a rugali se Zagrebu i Splitu koji su davno otvorili vrata trofrtaljkama....

srijeda, 25.11.2009.

'Zadar je do otvaranja ovog kluba bio bastion u čijem centru nije bilo klubova s 'kuruzom', a sada smo i mi pali. Eto do čega smo došli, a rugali smo se Zagrebu i Splitu koji su davno otvorili vrata trofrtaljkama'

ZADAR - Šablonizirani grafiti s natpisom „Ulica žrtava turbofolka“ potpisani sa „TZ '65“, što je oznaka navijačke skupine Tornado Zadar, osvanuli su prije nekoliko dana na mnogim fasadama uokolo trgovačkog centra na zadarskoj Relji.

Zadarski gradonačelnik o narodnjačkom klubu: Gradska vlast zbog 'cajki' ima politički problem
Unutar centra u listopadu je otvoren narodnjački klub „Skipper“, nekadašnji klub s elektronskom glazbom koji svakog vikenda privlači stotine posjetitelja. Međutim, dobrom dijelu Zadrana činjenica da se narodnjaci mogu čuti u centru njihova grada nikad nije sjela.

- Grafiti su ispisani po noći, pa ih je mogao napisati bilo tko - kažu trgovkinje u dućanima u friško „preimenovanoj“ Glagoljaškoj ulici. Viđeniji članovi Tornada redom su kazali kako su čuli za grafite, ali da nije bila riječ o organiziranoj akciji, pa i nisu imali sve komentirati. Velika buka se stvorila uoči samog otvaranja kluba, kad je pjevala turbofolk pjevačica Tina Ivanović.

Ljubitelje turbofolka nisu omele internetske rasprave niti potpisivanje internetske peticije protiv narodnjaka u Zadru. Peticiju je potpisalo više od desetak tisuća ljudi, a na jednom od svojih kolegija o narodnjačkom klubu se očitovao čak i gradonačelnik Zvonimir Vrančić. Gradonačelnik je kazao kako Grad Zadar ne može zabraniti niti zatvoriti nikakav lokal koji radi s urednim dozvolama i u kojem se ne narušava javni red i mir, bez obzira na to koliko mu je taj “đir” nesimpatičan.

Na samom otvaranju klub je bio dupkom pun, a stotinu-dvije ljudi i nije uspjelo ući zbog velike gužve. Zbog najavljenih prosvjeda i mogućih nereda, otvorenje Skippera osiguravalo je desetak policajaca i desetak zaštitara, ali narodnjačka fešta je prošla bez izgreda. Od prosvjeda je odgovorena grupa od četrdesetak mlađih osoba kojima je cilj bio prosvjedovati, a u blizini kluba su istu noć ispisani brojni graffiti poput onih “Je... majku svima koji slušaju cajku”, “Izdajice” i slično. I ti su grafiti imali potpis Tornada.

- Znam da svatko ima pravo slušati ono što mu se sviđa, ali ne mora to baš slušati u centru grada. Zadar je do otvaranja ovog kluba bio bastion u čijem centru nije bilo klubova s “kuruzom”, a sada smo i mi pali. Seljačka muzika, seljačka publika, priglupi stihovi - eto, to su narodnjaci. Čuo sam da bi do Nove godine u Zadru trebala nastupiti i Seka Aleksić. Eto do čega smo došli, a rugali smo se Zagrebu i Splitu koji su davno otvorili vrata trofrtaljkama - kazao nam je jedan od članova Tornada, koji nije pisao grafite, ali ih svesrdno podržava.

(izvor: http://www.jutarnji.hr)

25.11.2009. u 00:19 • 0 KomentaraPrintabilna verzijaID postaPodijeli na Facebooku

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

© 2006 nETsOLDIER. Validacija CSS & XHTML. design by nETsOLDIER