Želja za ponovno normalnim životom

14.07.2007., subota

Evo mene

Hy curke,vdim da imate još pitanja pa ajmo na posao....

help me!

Ej.. doimaš se kao jedna vrlo zrela i pametna osoba, pa bih te kao prvo željela upitati koliko godina imaš sad i s koliko si godina postala anoreksična?
Kao drugo; jako mi se sviđa to što pomažeš djevojkama koje to žele da se izvuku iz anoreksije i što daješ savjete kako zdravo smršaviti!
Kao treće, ja bih te molila da mi pomogneš, makar neki mali savjet ili bilo što..naime, neznam baš dal bih mogla reči da sam anoreksična pošto ima dana kad nejedem ništa i onda se na kraju tjedna prežderem i kasnije mi je žao!
I tako uvijek.. više neznam što da radim!
Ne želim biti/postati anoreksična, želim prestati sa svime (brojim kalorije, pazim na klopu, pazim da trošim više nego što unosim), ali znam da to neće biti moguće dok ne zadovoljim svoje kriterije s određenom težinom, jer kao što sam prije rekla, uvijek kad se želim početi normalno hraniti ono, uzmem čokoladicu nakon obroka i več pomislim kako će me ta čokoladica udebljati, pa onda pošaljem sve u kurac i nažderem se jer-ako ću biti debela, neka budem, i to pošteno..
Trenutno imam 51 kilu na 163, imala sam 54 na početku svega, pa sam se spustila na 48,5 i sad sam se vratila na 51.. koma!
Molim te, daj mi neki savjet koje vježbe da radim pa da tako smršavim a ne ovim putem, jer osjećam da mi je ana svakim danom sve bližam a to ne želim! Hvala.

Hay,sada imam 16 godina,a sa anoreksijom sam počela sa svježih 13 godina.
Pročitala sam nekoliko puta tvoj komentar kako bih uspjela sve pohvatati.
Pa ovako...
Imaš kriterij za anoreksiju,a to je strah od debljanja.
Sjećam se svojih dana kada sam i ja imala mahove prežderavanja pa sam si poslije govorila: Debela svinjo proždrljiva itd...
Trebaš izgraditi svoju samokontrolu što je vjeruj mi veoma veoma teško no ako budeš ustrajala i imala proklato veliku volju možeš uspjeti.
Dajem ti kao primjer: Nakon što pojedeš obrok,pojedeš nešto slatko nakon njega,nađi si posla,nešto počni raditi,surfaj netom,idi van s prjateljima,pomozi nešto mami ili slično.....
Tvoja visina i težina su trenutno u ravnoteži,nebi nikako smjela pasti ispod 50 kila prvenstveno radi toga što će ti se metabolizam poremetiti,izgubit češ menstruaciju,pojavit će ti se bljedilo i česti umori i tako...
Ja sam sada krenula u teretanu,kako bih učvrstila svoje tijelo.
Visoka sam 161 i imam 50-a kila i odlično mi je.
Moraš se kretati i uzimati mnogo vode.U ovim vručim danima idealno prija hladna limunada bez šećera ili mlaki čajevi zaslađeni umjetnim sladilom.
Ustraj protiv anoreksije i hrani se zdravo.

emo_girl_17

heh.. svasta.. vegan sam, imam 18 god, 163 cm i 45 kg.. i kai da velim.. mislim skinut bar jos tih 5kg ;Pp .. aj doma mi seru svasta tipa da me ako ne pocnem jesti vode u bolnicu.. haha morske gluposti.. to je moje tijelo, volim ga, lijepo je kai vele i drugi, al hocu da bude jos lijepse.. eto.. al jedno je glavno.. nisam anoreksicarka.. hahahha.. treba znat o tome.. haha..

Da,da,poznate misli,.....kaj če oni mene slat u bolnicu,ma da,kurca,....ali na kreju su mi moji najdraži roditelji spasili život i pretvorili me u drugu osobu...sretno

ZNATIZELJNA
HEJ

kako sada gledas na samu sebe, kako si uspjela promijeniti misljenje?
koliko ti je trebalo da vratis kilazu koja ti je bila potrebna, i sta si tada jela?
kako sada ide odrzavanje mrsavosti, sta papas, kolko i sta vjezbas?

Hey mala....
Sada,kada se pogledam u ogledalo,vidim osobu koja pršti od samopouzdanja,osobu željnu da iskoristi svoj život maksimalno,osobu punu potencijalna,ambicionzu osobu,osobu koja svaki put prije negoli iziđe iz kuće sebi kaže : Hajde komad,idemo van!
Anoreksija me veoma promijenila prvenstveno zbog toga što sam u bolnici bila sama,mislim sama,bez roditelja i bližnjih,morala sam se dokazivat potpunim strancima.I uspjela sam u tome,jer sam im htjela pokazati koliko sam jaka i koliko se želim maknut iz tog sranja!!!
Prisjećala sam se često prošlosti,kako su bili lijepi dani bez brojanja kalorija i tih sranja.

Došavši u bolnicu imala sam 39 kg,prvih 7 dana nisam imala ni sondu ni enšur,no bilimiju sam nastavila pa su mi uvalili sondu tako da sam od 8.8. do 1.9. sa 38.5 kg dosla na 52.3 kg.
Jela sam sve,dorukač dupli.ručak.večeru,enšur,brdo slatkiša,mc donald,grickalice,sve sve sve samo da se udebljam,pila sam visokokalorične sokove i tak.
Sestre i doktori su se vrlo često čudili kako tako brzo dobivam na kilaži,čak su me i po 3 put na dan vagali jer su mislili da sam se natankala vodom da budem teža,no ipak sam ih sve pobijedila :)

Moje održavanje kilaže je sad super.
Puno se krečem-teretana,rolanje,trčanje,papam brdo voća i povrća,slatkiše,mliječne proizvode,apsolutno sve.
Uživam u onom što je za mene prije 2 god bilo izgubljeno.

i wanna be just like her...

ej. blog ti je odličan i super je što pomažeš onima koji imaju anu ili miu a i onima koji žele smršaviti.
ja sam jedna od onih koje žele smršaviti. težina mi stalno varira 70-69kg. visoka sam 165cm. na početku godine sam imala 76kg i njih sam skinula jer sam se malo koristila anom. jel bi mi mogla reći kako da dalje mršavim a da se ne izglađujem. ali nemoj mi savjetovat un dijetu jer ju mrzim.

Hehe,naravno.
Uzmi komad papira i na njemu napiši sve što voliš jesti,od voća i povrća pa do vrsta mesa i slatkiša.
Pošto je sad ljeto,treba jesti laganu hranu,pa ti savjetujem:
PRIMJERI ZA DORUČAK:::
Voće je idealno za početak dana,još ako ga pomiješaš sa vivera muslima i laganim jogurtom bit će super.
To če te zasititi nekih 5-6 sati.
Također za doručak bi ti idealno bilo popiti pola litre AB kulture i još nešto sitno uz to pojedeš.
Jabuke su ti jako dobre jer potiču probavu,a jabuke plus jogurt su idealna kombinacija za redovitu probavu.
Ako si više tip za jače ugljikohidrate ujutro pojedi slanac s jogurtom ili neko lisnato sa višnjom.
No mislim da je idealan doručak ono što sam prvo navela.

PRIMJERI ZA RUČAK:::
Salate su idealne za vrućih ljetnih dana.
Kombiniraj sir sa raznim povrćem i laganim jogurtom.Budi mašovita,svaki dan isprobaj neku novu salatu,možeš staviti u nju i tjestenine (ali ne puno).Jedi tunjevinu (prepotučam ti Kplus mexikana-nema ulja a fakat je odlična),svježi posni sir je također zasitan,a obiluje bjelančevina koje su važnje za izgradnju mišićne mase i brojne druge stvari.
Nemojmo zaboraviti juhu.Postoje odlične LIGHT podravka juhe,po pakiranju imaš samo 46 kalorija a to ti je pol litre juhe.
Izbjegavaj crveno meso jer je teško,klopaj puretinu i piletinu.
Također izbjegavaj prikrivene kaloruije koje se nalaze u dressingima za salatu ili tunjevinu s uljem.
LIGHT proizvodi su zakon!

Večera:::
Također ili salata ili voće,ili musli,ili nešto treće.

Za međiobroke::::
neka voćka,ili slani štapići-oni su mi the best,ili neki lagani voćni jogurt.
Također se kreći,evo savjetujem ti teretanu-puno zgodnih tipova,zajebancija zajamčena a opet češ vježbati i učvršćavati tijelo :)

Nastavak posta uskoro slijedi
- 15:27 - Komentari (39) - Isprintaj - #

30.06.2007., subota

Odgovori na vaša pitanja!

1.happy with ana

ej.. ja sam u anoreksiju "upala" jer su mi sve moje frendice koje su na 158 cm (imamo 13 godina, ja imam 165 cm) imale 40 kg i manje počele govorit kak su one debele, kak imaju debele noge, kak su se ovih dana puuunooo udebljale, i još k tome da sam ja mršava, a one debele, a ja sam onda imala 55 kg.. jebote to je čisto laganje u oči.. sam si mislila.. i neče meni niko lagat.. napravit ću ja da će one istinu govorit kad će sljedeći put reči da sam ja mršava.. o itekako hoće! to je 1. razlog..
2. je: ja inaće imam malo jače noge, al ono, fakat jače, pa sam se žalila staroj kak jedna frendica koja ima 167 cm i 51-52 kg ima jedamput tanje noge od mene.. i onda meni stara veli: ti si tak građena, ti nereš imati tanje noge.. eto je taj razlog.. da joj dokažem da MOGU!!!
eto, ja mislim da je to to..
a od ane neću odustat jer ona nekako..hmm...popunjava moj život..
p.s. sad imam 50 kg! :DDD


Premlada si i prenezrela da bi se tako ponašala.Dokazuješ drugima gluposti.Pokušavaš se istaknuti stvari kojom se možeš najmanje ponositi i dožazuješ da nisi staložena i samostalna osoba.
To te neče nigdje dovesti.
A to što klinkice govore da su debele,to je samo dokazivanje djetinjastog ponašanja!

2.užasna

molim te pomozi. imam 13 godina visoka sam 1.70 i imam 50 kg! svi mi govore kako sam ljepa,...,ali naravno samo cure. dečki uvijek nađu nešto što nije lijepo. sada mi svi govore da sam debela. molim te pomozi mi da bar malo smršavim hvala.

Djete drago,shvati da dečki ulaze u pubertet i da žele curama napakostit.Oni su djeca,a ti sad izvoli otič u frižider i nažderi se.Još si u razvoju,kakva te debljina spopala.Reci ti njima da imaju mali kurac pa čemo vidjet onda tko će koga zajebavat!

3.jaaaaaa

ja imam 12 godina visoka sam 1.58 i imam 44 kg kako da smršavim ???????

Ponavljam.Ti si još djete.U razvoju si,djeta kod tebe ne dolazi u obzir!

4.jedna cura

hay,ja idem 1. srednje,a moja sestra 2. razred.
i malo je deblja od drugih cura u razredu. i naglo je počela mršavit.
da li je tvoj razlog anoreksije taj što si ti bila razvijenija od drugih,pa si se htjela uklopit na neki način,ili........? molim te odgovori mi,jer ja ne zelim da se mojoj sestri nesto dogodi.
da li postoji neke vjezbe tipa trbusnjaci a da nisu preteske,s obzirom da ona ima tek 7 godina. hvala.


Najvjerojatnje je po srijedi razvoj,tako da se ne moraš ništa brinuti!

5.jedna mala...debela...

ejj...eo..htjela..sam te..pitat,,,
sta mislis...dal je..na moju visinu(167 cm)..
previshe..52 kg...
ja iskreno mislim..da je...
p.s.bisha sam..anoreksicarka..koja je josh uvijek
pomalo...(joj lazem..puno).okupirana...svojom kilazom..
nisam...bila..na lijechenju...neg..su me starci..i frendice...izvukli
u tom kriznom razdoblju imala..sam 43 kg...i bilo mi je super..
al..eto..vratila..sam svoje staro..salo..i sad..zelim ponovno smrsavit..
ne zelim..bit ana..dosta mi je toga..al..zelim..imati...47-48 kg
plzzzz...help...kak..da smrsavim...sve sto sam...prije radila..
ne uspjeva...pranje zubiju..voda..ma nista..me ne zasicuje..uvijek..mogu..jest..
i to me..sad..zesce jebe...aaa..ne zelim..ponovno..postat..ana..jer
znam..da mi je tada,,drustveni zivot..i zivot..opcenito..bio..koma..
a...sad..je sve..super..osim moje jebene..kilaze..i zato..zelim..smrsavit
bez...gladovanja..plzzzz...heeellppp
molim te odgovori...brzo..brzo...
thnx....puusa..pozzzz


Hmmmm....teška situacija....
Moraš se pomirit sama sa sobom i prihvatit se zdravi u društvenu i reć si i utuvit si u glavu da se lijepa i sa normalnom kilažom.Savijetujem psihijatra!

6.Please help...

pa ovo je prestrasno.13 godina ima cura,visoka 170 i ima 50 kg i njoj ljudi govore da je debela?vidi se da su to djeca i ocito ne shvacaju da je to sta oni govore i u sali jako opasno jer ta cura moze postati anoreksicna.ja moram reci ali ta cura nema d od debeloga.Pa ja sam visoka 171,i imam 53 kg pa mi ne pada na pamet nekakvo mrsavljenje.stvarno mi nije jasno zasto si ljudi to rade...pa nije sve u izgledu.jebote decki,nisu oni sve na svijetu...

Nego,imam pitanje za tebe.procitala sam ti cijeli blog od rijeci do rijeci i moram ti reci da si stvarno super cura i jaka osoba.ali mene zanima nesto.imam "frenda".prije dvije godine je bio visok 182 i imao je 105 kg a imao je 17 godina.bio je stvarno debeljko sto je zasjenjivalo njegovu ljepotu jer je stvarno lijep.sada ima 19 godina,visok je 185 i ima 80 kg.savrseno izgleda.ide u teretanu,redovito vjezba i uzasno,cak pretejrano,pazi sta jede.naravno da covjek moze normalno smrsavit i sve kao sto je prividno od ali znam da nije.ajd evo iskreno cu reci,da se bolje shvati.mi smo sada zajedno malo vise od godine dana.prije nego sto smo prohodali imao je 67 kg(kao kostur je izgledao).jednom mi je rekao da me voli(tad jos nismo bili zajedno) i da mu moram pomoci jer sam ja jedina.pitao me zelim li biti s njim.pristala sam ali ne jer sam to htjela vec zbog njega.tada je imao anoreksiju,to mi je proznao.sada vise nema jer sam mu pomogla da se toga rijesi iako je to stvarno bilo mucenje za oboje.ja njega jako volim ali ne na taj nacin.ali neznam kako da ga ostavim.par puta mi je i rekao da ako ga ostavim da on nezna sta ce(to nije rekao kao neku prijetnju).bojim se da ako ga ostavim da ce se vratiti na staro.ali nemogu vise ovako.nemogu biti s nekim koga nevolim na taj nacin.zaljubljena sam u drugog...i zelim sama sebi pruziti priliku da budem sretna.nezelim cijelo vrijeme zrtvovati sebe ali nezelim ni zrtvovati njegovo zdravlje.neznam sto da napravim.molim te mozes li mi reci kako da to rijesim?dali da ostanem s njim pa cekam kad ce on mene ostavit ili da razgovaram i pokusam raskinut tu vezu?Imam 17 godina i cijeli zivot je predamnom a ovo mucenje me iscrpljuje.inace,stvarno je lijep,svi mi kazu da imam savrsenog decka.predobar je prema meni.studira i sve je sada savrseno.fakat mi puno daje,i ljubavi i ovako...i znam da mi je s njime super ovako prividno izvana,i sve izgleda savrseno ali za mene je to mucenje,iznutra jer jednostavno nisam zaljubljena.a i ne zeim da me zamrzi,zelim ostati dobra s njim i pomagati mu i dalje u svemu ali zas to moram kao njegova cura?eto,molim te pomozi ako mozes...a ti se drzi i stvarno si predivna cura...pusa


Je i meni je strašno kaj neobrazovana djeca od 13 godina postavljaju ovakva glupa pitanja,al dobro,nek im bude!
A ovaj drugi dio komentara......
Curo moram priznati naježila sam se i moram ti čestitati na hrabrosti jer ti stvarno nije lako.
Pošto imaš 17 godina,i uistinu je cijeli život pred tobom,osjećajna si i zrelo razmišljaš.
Ja bih ti savjetovala da sa svojim "ana" dečkom ozbiljno popričaš.
Mogu se javiti neke komplikacije,npr. da će te ucjenjivat svojom anoreksijom,ili ti prijetit da će se ubit,ali moraš biti jaka,ti si sama sebi život.Ne smiješ se dovesti u sutuaciju da predugo trpiš za tuđu sreću i svoju nesreću.
Ako je dečko razuman, saslušat će te i sve će proći bez ikakvog problema,a ako nije,ha,bože moj,proći će ga s vremenom.Vjeruj mi,vrijeme liječi sve rane.
A sada ti želim svu sreću ovog svijeta,drži se i javi mi kako je prošlo.Ako te još što zanima molim te da mi se javiš na mail.

7.Me

Hey...imam pitanje.
visoka sam 171 i imam 54 kg...
ne mislim da sam debela ni nista takvog ali kad puno jedem imam uzasan osjecaj krivnje i onda prestanem jesti na par dana ili barem smanjim unos hrane.ponekad mi dode da poovracam ali nikad nisam.stvarno se ne osjecam debelo ni nista ali nemogu prestat s tim nejelom.to se ugl dogada kad par dana za redom puno jedem.molim te reci mi jel to moze biti opasno da postanem anoreksicarka ili bulimicarka i kako da prestanem s tim nejelom?


Hmmm,imam i ja takvih dana kaj se trpam i onda par dana poslije opće nemm gladi.Mislim da nema za sad razloga za uzbunu,jedi laganu i zdravu klopu,a ako se stanje pogorša,savjetuj se s mamom ili mi se opet javi.

8.Nikolina

bok.svida mi se tvoj blog i sto zelis pomoci drugima.naime,voljela bih da meni pomognes ako mozes jer sam ja u velikim problemima.imam 16 godina.visoka sam 165 i imam 42 kile.da da,anoreksicarka sam i bulimicarka.nebi vjerovala ali od svoje 10-te godine.e sada,ta euforija traje 6 godina.bila am hospitalizirana 5 puta.svaki put izadem s normalnom kilazom ali uvijek pomovo pocnema sve po starom.ne zelim to,stvarno ne zelim ali nemogu prestati.zadnji put sam provela 7 mj u bolici.cak sam i davala ispite za skolu u bolnici.7 mj nije malo i stvarno sam prestala bila na pola godine povracat i izgladnjivat se.kada sam izasla izdrazala sam 2 tjedna i tada sam opet sve pocela kao i prethodnih puta.neznam zasto ali nemogu prestati.neznam sto da napravim...ovo sve ubija mene i moje starce...imas li molim te savijet kako da prestanem vise s tim.bolnica mi ocito ne pomaze ili damoze odem u bolnicu na godinu dana,mozda vise?bilo sta bih napravila samo da prestanem.spremna sam zrtvovati skolu i sve...molim te pomozi sto prije...hvala

Ako si iz zagreba molim te javi mi da mi popričamo u 4 oka,molim te!

9.mala plava

Ej, ajde mi molim te odgovori na ovo...dal bi se anoreksijom smatralo smanjeno uzimanje hrane, ali ipak uzimanje...... jer ja jedem, ali malo....recimo jabuku i sladoled dnevno, drugi dan grožđe i jogurt...... I ne kužim, bi li se to uvrštavalo u definiciju anoreksije il je još uvijek normalno?

Pa,ak se tak nastaviš hranit,mogla bi ti zaglibit u anoreksiju.

10.Nezadovoljna

ej mala..stvarno ti je blog predobar..sve sam procitala od pocetka do kraja i neke sam se tvoje odgovore zapisala što se tice hrane i probat cu to slijediti..
naime ja sam visoka oko 172cm i težina mi stalno varira od 60-62kg..trenutno je 60kg...i niakko nece da ide dolje...neznam šta da radim..ne mislim da sam pretjerano debela il nešto..al se ne osjecam ovako dobro i htjela bi smršaviti ali ne ispod 55kg...sve sam pokušavala pa odustala..najmanje što imam je 60kg...kod mene izgleda može biti samo toliko ili više..manje ne ide..molim te neki savjet..stvarno se grozno osjecam kad se pogledam u ogledalo..vidim sve loše..stalno moram birat odjecu u kojoj izgledam mršavije..i to me ubija..pogotovo kad se trebam naci s dečkom..onda se bojim da on ne misli da sam debela..užas..i mrzim to što sam takva..mrzim sebe i svoju osobnost..mislim da kad bi smršala tih 5-6kg..da bi bila zadovoljnija s životom i svime opcenito..molim te ako ikako može pomozi mi!
Hvala najveca!Pusa i Pozdrav!


Ah,ak si pročitala ono kaj sam savjetovala drugim curama....onda znaš sve.Sada je ljeto....idealno godišnje doba za rekreaciju i vježbu.Papaj puno lubenice jer je 95% nje voda i ima vitamina a veoma malo kalorija.
Poradi malo i na samopouzdanju te na prihvaćanju sebe i smatraj se lijepom!


- 23:13 - Komentari (27) - Isprintaj - #

07.06.2007., četvrtak

Evo mene nakon dugo vremena

Evo cure ispričavam se kaj nisam dugo pisala,ali škola me malkice obuzela pa nisam imala vremena za ništa.
Nadam se da ste mi dobro i da nemate puno problema oko klope.
Odlučila sam napisati post na temu:

Koji je razlog postanka anoreksije i bulimije???

Razloga je dakako više,ali hajdemo krenuti iz mojeg slučaja.

Isprva nisam znala što me moglo potaknuti da postanem ana i mia,no redovitim odlaskom kod psihijatra,polako smo psihijatrica i ja ušle u srž problema i došle do nekih zaključaka.

Ja sam se jako rano razvila. Već sam u 2. razredu osnovne ušla u pubertet što je naravno donijelo i mnoge promjene.
-počela sam se razvijati
-jako sam narasla
-sise su mi počele rasti (najveći problem)
-počela sam gledati dečke
-zamišljala sam svakakve stvari (proradila mi mašta)
-dobila sam neki,ajmo reći početnički sexualni nagon-zanimanje za sex
(...)

Sve je to meni bilo čudno,a nisam htjela s nikime porazgovarati o tome.
Iz beda sam stalno jela i jela....i tako sam u 4. raz osnovne došla do 71 kg i grudnjakom broj 4.
Tj. grudnjak nisam nosila,sramila sam se svog tijela,mrzila sam ga.To nezadovoljstvo je utjecalo na moju psihu,a zlobni komentari okoline narušili su moje samopouzdanje i vjeru u sebe.
Htjela sam promjenu.
Gledala sam sve te manekenke i ostale cure po gradu koje su bile mršave ,vitke,pokretne i poletne.Žudila sam za takvim izgledom.Mršave i bez oblina.

Drugi je pak razlog taj,što sam u vrlo kratko vrijeme izgubila djeda i ujaka,a bila sam vrlo vezana za obojicu.
Pošto nisam osoba koja pokazuje svoje osječaje javno,već sam izvana jaka poput stupa i ne slomljiva,nisam pokazivala koliko me to jako pogodilo i koliko mi treba utjeha i potpora.

Treći razlog je taj da ne znam kada reći dosta.Nemam neku mjeru.

Ok,a sad još pojedini razlozi koji nisu bili vezani za mene.

Mediji su najviše krivi za sve.Promoviraju extra mršave djevojke,koje u principu predstavljaju vješalice.
Cure su im stvari,a ne osobe od krvi i mesa.
Gospodična Twiggy je započela tu euforiju jer je bila jedina mršava manekenka onog iza doba,te su svi poludjeli za dječaćkim izgledom i rekli: "Ciao ciao obline!"

Osim medija i roditelji su kad kad krivi.
Djevojčice,dok su u razvoju,znaju dobit koju bilu i biti malo bucmaste.Roditelji ih kad kad zafrkavaju zbog toga,no maleni ne razvijeni mozgići to sebi prevedu kao :"Debela sam!".
Isto tako,nedavno sam na TV-u gledala neku emisiju gdje je majka svoju kćer prisilila,tj. gonila ju je da smršavi,kako se ona nje nebi sramila.
Kad kad majke žele os svoje djece napraviti ono što su one htjele biti kao mlade,a to je užasno po mom mišljenju.

Naravno razlog može biti i društvo,a to je istina Bog sve češći razlog.
Baš mi se javila jedna XY djevojka koja je imala ovaj problem: Malkice je možda bucmastija i završava 8. razred i boji se kako će sada to izgledati u srednjoj školi,gdje će "svi" biti lijepi i super i kako će nju društvo prihvatiti s tom "manom".
Društvo danas bira ljude po ljepoti,a ne po onome unutra.Ljudi gube samopouzdanje...

Anoreksiju i bulimiju također može uzrokovati veliki stres ili promjena u životu.Primjerice smrt voljene osobe,stres na poslu,neka tragedija ili što več.

Eto to bi bilo sve za sad.
Uživajte mi i budite dobre,lijepe i pametne!!!
- 16:31 - Komentari (29) - Isprintaj - #

12.05.2007., subota

Kako otkriti poremećaj hranjenja i kako pomoći svojim najdražima

E to je teško pitanje.
Evo navest ću vam neke od promjena kod takvih osoba:

NAGLI GUBITAK TEŽINE-najčešće se vidi na odjeći
ODBIJANJE HRANE-znate ono,idete van na sladoled,grickalice pod odmorima u školi
KONSTANTNO PROMATRANJE SEBE-najčešće u ogledalima u dućanima ili izlozima trgovina
GOVORI ZA SEBE : "JA SAM DEBELA I TREBAM SMRŠAVIT" i JA NISAM MRŠAVA"
ČUDNO PROMATRANJE HRANE-znate ono,gleda ju sa sažaljenjem,pojela bi ona to al si ne dopušta
POJAČANO VJEŽBANJE-nema vremena za vas jer mora u teretanu ili na trčanje
UMOR-od premalo hrane nema dovoljno energije
ŽIVČANOST-također od premalo hrane,umor izaziva živčanost
POVUČENOST-smatra sebe posebnom jer ima problem koji vi nemate
PROMATRANJE MANEKENKI U ČASOPISIMA-žudi za takvim izgledom
ČESTI ODLASCI NA WC NAKON OBROKA-ima bulimiju

KAKO PRISTUPITI?

Treba sve ići polako.Kao prvo,nemojte ju pitati za njezin problem ,već idite "okolnim putem".
Nemojte konkretno pitati: "Kaj ti želiš bit anoreksična?" ili "Kaj ti povračaš?".
Također nemojte hvaliti njezin premršavi izgled.
Krenite s time da je nasamo pitate koliko je zadovoljna sa sobom i što želi postići.Po tome možete zaključiti na što cilja i dali uopće imate razloga za brigu.
Malo je bolje počnite promatrati....
Zovite ju često van da vidite koliko će puta pristati na to,nudite ju hranom,pitajte ju indirektno što misli o tijelima vaših bližnjih prijateljica ili poznanica.
To je isto idealan indirektni test.

On,ako vam je to i dalje sve čudno,pristupite problemu u potpunosti.
Uzmite ju nasamo,da idete recimo van prošetati.
Recite joj da ste zabrinuti i da ne želite gurati nos di mu nije mjesto,ali sa tp što ona radi vodi u propast.
Nabrojite joj sve simptome anoreksije i bulimije: anemija,srčana aritmija,izostanak menzisa,raspadanje kosti,propadanje jednjaka i želuca,ispadanje kose,pucanje kože,mogućnost dobitka crnih točkica na mozgu,neplodnost,umiranje organa.......
Pitajte ju dali joj stvarno sve to treba i dali joj je važnije to od sretnog života sa prijateljima i roditeljima.
Ukoliko ona ne želi pričati o tome, treba obavijestiti njene roditelje ili neku stručnu osobu s kojom je ona u kontaktu.

Sa osobama koje imaju taj problem je jako teško,jer su tvrdoglavne i uporne u nastojanju da postignu svoj cilj koji je svakim danom sve gori (sve manja kilaža) a to dovodi do potpune propasti.
Tim osobama se nikako ne smije postupiti sa ironijom,sarkazmom,bahatošću,ismijavanjem i prisilom,jer to ne dovodi do ničega.
Morate im biti potpora,koliko god to one odbijale.
Rijetko koja osoba će vas poslušati,no vrijedi probati.

Isto je jako važan društveni život.Vodite tu osobu van sa sobom i ekipom,zabavite se,to je jako dobar proces odvraćanja pažnje od problema koji ih mući jer su zaokupljeni lijepim životom uz prijatelje.

Tolko za sad,ak se još kaj svetim bum napisala

Pusa,držite mi se
- 21:09 - Komentari (12) - Isprintaj - #

26.04.2007., četvrtak

Odgovori na pitanja

1. too fat girl
1.kada su te starci otprilike skužili??
2.koliko ti je vremena trebalo da skineš otprilike 10-15 kg??


1.Stara odmah na početku,već kad sam imala oko 57 kg,jer nisam htjela jesti!Stari tek kad sam skinula na 48 kg.
2.10 kg u mjesec dana,a onda je išlo malo polakše.


2.marina
bok,ja sam bulimičarka već 3 godine,a prije 4 dana je to i mama saznala pa rekla tati,... ona su me odveli u bolinicu,i doktor mi je reko da imam 1 tjedan da se zdebljam na 43 kg,a ja imam samo 34 daj mi pomozi,neću opet u bolnicu!!!

Ovo je kritična situacija.Jedino što ti preostaje je natrpavanje kaloričnom hranom.Tegla nutelle na dan!


3.wishandhope
da te pitam...
jel paziš još uvijek dosta kolko, šta jedeš, tj kolko otprilike jedeš dnevno, dal se odričeš nečeg i kako održavaš tako lijepu liniju???

Ne odričem se ničega,jedem sve umjereno,no ne konzumiram krumpir,ulje,majonezu,masne salame,meso (vegeterijanac sam),....
Al zato papam čokoladu,puno voća i povrća,puno nemasnih jogurta i sireva,mliječnih namaza i tak.Pijem dosta vode i delam trbušnjake tak da mi to za lijinu nije problem.


4.zNaTiŽeLjNa
hey...ja imam 14 godina...Visoka sam 160 i imam oko 60 kila..
jA ZNAM DA SAM MALO PREDEBELA...NISAM PUNO...AL IMAM DOSTA TRBUHA...
Sad sam na ovoj UN-ovoj dijeti...al ne pridržavam se...znaš...keksići...i te stvari...
Pa...jel bi mi mogla reć kak da pokušam smršavit barem kojih 5 kila...ali bez povračanja i tih sranja...
Ajde pliz...i nemoj mi reć da vježbam il neznam...ni ja...
Pokušavam vježbat al neznam...

E jebemu mater,hočeš smršaviti a ne želiš tome nikakvog truda pridonijeti.
Un dijeta je nešto odlično,al ak ti ne ide onda ovak.
Puno voća i povrča,bijelo nemasno meso,izbjegavaj ulje,jedi light,kreći se!!!!!
Trbušnjaci!!!!!!!!počni sa 25 komada,nakon tjedan dana pređi na 50 i rezultati će biti vidljivi.
Slatko si pojadi samo nakon ručka,neku čokoladicu ili neš drugo.
I ne brini,nisi predebela.


5.sister of mickey mouse

Ima 12 godina,visoka je 151cm, i varira između 37-39 kg.....
Meni se čini da je premršava.....
I još imam jednu prijeteljicu, za koju mislim da je isto premršava!
U školi pod TZK, uopće je ne mogu gledati.....
Ona je pretanka! Izgleda kao kostur...=(
Stalno mi govori da se želi udebljati, i svaki dan jede jakoo puno...

Gle sister ti je još prvoklasna klinka koja je tek u razvoju i normalno je da su obije mršave.Kile će doći s vremenom,niš se ti ne brini!


6.Meggy
EJ...MISLIM DA SI TI FAKAT SUPER I ODLICNO JE KAJ PO,MAZES CURKAMA...
SVAKA CAST...IMAM 2 PITANJA PA TE MOLIM DA MI ODGOVORIS:
1.MISLIM DA MI JE FRENDICA BULIMICARKA,JAKO CESTO POVRACA I JAKO BRZO
JE SMRSAVILA...NEZNAM KAKO BI JOJ MOGLA PRICI,STA STA DA JOJ KAZEM...
MOLIM TE POMOZI DA JA NJOJ MOGU POMOCI!!!!!!!!
2.ZANIMA ME KOLKO SI DUGO BILA ANOREKSICNA DOK SI DOSLA DO 37KG??
BYE,ZAKON SI!!!!!!!

1.Teška situacija.Naravno da je cura bulimična jer ne povraća se od zraka.Đizus :)
Pristup je težak ,osobito kod osoba koje su već malo dulje u tome i koje misle da su ogu pamet popile.
Probaj joj prići s pitanjem zašto to radiš.
2.Godinu dana



7.ludi mozak
evo na tvoj blog sam došla kad sam te vidjela na explozivu..imaš super blog i mislim da je super kaj želiš pomoči ljudima oko sebe..
pitanje:pošto si imala anoreksiju i bulimiju,dal su ti se ruke smanjivale,mislim dal su postajale tanke?a guzica i sise??

Naraavno,sve mi je otišlo u kurac!


8.tina
Imam 13 godina, visoka sam 160cm i imam 52-53 kg.....
Imam dvije malđe sestre koje mi skoro svaki dan govore da sam debela,i ja im povjerujem...

E mala nisi ti debela,naprotiv ti si komad i pol,a sisterkama reci da ču od njih napravit paprikaš u umaku od gluposti.One su male i ne znaju kaj pričaju.Nemoj ih slušat i reci im da pogledaju sebe!


9.JAJO
VISOKA SAM 160, A IMAM 55 KG.
ZNAM DA NISAM JAKO DEBELA ALI IPAK BI BILA SRETNIJA SA MANJE KG NPR. 47.
AKO TE PITAM KAKO DA SMRSAVIM ZNAM DA CES MI RECI DA SE VISE KRACEM I MANJE JEDEM SLATKISE,ALI JA IDEM ILI NA IZGLADNJIVANJE ILI NA NISTA JER NEMAM STRPNLJENJA ZA POLAGANI GUBITAK TEZINE.NIKAD NISAM POVRACALA IAKO SAM JEDNOM POKUSALA ALI NISAM USPJELA I OD TADA VISE NE POKUSAVAM ALI STVARNO BI ZELJELA SMRSAVITI.
KAKO SI TI TAKO BRZO IZGUBILA TEZINU???
JESAM LI JE UOPCE DEBELA JER MI SVI GOVORE DA NISAM ALI JA SE OSJECAM UZASNO.

Nisi opće debela ženska moja,naprotiv!
Mršavost je postalo trend i to nije ok.Vjeruj mi dečki ne vole kosti!
Al ak hočeš smršavit brzo najbolje ti pali kombinacija jabuke i jogurt,ali UN dijeta ti je fakat super i probaj s njome.Zdrava je ali i efikasna!
A ja ti ne bih trebala biti primjer mršavljenja!


10.premršava
....zas bulimiju i anoreksiju zovete mia i ana??...

Ana-ANOreksija
MIA-pijma nemam :)


11.sirena
Molim te pomozi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
već 6 godina imam anu i mijuu, i bilka sam na svim liječenjima..
ne znam kako dalje!!!!!
pomozi
pišite mi i pomozite na moj e-mail
ljubimica05@net.hr

Čujemo se prek e-maila!


12.glupacha
1.prvo, vidim ovdje se skoro sve curke žale na kilažu, a ja imam 162 cm i 62 kg, i uopće se ne osjećam debelom. i onda kad vidim kako se ove što su više od mene i imaju manje kila žale na svoju kilažu, zapitam se, jel se ja stvarno trebam osjećat debelom?
2.frendica je visoka isto kao i ja, bila je teška jednako. i prije dva mjeseca je sebi u glavu uvrtila da je debela i da ne izgleda normalno i naravno počela je izbjegavat hranu, tak da je sad spala na 48 kg, i rekla je da neće više. onda je postavila novu granicu 43 kg, i sad tu granicu sve više smanjuje... još jedna prijateljica i ja je molimo da to ne radi, čak smo rekle njenim starcima, al se situacija ne mijenja, oni je doduše tjeraju da jede, al ona sad počinje da povraća. help.
3. i zanima me još, zašto si mislila da si debela (pretpostavljam da si to mislila), tj, je li te na to društvo potaklo, ili si to sama skontala? jer, ja osobno mislim da je društvo najveći krivac zbog anoreksije. postavlja se neki model ljepote, uče nas da je mršavo lijepo, i iz samog početka nas uče tome da samo mršave cure uspijevaju naći dečka, da samo mršavi ljudi su prihvaćeni u društvu, tak da mislim da bi nas većinu mladih trebalo prvo malo protresti da shvatimo da robujemo društvenim normama i da se ponašamo u skladu s onim što su nam rekliii

1.Dobro je kad se osječaš super u svojoj koži,sam tako!
2.Socijalna radnica bi tu trebala imat prste jer su joj starci u banani i doktore treba pod hitno uključit jer mala je u kurcu!
3.Bila sam iskompleksirana,sve piše u prijačnjim postovima!


13.zabrinuta za frendicu
tj.moja frendica ima problem...
naime,povjerila mi se da nekoliko dana nije ništa jela...stvarno joj želim pomoći...rekla sam joj da to ne radi...također je mislim pozvati da dođe k meni da porazgovaramo o tome...inače znam dosta toga o anoreksiji i bulimiji,pa joj mislim pokazati da si to ne radi te što joj se sve može desiti...imaš li koji savjet da me posluša,a ne da pobjegne??koji su najbolji savjeti za nju??

Neka pričita ovaj blog!


14.I hate myself
164-165, težina 57-58, jesam li predebela
Nisi,a kaj se tiče mršavljenja ne smiješ smršavit više od 4 kile!
A sad kak,pročitaj u savijetima kaj sam davala drugim curama!


15.Debela

visoka sam 171cm i imam 71kg...
predebela sam.kako da to smanjim?
molim te nemoj mi reci un dijeta jer to ne bih izdrzala

Hmm,a kaj ja znam...
Ovak probaj za doručak jesti voće s jogurtom,ručak bijelo meso pečeno na margarinu + salata (bez kruha),tu možeš uključiti i gljive i povrće pirjano,a za večeru ili isto kao doručak ili nepto lagano.
Nemoj zaboravit 1-2 čokoladce na dan da ti ne bi pao šećer!I pij puno vode!


16.meyicha
moja frendica je visoka negdje 155cm a ima 41kg...ona je jedno vrijeme bila mrvicu punija i preko ljeta je jako naglo smrsavila....i je cesto bolesna....u zadnje vrijeme je dosta povracala al ona govori da je to zbog hrane!!!brinem se za nju....HELP!

Ima bulimiju,obavijesti starce!


17.zvezdica
DOROTEA...ZA KOJE VREME SI IZGUBILA OVE KILOGRAME...posto po slici vidim da je promena draaaastična ( oko 30 kg koliko sam mogla skužiti )?

please da mi odgovoriš

i koliko dugo je trajalo tvoje lečenje?
Liječenje je trajalo 33 dana,al inače traje oko 2 mjeseca,a izgubila sam te kile za godinu dana uz neka usputna debljanja!


18.Invalidnost!
Imam frendicu koja na 162 cm ima 44 kg i govori da je predebela. Kako da joj pomognem? Poslije 15.00h ništa nejede i stalno vježba na sobnom biciklu.

Napisat ću u sljedećem posto kako pomoći osobama!


19.dr.dark
napisala si da si imala 3/4 simptoma anoreksije(ili nešto slično)...zanima me koji su to simptomi??

gubitak menge,lijep osjećaj s praznim želucem,izbjegavanje hrane i nezadovoljnost samim sobom.


U sljedećem postu ću Vam napisati kako najbolje pomoći osobama koje su vam bliske a imaju poblema s kilama.

Pusam vas sve

- 22:07 - Komentari (18) - Isprintaj - #

13.04.2007., petak

Ej curke moje

Evo kao prvo da Vam se zahvalim što ste me gledale i što mi dajete podršku.
To mi puno znači, a ja ću nastojat pomagat Vam i dalje nekim savijetima.

A sad idem malo odgovarat na vaša pitanja.....

1.imam 14,5god,visoka sam 158cm i imam 55kg...
mislim da sam predebela...jesam li??
evo sad na jesen krecem u srednju i zelim se tamo svidjet
ljudima,a ne da mi se svi rugaju...pliz help!!!!!!


Djevojko moja,nisi debela,nego si taman,Točno onak kak dečki vole.
Što se tiče ulaska u srednju školu....ljudi koji će te procjenjivat po jebenom izgledu su jebeni kreteni,da se tak moram izrazit.
Ti budi prirodna i opuštena i sve će doć na svoje.
Tvoja kilaža može varirati od 51-56!


2.visina 175..težina 55...dali je to ok...ili!??????????

Kilaža je malo mala,ali ako ti stoji,zašto ne.Frendica mi ima iste mjere kao i ti i dobro joj stoji,ali to ne znači da ne možeš koju kg nabacit.


3.ja sam visoka 162 cm i imam 59 kg...dali sam debela?? ja mislim da jesam i da moram smršavit par kila.....molim te odgovori mi..

E pa visoka si kao i ja i nisi debela,već ti je kilaža normalna.Znači da si zdrave kilaže.
Možeš varirati od 52-60 kg.


4.169 i imam 60-62 težina mi varira... bavim se plesom već 3 godine i kao mala mala sam se još bavila dosta dugo... i sad ja bih htjela smršaviti.. možda moja težina ne zvuci strasno (meni da) ali sam ja debela... ljeti umjesto onih slatkih badica ja moram nositi trikinije kako bih trbušćić prekrila tj. nije trbušćić nego poveće od trbušćića i nisam paranoicna ili kako vec nego je tako... Izdržim cjeli dan bez slatkog pojedem samo rucak a kasnije voce onda se sa treninga vratim u 22/23 h i onda se prejedem nutelle i natrpam sve moguce cokolade u sebe i tako i onda imam grižnju savjesti jer neznam eto tako sama sebe zeznem sa time... neznam što ću?? voljela bih da mi das neki savjet ili nešto jer ja ovako nemogu sa sobom kao da se igram lovice i još mi je gore... unaprijed ti hvala..

Kao prvo,počni s trbušnjacima.Znam da su odvratni ali jako brzo dobiješ rezultate.Počni s 50 komada,a nakon tjedan-2 možeš preći i na 100,ali nemoj pretjerati.
kaj se slatkoga tiće,nemoj ga izbjegavati,već si nakon ručka pojedi neku čokoladicu jer to uvijek proja,a navečer kad se vratiš s treninga,nastoj pojest jabuku ili neko drugo voće ili jogurt u bučnut se u krevet!


5.ja imam 13 godina,visoka sam 168 i imam39 kg.
da li sam premršava.žmoji starci se boje da imam bulimiju.jer su skroz slučajno saznali da povračam.
molili su me da prestanem,jer sam im ja rekla da povračam samo 2 tjedna,ali sam bila povračala 1 mjesec.
molim te reci mi kako da se odviknem od te glupe navike povračanja,bye!


E ovo je već problematično pitanje.
Znači tvoja bulimija je u početnoj fazi.
Tvoja kilaža je pre pre pre pre pre pre mala za tvoju visinu.
Djevojko,ti si još u razvoju i ovo je nešto najgore što ti se može događati u ovim godinama.
Savjetujem ti,tj. ne, molim te da prekineš s povraćanjem i moraš se udebljati barem na 50 kg.
Vjeruj mi,u bolnici je strašno i nemoj si uništiti najljepše godine života.
Pokaži starcima da si osvještena i počni samostalno jesti,a ako ne ide,porazgovarajte s njima i potražite stručnu pomoć.


6.jedna moja prijateljica je bulimičarka, iako ona to nikome nije priznala, znam da nije dobro i da joj treba pomoć. mene sad zanima kak da joj ja pomognem?! probala sam već jednom razgovarat s njom ali ona se naljutila i otišla.molim te da mi pomogneš jer ju ne mogu više gledati kako se muči!!!!

A joj,to mi je poznato....
Kolko su meni puta pokušali pomoć a ja ih sve odj.... hmm,da
Ovak,vidim da je cura tvrdoglava i mislim da ti tu ne možeš puno napraviti,već malo porazgovarati s njenim starcima.A oni neka potraže stručnu pomoć!


7. jedno moje pitanje.. :)) imam 45 kg i visoka sam 168cm.. mislim da sam premršava, a dosta jedem.. što ti misliš o tome? i molim te, ako ti nije teško, reci mi kako da se udebljam. ;) hvala.

Imaš brz metabolizam i vjeruj mi kile će doći same od sebe.
Moj recept ti je tegla Nutelle na dan :)
Samo ti papaj sve i kile će s vremenom doći!



8.E možeš mi reći dali sam ja predebela? Visoka sam 168cm i imam 52kg....
Imam 13 godina......
Možeš mi još reći u čemu se razlijuke anoreksija od bulimije? Još nisam baš dobro shvatila to...
Čula sam u Explozivu da si imala neke probleme prije nego si postala anoreksična....(ili ono drugo)?
Please možeš li mi pomoći......jer ne znam dali sam debela,ili premršava.....
please...=))


Kao prvo,nisi debela,nego si čak malčice pretanka pa bi ti dobro dosla koja kilica :)
Kao drugo....
Anoreksija ti je shvaćanje sebe debelom svinjom i nastojiš mršavit izgladnjivanjem i velikom količuinom kretanja.Tu se gubi kontrola i onda se previše smršavi,što nerijetko završava smrću.
Bulimija je najmerno prežderavanje i nakon toga povraćanje,također da bi se možda kinula koja kila.

Ja sam imala prvo anoreksiju pa bulimiju i anoreksiju skupa.


9.na 155 cm težina mi varira 65-67...do koje težine da idem???pozz
Ispod 48 kg nikako,variraj od 52-55!

10.broken
Malo san čaćkala o blogovima i naletila na blog ove izuzetno jake i hrabre cure.Znam što znace ana i ma i koliko je hrabrosti potrebno da im "pobjegneš"i da više nebudu sastavni dio tvog života.I ja san pokušala ali uspila nisan.Moje "ozdravljenje"je trajalo nekih pola godine i nakon toga opet sve po starom.tila san bit bez njih,stvarno jesan ali jbga jacu se!Želila bi da vi cure koje ste tek na pocetku svega toga što prije pobjegnete jer što vrijeme ide dalje sve je gore.Ja znan da san bolesna i svaka koja misli da to nije bolest nažalost moran vas razocarat...TO JE JEBENA BOLEST I UNIŠTAVA VAS!moja ana i mia traju vec 13 godina(tako da san vec valjda i veteranka)i malo po malo mi oduzimaju ono najvažnije-moj život!o svojim zdrastvenin problemima ne želim ni pisat da vam se ne zgadi!samo želim rec da iz kuce ne izlazim osim kad stvarno moram jer ljudi bulje u mene i znan šta misle:"ma vidi onog kostura"!!!liti se ne kupan iako san iz grada kraj mora jer za moje kosti nema primjerenog kostima!i da ne duljim...pomozite si i to brzo,dajte roditeljima da vam pomognu,ne odbijate pomoć...nije vrijedno!a tebi Dorice želim svu srecu ovog svijeta i nemoj ni u jednom trenu pomislit da nisi savršena takva kakva jesi,jer viruj mi jesi!!puno pozdrava!


Ovaj komentar me strašno potresao,moram priznati.
13 godina boriti se s time,to je strašno!
Mislim da je cura rekla sve što bi vi ostale trebale znati.
Broken,iskreno mi je žao,jer to treba biti prejebeno jaka volja da se iz toga izvučeš,i želim ti svu snagu ovog svijeta da se i ti pokušaš ponovno vratiti normalnom životu.

- 15:17 - Komentari (35) - Isprintaj - #

10.04.2007., utorak

Odgovori i datum objave prologa na TV-u

Evo ljepotice moje danas su mi javili da sutra dođem u redakciju pogledati prilog koji bi trebao biti objavljen vjerojatno sutra u 19:10 h na Explozivu na RTL televiziji.

Prvenstveno vam se želim zahvaliti na na pohvalama i podršci,to mi mnogo znači jer vidim da imate pozitivan stav o mojoj suradnji s vama.

A sad odgovori na pitanja:

1.Mia
ja sam nova u tome.
povraćam tek negdje 2 tjedna.
neznam da stanem ili da nastavim.
udebljala sam se od glupih hormona...
do ljeta želim i ja pedesetak kila.
valjda ću uspit.


Stani s povračanjem dok još možeš.
Što bulimija dulje traje to se tvoj želudac povećava i onda se teško vratiti u normalu.

2.**::Nothing looks as good as thin feels::**
htjela sam te pitat..dal se osoba koja također nasilno povraca i sve to..al se ne prezderava nego bljuje normalnu kolicinu hrane smatra bulumicnom..
mislim to je u mom slicaju pa me zanim..i please ako mozes odgovorit u komentaru..
pusa


Da i to se smatra bulimijom.Ja sam to imala pred sam kraj.Onu hranu koju sam željela pojesti da ostanem na svojoj kilaži sam izbacila jer sam vidjela da i to mogu povraćat i bojala sam se udebljati.Bila sam glupa!

3.sarica
bok,ja sam visoka 169 cm,i imam 53 kg,da li sam predebela,i kako da smršavim,a da ne dobijem anoreksiju,i bulimiju?


Nisi debela,naprotiv,mršava si i nedo ti bog da mi ideš mršaviti. :)

4.o°°..BeNa..°°o
ey..pitanje...169 cm i 62 kg...punooo...?
vidim ova Sarica ima 9 kg manje od mene...pa da se čovjek zapita...
pliz odg da znam...hvala...
(ak trebam smršaviti reci kak...nemoj mi preporučat un dijetu..)
hvala..i definitivo ću gledati tu emisiju....pozdrav...


Nije puno,to je zdrava kilaža.Možeš varirati od 59-65.Mislim da je to idealno.Nemoj se obazirati na Saricu.Svatko ima drugačiju raspodijelu mesa na tijelu.

5.princessanna
...i reci usput tim novinarima da ne guraju nos tamo gdje im nije mjesto i ne zagorcavaju nam dodatno zivot... :)
nadam se da snimanje nece podrazumjevati i kopanje po drugim blogovima.. ;)


Nažalost nebih se složila,samo neka oni kopaju jer anoreksija i bulimija su uzele previše maha u današnjici!


- 16:52 - Komentari (33) - Isprintaj - #

28.03.2007., srijeda

Odgovori i jedna važna obavijest!!!!

Kaalaa me pitala :
.ja imam pitanje....ovako imam 13god. 51kg i oko 160cm,trebam li ja smrsaviti tj. jesam li ja debela?
uzasno se osjecam,sve moje frendice su mrsavije od mene...plizzzz help me!


Ne trebaš smršavjeti,naprovit,ova kilaža ti je idealna i rariraj između 50 i 55 kg!!!

Invalidnnost me pitala:
Sam još jedno pitanje. Dokle ti gurnu sondu?


Sondu ti gurnu kroz nos sve do želuda i to imaš cijelo vrijeme u sebi!

Lana me pitala:

daj mi molim te reci što da napravim da ne bljujem,ne želim više imat miuuuuuuuuuu,ne želimmmmmmmmmm,


Ja sam,da se riješim mije,počela pušiti,ili jednostavno misliti na nešto drugo,nešto lijepo čemu bih se trebala radovati.Mia je okrutna i treba se boriti protiv nje.
Kada bi mi se bljuvalo tražila bih zadrljaj ili poljubac.


Lucija me pitala

visoka sam 168,a imam oko 42 kg,da li sam debela,a kako da smršavim,a da ne dobijem anu i miu,pozz!!!


Nisi debela curo moja,premršava si i trebaš se podhitno udebljati makar na 50 kg.

Janja me pitala:

Neznam dali se gledala ono na youtube dokumentarac, zove se Thin i takvo lječenje mi se puno više sviđa od ovog drugoga. Tamo su im dali hranu i onda se zasnivalo na povjerenju dali budu one to pojele, ali naravno da su išle i psihologu (ili kam već). Kakvo je tvoje mišljenje o tome??

Mislim da je to loše i da ne valja.Kod rijetkih uspije!

A SAD OBAVIJEST!!!

RTL-ov novinar je pronašao moj blog i zamolio me pitao me dali bih bila voljna nastupiti u prilogu exploziva te da ispričam svoju priču.Naravno pristala sam,uskoro je snimanje i javit ću vam kada će to biti objavljeno na TV-u!

Pusa i čuvajte mi se
- 21:06 - Komentari (12) - Isprintaj - #

14.03.2007., srijeda

Odgovori.

1. Za gospodičnu INVALIDNOSTI
Koji sve doktori sudjeluju u izljecenju?


U izlječenju sudjeluju psiholozi,psiijatri i gastroenterolozi.

2. Za ne sanjaj svoj život nego svoj san
"visoka sam 160 a imam 57 kg. mislim da sam jako debela kako da smršavim a da ne postanem anoreksična... "


Pa vjerujem da si čula za UN dijetu ,stoga ti je preporučujem.
Ukoliko ne želiš smršaviti tom metodom,preostaje ti promjena prehrane.
To znači da jedeš najviše povrće i mliječne proizvode (light),dozvoliš si jednu čokoladu tokom cijelog tjedna,pij oko 2.5 litre vode dnevno,dosta se kreći i ibjegavaj teška jela.

3. Pitanjce od black spark
Ali, nisi li, i dalje, ponosna na sve kile koje si skinula..makar i s Anom/Miom?


Jesam ponosna sam,jer največu kilažu koliku sam imala je bilo 71 kg!!!
Sada sam zadovoljna svojom težinom koja varira od 50-52 kg i to držim.
Možda sam te kile čak i mogla skinuti s anom i mijom,ali da sam se barem zaustavila na kilaži koju sad imam,a ja sam glupača otišla u krajnost krajnosti.

4. DorA
HAY,KAKO DA BLJUJEM,SVE SAM ŽIVO PROBALA,PRVO SA PRSTOM,I SKORO SAM SI POJELA PRST,A ONDA SA ČETKICOM,PA SAM SE SKORO UGUŠILA,AJDE MI MOLIM TE RECI KAKO DA BLJUJEM,A DA SE NE UGUŠIM,FALA!!!

Na ovakva pitanja ne odgovaram jer ja pomažem u izlječenju, a ne u razvoju bulimije i anoreksije.


5. "debelasvinjica" me pitala :

Da li misliš da li se može osjećaj krivnje (kad nešto staviš u usta i pojedeš), riješiti sam sa sobom ili je potrebna stručna pomoć iako osoba nije izgledom anorexična!Što ti misliš da li je potrebna u toj ranoj fazi stručna pomoć ili se može svojom voljom nekako svega toga osloboditi? Ako da kako?

Ako si psihološki dosta jaka karaktera možeš to riješiti i sama,no savjetujem ti da se prvo porazgovaraš sa psihologom,pa ako te on pošalje psihijatru nemoj biti ljuta,tužna i slično.Psihijatar je osoba od krvi i mesa kao i ti.Nisi luda ako mu ideš.
Ja sam imala 2 psihića,i ova druga ženskica mi je bila predobra i s njome sam shvatila kako je sve uopće počelo i zašto.

6. Nothing looks ........ me pitala:
"čula sam sve to o toj ženskoj i smrzla sam se..ja sam prošla dva tijedna redovito rigala, al nisam se prežderavala već jedan mali obrok.. i sad imam kao napadaje gušeneja ili tako nešto..uglavnom nedoastaje mi kisika..vrtoglavica...
strah me ić vaditi krv"

Ooooo vađanje krvi,koji sam opis složila u mojoj knjizi vezano uz to.
Ja mrzila sam vadit krv jer mi je slika svaki put bila sve gora.Najviše mi je odlazia jetra te su mi bjeloočnice počele žutjeti.
Za te napadaje gušenja nisam još čula,ali je moguće da ti je prganizam oslabio,a pošto je došlo proljeće očito au na tebe počele utjecati alergije.
Vrtoglavica je čest pojam kod tih bolesti kao i zatamljenje pred očima te pad u nesvijesno stanje.
Moraš uzimati dosta tekućine soli i naravno malo slatkog :)


Cure držite mi se,uz vas sam!
- 06:09 - Komentari (15) - Isprintaj - #

04.03.2007., nedjelja

Odgovori na Vaša pitanja....

1.(pitanje postavila ljepotica Nikolina)
ja idem u 6 razred i imam 62 kg, a visoka sam 160 daš neki savjet da smršavim, a da mi se ne dogodi ovo kaj i tebi?
Ti si još u razvoju i normalna je malo poveća težina.
Ovako vjerojatno si čula za novu UN dijetu.Probaj s time.
Ali ja bih ti osobno savjetovala da izbaciš slatkiše (1 čokolada tjedno je dovoljna) i naravno jako puno voća i povrča te pij vodu umjesto sokova (2 litre ili više na dan).


2.pitanje princess ane
Kakva je bila psiholoska pomoc koju si dobivala?
Kako si u svojoj glavi uspjela rascistit da vise ne povracas i ne prezderavas se?

Još prije bolnice (u doba kada sam tek počela s ne jelom) išla sam kod psihologa na KBC Rebro koji mi je dao neke testove i po njima zakljucio da imam neke kriterije anoreksije te me zenska poslala psihijatru,dr. Vesni .Kod nje sam išla jedno vrijeme no odustala sam jer je ženska bila koma živa.
Onda sam nakon bolnice još išla na britanac u Bolnicu za psihičke bolesti mladeđi kod dr. Boban.
Ona je bila sjajna i uvelike mi je pomogla.
Više ne idem psihiću :)
Što se tiče povračanja i prežderavanja....
U bolnici nisam mogla rigati jer sam imala sondu.I malo po malo kako sam se družila s ljudima ustanovila sam da nije sve u hrani,shvatila sam da su mi prijatelji i druženje važniji od vježbanja,brojanja kalorija i izgladnjivanja!

3. pitanje od wish and hope
kako si shvatila da si prejetjerala, kolko ti je trebalo da vratiš kile, šta danas jedeš, jel vježbaš...???

Ja sam shvatila da sam pretjerala kad sam se spustila na nekih 42 kg.Ali nisam se mogla sama vratiti jer mi je bulimija postala opsesija,a ja sam se sramila i bojala potražiti pomoć.
U bolnici sam završila 1.8. sa 40 kg ,prvih tjedan dana nisam imala sondu i još sam u bolnici bljuvala i skinula pol kile,znači od 8.8. do 1.9. sam dobila 12 kila!
Danas jedem sve i svašta.
ovo je moja piramida prehrane:
1.Povrće
2.Voće
3.Jogurti,mlijeko,sirevi,mliječni namazi..
4.Ugljikohidrati (kruh tjestenina i slatkiši)
5. meso
Uglavnom jako volim rižu pa se hranim rižotom od morskih plodoma,ili rizi-bizi ili rižoto s puretinom....
Što se tiče vježbanja bježbam body slideom(trbušni mišiči) i sad planisamkad bude malo ljepse vrijeme na trčanje i rolanje!

4. pitanje male zagorke
jel ti se ponekad vrati želja? tj. misliš li ponekad da si debela kraj ovakvog tijela?
Imam slabih dana,ali kada se sjetim kroz što sam sve prošla,trgnem se nasmijem i krenem dalje.
Trenutno sam zadovoljna svojim tijelom i nedam ga nikome :)


- 23:18 - Komentari (16) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2007  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga....

About me!

Blogovi i stranice


Cursors