Aragorn's place

četvrtak, 04.01.2007.

ZABRANA PUŠENJA

Evo kaj su susjedi krenuli napraviti - Slovenija uvodi zavranu pušenja

Hmmm mislim da bi mogao potražiti posao u deželi kad uđemo u EU. Ne zato kaj tako jako volim slovence (slovenke su nekaj drugo, pogotovo u ljetnjim mjesecima) već zato kaj razmišljaju glavom. Naime, ameri, europejci, a sada i slovenci su se zapitali zašto bi netko iz svog gušta trovao dimom nekoga kome to ne paše - vidiš, ipak nekaj pametnoga zna doći od amera...
Naravno da će se sad gospoda pušači podići na zadnje noge i reči da gdje je njihovo pravo na slobodu izbora! I imaju pravo, apsolutno se lsažem s njima! Nitko nema pravo uskratiti im njihovo pravo na slobodu izbora hoće li pušiti i tako puniti državni proračun ili neće, baš nitko nema to pravo!
Eto, niti ja - zakleti nepušač - neću im uskraćivati to pravo! ALI.... da, da ima i to ali (nema li ga uvijek?). Ali, zahtjevam i svoje pravo da me nitko na radnom mjestu, u kafiću, na javnim priredbama i slično (dakle na mjestima koja koriste razni ljudi - i pušači i nepušači), ne kontaminira raznim dimnim zavjesama i inim nusproduktima svojih aktivnosti.
Da pojasnim, nemam apsolutno ništa protiv nečijeg osobnog mišljenja i njegovih aktivnosti dok god te njegove aktivnosti ne uzrokuju nelagodu, nezadovoljstvo ili neslobodu nekoga drugoga.
Reči će neki pušači da oni uvijek obazrivo pitaju da li smiju zapaliti i da im gotovo nitko nije rekao ne. Naravno da nije - drugi imaju toliko učtivosti da istrpe njihovo pušenje.
Zašto nemaju oni toliko obraza pa odu na terasu i popuše svoju nikotinsku turu na svježem zraku umjesto da zadime cijelu prostoriju?!

- 20:25 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
O onome kaj mi padne na pamet - možda bude interesantno nekome , drugima garantiram čistu dosadu ;)

Reci mi privatno



Nekaj o meni

- godine: 28
- spol: m
- single
- možeš me naći: na gradilištu, doma, na kavi,....
- slušam: Elvis...dugo ništa...Zeppelin, Straits, Queen....ima toga još
- vozim: malog sa mfrknu, ostao samo službeni novitet
- sviram: gitara
- čitam: BRZO