Lepa Brena u Zagrebu (13. 06. 2009.)

subota, 06.06.2009.

Eto, konačno je došao i taj dan. Lepa Brena gostuje u Zagrebu. U najvećem i najmodernijem zdanju.

Potvrdile su se moje sumnje u ono o čemu sam pisao nekoliko godina unatrag. Lepa Brena će IPAK gostovati u Zagrebu. U Areni. Koja će, nesumnjivo, biti popunjena do zadnjeg slobodnog mjesta, a možda čak i koje mjesto više :)

Cijene ulaznica su ovakve:





120 kn - parter
150 kn - Tribina
400 kn - svecana loza

O njoj se piše u medijima, na veliko, stvara se dojam fascinantnosti naroda njenim (plitkim) umijećem.
Fahreta opet osvaja srca diljem Hrvatske pa čak i onima koji su se pred desetak godina javno kleli u Boga Oca svoga Krišćanskoga kako bi samo mrtvi otišli na njen koncert.. Dobro, neću opet umiješati politiku s galzbom ovdje, ali neke stvari se jednostavno ne mou izbjeći.. Nažalost..

Dok je Đorđe Balašević urbani, uži centar grada Zagreba zabavljao na nekoliko održanih "koncerata", o kojima se nije moglo naći niti slovo na medijskom papiru, o Fahreti se piše kao o Bogorodici koja će obnoviti malo zamrlu scenu Turbo Folka, ali onog izvornog, prvog takvoga koje je počelo haračiti prostorima bivše Juge.
I ponovo primjećujem kako se Đole trpa u krug onih poliltički "nepodobnih" govorinka, Fahretu se trpa u koš onih dobrodošlih na našoj sceni.

Mislim da bih ovo "našoj" trebalo biti pod debelim navodnicima...

Neću joj zamjeriti što je za vrijeme rata skupljala dinar po dinar održavajući koncerte na "drugoj strani", veličajući njihovu Veliku Bratiju i što je, na krilima palih generala, cupkala po privatnim zabavama. Ne, jednostavno ne mogu joj to zamjeriti... Ali ovo je stvar kulture da imamo narod koji to sluša.....brena je lijepa, sposobna i neka nje ,dobrodošla je ona....Ali sačuvaj Bože kulture u nas i potrebe da ovo netko sluša ,užas....ovome se treba suprostaviti kulturnim djelovanjem a ne Thompsonom..oboje su "nekulturni"....kultura mora napustiti elitne prostore i sići u domove ,škole,dvorane...na tv-u se moraju vidjeti dobre dramske i kazališne predstave.....

Kako bi pokrenuli nešto, rad kulturnjaka mora dobiti više mjesta u medijima a oni moraju napustiti salone i ine "IN" prostore....spustite se u naše hrvatske zabiti i pomaknite narod....pa i tenori su pjevali po stadionima i livadama mogu i hr. kulturnjaci sići među raju...elitizam nas košta,kulturni elitizam ,zato slušamo to što slušamo...zato imamo takvu ponudu...

Fahreta u uniformi Srpske vojske

06.06.2009. u 12:23 • 3 KomentaraPrintabilna verzijaID postaPodijeli na Facebooku

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

© 2006 nETsOLDIER. Validacija CSS & XHTML. design by nETsOLDIER