Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

20.04.2014., nedjelja

Johnny izvještava


Usprkos prijetećoj vremenskoj prognozi koja se srećom izjalovila, na (pred)uskršnjem fajtu okuplja se 17 Plaćenika. Dijelimo se na dvije skupine i odrađujemo tri kvalitetne borbe po scenariju koji je ranije bio predstavljen na forumu: klasična situacija u kojoj jedna strana osvaja teren (objekte), a branitelji u slučaju gubitka objekta imaju pravo na protunapad. Početkom igre, napadači brzom akcijom iskorištavaju sporu reakciju branitelja te zauzimaju zadani objekt nakon kratke i oštre borbe. Napadačka strana imala je malu prednost na terenu u obliku strojnice koja je kontinuiranom paljbom prikovala branitelje za zemlju, što je olakšalo napredovanje napadača. Branitelji nakon kraće pauze imaju priliku za protunapad, tj. ponovno osvajanje objekta, ali napadači upornom obranom odbijaju sve pokušaje i drži branitelje na distanci. U drugoj igri posebno se istaknuo jedan snajperist napadača koji je bočnom paljbom sa skrovite pozicije pokrivao dosta veliki prostor.

Placenici
foto Danny

Nakon što su osigurali osvojeni objekt odbivši protunapad branitelja, napadači kreću u zauzimanje sljedećeg objekta kojeg posjedaju branitelji. Strojnica je ponovo odigrala ulogu podrške u smionom napadu desnog krila. Lijevo krilo branitelja je popustilo točno toliko da se jedan od napadača prikrade braniteljima s boka i s nekoliko silent killova osigura zauzimanje objekta. Uspjeh tog pojedinca je utoliko veći što mu je današnji plaćenički trening bio prvi dodir s airsoftom. I kada se činilo da ništa ne može zaustaviti uigrani tim napadača, branitelji su u svojem protunapadu uspjeli ponovo zauzeti ranije izgubljeni objekt. Branitelji su uspjeli slomiti lijevo krilo napadača i probiti se unutar objekta što im je osiguralo pobjedu.

Placenici
foto Hrco

Točno u tim trenucima je počela padati kiša. Pokušali smo igrati dalje, ali smo odustali zbog kiše. Ipak, svi prisutni izrazili su zadovoljstvo treningom, terenom i scenarijem. Igra je tekla glatko i bez prigovora, bilo je to lijepo druženje. Nadamo se ponovnom posjetu ovom terenu u budućnosti, sa ovakvim scenarijem i još većim brojem igrača.

U međuvremenu ne zaboravite Axeman VI. -> https://www.facebook.com/groups/axemanairsoft/

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.