folk revija...

srijeda, 21.02.2007.

Prvo, samo da odgovorim strojaru:

Oprosti, ali ti si meni smiješan...
Ovako Strojar,kako sam već napomenuo - TF predstavlja sociološki fenomen i neprihvatljivo je promatrati ga isključivo kao stvar ukusa. Ako ti je već stalo do prizemne forme koja se bavi ovim pitanjem onda lijepo uključiš tv,nadješ PINK i to ti je to.

I da,još jednom se vrati Klajiću,podsjeti se značenja riječi ARGUMENT.
Hint-ona se ne svodi na gradaciju pridjeva glup,a i polemika sa neistomišljenicima podrazumijeva polaznu ideju.U nedostatku iste:shut the fuck up.

Vidiš,koliko se god trudio da u tvom postu pronadjem nešto što bi moglo sličiti na stav,jednostavno mi ne polazi za rukom.
Da budemo načisto,nije tebi ništa zameriti jer kako to Rambo reče:" loša estetika uvijek je poslijedica sumnjive etike".-zapravo, u malo drukčijem kontekstu.

Ako si već razumio što htjedoh reći,onda je valjda očigledno da suština toga leži izvan prve 3 riječi,ili je to možda onaj prepoznatljiv pristup u nedostatku potrebnog predznanja i promišljenosti.
Strojar, Strojar...........Siguran sam da si u stanju sastaviti jednu prostoproširenu rečenicu koja bi mogla predstaviti značaj TF-a u suvremenoj Balkanskoj (ne)kulturi. Ako ti to kojim slučajem podje za rukom, vjerujem da će se razviti konstruktivna polemika.Ajd držim ti palčeve.
O tome JA tebi pričam.Razumiješ?!?
Ako ti je potrebna inspiracija,potrazi je u sljedećim stihovima:

-tece tece recica
u njoj pliva ribica,
a tala talasic,
pracnuo se sarancic,
pracnuo se sarancic,

-mala zena od velike sladja,
mala zena u srce pogadja

-Sve, sve, sve, sve ces da mi das
al ja necu s tobom jer si mafijas.

-Plitak potok, a voda duboka??????

-Mala lezi tuku mitraljezi, ja cu na te, ne boj se granate!
..........

No da sada krenem na temu.

Hodam neko večer centrom Zagreba. Zašto naglašavam centrom? Jer sam TAMO vidio plakat za ovaj megalomanski Folk Spektakl. U centru. U CENTRU ?! Inače, prije sam viđao slične plakate po periferiji grada, male, živcirajuće, bezukusne fluorescentne plakate za Pashu i Lampaše.. Ali nikada takvo nešto nije osvanulo u centru grada...

Turbo Folk Revija - revija lošeg ukusa, lakih djevojki, brzih automobila i primitivizma u neograničenim količinama. Neću sada otkrivati toplu vodu, pa se čuditi kako se to uspjelo dogoditi, već ću se satirično nasmiješiti kada pomislim TKO je organizator koncerta :)

Marijan Crnarić :)
Da, to je tip koji ima iza sebe gomilu propalih koncerata, tip koji je zbog dugova i propalih koncerata u 16 godina izgubio šest tvrtki i agencija, a 2003. godine osuđen na dvije godine zatvora zbog neplaćanja poreza, ali je u ponovljenom suđenju ipak oslobođen. U međuvremenu je, zbog mnogih otkazanih koncerata, došao na loš glas među menadžerima brojnih bendova :)
Tip koji je na inzistiranje producenta europskog dijela turneje The Rolling Stonesa, Johna Giddingsa, izbačen iz zagrebačke organizacije tog koncerta... Eto, ta ista legenda "organizira" TurboFolk Reviju. Daleko bilo od toga da ista neće uspjeti, jer su razgolićene plastične pevaljke toliko gramzljive, kao i ovi kič majstori lepog glasa, da će nastupiti pa makar to bilo i ispred paviljona 5.; već je to čisto, ispolirano ogledalo našeg krajnjeg neukusa i primitivizma.
Opet ću ponoviti: TurboFolk ne predstavlja teren za raspravu i polemiziranje oko dobrog ili lošeg ukusa, već je to sociloški fenomen koji ostavlja dalekosežne posljedice na kulturu. Negiranje ovog fenomena izjavama tipa "pa pusti neka ljudi slušaju što žele" dovelo nas je tamo gdje jesmo: u blatu i dreku jedne Balkanske stranputice. Jednog sociološkog jaza, koji razdvaja životne i moralne vrijednosti.
Pokaži mladima kako je život lijep i bez obrazovanja, morala, kulture i dobit ćep kulturni genocid. Genocid kakav u ovim krajevima nije zabilježen još od dolazaka Turaka i "janjičarenjem" među našom kulturom. Zanimljiva činjenica jest ta, da isti ta Turska, ovog puta upakirana u TurboFolk melos dolazi još jednom napraviti kulturni genocid...

To bi bila jedna najava ovog Spektakla Kič Primitivizma. Jedva čekam Dan Žena (koncert je 7. 3.), pa da vidimo bajne rezultate. Da pobrojimo mrtve, ozlijeđene. I da za Novu Godinu dočekamo jedan pravi babyboom započet ovom generalnom turnejom hodajućeg cirkusa, primitivističkog raspoloženja. Da, Prosinac pada 9 mjeseci nakon ovog velikog spektakla, nakon urnebesa koji će vladati mladim ljudima, "željnim zabave i dobrog raspoloženja" :)

21.02.2007. u 09:43 • 13 KomentaraPrintabilna verzijaID postaPodijeli na Facebooku

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

© 2006 nETsOLDIER. Validacija CSS & XHTML. design by nETsOLDIER