petak, 24.04.2015.

You don't get to call me a whore

Nekad sam se puno lakše i češće ljutila. Lakše sam planula, zamjerala sam svašta nebitnim ljudima, brinula se što će nebitni ljudi misliti, reći, govoriti. Danas sam to prerasla, i to zahvaljujući isključivo troipolgodišnjem radu na sebi (uz stručnu pomoć, naravno); radu koji je uglavnom bio težak i bolan, i samo rijetko jednostavan.

Nakon te tri i pol godine mogu reći da sam puno bolja u svom poslu, sposobna sam izbaciti sve iz glave i posvetiti se u potpunosti djeci kojoj predajem. Shvatila sam da i u dane kad mi se ne da ujutro iz kreveta, a ipak se na kraju natjeram, ta mi djeca - mladi ljudi, točnije - uvijek poprave raspoloženje i oni su zapravo i jedini razlog zašto radim to što radim.

Osim toga, nakon te tri i pol godine konačno sam uspostavila odnos sa sestrom kakav nikad prije nisam s njom imala, i iako se rijetko vidimo, sada se poprilično dobro kužimo.

Tri i pol godine trebalo mi je da se prestanem smatrati najvećim gaborom koji postoji i da se prestanem iz dna duše mrziti.

Tri i pol godine trebalo mi je da svom psihijatru ispričam o traumi koju sam doživjela u djetinjstvu i da priznam i sebi i njemu da mrzim svoju mamu. I nakon tog priznanja... prestala sam je mrziti. Nisam je još prihvatila, ali na na dobrom sam putu.


I onda, nakon svega toga, naiđe netko tko mi želi dobro i tko se voli igrati mog psihijatra (iako sam mu izričito rekla da prestane to raditi) i optuži me da sam emocionalno na razini tinejdžerice, da nemam empatije, da nisam sposobna razmisliti o tuđim osjećajima. I, da - da patim od zaljubljivanja. Smatra da moj psihijatar ne radi dobro svoj posao jer je moj problem, eto, očito u tome što sam sa 33 godine zapravo još tinejdžerica i moram se zaljubljivati i moram biti u centru pažnje.

Slušaj me sad dobro. U cijelom svom životu istinski sam bila bliska jedino sa svojom S., koja zna 99% stvari o meni, koja je bila sa mnom u najgorim trenucima i za koju bih ja napravila što god bi trebalo; sa I. koja ne zna toliko puno ali je moj alter ego i kuži me strahovito dobro, i sa D., koji zna 100%. On zna i ono što ja ne znam. Ne procjenjuj me po toj godini dana koliko me ti poznaješ i ne igraj se psihoanalitičara. Za takve bih se stvari itekako mogla naljutiti. You don't get to call me a whore. In any sense of the word.

Objavljeno u 15:14 • Komentari (4) • Isprintaj#

Opis bloga

Razmišljanja, promišljanja, zaključci i povremene depresije jedne an(t)onimke


Sve nemoralne ponude primam tu

antonimka@gmail.com


Biseri

"I am depressed because of the state of my life at the moment. I've got this horrible feeling that if there is such a thing as reincarnation, knowing my luck I'll come back as me!"
Rodney

"Develop interest in life as you see it; in people, things, literature, music - the world is so rich, simply throbbing with rich treasures, beautiful souls and interesting people. Forget yourself."
Henry Miller

"If only God would give me some clear sign! Like making a large deposit in my name in a Swiss bank."
Woody Allen

"It's amazing that the amount of news that happens in the world every day always just exactly fits the newspaper."
Jerry Seinfeld

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se