Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

26.05.2016., četvrtak

Op. "Raketna baza"


Dok je glavnina Plaćeničkog pokreta davala paljbenu potporu podružnici 44, jedna naša ćelija je bila angažirana na drugoj bojišnici. Naravno to mogu samo Plaćenici, odraditi posao na dvije i više bojišnica. Ifketov izvještaj slijedi:
Miter, buraz, jedan frend i ja smo prisustovali zazovom treningu. Sve skupa cca 60 ljudi. Cilj igre je bio pronaći tri karte sakrivene u objektima na terenu, te ih odnjeti do raketne baze gdje je bomba. Nakon pronalaska karata bomba se aktivira, te se mora braniti od protivnika sat vremena, nakon čega se prenosi u bazu tima i tamo brani još pola sata za potvrdu pobjede. Dijele nas tako da na jednu stranu staju oni koji su prvi puta na treningu ZAZ-a pojačanim sa nekoliko ljudi koji su svojevoljno odlučili pristupiti našoj strani. Prvim napadom osiguravamo cestu i nekoliko objekata, te ja pronalazim prvu kartu. Nakon toga počinju problemi, jer nam je dio ekipe odsječen u šumarku i po njima se puca sa dvije strane, pa se ne mogu probiti do nas da sigurnije odnesemo kartu u raketnu bazu.

Plaćenici
Foto: Miter

Budući igramo sa dva oživljavanja sa bleedoutom od 5 minuta, medic je bio od velike važnosti u ovakvom scenariju. No zbog loše komunikacije i dogovora unutar ekipe, oba medica nam odlaze na istu stranu. Zbog toga nakon svega pola sata igre, nekih 10-12 boraca nam odlazi u Mash na respawn, što za posljedicu ima gubitak većeg dijela terena. Treći napad smo izveli efikasno i brzo, te uspijevamo osvojiti raketnu bazu. Na žalost to nije bilo dovoljno, jer nam nakon odlaska 5-6 igrača slabimo liniju i jednostavno nemamo ljudstva da skinemo M249 i dva snajpera koja nas samo kose iz šume. Protivnici brzo nakon toga zauzimaju raketnu bazu sa bombom i uspješno je brane čme potvrđuju pobjedu. Što se tehničke strane treninga tiče, trening je bio u redu. Jedine zamjerke su nepriznavanje pogodaka od strane nekih igrača, ali to su moderatori s lakoćom riješili, kao i jako zarastao teren sa poljima koprive i trnjem koje viri sa svakog mogućeg mjesta.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.