Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

17.08.2014., nedjelja

Ljetni rezime


Placenici

Ljeto i airsoft aktivnosti najčešće su obrnuto proporcionalne varijable. Razlog je opadanje aktivnosti na kontinentu, te migracije svekolikog ljudstva prema jugu. To pogađa većinu ekipa, ali ne i nas Plaćenike. Istina, osulo nam se Plaćeništvo iz 10-te i 44-te rote, ali srećom zahvaljujući aktivnosti 49-te rote, svi koji su se zatekli oko Zagreba imali su s kim trenirati. Za to vrijeme obnašatelj dužnosti Plaćničkog komesara ili ti ga "politički" zaputio se na jug donirati ono što svakog ljeta pofali u našim bolnicama. Jer dok je radio ono što je radio, to mu je bilo zabranjeno. U međuvremenu je imao sedam opearacija i naravno pritom primio i pokoju dozu krvi. Budući nikada nikome nije ostao dužan, nije ni po ovom pitanju. Ovo je bilo njegovo jubilarno 20-to davanje krvi.

Placenici

Osim tih društveno korisnih akcija na krajnjem jugu Bivše naše provođena je i obuka Plaćeničkog podmlatka. Nakon prošlogodišnje obuke iz slobodnog penjanja i jahanja... ovu je na red došlo taborovanje i usvajanje mornaričko-desantnih vještina. Pa je u skladu s tim naša temeljna (obiteljska) ćelija odradila punih 12 dana taborovanja uz svakodnevnu pomorsku izobrazbu, te neizostavnu obuku iz gradelanja tj. preživljavanja uz more. Kako je to izgledalo skoro svaki dan najbolje ilustrira sljedeća slika.

Placenici

Naravno pritom nije izostavljena ni regularna airsoft obuka, pa je za kraj boravka na području novoosnovane podružnice 20 odrađen još jedan fajt u sastavu 3:2. Time je provođena mobilizacija novog ljudstva podružnice 20, ali i podružnice 387. Naime tijekom dva odrađena treninga zainteresirali smo najmanje trojicu Sarajlija, koji su nakon toga dobili naputke kome se javiti u BiH. Zadnji trening odrađene su tri borbe na ispadanje, a konačni rezultat je bio 2:1. Jasno je bio vidljiv napredak u svega dva-tri treninga. Dalje je na njima...

Placenicka 20-rota

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.