Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

18.12.2016., nedjelja

Zadnji u 2016.


Danas je odrađen zadnji Plaćenički trening u 2016. godini. Kako bi mobilizirali naše Zaprešićke medvjediće koji su već utonuli u zimski san, odrađen je šumsko-urbani teren koji oni vole. Sjevernu stranu brijega cijeli dan sunce nije obasjalo, tako da smo cijeli trening odradili kroz injem prekirivenu vegetaciju na nekih -2 stupnja. Kao rezultat neke replike su otkazale poslušnost, a sve su generalno zbog ukrućenih hop-up gumica čudnovato razbacivale bibije. No to nas nije spriječilo odraditi čak šest borbi. Prve dvije borbe odrađujemo na principu zapadne replike (M4, G36) protiv istočnih (AK, SVD). Naravno pošto istočno naoružanje pretežito koriste stariji tj. iskusniji igrači, zapadna strana nije imala puno šanse. Obje borbe odnio je istok zbog boljeg povlačenja linije po terenu. S druge strane zapadnjaci su vrhunac koordinacije imali na razini binoma.

Plaćenici

Stoga se ponovno dijelimo po principu "najmlađi biraju". Dečki koji su prvi put na terenu znaju eventualno jednog ili dvojicu igrača, pa je nastavak njihovog odabira potpuno slučajan. Potvrdilo se to i ovaj put, pa je prva borba nakon toga bila neriješena. Igrali smo na dva najudaljenija objekta koji su baze sa tri života i pravilom treći oživljava. Sljedeće dvije borbe jednu odnose oni, a jednu mi nakon dolaska do neprijateljske baze. Nakon toga uzimamo drugu čik-čvarci-pivo pauzu i krećemo u odlučujuću borbu za pobjedu. Međutim i ona završava bez pobjednika, iako moram priznati da je kontra strana borbu dobrano prenijela na našu polovinu. Ljuti čvarci bili su donacija naše Plaćeničke podružnice 32, na čemu im se još jednom zahvaljujemo. Zbog njih su na nas 17, planule skoro dvije gajbe Velebita.

Plaćenici

Osim toga, danas smo odradili naš okrugli pedeseti trening i susret u 2016. godini, koja kako netko primjeti ima 52 tjedna. Pošto pauziramo za Božić i Novu, ispada da nismo imali pauze ove godine. Učestalost je to okupljanja kakvu vjerojatno nema ni jedna ekipa na svijetu. Zato se iza 16h bacamo na zasluženi predbožićno-oproštajni roštilj koji smo zgotovili u rekordnom roku, zahvaljujući Žunu koji nas je na terenu dočekao sa zapaljenom vatrom. Popila se još koja piva dok smo se prisjećali nekih susreta, nekih boraca i općenito nekih starih vremena. Kako je sumrak padao, tako je padala i temperatura, a vatra dogorijevala. Došlo je vrijeme za rastanak Plaćenika do sljedeće godine. HUA!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.