Annapurna2

10.10.2008., petak

U DRUŠTVU SNJEŽNIH LEOPARDA

Nakon višednevnog problema sa satelitskim vezama, prekjučer smo konačno uspjeli poslati SMS za naš blog. Jučer uz posebno Ferrino nadahnuće i moje nestručne savjete na temperaturi od -10°C, jakom vjetru i gustom snijegu uspjeli smo se sa satelitskim telefonima probiti i na internet, ali veza je beskrajo spora i nikako ne uspjevamo poslati nekoliko slika snimljenih ovih dana, već samo ovaj tekst, ako i to uspije. Nažalost, bezobrazno skupi Thurayin DSL (EUR 10.000) namjenjen slanju kvalitetnih slika i filmova, ali i preko kojeg smo trebali primati metereološke satelitske vremenske slike još nije proradio i ako nam u nekoliko sljedećih dana to ne uspije, uređaj ćemo napucati preko Himalaje u Tibet, a protiv uvoznika koji nam je očito prodao mačka u vreći poduzeti određene mjere kada se vratimo.
Na našem brdu je vrlo aktivno, imamo Logor 1 potpuno obskrbljen čak s dijelom opreme za gornje logore, razvučenih oko 800 m fiksnih užeta i izgažen dio puta prema 6400 m gdje će biti postavljen Logor 2. Jučer su do skladišta ispod Logora 1 išli Marko, Dragec, Tomica i Soldo, a ranije su u logoru na 5705 m spavali Aco, Ivan, Saša, Ferro, Veco i Bruno.
Danas su gore krenuli Ferro, Ivan, Soldo i Aco; prespavat će na Jedinici i sutra kompletirati put na 6400 m gdje će se prekosutra postaviti Logor 2. Međutim, u skladištu na 5500 m čekalo ih je neugodno iznenađenje. Jučer ostavljena transportna vreća s opremom i hranom bila je razderana kandžama i zubima, a naokolo je bilo mnogo tragova velikih mačaka. Dečki su ustanovili da su noćas tamo uredovala dva snježna leoparda koji su nas oštetili za 20 kom „Mini-fini“ juha i 5 kom „Čokolina“, koje nisu pojeli već samo izgrizli. Tragove već viđamo nekoliko dana i očito je da leopardi negdje u blizini imaju svoj brlog. To su plašljive životinje i od njih ne prijeti nikakva opasnost i rado bi ih cijele uslikali, a ne samo tragove njihovih šapa i dlaka kojih ima oko našeg skladišta.

Namaste,
Darko iz Baznog logora kod snježnog leoparda

- 09:20 - Komentari (26) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

0


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Ogulinska ekspedicija "Annapurna II 2008"


kontakt e-mail za web
kontakt e-mail za sponzorstva i medije