim danom se delaju neka nova istraživanja

ne znam kak vi, ali meni je dost tih naslova u novinama kak je sve štetno. danas čitam na netu da je i šminkanje štetno jer «kemikalije u šminki u većim količinama mogu izazvati hormonalne poremećaje, iritacije kože, pa čak i rak».
i kaj sad to znači? i kaj je veća količina? jel to ono kad si namažeš 20 deka pudera na obraščiće ko da mažeš putar na šnitu kruha i natrackaš pol kile maskare svako jutro?

ili da pustim prirodnu ljepotu da dođe do izražaja? (probala, pa su me pitali jel sam možda bolesna jer sam blijeda i izgledam umorno).

dalje: nije dobro farbat kosu zbog ne znam kojih kemikalija (oksidansi???)

nisu dobri niti antiperspirant dezodorani jer zaštopavaju žlijezde ispod pazuha.

šminku smo već izbacili, parfemi su isto diskutabilni jer mogu na suncu uzrokovat alergije, mrlje, blabla. Gelovi za tuširanje – štetno, isušuju kožu, remete normalan Ph kože.

Sunce - ne izlažite se bez faktora 50 + 452 na kvadrat, umotani u bijelu plahtu sa šeširčinom sa velikim obodom (najbolje sombrero!) i crnim sunčanim naočalima koje pokrivaju pola lica najmanje. I to izlaganje suncu ne smije biti više od 10 minuta u vremenu između 7 i 8 ujutro ili 7 i 8 navečer. Još bolje, izbjegavajte sunce općenito i uvijek.

dakle, da se ne šminkam, ne farbam kosu, imam bijelu kožu (aristokratsku, molim lepo) smrduckam jer ne stavljam dezić i kupam se isključivo u vodi. depiliranje nije (za sad) štetno jer bi se ovome moglo dodati i hodanje po svijetu dlakavih nogu, pazušja, brčića fine dlačice, i tako dalje. da ne spominjem opće bikini zonu.

ma kaj, nije dobro čistit si ni uha sa štapićima!!! kakti ih treba oprat vodom samo(???). nemrem ja tak, osjećam se zmazano i imam paranoju da mi ljudi vide svakakve kulture uzgojene u uhu. joj.

još sam htela pitat jel itko od vas kuži kaj su to slobodni radikali? jer nas navodno skupe kremice i pomadice trebaju štitit od inih. to su kakti neki zločesti radikali kaj uništavaju stanice ljudskog tijela i možemo ih ubit vitaminima. u obliku kreme za lice koja je testirana na nekom sirotom bijelom, crvenookom zečeku.

a tek hrana?
uf, bolje da ne krenem tim putem, to je materijal za sasvim novi post.

ja zbilja probam kupit domaće, zdravo, nemodificirano i rvacko (ja se držim one: budimo kroativni, što mi nije teško u zadnje vrijeme jer zbilja imamo kvalitetne proizvode, topim se od svih Mavrovićevih proizvoda, pa je tu Ledo, Dukat, Vindija, Gavrilović, sve super proizvodi), ali nemrem baš sad opsesivno gledat na sve, niti želim iščitavat one štetne E-ove na popisu sastojaka u namirnici. Ak me oće jedan E32 ubit – ja ga nemrem zaustavit.

znate kaj, umjerenost je kraljica svega, pa ne bi htela živet 133 godine, pogotovo ak se svega moram odreći.
i idem sad na čevape i onda si bum pofarbala kosu. a i sunčala sam se. i još bum slijedeće ljeto. aha, vidite kakav sam ja avanturist!!!

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

dnevna doza života....