In memoriam.... my friend... :(

petak, 31.08.2007.

Citirat cu jednog prijatelja i pokusat apsolvirat’ problem koji nas globalno okruzuje. Kaze on dobro, da je narod nas bosanski, glup i primitivan (velika vecina) koliko i pjesma kojoj se raduje i opci istu uz kapljicu onog bez cega to ne ide (tako kazu). Dzigara il’ kako vec zovu taj, jedva da prevalim preko tastature “muzicki” pravac, odgovorno tvrdim, ima ulogu da ovaj nas svijet i onako izjeban jos vise kulturno unazadjuje i oblikuje u primitivca, krkana, glupana. Valjda je s takvima lakse upravljat’, i cinit’ ih sretnim s ono malo sto im daju. Nek se ima posjt’, popit’ i povratit’. To je deviza za uspjesno (ne)zivljenje. Sta ces, gomila ko gomila. Valjda po nekoj logici ta ista pjesma bi trebala da bude sredstvo za borbu, revolt protiv tih problema koji nas okruzuju (besparica, bijeda, nezaposlenost, nepravda), ko u svim normalnim zemljama svijeta. Ne, ne, kod nas je sve savrseno, i to savrsenstvo treba i proslavit s jednom “nasom” stila “dabogda se ne probudio”. Pa naravno to i jest prava poruka jadniku, sto je zovno sijelo i potrosio zadnju marku kako bi se malo zaboravilo, to sto mu dijete jede cokoladu s vec 6 mjeseci isteklim rokom trajanja, nosa cizmice od nekog “srecnog” svabskog djeteta, koje je iz humanih razloga te iste cizmice poslalo nekom bosanskom djetetu, a ne tamo nekom profiteru sto ih dila sve za marku u butiku “sagni se”. Glupan, uz svo to “bogatsvo” sto ga okruzuje, jos ima snage nacet temu o politici, pa hvalit onog sto mu je danas omogucio da bude ono sto jest. Komentari stila, da nije njega (njih'a'), znas ti bi se sad zvao tako i tako, a sto mu djete jede hranu koju citav svijet umjesto u kantu salje ovamo, a istu mu jedan od onih sto su mu srecu i blagostanje omogucili, glede imena, tusi za dobru lovu. Al’ zato kad cuje “pesmu” rodnog kraja (kroz sljivike i livade) od komsije 'umetnika', kud ces veceg zadovoljstva i veselja. Vidi me sad se liftom vozam, nema vise blata “rodjak”.

Bitan detalj tih “nasih” nazovi 'umetnika' je naravno i stil. To su sad nekakva Armani odjela, Versace kosulje, a neizbjezni su i lanci koji im’ ipak istina ponajbolje stoje. Sto deblji to bolji, jos ako je upleten u ono sto ni evolucija iz majmuna nije uspjela iskorijenit, kud ces veceg kulera. Nije iskljuceno ni napudrano lice, karmin, pa i mini val iako pisa stojeci i vazi za muskarcinu. I tako lijep i napredan se jos kupa u parfemu, koji mu je uvalio sitni svercer poslje pet minuta ubjedjivanja, ziveci jadnik u zabludi i cudjenju kako to malo vode sto ispari za pet minuta, moze tamo na zapadu bit 100 mariola. Pokvareni zapad, al nemogu oni nas zajebat. Bolje 5 raznih neg jedan za istu lovu.

A sto se tice pevaljki, to je prica od 100 MB. Nek’ se ima za sta uhvatit, a kako urlice to i nije bitno.

I sav taj sjaj nase estrade i naseg Jet Set-a je pored tog blago retardiranog izgleda jos protkan i tekstovima pjesama, isto tako retardiranim, koji pune usi nase djece, koja u nedostatku boljeg (normalnog) postaju licnosti tog kova.

Obrati paznju samo na "dubinu" tekstova inih muzicara cijem zavijanju bi jedino pozavidjele zivotinje u ZOO kojih btw vise nema. (umrle od gladi o.a) dok ove nove mlate lovu. Neke od rijeci koje po default-u moraju biti pomenute u tim jetraparajucim “PESMAMA” : napio, razbio, potuko, case lomio, prevario, prevarila, ubio, ubila, da-bogda umr’o, umrla, sljivici, livade, pa malo i romantike nije zgoreg, usne, lijepa, “lepa”, kosa crna, suze, srce, volio, volila, pa malo crnjaka stila majkooo sto me rodi nesrecna, plako, plakala, ostavio, ostavila, etc. Kolko sam upucen bitno je da je na kraju dugo aaa, eee, iiii, uuuu, oooo i nek se brate rimuje, a ritmovi od Michael Jackson-a, do stare izvorne (sargija, gusle, …). Svega ima udrobljenog za sve ukuse i NACIJE.

I dokle tako dragi moji i drage moje.

New primitives pokret je bio i njegovo je proslo. Bez obzira na njihovu poruku cemu nas taj ciganluk i glupost vodi dozivili smo rat, koji nas je kostao, svako zna koliko.

Pitanje glasi sta mozemo ocekivat bez borbe od ovih novih, spokojno izbjegavajuci radio stanice koje vrte takvu muziku, spokojno bez borbe, izbjegavajuci kafice (kafane) koje prze takvu muziku do jutra, tv stanice koje se reklamiraju i profitiraju od istih.

Jos malo pa je jedino ludnica ostala bez takve vrste terapije.

Sad but true rece Metallica i ode u legendu (istoriju)

asfalt....

31.08.2007. u 01:14 • 23 KomentaraPrintabilna verzijaID postaPodijeli na Facebooku

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

© 2006 nETsOLDIER. Validacija CSS & XHTML. design by nETsOLDIER