S unutarnje strane...

utorak, 09.03.2010.

Još jedan klik do bloga...

Nakon gotovo četiri godine boravka na ovome mjestu, odlučio sam malo promijeniti okolinu. Zahvaljujem domaćinima na gostoprimstvu i želim im da što prije riješe tehničke probleme (koji često smanjuju praktičnost).

Vama, drage čiteteljice i čitatelji, koji ste redovito ili samo povremeno dolazili do ovoga mjesta, također od srca zahvaljujem. Stotinjak tisuća čitanja nije mala stvar. Da li ćemo se dalje družiti, ovisi od vas. Srećom, moju selidbu virtualnim prostorom vrlo je lako pratiti. Čekam vas na novom mjestu, s Ganeshovom kravatom, glavom u oblacima i zvijezdama, srcem u dubokom plavetnilu i plesu s vjetrom, pokojim mišlju "s unutarnje strane", nekom slikom, zvukom ili ritmom... Od sada na dalje sam OVDJE. Dobrodošli!

09.03.2010. u 08:49 • 0 KomentaraPrint#

subota, 06.03.2010.

Distant past

Image Hosted by ImageShack.us

Putujući po mjestima na kojima su nekada, u vrijeme neolitskih kultura Stare Europe, od Mađarske, preko Bugarske, pa preko Krete sve do središnje Turske, moji duhovni pretci živjeli, voljeli i plesali, osim misli i ideja za knjige "Povratak Boginje" i "Duša Stare Europe", "hvatao" sam i davno zaboravljene zvukove i ritmove.

Tada i tamo, osluškivao sam, plesao, pokušao zapamtiti... Nakon toga, i nakon što su knjige bile napisane, a dosta toga već isplesano u obliku neodance-a, u jesen 2008. godine sam konačno uhvatio vremena i pokušao se prisjetiti svega što sam doživio. Ovaj put ne kroz pisanje, već kroz glazbu. Koliko god je bilo u mojoj moći, koliko god mi je bilo podareno, mnoge sam noći proveo uz digiridoo, gitare i ostale instrumente, pokušavajući izraziti ono što je čula moja duša.

Prošlo je, eto, dvije godine nakon toga, i sada vam konačno mogu predstaviti te ritmove, glazbu, zvukove... Ne znam koliko sam doista bio vjeran unutarnjem originalu, ali dao sam sve od sebe. S rezultatom sam zadovoljan iako u izgubljenoj prošlosti koje se prisjećam, ima još toga što čeka neko drugo vrijeme, ali i slobodu i spremnost za izražavanje.

CD Distant past možete dobaviti preko Dvostruke duge, a dijelove svih pjesama možete poslušati na profilu virtualne grupe "The Breath". Svi ritmovi Distant pasta popraćeni su odgovarajućim ritmom disanja koje će neodanceri prepoznati iz večernjeg rituala i drugih praktičnih dijelova neodancea. Dah je uvijek izraz života, a za neodance i neokulturu to je bila živuća stvarnost.

Pjesma "Where to go" već je poslužila kao pozadina za video spot "NeoCulture", a u ime objave dugo stvaranog CD-a, darujem vam video spot "Transformation Phase". Zahvaljujem plesačicama na suradnji!

(PS: YouTube je iz nekog razloga znatno "popapao" basove na toj pjesmi – ili je barem tako na mojem kompjuteru – original na CD-u ima doista snažan sub-bas koji zahtijeva slušanje na dobroj opremi.)


06.03.2010. u 18:54 • 5 KomentaraPrint#

srijeda, 03.03.2010.

DVD "Ganesh i ja"

U Krškom sam govorio o dva značajna "pogleda" koja su odredila Ganešovu sudbinu. Prvi, razmijenjen između Šive i Prvati, kojim je stvoren, i drugi, upućen od Šanija, koji mu je "skinuo glavu". Mali okus predavanja je u kratkoj video najavi. DVD se može naručiti u DD-i.

03.03.2010. u 21:30 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 01.03.2010.

"Mars" trese Zemlju

Suosjećam sa svim ljudima koji su stradali u nedavnim potresima i prirodnim katastrofama, kao i s onima koje to tek čeka. Nije mi običaj isticati vrijednost "naslućivanja budućih trendova", ali svaki početnik u jyotishu zna da se nalazimo usred dugotrajne Mangalove (Mars) debilitacije. Ovih dana je još i retrogradan...

Još početkom desetog mjeseca pokrenuli smo program "Mangal upaje", učinili smo, na svojoj maloj razini, koliko smo mogli. Pisao sam o tom razdoblju mnogo ranije nego se počelo odvijati - ne na razini predviđanja, nego na razini upozorenja i poziva na promjenu.

Navodnici nad Marsom u naslovu nisu slučajni - da ne bi netko pomislio da je naš susjed, crveni planet, nešto kriv. Ako krivnje ima - ona je u nama. I jedino tamo se može ispraviti.

Svijest našega planeta, majke Zemlje, trenutno vrije crvenom "Marsovom" vatrom. I tako će biti do petog mjeseca. No to ne znači da se nakon toga neće pojaviti neka druga vatra.

Nas ljudi ima toliko da smo postali presudan činitelj u kretanju svijesti planeta. I svaka mala pojedinačna svijest - svaka mala pojedinačna misao pridonosi tome.

Ne znam može li se to promijeniti dovoljno brzo, ali znam, zasigurno znam da se svaka buduća muka može izbjeći.

Treba li još upozerenja? Koliko još morotresa i zemljotresa, koliko još oluja, prije nego shvatimo?

Počnite stvarati blagu, povoljnu i živtnopodržavajuću klimu u sebi, oko sebe... Odbacite nasilne i negativne misli, optužbe i kritike. Ima toliko toga dobrog i lijepog na ovome svijetu - toliko toga što čeka samo vas i vaše svjetlo. Ako vam se nešto i ne sviđa, ako ste protiv, u redu, budite. Ali, nemojte ići protiv toga, nemojte doljevati ulje na vatru svojim vlastitim životom. Okrenite se dobrom, pokažite svojim primjerom da se može drugačije. Stvarajte svjetlo. Nemojte progoniti tamu, jer je tako samo unosite u svoje srce, u srca svojih bližnjih i cijeloga planeta.

Budite mir i znanje. Budite sreća i radost. Budite SADA budućnost koju želite za sebe i svoju djecu; za sve ljude ovoga svijeta, one koji su sada ovdje i one kojima ćemo svijet predati kao svoje naslijeđe.

01.03.2010. u 11:07 • 10 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 22.02.2010.

DVD "Oživite dušu!"

DVD s predavanjem "Oživite dušu!" može se nabaviti u Dvostrukoj dugi, a dolje je mali okus predavanja... :-)


22.02.2010. u 13:54 • 45 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.< ožujak, 2010  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Stvarnost ima mnogo slojeva, a ono što um ne zna, oči ne vide.