četvrtak, 28.11.2013.

Leopard

Jedva sam dočekala da izvučem svoju leopard bundu iz ormara. Imam je već godinama, a i dalje izgleda fenomenalno. Volim njen jednostavan kroj te što nema nikakvih dodatnih nepotrebnih detalja jer je dosta upečatljivog uzorka. Iskombinirala sam je vrlo jednostavno, štoviše, tek sam naknadno primjetila da sam nedavno nosila gotovo identičnu kombinaciju, ali unatoč tome smatram da izgleda ipak drugačije, zar ne? Nevjerojatno kako jedan komad odjeće može potpuno promijeniti cijelu kombinaciju.

Napokon sam izvukla i ostale šalove iz ormara, na koje sam pomalo već i zaboravila te se veselim ponovnom otkrivanju "starih" komada odjeće i dodataka.

B.

bunda - Mango
pulover - H&M
suknja - Hrelić
cipele - MixMoss
šal - H&M
naočale - GiantVintage
ruksak - TopShop

_MG_1434a

_MG_1426

_MG_1437

_MG_1429

_MG_1439a

_MG_1435

- 17:28 - Komentiraj (15) - Link na post

srijeda, 27.11.2013.

Eclectic pattern mix

Treće večeri DFWZ odjenula sam poprilično eklektičnu kombinciju boja i uzoraka. Iskombinirala sam mušku kariranu košulju sa ženstvenom haljinom cvijetnog uzorka i jednostavne gležnjače na visoku petu. Budući da su uzorci poprilično jaki i dominantni, ostatak je bio neutralan i neupadljiv. Nakit sam gotovo izbjegla, samo sam stavila moju omiljenu krokodil narukvicu s Hrelića, a torbica je bila minijaturna, tamnoplava lakirana iz Zare Kids.

Nakon DFWZ družila sam se s Milom. Dobrano smo se izblebetale i isplesale te sam baš happy da smo izašle skupa van nakon sto godina.

photo by Jure Perišić

B.

košulja - Choies
haljina - Choies
cipele - H&M
narukvica - Hrelić

ccc (97)

barbya

- 09:57 - Komentiraj (6) - Link na post

ponedjeljak, 25.11.2013.

Retro circus

Druge večeri DFWZ odjenula sam poprilično klasičnu kombinaciju koju sam začinila pomaknutim detaljima i tako je nastao outfit koji neodoljivo podsjeća na neki retro cirkus. Za taj dojam zaslužne su Kragrlica ogrlice te gležnjače na vezanje, koji su udahnuli taj dug starog cirkusa u kombinaciju. Kosu sam uvila figarom kako bih dobila mekši dojam.

photo by Jure Perišić

B.

kaput - Vateno
majica - Zara
suknja - PopCouture
cipele - MixMoss
ogrlice - Kragrlica
torbica - TopShop
sokne - H&M

barb (1)

aaa (7)a

barb

- 10:52 - Komentiraj (7) - Link na post

petak, 22.11.2013.

Black and Apocalips

U srijedu počeo je Dreft Fashion Week Zagreb. Nakon cjelodnevnog snimanja, na brzinu sam uskočila u ovaj outfit koji je nastao slučajno. Nisam stigla kući presvući se te sam iskoristila stvari koje sam imala u autu, koje sam iskombinirala sa prekrasnim i neobičnim topom koji je dizajn Silvija Ivkića aka Coded Edge. Koža, til, lak i čipka - crno ne mora biti dosadno!

Za make up je zaslužan Silvio, kojeg sam malo zagnjavila da isprobamo nešto ludo tako da smo se odlučili za Illamasquin Apocalips ruž u prekrasnoj zelenoj boji. Moram priznati da sam se odlično osjećala sa tom vrlo neobičnom bojom na usnama te bih ga mogla još nekad nositi.

photo by Jure Perišić

B.

jakna - Marni x H&M
top - Coded Edge, Silvio Ivkić
suknja - Woakao
čizme - Hrelić
ruksak - Hrelić

IMG_2823

IMG_2843

IMG_2844

- 10:56 - Komentiraj (9) - Link na post

srijeda, 20.11.2013.

Black lace skirt

Ponedjeljak je poprilično zabavno počeo - u Karting Areni Zagrebačkog velesajma na predstavljanju Tele2 božićne kampanje. Uz ugodno druženje bila je organizirana i karting utrka koja je bila poprilično zabavna. Adrenalin se širio na sve strane, uz grlen smijeh i navijanje. Ovoga puta nisam se okušala u utrci jer mi je još uvijek organizam oslabljen pa sam bila u ulozi navijača, ali vjerujem da idući put neću dvaput razmišljati i da ću sjesti za volan.

Odjenula sam čipkanu suknju do koljena, koju sam iskombinirala sa mekanim toplim starim puloverom. Već danima se ne odvajam od novog kaputa koji je jako jednostavnog kroja, a opet zanimljive bukle teksture te sam se odlučila zaogrnuti baš njime. Za dašak boje tu je moj zimski suputnik, mekan crveni karirani šal.

photo - press

B.

kaput - Vateno
pulover - H&M
suknja - Woakao
šal - H&M
cipele - Shoebox

IMG_0175a

IMG_0173a

- 08:38 - Komentiraj (8) - Link na post

nedjelja, 17.11.2013.

Red is the color of life

Nakon (pre)natrpanog rasporeda i upozoravanja prijatelja da moram malo usporiti, organizam se pobunio i završila sam s groznom želučanom virozom i migrenom u krevetu. Iako poprilično neugodan, bio je ovo jedan od rijetkih vikenda da sam provela kod kuće i na neki pomalo bizaran način odmorila se. Nedjeljno poslijepodne odlučila sam izaći na svjež zrak te iskoristiti malo poboljšano stanje da okinem nekoliko fotki udobne, a opet zanimljive kombinacije idealne za ovaj spor oblačan dan i druženje s prijateljima.

Odjenula sam šal koji je jedan od suvenira koje sam ponijela prije točno godinu dana iz Berlina, u mojoj omiljenoj crvenoj boji. Iskombinirala sam suknju koju sam sašila od komada materijala sa Hrelića, dodala maminu staru udobnu dolčevitu te topli kaput neobičnog kroja i pepito uzorka. Za dašak djetinje zaigranosti obula sam najdraže mi lakirane crvene cipelice sa zadnjeg sniženja iz Zare koje me uvijek vrate u djetinjstvo.

Nisam sigurna jesam li oduvijek voljela nositi crvenu boju. Sjećam se fotografija u crvenim haljinicama, crvenim lakiranim cipelicama, no ne mogu staviti ruku u vatru je li to bila moja omiljena boja. Jedno ljeto davne 1993. godine ludovala sam za narančastom i željela cijeli svoj svijet obojiti baš u tu boju pa su između ostalog malo nastradali zidovi i poneki komad namještaja u mojim pokušajima "bojenja". Crvena je došla tek kasnije, nekih petnaestak godina nakon tog "narančastog ljeta". Sve je krenulo otkrićem crvenog ruža i laka za nokte kroz zanimanje za pin-up fotografije, a prerasla je u ljubav prema toj intenzivnoj, toploj, hipnotizirajućoj i inspirativnoj boji.

Priznajem da se nisam oduvijek ugodno osjećala u toj boji, no nekim spletom okolnosti mi se baš ta crvena, u bezbroj zanimljivih i posebnih nijasni, uvukla pod kožu i postupno postala dio mog stila, mog karaktera i mene same.

Mnogi zaziru od crvene, stvara im nervozu te je izbjegavaju u odjevnim kombinacijama, no ponekad malen detalj u baš toj boji može dovoljno začiniti samu kombinaciju te ispričati neku posebnu, osobnu priču. Moj omiljen detalj u crvenoj boji su upravo crvene cipele, koje godinama marljivo skupljam. Nevjerojatno kako baš ta boja privuče poglede, bilo mladih, bilo starih, koji sa nekim malenim smješkom isprate veseli hod mojih crvenih cipelica po beživotno sivom asfaltu grada. Ponekad se opet osjećam kao ona mala djevojčica sa punđicom navrh glave, koja je bila u stanju demolirati svoje nove lakirane cipelice u nestašnim vratolomijama te se odmah osjećam življe i zaigranije.

Crvena boja potiče glad i žudnju, otvara put kreativnosti i pobuđuje želju, pokreće i nemoguće je ignorirati je. Znak je snažne osobnosti te daje samopouzdanje i polet. Zaslužna je za mnoge promjene, senzualna i hrabra u isto vrijeme. Podsjeća me na nove početke, toplinu i borbu, ponekad je kolerična, ali uvijek prisutna i upečatljiva.

Za baš tu boju odlučio se #dreft ususret Dreft Fashion Weeku Zagreb pokrenuvši suradnju sa radnicama Udruge Kamensko. Crvena boja na šalovima koje su izradile vrijedne radnice bivše tvornice Kamensko šalje poruku hrabrosti i borbe, čega ovim vrijednim ženama ne nedostaje. U borbi za radna mjesta i dostojanstvo, #dfwz i Udruga Kamensko predstavili su ovaj emotivan kratki video, u kojem radnice još jednom dokazuju da uvijek postoji nada, koja je možda ponekad nejasna i teška za razaznati u moru sivila i loših događaja te beskrajna volja i želja za boljim sutra.

Ružne se stvari događaju, i najvrijednijim i najpoštenijim ljudima. Svijet je naopak i ponekad se čini kao jedno surovo mjesto gdje ljudi životare i preživljavaju te su ovakve tople ljudske inicijative ono što bi se trebalo mnogo češće pokretati i nastojati pomoći ljudima. Teško je živjeti bez posla, bez sigurnosti, bez budućnosti i trebali bismo napokon početi pomagati jedni drugima pa makar to bilo u malenim znacima pažnje.



U sklopu ovogodišnjeg Dreft Fashion Weeka Zagreb pokrenut je još jedan zanimljiv natječaj, što nas je također razveselilo, a to jest da nas je Dreft odlučio nagraditi te povesti u London. Predivna gesta te izuzetno vrijedna nagrada pripremljena je za dvoje blogera. U svakom slučaju lijepo iznenađenje, pogotovo za mene koja nažalost još nikada nisam imala mogućnosti otputovati u taj grad. Više o samom natječaju čitajte od sutra na službenom Facebook page-u Dreft Fashion Weeka Zagreb.

Ovaj post dio je promotivne kampanje Drefta kao glavnog sponzora Dreft Fashion Weeka Zagreb ss 2014.

039

042

053

051

048

056a

- 19:41 - Komentiraj (21) - Link na post

ponedjeljak, 11.11.2013.

JET LAG N.Y.C by ar-ar

cover_web

Bila sam naprosto oduševljena novom JET LAG kolekcijom za jesen/zimu 2013./14. koja je inspirirana New Yorkom 30-ih godina prošlog stoljeća. Eklektičnost tog vremena isprepletena je urbanim detaljima i vrhunskim odabirima materijala te je ova kolekcija zasigurno jedna od najomiljenijih mi ove sezone! Romantične baby doll haljinice, zanimljive multifunkcionalne parke, urbani sweathirtovi i komadi sa volanima pa sve do preslatkih kapa i rukavica, kao stvorenih za hladnu zimu.

Predstavljamo vam najzanimljivije komade iz N.Y.C kolekcije u ležernom izdanju te se nadamo da će vam se svidjeti! Više o kolekciji možete
pronaći na JET LAG Facebook page-u.

Za ludu kovrčavu frizuru zadužen je fantastičan Kevin Murphy tim, hvala vam!

photo - Bernarda Murn
postproduction - Barbara Repe
styling - Barbara Repe
clothes & accessories - JET LAG
shoes - Shoebox & H&M

B.


c1_w

c4_w

IMG_9738_w

c2_w

IMG_9938_w

IMG_9825_w

c3_w

IMG_9999_w

- 11:11 - Komentiraj (17) - Link na post

nedjelja, 10.11.2013.

Nail Bar

Već mjesecima slušam o genijalnosti trajnih lakova za nokte, no nikako da se odlučim isprobati taj iznimno praktičan način nanošenja lakova. Prijateljica je još ljetos isprobavala trajne lakove i uvjerila me u postojanost istih te sam prije desetak dana napokon odlučila i sama na iste. Budući da puštam svoje nokte i ne želim ih uništiti sada kada sam ih dovela u red, nisam ih htjela zeznuti sa geliranjem, no stalno lakiranje mi ponekad zadaje glavobolje, pogotovo kad se žurim na neki sastanak i kada u zadnji tren skužim da je moja sinoćnja manikura sve samo ne friška. Trajni lak se čini kao idealno rješenje za sprečavanje takvih paničnih situacija (haha, žene).

Iako sam u većini slučajeva skeptična do bola i nisam vjerovala da će ta manikura ni potrajati, a i ako već potraje, bila sam uvjerena da će izgubiti sjaj i izgledati ne tako spektakularno, moram priznati da sam doista ugodno iznenađena! Prošlo je točno 11 dana, a moji nokti izgledaju kao da su nalakirani prije pola sata! Mislim da se neću tako brzo vratiti na obične lakove za nokte jer je ovo izuzetno praktičan način za održavanje manikure, a opet da je relativno prirodno, bez standardnog geliranja i plastike.

Odlučila sam se za klasičnu crvenu nijansu, koja uvijek izgleda elegantno i primjetno te nikada ne može dosaditi. Jedna sam od onih koje vole eksperimentirati s bojama, no tu i tamo me uhvati faza crvenih nijansi, mojih omiljenih te nema ništa ljepše od ovalne klasično crvene manikure.

Nail Bar u City Centru One East nudi razne vrste manikura, a cjenik i sve usluge možete naći na njihovom Facebook page-u. Simpatično okruženje i brza usluga je najbolji opis tog malog mjesta za uređivanje noktiju!

Željela bih čuti vaše mišljenje o trajnim lakovima!

p.s. U suradnji sa Nail Barom, koji je smješten u City Centru One East, poklanjamo vam manikuru + trajni lak po želji, a sve što trebate učiniti jest:

1. Like Nail Bar
2. Like ar-ar Facebook page (ako još niste)
3. ostavite u komentarima svoj e-mail kako bismo što lakše kontaktirali sretnu dobitnicu - OVDJE
4. sherajte fotku, ako želite

Sretnu dobitnicu objavit ćemo iduće nedjelje, 17. studenog u 18h na ar-ar Facebook page-u.

Sretno!

B.

image_1

image

image_2

- 17:50 - Komentiraj (3) - Link na post

nedjelja, 03.11.2013.

Isabel Marant for H&M

Prije nekoliko dana dobila sam priliku osmisliti jesenske stylinge sa komadima iz najočekivanije kolekcije ove jeseni, koja za 10 dana dolazi u dućane - Isabel Marant for H&M! U suradnji sa ItGirl.hr te H&M-om donosim vam sedam outfita sa Isabel Marant komadima, iskombiniranim na pomalo eklektičan i razigran način.

Isabel Marant for H&M odjeća stiže u dućane 14. studenog te sam sigurna da će biti prava pomama za komadima jer su toliko laki za kombiniranje! U ovom setu fotografija željela sam vam dati neke nove ideje kako iskombinirati baš te komade i prilagoditi ih vlastitom stilu.

Kakvi bi to bili outfiti bez mojih ulova s Hrelića i DIY stvarčica? Uz moje omiljene komade našle su se tu i Shoebox cipele, koje su se doista sjajno uklopile u kombinacije.

Nadam se da će vam se svidjeti nešto drugačije kombinacije te vam dati inspiraciju! Koji vam se outfit najviše sviđa?

photo: Bernarda Murn
edit: Barbara Repe
styling: Barbara Repe

B.

IM_prevvv

1.
pulover - Isabel Marant x H&M
haljina - H&M
gležnjače - Shoebox (Jeffrey Campbell)
ukras za kosu - DIY (posuđen)

1w

2.
kaput - Isabel Marant x H&M
kožni top - Choies
kožne hlače - Isabel Marant x H&M
čizme - Shoebox
šal - Isabel Marant x H&M

2w

3.
muški sweatshirt - Isabel Marant x H&M
suknja - Hrelić
remen - Isabel Marant x H&M
cipele - Zara

3w

4.
jakna - Front Row Shop
sweatshirt - Isabel Marant x H&M
hlače - Isabel Marant x H&M
cipele - H&M

4w

5.
top - Isabel Marant x H&M
suknja - DIY (Hrelić)
remen - Isabel Marant x H&M
gležnjače - Shoebox (Jeffrey Campbell)

5w

6.
jakna - Isabel Marant x H&M
suknja - DIY (posuđena)
remen - Isabel Marant x H&M
mašna - DIY
cipele - Shoebox

6w

7.
kaput - Isabel Marant x H&M
top - Isabel Marant x H&M
hlače - Isabel Marant x H&M

7w

- 21:44 - Komentiraj (15) - Link na post

Night textures

Prošle nedjelje posjetila sam Hrelić u nadi da ću pronaći nekoliko pulovera za nadolazeću zimu, no vratila sam se kući sa brdom suknji i ostalih komada i samo jednim puloverom. Jedan, ali vrijedan! Savršeno očuvan, neobične tamnožute boje sa zanimljivim uzorkom, plaćen čitavu jednu kunu. Iskombinirala sam ga sa jednom od najdražih mi haljina prekrasnog stiliziranog paisley uzorka u jesenskim toplim nijansama te novim Jeffrey Campbell gležnjačama, koje su u roku milisekunde dobile počasno mjesto na polici sa cipelama, iako se više zadržavaju na mojim nogama. Jednostavan i ponajviše udoban outfit za obavljanje poslova.

Sutra na blogu i ItGirl - ItGirl look: Isabel MarantxH&M by ar-ar! Stay tuned!

IM_prev1

B.

pulover - Hrelić
haljina - Choies
cipele - Jeffrey Campbell Norwalk(Shoebox)
ruksak - Topshop

IMG_9544

IMG_9561

IMG_9570

IMG_9545

- 20:17 - Komentiraj (5) - Link na post

subota, 02.11.2013.

Queen of hearts

Dugo sam planirala svoj kostim za Halloween, no u zadnji tren sam se predomislila i odlučila izraditi kostim Crvene kraljice, aka. Queen of hearts. S obzirom na gotovo nemoguć budžet, odnosno kroničan nedostatak istog, izradila sam kostim od već postojećih komada te ukrasa koje sam imala kod kuće. Stari korzet kojeg sam koristila za hrpu različitih kostima, preuredila sam sa komadom tkanine i ukrasnim trakicama koje sam našila na njega. Za suknju mi je poslužila suknja koju sam izradila za kostim crnog labuda te sam na nju našila komad crvenog satena. Kakva bi to bila Queen of hearts bez srca? Iako sam isprva planirala izrezati srca od crnog skaja, u nedostatku vremena i materijala, izradila sam ih od samoljepljive tapete na koju sam potom iscrtala crna srca markerom. Iako je zlatni plašt u teoriji također trebao ići preko suknje od tila, nikako nije funkcioniralo te sam u posljednji tren našila taj komad materijala ispod same suknje, kako bih dobila taj neki kraljevski dojam. Željela sam odjenuti i mrežaste čarape, no kada sam se krenula spremati sjetila sam se svojih bijelih točkastih najlonki koje su se puno bolje uklopile te dale samom kostimu još razigraniji dojam.

Kruna je nastala od posude sira te sam je presvukla sa istom zlatnom samoljepljivom tapetom, a pričvrstila sam je komadom tanke gumice, koju sam provukla kroz kosu te učvrstila ukosnicama. Frizuru sam također vrlo jednostavno napravila - zavezala sam visoki neuredan rep, kojeg sam podijelila na dvije strane te vrhove učvrstila sa ukosnicama.

Make up se čini poprilično kompliciran, no bila sam gotova za petnaestak minuta. Nanijela sam bijelu boju za lice, pričekala da se posuši, stavila plavo sjenilo skroz preko obrvi, crnim tekućim tušem iscrtala tanke obrve iznad svojih te mali madež na obrazu. Za konturiranje pomiješala sam bordo sjenilo i kričavo rozo rumenilo te ga nanijela ispod obraza. Queen of hearts ima malene usne u obliku srca, što sam vrlo lako iscrtala sa Manhattan kričavo crvenim trajnim ružem.

Frend i ja se često zamaskiramo u istoj temi, tako da je on ovaj put bio Mad Hatter. I njegov kostim je koštao ravno nula kuna, a sasvim je zanimljivo ispalo, zar ne?

Odlično smo se zabavili i isplesali u Katranu, koji je bio krcat odličnim i zanimljivim kostimima!

Nadam se da će vam se svidjeti naši no budget kostimi za Noć vještica!

B.

IMG_0062

IMG_0066a

IMG_0083

IMG_0081a

- 10:04 - Komentiraj (10) - Link na post

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.