petak, 13.10.2006.

Sve 'lajne' vode u Rim


Za vrhunski «piz trave» ili «lajnu koke» više nije potrebno protegnuti noge do Amsterdama. Dovoljno je samo skočiti do susjedne nam Italije. Točnije do parlamenta. Jer, valjda, najbolje uvijek ide najboljima.
Da bi provjerili konzumentske navike svojih političkih prvaka, novinari emisije «Iene» dosjetili su se jednog jednostavnog načina; po izlasku iz parlamenta zaustavili su 50 zastupnika i tijekom «intervjua» pomoćnica snimatelja im je uslužno brisala znoj s vatom koja je sadržavala test na drogu. Na marihuanu je bilo pozitivno 24 posto, a na kokain 8 posto. Znači ukupno trideset posto zastupnika. Nije ni čudo da su talijanskoj naciji neki zakoni izgledali da ih je donio netko izdrogiran, kada i je. U prilog tome idu i izglasani prohibicionistički zakoni koji ne samo da nisu iskorijenili drogu, već su je posve stavili u ruke organiziranom kriminalu.
No, emitiranje sporne emisije je zabranjeno uz obrazloženje «kada se već štiti privatnost krijumčara i kradljivaca, onda se može štiti i privatnost i onih 'časnih'». Pritom nikome nije zasmetalo što se tom izjavom oni «časni» trpaju u isti koš s kriminalcima. Biće im je tu i mjesto.
Mozda bi se i hrvatski političari trebali ugledati na na Talijane? Bandić, eto, ne bi više bježao pijan Zagrebom, jer, kažu iskusni, od kokaina si samouvjereniji. A i Šeksu bi možda od «bijelog» malo splaslo ono rumenilo na licu. A kako je naša politička scena ipak sklonija zavirivanju u čašicu, možda bi naši mediji po uzoru na Talijane trebali organizirati rođendansku zabavu na trgu sv. Marka. Pa nek svi pušu balone...





- 22:25 - I što ti kažeš? ( ukupno: 0) - baci na papir - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.