Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

12.03.2017., nedjelja

Napad vs. obrana


Plaćenici

Danas je 13 Plaćenika izašlo na teren. Dijelimo se šest prema sedam pravilom sredine i malobrojnija ekipa odlazi u dubinu složiti zasjedu, dok brojnija ekipa treba napadati. Prva borba za zagrijavanje traje uz naše povlačenje, ali pošto prethodno nismo dogovorili detalje na kraju je prekidamo. Prva je neriješena. Nakon dogovaranja pravila - dva oživljavanja, drugi oživljava, kreće novi napad. I ova borba završava čudnovato nakon što im rušim postavljeni respawn. Pošto nismo dogovorili ništa ni po tom pitanju i ovu proglašavamo neriješeno. U treću borbu idemo još dublje. Šumski pod prekriven otpalim lišćem prošaran je bijelim i ljubičastim šafranima, te žutim jaglacima koji rastu u skupinama. No ne diramo ih pošto mi "ubiremo" ljude.

Plaćenici

U koritu potoka četvorka zauzima položaj dok dvojica zauzimaju položaj malo naprijed i desno koristeći za zaklon stabla koja rastu uz šumski puteljak. Plan je kad neprijatelj udari na našu liniju, pomesti ih s boka. No to se nije dogodilo jer je njihova linija krenula pravo na nas. Iz zasjede ih rješavamo čak četvoricu bez gubitaka. Dok se oni vraćaju nazad pridružujemo se svojima u potoku, a tamo ima gubitaka među našima zbog Dekijevog prodora iza leđa. Sad kad smo izmješani ne može se nastaviti, pa i ovu proglašavamo neriješenom. Za sljedeću borbu idemo još dublje i smještamo se u drugom dijelu korita na principu dva lijevo, tri desno i jedan iza. Dok traje razmjena paljbe sa napadačima vidim kako se Rafo pokušava infiltrirati po našem lijevom krilu. Vidi to i Deki pa se oba prebacujemo lijevo. Tako je to u Plaćenicima.

Plaćenici

Bez izdavanja zapovjedi svatko radi posao koji se mora. Dok polako napredujemo Rafo iz zasjede rješava Dekija, nakon čega ja rješavam njega. Dok mu pametujem zašto je poginuo, Krki rješava mene. Toliko o pametovanju, dok se sam ne pridržavam toga. Vraćamo se nazad i tijekom čik pauze zaključujemo kako bi trebalo krenuti nazad. Preuzimamo jednog njihovog i sad mi možemo krenuti u napad. Napadamo, ali napada i obrana, pa na kraju gubimo. Ovo je prva borba koju možemo proglasiti čistom pobjedom. Napad iza toga mi čisto dobivamo izbivši na vrh platoa. Zadnja sedma borba vodi se prema autu, ali iako se gine na obje strane i ova nekako čudno završava. No u konačnici bitno je dobro se oznojiti i izvući koju pouku iz ove simulacije bd-a. Što smo na kraju proslavili uz roštilj, pivo i još par sati druženja. Sretan rođendan Sivi...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.