ANTIVIKENDOV ANTITJEDNIK - male price velikih ljudi

ponedjeljak, 29.10.2007.

BELINDA BEDEKOVIĆ I PRATEĆI INSTRUMENTALIST NA 57. ROĐENDANU TORCIDE

Navijačka skupina HNK Hajduka slavila je 57 godina koliko je proteklo od njenog formiranja te je slavila Hajduk kao takav, međutim na samu proslavu je značajno utjecao kontroverzni nastup pjevačice Bedeković sa svojim pratećim instrumentalistom.

Belinda Bedeković je od svih izvođača na proslavi zacijelo bila najveća torcidašica, ili najveći torcidaš. Nitko nije više volio Hajduk od nje. Zapravo, nitko nije volio više od nje.
Na pozornicu je Belinda izišla omotana Hajdukovim šalom koji joj je poklonila baka kad se rodila.

Njen prateći gitarist izišao je s gitarom na kojoj je, umjesto natpisa Fender, stajao natpis "Torcida Pujanke".

Otpočeli su nastup pjesmom "Zapivao tić šojka". Gitara pratećeg gitarista, zbog skupih efekata koje je ustupila organizacija koncerta, zvučala je kao harmonika.
Belinda je zapjevala. Tribine su zašutjele, kao kad je Sampdoria postigla pogodak pred prepunim Poljudom. Nešto je pošlo po krivu.
Drugu pjesmu Belinda je započela: "Znaj da ga volim ja, jer on je prvak svita".
Navijači su stajali u šoku. Pri kraju pjesme su izvadili bijele maramice te počeli mahati njima, mirno demonstrirajući protiv aktualnog nastupa.
Belinda je prazna srca otišla s pozornice. Gitarist je netom prije odlaska krišom namignuo djevojci u drugom redu koja je plesala i pomamnim pokretima izazivala gnušanje obližnjih navijača.

Nakon Belinde na pozornicu je izišao Gibonni i šutke stajao tri minute dok ga je reflektor tužno obasjavao. Naposljetku je krenuo pjevati, a simpatizeri Hajduka te poneki igrači (Igor Tudor, Goran Sablić...) su stajali u mraku dvorane i plakali.

Ukoliko se po jutru dan poznaje, Torcidu očekuje crna 58. godina života, odnosno postojanja.
- 19:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.