ponedjeljak, 09.05.2016.

Jedan od onih

Slomio me prošli tjedan.
Stvarno sam vjerovala da će biti drugačiji. Trebao je biti prekretnica, trebao mi je otvoriti neka nova vrata (percepcije). Umjesto toga, opalio me žestoko nogom u dupe i naveo me da preispitujem samu sebe unazad 8 godina.

Ne volim svoj posao. Radim ga za plaću i zbog plaće, zbog kredita i računa, zbog cijene samostalnosti, i da ikako mogu, pobjegla bih od njega glavom bez obzira. No isto tako, dajem puno sebe u njega i nekako sam se, unatoč svemu, smatrala dobrom u tome što radim. Ne smatram se više ni dobrom, ni prosječnom.

Ne želim biti prosječna ni u čemu. Želim biti izvanredna. Znam da ne mogu biti izvanredna pjevačica kad nemam glasa, ali u onome što radim i čega se primim i u onome što jesam želim biti izvanredna. Ne zadovoljava me prosjek, pa automatski nisam zadovoljna ni svojim izgledom, što me opterećuje već dobrih 17 godina (ajme meni).

Imam prosječan stan i iskreno, žao mi je što sam ga kupila. Trebala sam kupiti kuću.

Pupčanih vrpci ima raznih vrsta. Od one glavne i prve, pa do kojekakvih nevidljivih. Prije sam se puno vezala uz ljude, pa patila. I danas se vežem, iako teško, ali onda kad se zavežem, onda je to to. Meni, uglavnom. Jer nisam sigurna da je uzvraćeno, niti na jednom frontu. Pa mi se čini da mi više šteti nego koristi. E, sad, ono što mi ne da spavati jest slijedeće: treba li presjeći tu vrpcu kad shvatiš da ti počinje više štetiti nego koristiti? Treba li se jednostavno okrenuti i otići kad skužiš da radiš neke stvari zbog jebene vrpce a ne zbog toga što osjećaš da je to u redu?

Zapustila sam svoj unutarnji glas, a nekad sam mu jako vjerovala. Zapustila sam ga jer me netko uvjerio da intuicija ne postoji, a ja sam mu, budala, vjerovala. Treba dokazati da NE postoji. Ili vjerovati. Ja odlučujem vjerovati da postoji i da moja intuicija, moje unutarnje ja, ili što već, zna što je najbolje za mene. Ironija je u tome što sam trebala dobiti bolji uvid u sebe, a zapravo sam se totalno udaljila od onoga što stvarno jesam. Ok, ova zadnja rečenica će malo kome imati smisla, ali ja sam u fazi struje svijesti pa sorry.

Uglavnom, presjeći vrpce i vratiti se sama sebi. Da.Objavljeno u 15:13 • Komentari (12) • Isprintaj#

Opis bloga

Razmišljanja, promišljanja, zaključci i povremene depresije jedne an(t)onimke


Sve nemoralne ponude primam tu

antonimka@gmail.com


Biseri

"I am depressed because of the state of my life at the moment. I've got this horrible feeling that if there is such a thing as reincarnation, knowing my luck I'll come back as me!"
Rodney

"Develop interest in life as you see it; in people, things, literature, music - the world is so rich, simply throbbing with rich treasures, beautiful souls and interesting people. Forget yourself."
Henry Miller

"If only God would give me some clear sign! Like making a large deposit in my name in a Swiss bank."
Woody Allen

"It's amazing that the amount of news that happens in the world every day always just exactly fits the newspaper."
Jerry Seinfeld

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se