Narodnjačka Turbo Prometala :-)

ponedjeljak, 21.11.2005.

E to je tema za duge zimske noći :-)
Oni i njihova TurboPrometala
Mogu knjigu napisat o tome, a mislim da bih imao veću kritiku, nego Dan Brown i njegov Da Vinci :-)

...u našim društvenim sferama pojavljuje se mitološko biće nazvano Primitivus TurboFolkus. U prevodu znači: Onaj koji sluša Cajke u nekom autu sa kazićem od 800 Watta do daske pojačano. Pojavljuje se često na mjestima poput autobusnih stajališta, na crvenom svjetlu semafora, ispred raznih birtija sa sumnjivim interijerom, pa čak i ponekad ispred elitnih sakupljališta mladih.
Neobična činjenica je ta da se ova mitološka bića nalaze rasprostranjena u više društvenih slojeva, od onih najsiromašnijih, do onih najbogatijih, a sve ih veže jedna spona, mitološki nazvana TurboFolkus Prometalius. Jako zanimljiva činjenica je da su u te 'spone' uložena sredstva, financijska - naravno, koja premašuju njihovu zaradu ili su posduđena od njihovih roditelja.
I sad, ne mogu da ne citiram Mladena (TBF):
"Ako nisu kriminalci
onda su tatini sinovi
u glavama im plinovi i balini
sve što vridi da' im je roditelj
smisao života je
ko ima bolji auto il mobitel..."

Točno opisuje (mušku) jedinku iz vrste Primitivus TurboFolkus
I u pravu je, realna slika jednog takvog primjerka. Susretnem ih dnevno barem 23 puta. Što na cesti, što pored semafora, što na Trgu itd..
Postoje ženske pripadnice te vrste, ali one su sasvim svoja tema i svoja priča, te bih volio ostaviti tu temu za tekst objavljen nakon definicije muškog primjerka Primitivius TurboFolkusa. Prvo ćemo se pozabaviti sa psihološkom orijentacijom, te psihološkom analizom ove nadasve, zanimljive vrste u ekspanziji njihove egzistencije u društvu. No, pošto ne mislim daviti sa velikim postovima, to ću objeviti u narednom tekstu. Do tada, pogledajte malo oko sebe.. Iznenadili biste se koliko ih ima među nama....

21.11.2005. u 15:03 • 9 KomentaraPrintabilna verzijaID postaPodijeli na Facebooku

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

© 2006 nETsOLDIER. Validacija CSS & XHTML. design by nETsOLDIER