Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

20.03.2016., nedjelja

Ničija zemlja


"No Man's Land" kao 24 satni susret u organizaciji ASK C.A.T. Bjelovar, pohodila je trkačka trojka Plaćenika na strani pobunjenika zvanih "Oslobodioci svijeta". Cilj igre je bio pronaći prisilno prizemljenu posadu aviona, kao i teret koji su prevozili. Susret je počeo u 12 sati u subotu. Nakon postavljanja šatora naša trojka kreće u izviđanje terena. Nakon šireg obuhvata dolazimo do minskog polja, koje se nalazi 100 metara od protivničke NATO baze. U gušćem dijelu šume nailazimo na protivničku patrolu, koju uredno eliminiramo bez gubitaka. Ne znajući gdje se nazlazi protivnička baza, trojka se tijekom pretraživanja šume prebacuje na put iza UN baze. Tu uočavamo NATO vojnike i doktora, koji se probijaju kroz gustu vegetaciju mlade šume ne bi li spasili pilote. Trojka kreće u napad na tu grupu, ali se zbog preguste vegetacije samo Rafo uspio probiti i eliminirati ih, dok Sale i Krki ulaze u konflikt na cesti. Nakon 2 i po sata istraživanja mape vraćamo se u bazu. Nakon respawna nalazimo se sa zapovjednikom naše strane, te ga izvještavamo o otkrivenom. Odlučujemo krenuti u drugu potragu za NATO bazom. Predvečer u tome uspijevamo, čekamo mrak i zatim im ulazimo u bazu. Rafo s "bang-bang" povicima eliminira ekipu oko roštilja i zatim kreće pucanje. Nismo dugo ostali živi, jer se u bazi nalazilo 30-ak vojnika, no izazvali smo takvu pomutnju da su se Natovci počeli međusobno ubijati. Dok su shvatili što čine, iz borbe je bilo izbačeno 3/4 ljudstva. Vraćamo se u našu bazu, oživljavamo i doznajemo da naši drže skladište sa teretom, pa ga odmah krećemo osigurati. Pet minuta nakon dolaska u skladište, čujemo protivničku ekipu koja nastupa prema nama. Mrkli mrak u 22 sata prisiljava nas da se oslanjamo se na zvuk i lampe, dok su naši protivnici opremljeni s night vision-om, pa nas lako rješavaju. Oživljavamo se, podnosimo izvještaj i odlučujemo se odmoriti malo. U 2 sata se budimo, opremamo i krećemo na njihovu bazu pod pretpostavkom da oni spavaju. U napredovanju nailazimo na ekipu naših, koja je odlučila zauzeti skladište. Nakon što ih informiramo da skladište osiguravaju Natovci opremljeni sa NV-ima, odlučuju nam se pridružiti u napadu na bazu.

Plaćenici
Foto i tekst: Sale

Nas 15 upada u njihovu bazu, dijelimo se lijevo i desno od baze i riješavamo sve na putu. U jednom trenu Rafo i ja, ostajemo sami u njihovoj bazi u prepucavanju sa jednim protivnikom, dok se naši deru povlačenje. Ne bi mi bili mi, da nismo tamo ostali do kraja i ginemo obojica. U povratku u našu bazu srećemo Krkija i još dvojicu koji su zauzeli skladište. Oživljavamo se, doznajemo da smo im pokupili pilote i sve sanduke iz skladišta. Pošto je sva oprema kod nas i već se razdanilo, očekujemo napad svim silama. Sa AT Padobranci zauzimamo uzvisinu na cesti i čekamo. Pošto naši na drugom dijelu imaju problema zbog udruživanja UN-a sa NATO snagama, Padobranci im odlaze u pomoć. Rafo i ja ostajemo čuvati cestu, kad najednom dolaze sve njihove snage i bivamo pogođeni u sekundi. Trk do baze, oživljavanje, te pokušaj uništavanja pokrenog MASH-a. Nismo uspijeli, ali kasnije saznajemo da je uništen. Pošto se protivnici nemaju gdje oživljavati, povlače se, a trojka Plaćenika kreće u izviđanje baze UN-a. Putem nailazimo na prazno skladište iz kojeg izvlačimo jedan sanduk tereta i sakrivamo ga. Tada čujemo UN-ov terenac kako prilazi. Iz zasjede ubijamo UN-ovce i pokušavamo im uzeti terenac. No UN-ovci se izvlače kako je vozilo pogođeno bibijima i van funkcije. Nastavljamo dalje i nailazimo na NATO snage koje izvode zadnji napad na našu bazu. Opet smo brojčano nadjačani, pa nas pogađaju brzo i nastavljaju prema našoj baze. Napadaju je u 11:45, ali naši je uspijevaju obraniti do 12 sati kada je igra završena. Odličan scenarij sa puno zadataka, izvrstan teren sa uzbrdicama, cesticama, "starom" i "mladom" šumom. Jedina zamjerka bio je mali broj ljudi koji je sudjelovao u noćnoj igri. Jer kako smo mi ulazili u njihovu bazu, tako su oni ušli i u našu.

Plaćenici
Foto i tekst: Manga

Dok su naši Sale, Rafo i Krki branili tekovine Plaćeničke revolucije u Bjelovaru i ostatak družine je današnji lijep dan odlučio provesti u prirodi. Okuplja nas se 12 i prve tri borbe odrađujemo po scenariju osvoji stijeg. Dijelimo se domaći protiv pridošlih i igramo na tri života. Sve tri borbe pobjeđuju pridošlice. Iako je Kum vukao po terenu i pokušavao uvezati mladiće u združeno djelovanje, to im nikako nije polazilo za rukom. S druge strane nastupala je uigranija ekipa i nije im bilo pomoći. Nakon toga trojica mladića moraju ići, pa Žmirka i mene prepuštaju domaćima. Iako imamo repliku više, ne uspijevamo to iskoristiti prvu borbu. Čiste nas bez vlastitog gubitka. Pošto našoj strani nedostaje manevarskih sposobnosti, sljedeću se odlučujemo utvrditi u jednom gustišu. Kum i podmladak uzvraćaju paljbu iz tog gustog zaklona, dok se osobno prebacujem na lijevo krilo na kojem sam uočio Lacija. Iako nisam uspio u svom glavnom naumu već to je bilo dovoljno da im poremeti napredovanje prema gustišu. Laci i ja se rješavamo međusobno, dok pod Kumovim rafalima padaju Mrzli i Spock. Ostaje samo Lektor, pa prekidamo. To je to. Izjednačili smo zadnju i možemo doma.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.